Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Bice dostupne Vege..ljudi i ovde i u inostranstvu davali po 1000$ po komadu da kopaju cryptonight..evo pala zarada kad se oduzme koliko trose struje na malo vise od 100 din dnevno ....jos mali pad i odose da nemaju ni za struju a ljudi se otimali i nisu pitali sta kosta

ako se vrati vreme kao sto je bilo krajem 2016 pocetkom 2017 grafika ce biti i za 100e msm na rx seriju, ja se secam da sam tad kupovao grafe za 180e nove madjarska garancija a posle jula su otisle u 400e :)

Ne mogu to zamisliti ovde ljudi koji su usli tek nedavno u pricu jer oni to nisu prosli, ovo sad sto mi njima pricamo to izgleda iz njihovog ugla nestvarno, vjerovatno pljuju po tastaturi i misle da im neko ovde zeli da propadnu tako reci krivo im kad neko napise realnost, ne shvataju ne znam kako pravilno da se izrazim....ali moraju to proci pa ce im biti jasno - nema druge.
Mora se proci nema drugo.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

U rigu imam 2x TT Smart SE 730w.. Naime, ono ima 57a na 12v.. Svako napaja po 3 graficke rx580 spec edition. 1 kabl napaja 2, 1 napaja jednu.. ovaj koji napaja 2 grafe, je topao na dodir.. Da li me to treba brinuti?

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

promeni raspored kablova sto pre,nesme da se greje
zameni im mesta il tako nesto,to kad se greje moze biti da je slab kontakt,da nije dobro seo il da je zica preopterecena,tanka

promeni raspored kablova sto pre,nesme da se greje
zameni im mesta il tako nesto,to kad se greje moze biti da je slab kontakt,da nije dobro seo il da je zica preopterecena,tanka
Preopterecena je svakako.. te dve grafe vuku zajedno 320w.. mozda i vise.. topao je deo do prvog 8pin, ovaj drugi 8pin koji se racva iz njega je normalan na dodir..

Ako sam dobro video na netu to napajanje ima dva 6+2 PCIe kabela, a na svakom kabelu ima jos i mali produzetak sa jos jednim 6+2PCIe konektorom na kraju, ako je tako mozes da probas da rasteretis grafike sa Y adapterom, koji ce da napaja trecu kartu sa ona dva nastavka sa oba kabela, tako da ce jedan kabel napajati po 1,5 karticu. Treba ti Y adapter sa 2x6+2pin PCIe na 1x6+2pin PCIe, znaci na onaj mali 6+2 PCIe produzetak od oba kabela bi prikljucio po jednu stranu tog Y adaptera i ukljucis u trecu kartu, to je najbolje da kupis specijalno pravljen adapter, da nije kineski, jer su loseg kvaliteta, pa da se ne napravi jos veca steta, a i mozes da biras duzinu kablova koji ti trebaju.

Ako sam dobro video na netu to napajanje ima dva 6+2 PCIe kabela, a na svakom kabelu ima jos i mali produzetak sa jos jednim 6+2PCIe konektorom na kraju, ako je tako mozes da probas da rasteretis grafike sa Y adapterom, koji ce da napaja trecu kartu sa ona dva nastavka sa oba kabela, tako da ce jedan kabel napajati po 1,5 karticu. Treba ti Y adapter sa 2x6+2pin PCIe na 1x6+2pin PCIe, znaci na onaj mali 6+2 PCIe produzetak od oba kabela bi prikljucio po jednu stranu tog Y adaptera i ukljucis u trecu kartu, to je najbolje da kupis specijalno pravljen adapter, da nije kineski, jer su loseg kvaliteta, pa da se ne napravi jos veca steta, a i mozes da biras duzinu kablova koji ti trebaju.
Kapiram sta hoces da kazes.. mixer bi trebalo da pravi to? Hvala za ideju :)

Jel može preporuka za usb watchdog? Jel to sve radi posao ili ima razlika među njima? Pošto vidim ima sa relejima i bez njih, a i cene variraju od nekoliko $ pa i do 15$ za onaj TISHRIC koji je neko pominjao ranije.
I da li to zaista restartuje mašinu u svakoj situaciji, ne znam na kom principu uopšte radi? Meni je najčešći problem da zabode kartica (gpu hangs in opencl) mašina i dalje radi ali glupi win10 ne ume to da hendluje, kad preko tw idem na restart on zabode na plavom ekranu kada piše "restarting" i tako ostane da moraš da dođeš i fizički resetuješ rig

Da ne gusim temu ETH...sad se jedan forumas javio sa problem sa grafickim karticama,nesto kao ne rade,okacio i slike...Ono sto sam primetio i sto mene zanima je zasto mu je core voltage -100?
Da li se i to cacka u AB ili ne ili zavisi od grafike itd?
Ja sam to otkljucao ili samo enable u opcijama ali nikad nisam pipao...
Sta se time dobija,tj sta se gubi i koliko steti grafikama,pitam samo,radoznao sam.
Nadam se da necu o5 dobiti poruku tj odgovor tipa...idi na google,jer smatram da ovde ima dobrih struv=cnjaka koji ce bolje to mozda objasniti.
Njegove su dal r 370 moje su konkretno 1070.

Da ne gusim temu ETH...sad se jedan forumas javio sa problem sa grafickim karticama,nesto kao ne rade,okacio i slike...Ono sto sam primetio i sto mene zanima je zasto mu je core voltage -100?
Da li se i to cacka u AB ili ne ili zavisi od grafike itd?
Ja sam to otkljucao ili samo enable u opcijama ali nikad nisam pipao...
Sta se time dobija,tj sta se gubi i koliko steti grafikama,pitam samo,radoznao sam.
Nadam se da necu o5 dobiti poruku tj odgovor tipa...idi na google,jer smatram da ovde ima dobrih struv=cnjaka koji ce bolje to mozda objasniti.
Njegove su dal r 370 moje su konkretno 1070.
Koliko znam na 10xx nvidia je to zakljucano, tj nmze sw undervoltovati kartica.. to ti je u sustini smanjenje voltaze kako bi vukla manje struje grafa

Upravo sam pogledao...stpji na 0 ali ne vidim da levo moze da ide tj u - samo desno u + :d

Koliko znam na 10xx nvidia je to zakljucano, tj nmze sw undervoltovati kartica.. to ti je u sustini smanjenje voltaze kako bi vukla manje struje grafa

Undervoltuje se i Nvidija,smanjenjem Power limita pada i voltaza.....

ljudi narucio sam gomilu 008s ekstendera u nadi da cu se resiti problema sa svakim trecim neispravnim kod 006c ali ovo sta se desava je neverovatno. Dakle situacija je sledeca stavim u rig 008s ekstender hash mi saren varira od 30 do 130 (6 x 1060 samsung), na isti taj rig stavim 006c cepa 144mhs konstantno. Da ne bi bio slucaj ponovim istu pricu na 8 x 1050ti i opet isti rez. Da li je moguce? Ja sam sve u cudu i nije mi jasno a fakat je da su ekstenderi problem

ljudi narucio sam gomilu 008s ekstendera u nadi da cu se resiti problema sa svakim trecim neispravnim kod 006c ali ovo sta se desava je neverovatno. Dakle situacija je sledeca stavim u rig 008s ekstender hash mi saren varira od 30 do 130 (6 x 1060 samsung), na isti taj rig stavim 006c cepa 144mhs konstantno. Da ne bi bio slucaj ponovim istu pricu na 8 x 1050ti i opet isti rez. Da li je moguce? Ja sam sve u cudu i nije mi jasno a fakat je da su ekstenderi problem

c su najbolji

Evo krenulo snizenje kartica u gigatronu [emoji23]
Stigle vege i odma na snizenju
MP cena 155.550 RSD
Ušteda 15.560 RSD
139.990 RSD

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da da, ima i na "snizenju" u mikros... radeoni RX570/580. Cena sitnica, 67-75K dinara. :D

Nije realno, 600€ za grafičku (570 4GB) koja realno ne vredi više od 300€.

Ovaj mining će da uništi PC gaming industriju :D, niko neće moći da potera neki novi naslov na max. jer neće uspeti da kupi grafičku.

Nije realno, 600€ za grafičku (570 4GB) koja realno ne vredi više od 300€.

Ovaj mining će da uništi PC gaming industriju :D, niko neće moći da potera neki novi naslov na max. jer neće uspeti da kupi grafičku.

300e? Ne vredi vise od 200e realno, a toliko su i kostale 470 4gb svojevremeno.

Ako se nastavi ovako, mada mislim da ce da splasnu cene, proizvodjaci konzola ce da trljaju ruke.

dok god ima neko ko ce da kupi po tim cenama cene nazalost nece ici dole.

Au 72000 rx580 strasno kod domacih distributera.
Po ovoj ceni se ne isplati majning gde je roi ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ta cena je slicna i kod madjara.svi klepaju :) cene pre marta aprila tesko da ce biti nize... I ja gledam za sebe hardver i nista da se nadje.a da nije bezobrazno skupo :)

Prosla baka sa kolacima . Kasno su se svi setili da koriguju cene . Sad ce mesecima da se trgovci cude zasto niko ne kupuje pa tek onda ce da dodje do stabilizacije trzista :)

MSRP RX 480 $199 (4 GB) $229 (8 GB)
RX470 $149 (4 GB) $179 (8 GB)
RX 460 $99 (2 GB) $119 (4 GB)

Ovo je preporucena cena za graficke kartice nove serije kada su 08/04/2016 predstavljene trzistu :)

Te cene su izrazene u dolarima i vaze za Usa trziste sa kojim cela Evropa nema veze.

Kod nas odprilike moze to sve da se pretvori u eure i da se doda slobodno jos 10-15 posto onda dobijas realne cene u to vreme.

Slazem se , U usa se ne placa PDV i porez na dodatu vrednost preko interneta a i kad postoji on je nizi . osim toga dolar je svo vreme daleko nizi od eura , danas je 1.22 usa $ za 1 euro

Sve u svemu umesto da cene idu na dole jer je to proizvod star 2 godine cene su otisle 3X na gore . Ja sam zadnjih dana imao nekoliko ponuda od distributera i trgovaca an veliko i svima sam isto rekao , Sacekacu da se cene vrate na nivo novembra 2017 ili nize i tada cu kupovati . Bum i ludilo ili hip sa cripto valutama je prosao , tako da .....

Bas to...Samo oduvek su za svaku generaciju karti te MSRP cene bila misaona imenica samo ovde kod nas.

Pa vratice se dole cene za par meseci i to ne na cene iz Novembra nego na cene od pocetka...Nego gledam nesto i dalje nestaju gtx 1070 na sajtu kod komsija znaci jos uvek ima ljudi koji daju 90000-95000 za gtx 1070....Sto mi je stvarno neverovatno...Pre par dana ista karta 115000 din.

Treba sacekati par meseci pasce cene sigurno :) roi od 15 meseci nikako nije isplativ :d

Kakvih 15 meseci mnogo je to vise jer kad padne cena valuta uz rast diff-a mnogo to ispada vise od 15 meseci....Da je 15 meseci to bi bilo ekstra....

Kada bude ceo rig sa 6 komada rx 580 donosio 1 do 2 dolara dnevno ima svi koji su kupili karte samo da se cesu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno