Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to samo kod nas, sve zemlje naplaćuju otvaranje i to skuplje nego naša pošta

Nema toga u UK i Koreji, cak u UK tacno platim KARTICOM samo VAT i to u peni tacno.
U Koreji isto, uklapa mi se u racunicu po srednjem kursu u won (=0.1din).

Cini mi se da je neko pomenuo Sloveniju skoro da mu je mnogo vise naplaceno otvaranje jedino.
Moguce da nemamo osecaj da je u jos nekim zemljama tako, jer se uglavnom ne plati nista ;)
Ali sam siguran da do negde ~2013., dakle uvodjenja PayPala, nije bilo tih dodatnih troskova, jer i kada mi naplate carinu/PDV, tacno sam platio koliko je na uplatnici, plus +30 za proviziju placanja.

Poslednja izmena:
Miš Rapoo MT750

Stigla pošiljka, posle 10 dana na carini.
Miš Rapoo MT750 kupljen na JoyBuy 8.decembra, išao preko Belgijanaca, 8.januara stigao na carinu, i posle 10 dana isporučen.
IMG_20180119_164913.jpg
Iako je na nalepnici JoyBuy navedena originalna cena od 23,99USD, osnovica u uvoznoj poštanko-carinskoj deklaraciji je 20US$, na šta je utvrđeno dažbina 394 dinara (PDV).
Poštar naplatio ukupno 550 dinara.

Prilozi

• IMG_20180119_164934.jpg
    IMG_20180119_164934.jpg
    632.7 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Hoću ja da radim na carini. Prihvatam i platu koju imaju, imam samo dva uslova da plaćaju prevoz i da mogu da naručim kad hoću, šta hoću, odakle hoću i koliko hoću bez da ide na carinski pregled :d

Nema toga u UK i Koreji, cak u UK tacno platim KARTICOM samo VAT i to u peni tacno.
U No se usluga brzog carinjenja plaća 16e, plus 25% pdv na vrednost robe. Posiljke male vrednosti (do 35e) ne podležu carini.

U No se usluga brzog carinjenja plaća 16e, plus 25% pdv na vrednost robe. Posiljke male vrednosti (do 35e) ne podležu carini.
Vidi ovde je obratno :) Ja za EMS sam platio tacno koliko je bilo za carinu/PDV, ni dinar vise (tacno koliko je na deklaraciji, toliko mi je trazio iz, valjda PostExpressa?)
Shvatam ja da se to naplati vise, to je konkretna usluga, koju moras da trazis sigurno.
A ovo je nesto sto nemas izbora, i sto te stavlja u potlacen polozaj.

Hmmm, kad sam ja ono bese rekao da ce se ovo desiti? Bese pre 3 ili 4 godine? Hmmm! :)
Sta ce sada reci neverne Tome :)

To počinje da važi tek od 2021 godine, do tad možemo i mi da uđemo u EU :D
Od okolnih zemalja otvaranje u Hrvatskoj je preko 5 evra, u Bosni je 4 marke, u CG je 1 evro i za pakete koje nisu ni otvarali...

U vesti pise od 2019., ali ovo je trebalo jos 2017. da se izglasa i od 2018. da pocne.
Ali ne nalazim na europa.eu nista konkretno.

U pravu si, videh posle link u drugoj temi sa europa.eu.
S' tim da im to nece nista znaciti sve dok ne pocnu da naplacuju po proceni carine, a ne po deklaraciji :)

Ako je sa alija onda poslusaj coveka, lepo ti je rekao da trazis produzetak kupceve zastite... ima razloga, a ako neces ti nemoj, samo onde se nemoj ni zaliti nama...

Jeste sa Alija i trazio sam produzetak ali nisam ni trebao jer je brzo prosao bez dazbina, stize na adresu 59-i dan od kupovine.

Evo statusa, stize u ponedeljak na adresu.

2018-01-19 14:00 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac, Otprema
2018-01-17 10:06 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2018-01-17 09:26 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

^ Znas kako ono kazu: "Bolje spreciti nego leciti", tako i ovde, bolje je bilo preduprediti moguci gubitak zastite nego posle se kajati... ;)

... Oko NG i prvog maja je uvek najveci grkljan...
Za decembar i januar znam ali sto je u maju krkljanac?

Poslednja izmena:
Uspori carina zbog Prvog Maja i Uskrsa, a tada umeju i da pocnu tek da pristizu od kineske NG (koja se pada negde prvom polovinom februara uglavnom).
Ne moze da se poredi sa januaraom, ali opet je zastoj.

Stigla pošiljka, posle 10 dana na carini.
Miš Rapoo MT750 kupljen na JoyBuy 8.decembra, išao preko Belgijanaca, 8.januara stigao na carinu, i posle 10 dana isporučen.
Pogledajte prilog 244658
Iako je na nalepnici JoyBuy navedena originalna cena od 23,99USD, osnovica u uvoznoj poštanko-carinskoj deklaraciji je 20US$, na šta je utvrđeno dažbina 394 dinara (PDV).
Poštar naplatio ukupno 550 dinara.

Kod mene slicno kao i kod tebe.Narucio gustino milk frother koji je placen 35 eura plus postarina oko 6 eura.

https://www.aliexpress.com/item/SAN...&terminal_id=90d702b2048e4a1b9a47d70b8bc30034

Danas bio u posti.Procenjen na 20 dolara i lupio pdv 394 dinara i otvaranje paketa.Ukupno platio 540 dinara.Jedino sto je kinez na kutiji stavio da je vrednost 10 dolara.
Carinik je ovu spravu video kao osvezivac prostorija.:D:d
Tako je barem naveo u papiru koji mi je dostavljen.

A sto ne bi? Ovi što se prodaju po našim prodavnicama su iz??? amerike, švajcarske ??

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Šta je "milk froter"?
Vidim da je nešto za kafu ali mi nije jasno šta tačno radi.

Podigao jutros u pošti Xiaomi Tripod (Selfie Štap). Pošiljka bez tracking koda... A malo pre proverim i vidim da je stigao i Xiaomi Wifi Router na carinu što je išao preko Švedske pošte. E sad koliko će se zadržati tamo i da li će mi nešto naplatiti ne znam. Biće mesec dana kako putuje...

Sent from my Honor 8

A sto ne bi? Ovi što se prodaju po našim prodavnicama su iz??? amerike, švajcarske ??
Iz Amerike je malo verovatno, ali iz Nemacke, Svajcarske i Italije ih ima.
A bice i razlike ako kupis Bosch frother napravljen u Kini, i frother sa Ali-a.

Ni pod razno ne bih kupio stvari vezane za hranu sa Ali-a... pricajte sta hocete, ali to je vec preslo granicu skroz. Jedino sto bi manje porucio sa Ali-a su stvari za bebe.

Pa svuda zabranjuju njihove igracke, bilo sta sti ima veze sa hranom i higijenom. Nije to slucajno.

Pa odeš na novi beograd pa vidiš što su zabranjene igračke i sve ostalo.
Naravno da ima tih stvari iz nemačke i sl ali cena je ... 95 posto mini aparata za kuhinju kod nas je proizvod iz kine. Na zapadu možda i postoje provere u smislu hemijske i sanitarne ispravnosti ali kod nas 100% na ovu opremu nema takve kontrole. Ako je neko video kako se dobijaju atesti onda zna o čemu pričam.
Milijarde kineza ih koriste i sve ih je više i više [emoji41]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Probaj malo ziveti u Kini, videces razliku.
Mozda je i 100% iz Kine, ali jedno je da je pravljeno u Kini sa kineskim brandom i celokupnim poreklom, a drugo je da je Bosch, Siemens ili nesto slicno pravljeno u Kini.

Ja probao neke stvari iskreno, i nikad vise :(

Da li je neko dobio tracking kod koji počinje sa "AKC" i koji sledi 9 cifara, recimo AKC123456789 ? Pošiljka je evo 10. dan označena kao poslata (shipped), ali ne mogu ni na jednom sajtu da nadjem ni koji je prevoznik. Podaci sa transakcije kažu da je Post NL i ide iz Kine, lai prošli put sam za istu kombinaciju prevoznika i izvorne države dobio RS-broj...

Samo ovo sam našao u vezi sa AKC https://community.ebay.com/t5/Retir...tracking-number-starts-with-AKC/td-p/26870104

Danas mi stigli neki paketi posle 83 dana od narucivanja.
Za jedan od njih sam zatvorio spor a za drugi su mi vratili kesh.
Ponudio sam kinezu da kupim nesto a da mi ne salje stim sto sam smanjio cifru za -10% zbog kasnjenja.
Videcemo sta ce da odgovori.
A krivac za kasnjeje su 99% nasi.

Ako si dobio paket bez carine, 100% nisu naši krivi za čekanje.
U novembru i decembru su najveće gužve, u februaru će ponovo zastoj zbog Kineske nove godine.

@RazbojNick ne mogu se pratiti van Kine paketi sa takvim trackingom

@RazbojNick ne mogu se pratiti van Kine paketi sa takvim trackingom
Hvala za info. To znači da bi kineski sajtovi za praćenje trebalo da daju informaciju gde je pošiljka dok je (bila) u Kini?
U najmanju ruku je čudno što sam PostNL sajt nema podatak o tom broju.

Medjurodni tracking preko pošte mora biti u formatu XX123456789XX, tj 2 slova pa 9 brojeva pa 2 slova.
Prvo slovo R je za pismonosne pošiljke (pakete do 2kg), C je za pakete (preko 2kg), E je EMS (USPS koristi drugačije oznake). Drugo slovo i brojevi su proizvoljni, dok zadnja dva slova označavaju državu iz koje je pošta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno