Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени јуче стигао посљедњи пакет поручен 11.11. :)

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

@Zeha

Platio sam preko paypala, izvršen je refund na paypal. Pare su mi i dalje na PP. Sad ne znam da li mogu opet da ih povuku, al ja tu opet mogu da tražim od paypala nazad pare jer ono što sam poručio nisam dobio, valjda?

Inače "upao" u Srbiju rapoo miš, pojavio se na sajtu pošte.

Oni ne mogu da povuku pare (naplate) opet.
Pare koje su trenutno na pp su prebacene (poslate) na tvoju karticu koju si registrovao na pp, odnosno leci ce kroz nekoliko dana na tvoj devizni racun vezan za karticu.
Treba 5-7 dana obicno da prodje ta transakcija...
Ti nista ne treba da trazis od pp, oni sami svaki refund salju nazad na karticu odnosno na racun za koji je vezana kartica.

Isto i mene ubedjuju da je stiglo odavno u Srbiju, da vidim ja gde je paket i posle se ne javljaju .
Ali je danas doneo presudu da mi za 2 vrati pare prodavac a za 1 ce aliexpress.
Najveci je problem jer se paketi salju kao obicna posta zato i ne radi pracenje.
Juce i danas mi dosla jos 3 paketa a status je da ih je preuzela avijacija.

Poslednja izmena:
@Zeha

Ma kakvi, pare i dalje stoje na paypalu i ne povlače se na karticu. Ja nisam ni platio karticom nego parama koje sam imao na paypalu. Neće ih poslati na karticu sve dok ja ne zatražim.

I dalje ni traga ni glasa od SD-a.

Kako mislis za 2 dve prodavac, a za jednu Ali?
Posto se prodavac ne javlja uopste Ali je stao u zastitu kupca tj. Mene i vratice mi oni a sta ce sa prodavcem biti ne znam. Citao sam da su jos nekom za tog prodavca vracali pare.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Ja koliko znam sve pare vraca Ali jer dok ne potvrdis prijem posiljke one su na njegovom racunu. Tvojom potvrdom Ali prosledjuje sredstva na racun prodavca.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Imam ja "zanimljiv slucaj", dosla mi futrola za slusalice, imala je korektno pracenje posiljke, kad su je isporucili, pisalo je na aliju i kod nas da je isporucena, a ja malo otezao sa potvrdom da je primljeno i nakon nekih 8-9 dana cini mi se dodje jos jedno obavestenje od alija da ostavim feedback jer je prodavac ostavio feedback (The seller has left feedback for your order (Order no. xy...yz). Please leave your feedback).
Kako i zasto je meni nestalo dugmence za potvrdu prijema posiljke, kako je prodavac mogao ostaviti feedback i gde ja mogu da vidim feedback koji je on meni dao...?
Inace otezao sam sa potvrdom prijema da bi pricekao 10.1. da mi se pomeri 15 dana zastite nakon prijema da bih proverio da li kutija zaista odgovara velicinom slusalicama koje takodje ocekujem ovih dana sa alija.

Poslednja izmena:
Imam ja "zanimljiv slucaj", dosla mi futrola za slusalice, imala je korektno pracenje posiljke, kad su je isporucili, pisalo je na aliju i kod nas da je isporucena, a ja malo otezao sa potvrdom da je primljeno i nakon nekih 8-9 dana cini mi se dodje jos jedno obavestenje od alija da ostavim feedback jer je prodavac ostavio feedback (The seller has left feedback for your order (Order no. xy...yz). Please leave your feedback).
Kako i zasto je meni nestalo dugmence za potvrdu prijema posiljke, kako je prodavac mogao ostaviti feedback i gde ja mogu da vidim feedback koji je on meni dao...?
Inace otezao sam sa potvrdom prijema da bi pricekao 10.1. da mi se pomeri 15 dana zastite nakon prijema da bih proverio da li kutija zaista odgovara velicinom slusalicama koje takodje ocekujem ovih dana sa alija.
Kad se prikaze na pracenju da je tebi stigao paket ti imas odredjeni rok da to potvrdis. Nemozes da odugovlacis u nedogled time oni stite i prodavca od kupca. Verovatno ti je prosao taj rok i po automatizmu je potvrdjen prijem posiljke.

A feedback mozes videti samo u svom Account-u u Feedback tabu, sve dok i prodavac i kupac ne ostave Feedback za istu porudzbinu.

Pokrenule se slusalice, izgleda da su prosle carinu... e sad dal' je kinez pisao cenu od 48,90€ kao sto sam mu rekao ... ili ce me cariniti na 54€ ...

20.12.2017 12:28:00 HK- Prijem
29.12.2017 07:20:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
29.12.2017 07:28:04 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
29.12.2017 10:48:43 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
30.12.2017 08:49:04 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
03.01.2018 08:23:25 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
04.01.2018 07:41:32 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
05.01.2018 08:45:29 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
06.01.2018 07:46:00 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
08.01.2018 07:45:18 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
09.01.2018 14:56:04 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Ovo je sa carine krenulo ka glavnoj posti danas, sutra ce da prime u mojoj posti (nbg), a od nbg poste ce ka meni verovatno isti dan?

Uporedjujem sa ovim prethodnim paketom pa po tome zakljucujem:

25.12.2017 12:23:36 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.12.2017 12:49:35 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.12.2017 10:41:49 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
26.12.2017 11:19:18 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
27.12.2017 04:44:07 10200 GPC BEOGRAD - 11077 Beograd 99 Otprema
27.12.2017 14:07:32 11077 Beograd 99 Uručenje Uručeno

Poslednja izmena:
A feedback mozes videti samo u svom Account-u u Feedback tabu, sve dok i prodavac i kupac ne ostave Feedback za istu porudzbinu.

Prijatelju izgleda dasam ja taj koji "ima problema" sa vidom, kod ociju (jos uvek dovoljno dobrih) ja ne vidim gde je feedback iako mi "bode pogled"...
Valjda i povrsnost mogu dodati u svoje karakterne osobine. :(

Poslednja izmena:
Prijatelju izgleda dasam ja taj koji "ima problema" sa vidom, kod ociju (jos uvek dovoljno dobrih) ja ne vidim gde je feedback iako mi "bode pogled"...
Valjda i povrsnost mogu dodati u svoje karakterne osobine. :(
Zavisi da li koristis aplikaciju na telefonu ili preko Aliexpress sajta na racunaru.
Na aplikaciji ne mozes da vidis a na sajtu kad se ulogujes kliknes na "my aliexpress" pa dole na "manage feedback" pa desno na "published feedback" otvaraju se sve tvoje kupovine sa tvojom i njegovom ocenom ako ste se ocenili.

Jel moguće da mi slušalice stoje u Holandiji od 28.12? Koliko tome treba da dođe do Srbije? Tracking se od 28-og ne menja.

Treba zatvoriti ovu temu sa porukom "ne pitajte dok vam nesto ne stoji u mestu 45 dana, normalno je od 11.11.2017."....

Zavisi da li koristis aplikaciju na telefonu ili preko Aliexpress sajta na racunaru.
Na aplikaciji ne mozes da vidis a na sajtu kad se ulogujes kliknes na "my aliexpress" pa dole na "manage feedback" pa desno na "published feedback" otvaraju se sve tvoje kupovine sa tvojom i njegovom ocenom ako ste se ocenili.

Znam, znam, nasao sam ja to nakon sto je prvi put alfa javio ali nisam pre toga nalazio, gledao i oci "pečio i bečio" i jednostavno "ne vidjeh" a gledam u feedback, zato i moj komantar za mene samog da sam izgleda i povrsan...
U svakom slucaju hvala.
Laku noc i odo ja spavati... ;)

Verovatno je guzva pa posiljke cekaju da ih neko pokupi i odnese na carinu.

Stigle slusalice iz Kine sa alija...
Carinici se malo "prevarili", umesto 48,9€ racunali dazbine (PDV) na 48,9$ ... :D

Paket koji je putovao preko Singapore post - Despatch 22.12. sleteo u Srbiju danas 10.01. Nikada duze nisam cekao paket (ovaj je bio porucen 11.11.) i izgleda da je ovo moje izuzetak od pravila s obzirom da ljudi imaju pozitivna iskustva sa Sindapore post.
Sad jos da se molim da prodje bez carine u suprotnom postoji sansa da ne budem pokriven sa Buyer's Protection.

Paket koji je putovao preko Singapore post - Despatch 22.12. sleteo u Srbiju danas 10.01. Nikada duze nisam cekao paket (ovaj je bio porucen 11.11.) i izgleda da je ovo moje izuzetak od pravila s obzirom da ljudi imaju pozitivna iskustva sa Sindapore post.
Sad jos da se molim da prodje bez carine u suprotnom postoji sansa da ne budem pokriven sa Buyer's Protection.
Trazi da ti produzi zastitu

Trazi da ti produzi zastitu

Hvala na savetu. Zatrazio sam, Aliexpress je ponudio opciju da to trazim direktno od prodavca (pise da je pozeljno da se uradi 2 dana ranije tako da mi mozda ne uspe). Vaznije od toga, video sam da postoji opcija za dispute i do 15 dana nakon sto je isteklo vreme za dostavu. Super u opstem slucaju, mada s obzirom na rad nase carine oko praznika, nikad se ne zna :S:

Za takve "uvek je bilo ovako", mogu samo reci... kada ste bili deca, k***li ste u gacama, pelenama, na ruke roditelja, posteljinu i ko zna sta jos :) Onda ste odrasli, videli da postoji bolji nacini.

Grow up i za druge stvari! :) Ako vam se ne svidja, nemojte se upucivati :) hold it in :D

Da, evo i mene sa stanjem pošiljke sa mišem Rapoo MT750 sa joybuy:
2018-01-12.png
Samo još da vidimo koliko će carina da zacepi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno