Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi pljujemo kineze a ustvari ovi nasi na carini prave najveci problem. Koliko para uzimaju od carine nek zaposle vise ljudi. Nije isto sad vreme i pre deset godina u kolicini prispelih posiljki.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Ovo na carini je skroz "zaglavljeno", danima isto...
2018-01-18.png
Miš Rapoo MT750 kupljen na JoyBuy 8.decembra, išao preko Belgijanaca, 8.januara primećen kod nas... i stoji ovako...:smash:

Švedska i malezijska pošta su za izbegavanje, strašno su spore

To je tek 10dan na carini. To je trenutno normalno. Racunaj jos jedno 5 dana.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Ma nisu kinezi problem. Oni posluju kako treba i šalju po celom svetu. Možete zamisliti koliko tek paketa tamo prođe kroz carinu i postu...Ali kad paket stigne u Srbiju onda se izgleda čeka toliko kao da ponovo putuje hiljadama kilometara. Sporo da sporije ne moze biti...Imao sam do NG oko 15 paketa u tranzitu. 10 mi je stiglo maltene jedan za drugim kako su prošli ovi praznici. Jednom prilikom sam čak zatekao 4 kom. odjednom u sandučetu. Sad za dva imam info i znam da su na carini,a za ostale nemam pojma. Najviše me brine ovaj Xiaomi ruter. Em mi je najskuplja stavka od poručenih em sam ga jedva našao na akciji. Skoro dva meseca sam pratio i čekao da mu padne cena. A šveđani kao da ga magarcima prenose od Kine do Srbije...

Sent from my Honor 8

Nešto im ipak nije u redu sa statusima, juče ujutru su pristigle dve pošiljke i do sada je uvek sledeće jutro bila neka promena. Danas ništa. Od dve pošiljke, jedna je EMS.
Nesto nije u redu sa carinom.
Meni je Kinez poslao paket u petak, u Istanbulu je bio u ponedeljak, a u Surcin sleteo u utorak ujutru! I od utorka stoji zadnji status prispece- za carinu! Umesto da protrci vec je dva dana na carini.
Inace paket je mozda malo veci(kutija40×20×10 otprilike), 340g, narucen u cetvrtak uvece, manje od 10 dolara. Turska posta.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

To je na carini, samo su prestali da osvežavaju one statuse podnošenje na carinski pregled.
NS i Niska carina ne prikazuju to, sad je izgleda tako i na Bg carini

Kasne malo, i ja sam juče kukao pa se popodne pojavila otprema. Izgleda da je baš gužva.

Bas tako, evo ga status od jutros, mada je ovo "podnosenje" trebalo da izadje vec juce za 16.1., jer je 15.1. paket stigao na carinu i imao status "za carinu"...

7b0c145fa394f4158cc5f5fa6741f61d.jpg

Cccc, koliko bezobrazluka na dve strane, prosto neverovatno...

Nesto nije u redu sa carinom.
Meni je Kinez poslao paket u petak, u Istanbulu je bio u ponedeljak, a u Surcin sleteo u utorak ujutru! I od utorka stoji zadnji status prispece- za carinu! Umesto da protrci vec je dva dana na carini.

šokantno.... ja bih zvao carinu pod hitno da pitam šta je sa mojim paketom...

Pogledam malo pre u sanduče kad ono dva paketa unutra (bez tracking koda). Nisam izgleda džabe pisao od jutros ovde. Ahahaha...

Sent from my Honor 8

šokantno.... ja bih zvao carinu pod hitno da pitam šta je sa mojim paketom...
Otpremili su danas. Nikakvo podnosenje na carinski pregled. Kao sto ne bi ni trebalo.
Ono sto je trebalo da urade u utorak (samo da otpreme), rade dva dana kasnije.
Steta umesto da mi paket stigne za manje od 5x24h, stici ce za nekih 7 dana, sto je i dalje rekord za mene.
Bio je free shipping China registered air mail, a prodavac je poslao turskom registovanom. I ne bunim se[emoji38], jedino ovi nasi carinici zadrzali paket 3dana umesto 1 uobicajenog(za pakete koji ne podlazu carini).

