Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ga i moj. Nervira me što su prestali da apdejtuju statuse za Niš sve do dan pred uručenje.

rapoo.jpg

Jel ima neko iskustva sa China Post SALom? Nesto kupujem veliko, oni su najjeftiniji, ne znam kako ide ta posta, dal je neko koristio?

To je valjda isto što i airmail samo sa nižim prioritetom. Zato je je i jeftinije. Znači načekaćeš se verovatno.

Stigao mi je danas paket narucen 27.12, poslat singapurskom postom 30.12. Despatched to overseas 4.1. Vrednost je oko 40$, patike su u pitanju. Lepo da je prosao bez ikakvih dazbina. Primecujem i da je update statusa na sajtu PostExpress-a prilicno usporio u poslednje vreme.

Prilozi

• car.jpg
    car.jpg
    69.2 KB · Pregleda: 183
a meni u koverti stigao neki prekidač za auto, plaćen 4.04€, obračunat pdv na 10€ + poštanska usluga = 350.- dinara

Ja stvarno ne znam kako vam naplaćuju te dažbine za najmanje gluposti. Do sada sam naručivao sve i svašta i sve je stizalo bez ikakvih dodatnih troškova. Prekjuče mi je npr. stiglo 4 paketa. Sve zatekoh u sandučetu...A pre toga mi npr. stigao paket za kolegu. Naručio mu displej i zadnju masku za telefon. Plaćeno oko 26€, kinez napisao 14€ i opis "vrata za bateriju". Nisu ni otvarali na carini,a zapakovano sve bilo u velikoj kutiji. Mozda im nije bilo zanimljivo...

Sent from my Honor 8

Vidim da su im u NS "pune ruke posla"...

Sent from my Honor 8

mislim da mi je ovo rekord. kapiram da su slali brodom za roterdam pa ce dalje lako...

2018-01-12 20:27 Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
2017-11-21 02:34 The item is ready for shipment
2017-11-15 09:40 The item is pre-advised
2017-11-13 06:35 The Item is at the shippers warehouse

Ja stvarno ne znam kako vam naplaćuju te dažbine za najmanje gluposti. Do sada sam naručivao sve i svašta i sve je stizalo bez ikakvih dodatnih troškova.
Aj uzmeš jedan tablet za mene! Da dođe na tvoju adresu, ti nećeš imati dodatne troškove.

Ljudi, postoji li mogucnost zadrzavanja (na licni zahtev) posiljke u posti?
Imam problem sto cekam vec 10 dana da mi se nesto ocarini, a idem prekosutra na odmor na kom cu ostati mesec dana.... sto znaci, nema ko da preuzme posiljku umesto mene...

Koliko se secam do 5 dana stoji standardno ako ti je ne uruce , za vise od toga neki fazon tipa post restant ,za to pitaj u posti ...

"Usluge po zahtevu primaoca

čuvanje poštanskih pošiljaka, osim sudskih pisama, u pošti van propisanih rokova, ali ne duže od 30 (trideset) dana;"

Poslednja izmena:
Da, ima ta fora post restant ali ako je samo do 30 dana onda ima opcija da se ovlasti neko za podizanje pošiljki.

Šteta što nema opcija za pretragu po kuririma... npr hoću neki predmet ali samo preko singapurćana, ili airmaila nebitno.... ovako moram sto predmeta da otvorim da bi video ko šalje preko čega....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Šteta što nema opcija za pretragu po kuririma...

To je NEMOGUCE :( :(
Evo ja sam pokusao da saznam od par prodavaca koji su pocetnici koja ce posta da vrsi transport i dobio sam odgovor da ce mo da saznamo tek kada dobijemo broj za pracenje....

Koliko sam shvatio , vecina malih prodavaca radi za par velikih.Nemaju pojma ni sta prodaju ( *prepisu gomilu gluposti ) - naloge za isporuku prosledjuju u magacin iz kog ide isporuka i nemaju pojma koja ce posta da preuzme i transportuje paket - saznaju tek kada se kreira zahtev za preuzimanje posiljke ( ponekad par dana stoji status : shipping notice received from seller , dok posta stvarno ne preuzme paket )

* - zaista nemaju pojma kako proizvod izgleda , jer ga ni nevide.Zakljucuji isto kao i mi sa slika.

Ista je situacija i na domacem trzistu - u specifikaciji svasta pisu i/ili stave slike drugacije nego u stvarnosti.
Cesto u prodavnici raspakujemo proizvod da bi utvrdili "sta je u kutiji"....

To je dropshipping, ne rade oni za drugog prodavca već su preprodavci. Princip je jednostavan nađu nešto jeftino, a što misle da će se dobro prodavati i oglase na drugom sajtu. Kada neko kupi od njih, softver automatski pravi porudžbine na prvom sajtu, ali sa adresom krajnjeg kupca.
Po nekim procenama polovina prodaje iz Kine je dropshipping, znam nekoliko i naših ljudi koji se time bave.

Naravno da je moguce! Ako stoji da imaju AliExpress Standard Shipping to je jedno, ali ako posebno stave Chain Post Airmail, HK mail, SG mail, moraju tu postu da koriste.
Ali da je to moguce, ljudi bi prelazili sa jedne na drugu samo tako, ta posta postajala skuplja vrlo brzo zbog toga, ili pretrpana pa jovo nanovo..

Stigao rapoo misonja, cisto da javim svim zabrinutim naruciocima. 23 dana trajao put, 0 din dazbine :) samo sam ga otpakovao i na prvi pogled sve je odlicno.
Na kojoj carinarnici je tvoj prošao? Blago tebi kad si prošao bez pratećih troškova.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Evo i meni stigao. Poručen 25.12.2017. stigao kod mene u Beograd 15.1.2018. Tačno tri nedelje. Takođe bez pratećih troškova.

Eto vidiš. A ja naručio 7.12.2017. i trenutno smrdi na carini i naravno platiću sve po redu sve im po redu...

Izgleda da nas sa narudžbinama sa početka decembra čeka znatno sporija isporuka, postupak na carini i dodatni troškovi. Nismo imali sreće...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Meni je stigao paketic (ne bas mali, 12x12x12) sa iHerba, stajao 10 dana na carini (radnih+neradnih) i prosao bez carine.
Doduse, 7$ je (njihova greska, ali meni nije smetala) stvarno, i carina veruje iherb deklaracijama. A drugi sedi i dalje na carini izgleda, a dan ranije dosao.

Tako da to sto stoji na carini, ni u BG vise ne znaci da se carini.

Stigla danas futrola za tablet. Naručeno 22.12., na carini bilo jedan dan, bez ikakvih dodatnih troškova. Poštar samo dao, ja potpisao i doviđenja. Inače, u pitanju je carina u Šapcu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno