Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

То је то, таман лепо да скупљам кеш за риг. Ово се никако не исплати. Цене на к п су невероватне, просто не верујем да ико то купује.

То је то, таман лепо да скупљам кеш за риг. Ово се никако не исплати. Цене на к п су невероватне, просто не верујем да ико то купује.
Meni treba ko leba jos dve karte da kompletiram rig ali nesti mi s ne daju dve lilave..

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Super, spreman sam da otkupim vaše 10xx kartice, naravno po cenama koje uzimaju u obzir da su prošla generacija već sada. :D

Taman dok ih Nvidija izbaci ima rudarenje sto se tice isplativosti da ode u minus...Siguran sam da ce bas da udese tako da izbace karte kad bitkoin i ostali novcici budu imali najmanju vrednost.

U svakom slucaju to je lepa vest dosta je proslo vremena od ove zadnje generacije.

Taman dok ih Nvidija izbaci ima rudarenje sto se tice isplativosti da ode u minus...Siguran sam da ce bas da udese tako da izbace karte kad bitkoin i ostali novcici budu imali najmanju vrednost.

U svakom slucaju to je lepa vest dosta je proslo vremena od ove zadnje generacije.

Ma jok, mislim da neće da se cimaju sa tim nego će biti limit 1 kartica po domaćinstvu. To ako žele ozbiljno da se pozabave problemom previsokih cena. Ako pak ne žele, onda će biti kao i do sada. Oni veliki će sigurno imati dovoljne količine, a mi ostali ko se kako snađe.

Tesko da ce tog limita biti jer nece biti potrebe sa padom btc-a padaju i altovi a diff recimo da nastavi da raste odredjeno vreme potraznja sa kartama ce opasti tako da ce mnogi da izadju iz posla sa rudarenjem tu mislim na one sto ocekuju za mesec dana lamborgini....

Kada opadne traznja bice dovoljno kartica i za gejmere i za preostale miner-e koji ce kupovati ili polovne gtx 10xx ili nove gtx 20xx....Zavisi sta bude bolje u datom trenutku....

Ovo jos par meseci kao sto rece La.Prestige ima da se koprca Btc a zatim eto nama btc-a na 3k bez problema...Kada dodje neisplativost jedino sto moze da se uradi je da se i dalje rudari i cuvaju coini sa nadom da ce jednog dana da vrede nesto....

Uostalom da su hteli da uvedu taj limit od 1 karte po coveku mogli su to odavno da urade...Ali sto da rade tako nesto kad je traznja za kartama ogromna tj. sto bi pucali sebi u nogu....

Jeste da se malo ljute gejmeri i na Amd i na Nvidiju jer su cene ovolike ali izlaskom Volte zaboravice oni sve brzo....

Poslednja izmena:
Ugradiće NVIDIA u kartice hardversku limitaciju, da neće da rade kada se nalaze više od 4 na ploči ili bez mostića (toliko je max. quad sli) :D

Strašno kakve su cene, i ja skupio keš koji bi dao za neki kršteni rig od bar 6 kartica, ali mnogo mi mrsko da preplaćujem kartice 200%.

EDIT: Realno bar 2 godine ili do masovnog skoka diff. i najave PoS-a za većinu valuta biće ovakva nestašica kartica,
AMD je najavio da za sledeću generaciju planira još jednu fabriku da uposli za proizvodnju čipova i da ima 2 segmenta kartica, Gaming i Compute, samo treba dočekati.

Poslednja izmena:
Mene iskreno čudi ova objava nove generacije kod nVidie jer sam očekivao da će vući još malo ovu generaciju. Realno AMD ih ne pritiska, imaju kompletno tržište bukvalno. Nisu morali da žure.

Najgore je što diff skače, a nemamo pristup novim karticama da povećavamo snagu u skladu sa rastom diffa.

@Fallout 3
Elem što se tiče ograničenja - pa uradili su. Problem su distributeri koji prodaju na veliko direktno majnerima, a ne retaileri koji neće da se pridržavaju toga, a nVidia može jedino da im kaže "e sad nećemo više da vam prodajemo", i u isto vreme da zatvori sve fabrike lepo. I oni su nemoćni. A sa druge strane i mi smo. Koju ćeš ti karticu kupiti osim AMD ili nVidije? Njih baš briga ko je ljut na njih, gejmeri nemaju izbora. Da nećeš možda da se igraš sa Intel integrušom? :D
E o tome ti pričam. Njima ne odgovara ni ovo, ni ono. Mada im više odgovara ovo, tj. nestašica, jer zamisli koliko će kartica biti na oglasima kad BTC bude na 3k, ako bude. Kome će oni i šta prodati sa brdom jeftinih 1080ki na oglasima? :D

I da ugrade to kada kupis 4 komada gtx 2080ti recimo to ima da kopa nenormalno brzo....Tako da i pogodice sa jedne strane rudare a sa druge strane nece....Pricam samo figurativno :).

Pa i cena samih valuta igra ogromnu ulogu na primer kopas Zec-a on je sada 475 dolara a za 6 meseci padne na 50 dolara recimo onda ti ne vredi nista sto je diff isti kad vadis osam puta manje....Naravno i sve to ostalo sto si naveo igra ulogu.

Amd najavljuje svasta ja sam izgubio poverenje u njih posle onolikih nestasica karti realno je Amd imao vise nestasica od Nvidije u globalu.

A_Lex-Gejmeri imaju izbor konzole Ps4 XB1,ali mi rudari nazalost ne mozemo da rudarimo konzolama....Pa vidi mozda ovde nece prodati Voltu mnogo zbog tih gtx 1080ti polovnih ali Ameri,Kinezi,Nemci sve te bogate drzave imaju ljudi standard normalno da ce kupiti novu Voltu a ne izmucenog Pascal-a iz necijeg rig-a....Tako da mnogo njih briga za Srbiju sta ce biti oni razmisljaju o vecim trzistima....

Poslednja izmena:
Ma nema to veze sa tim gde je kakav standard, nego ako bude potop i hića za vraćanje kredita kartice će se deliti šakom i kapom. Biće lud onaj ko ne iskoristi to. Pa ja ću lično kupiti isto. Mada eto samo otkad ja pratim forum to se najavljivalo par puta i nekako uvek na kraju ipak zaglavimo u nestašici. :D

Pa to si u pravu ima mnogo zaduzenih ljudi u kreditima ali sa druge strane ima puno ljudi koji su sve kupili svojim novcem....

I ti sto su zaduzeni u kreditu naravno da ce prodavati za malu cenu karte da bi odplatili kredit to se u potpunosti slazem,samo ne znam koliki je procenat ljudi koji su kupili od svojih para a koliki je procenat ljudi koji su pod kreditom....

Bice kartica jeftino samo kad ih bude pitanje je ogromno kolika ce biti isplativost mada sa druge strane ko kopa i cuva njemu to nije ni bitno :).....

Jel može preporuka za usb watchdog? Jel to sve radi posao ili ima razlika među njima? Pošto vidim ima sa relejima i bez njih, a i cene variraju od nekoliko $ pa i do 15$ za onaj TISHRIC koji je neko pominjao ranije.
I da li to zaista restartuje mašinu u svakoj situaciji, ne znam na kom principu uopšte radi? Meni je najčešći problem da zabode kartica (gpu hangs in opencl) mašina i dalje radi ali glupi win10 ne ume to da hendluje, kad preko tw idem na restart on zabode na plavom ekranu kada piše "restarting" i tako ostane da moraš da dođeš i fizički resetuješ rig

Pa jel niko ovde ne koristi te usb watchdog spravice? Bitno mi je to i veliki problem odlaženje na lokaciju a uzrok zabadanja riga ko zna da li ću i kada otkriti. Bitno mi je da ne pogrešim kod izbora, i da poručim što pre, da pošalju pre kineske nove godine.

https://www.aliexpress.com/item/item/32820955231.html

Ima li neko ove crvene sa kondenzatorima, ili ove zelene s relejima?
Kakav drajver se tu koristi, jel univerzalan za sve?

Za ovaj ima link sa drajverom da se skine

https://www.aliexpress.com/item/TIS...Boot-Blue-Screen-Restart-For/32837991481.html

Razmisljam da li da dalje nastavim sa kupovinom kartica za sklapanje rigova . Ali nisam siguran da li mi cena od 500 eura za rx580 8gb odgovara i da li ima smisla nastavljati ulaganje u opremu .

Sta je vase misljenje koja je cena kartica trenutno , da li je u ovom momentu potraznja za rigovima i karticama i dalje histericna , Kako ce se kretati cene kartica u sledecem periodu , Ja vidim da je doslo do kakve takve stabilizacije cena i da se roba pojavila u prodaji a da kupci bas i ne stoje u redu da je kupe :)

Malo je ljudi ludo da daje po 650 evra za kartice u rigu, a 550 evra za nove u kutiji.
Rok otplate je sulud po ovim cenama.
Padaju po malo cene i kartica i rigova tako da se nadam da se bar malo unormaliti.
Nema više vesti Bitcoin je 20k biće 100k i slične gluposti

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Malo je ljudi ludo da daje po 650 evra za kartice u rigu, a 550 evra za nove u kutiji.
Rok otplate je sulud po ovim cenama.
Padaju po malo cene i kartica i rigova tako da se nadam da se bar malo unormaliti.
Nema više vesti Bitcoin je 20k biće 100k i slične gluposti

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ma kakvi da se ne isplati. Kriptovalute su buducnost. Onaj ko majnuje i cuva kriptovalute ne moze biti u gubitku. Znate li koliko je btc bio pre 5godina , ne kazem da ce biti 100k$ ali ide se na tonda s stabilizuje na nekih 10k$ . Ko marljivo skuplja koine i ceka imace priliku da se do kraja ove godine pristojno opari..

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Pa jel niko ovde ne koristi te usb watchdog spravice? Bitno mi je to i veliki problem odlaženje na lokaciju a uzrok zabadanja riga ko zna da li ću i kada otkriti. Bitno mi je da ne pogrešim kod izbora, i da poručim što pre, da pošalju pre kineske nove godine.

https://www.aliexpress.com/item/item/32820955231.html

Ima li neko ove crvene sa kondenzatorima, ili ove zelene s relejima?
Kakav drajver se tu koristi, jel univerzalan za sve?

Za ovaj ima link sa drajverom da se skine

https://www.aliexpress.com/item/TIS...Boot-Blue-Screen-Restart-For/32837991481.html

Koristim ja i rade posao, imas i neke starije varijante koje rade samo sa Intel CPU-om.
Nema velike nauke, install drivera, ubodes usb, dignes program, setujes neki period kada sama da se resetuje i to je to.
Cim nema signal da masina rada opali reset i meni se pokazalo kao najadekvanije rešenje da ne idem za svaku glupost u rudnik.
Ovog modela imam najviše: https://www.aliexpress.com/item/TISHRIC-2018-Hot-Sale-USB-Watchdog-Card-Module-Timer-One-Buttoon-Boot-Blue-Screen-Restart-For/32837991481.html
Mislim da imam i nešto viška, baci poruku na pm šibnuću ti po nabavnoj sa alija

Poslednja izmena:
jos malo i 3 gb nece moci da kopa eth, imam 30 kom zotak 1060 samsung dal da ih prodam ili ostavim ? 1 fan

pa zar ne kopas zeca sa njima? ja probao graf. iz potpisa daje 310sola

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

nisam probao zeca, napajanja mi 850 wati na 6 karti. ne verujem da ce izdrzati za zec :D

Jel se to meni cini ili su poceli da skidaju cene RX580 kartica i rigova?
Znaci da ne ide roba po 600 evra ili 650 evra koliko traze u sklopljenom rigu.

nisam probao zeca, napajanja mi 850 wati na 6 karti. ne verujem da ce izdrzati za zec :D
ma power limit na 80% i vozi.. meni je bila 65%tdp-a potrosnja.. agresivan oc.. cisto da vidim sta moze.. isao sam +600 na mem, i oko +100core.. doduse moja je tad bila na 57c, i to unutar zatvorenog kucista.. tvoje malo pripazi jer imas jedan vent..

ako dobijes 300 sola po karti i ne odes u crvenu tarifu jedan rig donosi 210$..

Poslednja izmena:
Jel se to meni cini ili su poceli da skidaju cene RX580 kartica i rigova?
Znaci da ne ide roba po 600 evra ili 650 evra koliko traze u sklopljenom rigu.

meni 3 puta nedeljno iz emmija nude grafe svaki put spustaju cenu po 2-3k na 18+ komada
u subotu mi nudili xfx vega 64 po 97k

Ima da kopa 1060 3GB još neko vreme ETH sigurno.
A i posle će biti dobre za ZEC ili ko zna šta. Mene više brine koliko će diff skočiti dodatno kad dođu nove nVidije sa možda GDDR6 memorijama.

A što se tiče gore cifre od 210$ po rigu, ja ne bih iznosio čak ni špekulacije koliko nosi jedan rig of 6 kartica mesečno jer je diff danas išao do 12m, a pre mesec dana je bio oko 7m, nekad samo probije 9m, i onda se baci dole na 6m. Isto cena je pre par dana bila 300$, a sad je 450$, sa tim da ide na 500$ često.

Nazad
Vrh Dno