Meni je neverovatna stvar kako smo neki cudan narod.. razumem i da nekome ne odgovara sto se posiljka zadrzava desetak dana ilii vise, a treba zbog hitnosti, ali ne mogu da shvatim da vecina zeli da se sve zavrsi u jednom danu.. kao da je samo jedan paket stigao, a ne mozda na stotine ili hiljade..

Samo naglas razmisljam...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja npr. razumem kašnjenje kada paket stiže iz inostranstva, tu je prevoz, hiljade kilometara udaljenosti, carine i ostalo...Ali kad nešto uzmem npr. preko KP i plaćam brzu poštu PostExpress,a kurir me zaj*be pa mi ne donese paket, ne ostavi ni izveštaj, ne javlja se ni na telefon i slično, e to ne mogu nikako da razumem. Desilo mi se poslednji put tako nešto da se lepo zapitam kako bre onog kineza ne mrzi da se cima i da mi šalje paket vrednosti 2 dolara,a kurir Srbenda bre ne može da mi isporuči nešto unutar Srbije na vreme. E zato smo takvi kakvi jesmo. Nikakvi...

Nije brat kinez kriv. Nego što mi ne volimo da radimo...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
Voleo bi da smem da slikam koji je haos na carini. :D Ali ne smem. Strpite se,nema druge.

Meni je neverovatna stvar kako smo neki cudan narod.. razumem i da nekome ne odgovara sto se posiljka zadrzava desetak dana ilii vise, a treba zbog hitnosti, ali ne mogu da shvatim da vecina zeli da se sve zavrsi u jednom danu.. kao da je samo jedan paket stigao, a ne mozda na stotine ili hiljade..

Samo naglas razmisljam...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Godinama unazad ako paket ne podlaze carini - istog dana ga otpremaju, jer onda i nista ne rade. Pod uslovom da je stigao pre 15h. A ako carine onda 2 nedelje. Ovo sad je drugacije, jer je guzva ili nesto drugo, a traje vise od 2 meseca!
Inace u tranzitu mi je vise od 20 paketa, a najgori ima skoro 50 dana cekanja. U zadnje vreme svaki iole vredniji paket je bio u tranzitu u proseku 40- ak dana.
40 dana gubljena zivaca, tako da ne gledam blagonaklono da se statusi za registovane posliljke objavljuju 2 dana kasnije, paketi koji ne podlazu carinskom pregledu zadrzavaju vise od 2 dana, a oni koji se carine cekaju u redu 2 nedelje!

Voleo bi da smem da slikam koji je haos na carini. :D Ali ne smem. Strpite se,nema druge.
Mislis da im dokaz znaci ili da im je bitan?:)
Jok, nesto je najezda cistog bezobrazluka u temi, kao da idu neki bitni izbori, pa da se pljune drzava :)

Kupio sam nesto na Alliexpress. Pri kupovini stoji free shipping i da postoji broj za pracenje. Kinez poslao i ujedno mi poslao poruku da nema broja za pracenje a da ce mi paket bez problema stici samo da budem strpljiv. Dosta stvari sam do sada kupio i uvek sam imao broj za pracenje.

Nije nista skupo, oko 5e je ali uglavnom hocu da znam gde je paket i kad mi odprilike stize pa ne znam sta raditi u ovoj situaciji?

Pa uvek možeš pokrenuti dispute ako se prodavac ne pridržava uslova prodaje. Dispute i partial refund za iznos dostave sa praćenjem. Ako nije još poslao paket upozori ga da ćeš otvoriti dispute u slučaju da menja uslove prodaje.

Mislis da im dokaz znaci ili da im je bitan?:)
Jok, nesto je najezda cistog bezobrazluka u temi, kao da idu neki bitni izbori, pa da se pljune drzava :)
Ne shvataju ljudi da je obim posla povecan ne 10%,ne 50 ni 100% nego mnogo, mnogo vise. Ja konkretno do pre par meseci sam tek, tek ponekad nesto porucio iz Kine. U zadnja dva meseca sam porucio 22 paketa. Isto tako znam dosta ljudi koji uopste nisu ni znali za ali i sl. a sada redovno porucuju sitnice. Svaki dan se uvecava broj paketa. I to ce biti trend koji ce se nastaviti i dalje. Naravno, da mora nesto da se uradi, i radi se na tome ali treba vremena da se neke stvari promene.

Pa brate mene kao krajnjeg kupca zabole sebastijan što je nekome povećan obim posla, neka bre zaposle još ljudi na carini, tako se radi kad se posao širi, plus i brži obrt prave sa globama koje nam udaraju više će i njima da ostane. Realno kad odem u banku i ne primetim kad je neko od službenika na doručku, za razliku od državnih firmi gde svi odu u isto vreme i kad ja kao stranka dođem još se i bune kao znate doručak je. Pa nemojte rođaci svi u isto vreme..... sve te državne službe, pa verujem da i carina služe za udomljavanje partijskih kadrova i zato nam je tako kako je..... kad bi taj šef zaposlio nekog novog garant bi ga njegovi proždrnuli iz stranke.... jer ne sme se ništa bez direktive.... tako kod nas stvari stoje.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Vidi, ne mogu sada da ti iznosim neke podatke ovde, pre svega jer sam pogresio kada sam pravio nick, pa sam sad prepoznatljiv. Uglavnom, ne ide to tako kako ti mislis. Verovao ili ne, nema ljudi da se zaposli, i ovi sto rade, masovno odlaze. Mesecno po 2,3 coveka da otkaz. Ne mozes stavljati u isti kos poslove u gradskoj upravi npr i poslove na preradi posiljaka. Nema veze sto je i jedno i drugo drzavni sektor. Nije lud niko ko ima neku vezu da se zaposli na preradi posiljaka.

Nisi me razumeo ni ti. Ja kao krajnji korisnik ne ulazim u to nit me zanima. Samo hoću da to funkcioniše kako treba.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pa brate mene kao krajnjeg kupca zabole sebastijan što je nekome povećan obim posla, neka bre zaposle još ljudi na carini, tako se radi kad se posao širi, plus i brži obrt prave sa globama koje nam udaraju više će i njima da ostane.
Kako ce vise njima da ostane ako vise plate radnike, a isto zarade?
Jer obim posla ce biti isti, koliko god da ih zaposle. Ti ces vise platiti jer ce onda manje paketa proci bez carine, a pitanje je da li ces brze dobiti paket :)
Ako se vidi da se manje paketa prolazi, manje ljudi moze narucivati, pa se onda smanji posao - i sta onda, otpustiti ih? Znas da to ne moze tek tako?:)
I da ostane porucivanje, nije cele godine isto. Oko NG i prvog maja je uvek najveci grkljan. A imas periode kada sve posiljke mogu proci istog dana.

Da bi se zaposlilo vise ljudi, pocece da se naplacuje za sve carina/PDV, pocece da se namerno procenjuje na nesto vise od cene; taman dovoljno da se ne isplati zalba, ali opet dovoljno da ispadne kao da su se svi zalili (po ceni) i da je odbijena :) Citaj: 500din ce poceti svima da naplate vise carine/PDV ukupno.

A ako uporedjujes banke u carinu... kao da nikada nisi bio u banci :)

Poslednja izmena:
Ako se toliko povećao obim i broj paketa koje je potrebno procesuirati i distrubutirati, onda cemo svi mi "krajnji korisnici" biti u problemu..
U problemu ce biti i carinici, a i radnici pošte (poštari).
Baš neki dan moj poštar komentariše u fazonu "kada ce ukinuti ove kineze..ne mogu više da vučem sa sobom ove pakete.. "
Sve u svemu, lose za sve

Ma jadni postari i posta... da nema Kineza, posta bi propala. Za vecinu paketa naplate ono "otvaranje paketa", koje je napravljeno kao stavka koju ne mozes izbeci, a ne verujem da ima i zakonskog smisla. Napravljena da bi zaradila posta vise nego na samim posiljkama sto zaradi kineska posta verovatno.
A i postari, vecina ih ne nosi uopste pakete, nego zna ko je mozda kuci, donese na vrata, extra srecan sto im vecina ostavi 100din. za to.

Bice malo cistka posiljki sada sredinom/krajem februara zbog kineske NG.

Samo nekako mi je cudno kako se ljudi obicno najvise zale oko izbora na takve stvari :) hmmmm, I wonder ^^

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno