Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hteo bih samo reci brz punjac je brz punjac. Kakvi 2800, 3000, 3300mAh, samo brz punjac i uzivas, naravno samo telefoni koji to podrzavaju. Posedujem LG G5, zmaj od telefona za dobre pare i naravno brzi punjac gde god da se nalazim za sat vremena to je to, idemo iz pocetka.

Hej ljudi iimam problem. Uzeo sam Huawei Mate 10 pro kod Telenora (mada ne znam ni da li je to bitno) i telefon nece da mi sinhronizuje kontakte sa gmail-a. Prijavljuje mi da ima neke probleme sa sinhronizacijom i da probam malo kasnije. Probao sam kasnije i sinoc jos kasnije, i jutros... ista stvar. Na drugom telefonu ta sinhronizacija radi odlicno, pa vas molim za pomoc, sta mogu da uradim da otklonim ovaj problem.

Jel ko probao da slika na minus par stepeni celzijusa? Kako se ponasa baterija? Kontam da sa mate 10 pro zamjenim p10 🙂 🙂 Ogadi mi se i huawei (posle sony, lg i samsung) 🙂 🙂

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Jel ko probao da slika na minus par stepeni celzijusa? Kako se ponasa baterija? Kontam da sa mate 10 pro zamjenim p10 🙂 🙂 Ogadi mi se i huawei (posle sony, lg i samsung) 🙂 🙂

Probaću ja večeras, pa ti javim 🙂

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

U ovom slucaju, to ce biti presudno hahshs 🙂 🙂

Hvala ti 😉

Kod mate 9 nisam imao takav problem, čisto da znaš 🙂
Večeras izlazim napolje, pa cu da okinem koju sliku i malo da gnjavim fon na ovom minusu 🙂

Mene je ukopalo izgleda samo sto sam palio kam na minusu. Mate 10 pro sam pikirao, p10 ide zeni 🙂
Samo da se naviknem na velicinu. Inace mi je bzze sto kod operatera nema obican, vec samo pro. Da ima, isao bi na obican.

Hej ljudi iimam problem. Uzeo sam Huawei Mate 10 pro kod Telenora (mada ne znam ni da li je to bitno) i telefon nece da mi sinhronizuje kontakte sa gmail-a. Prijavljuje mi da ima neke probleme sa sinhronizacijom i da probam malo kasnije. Probao sam kasnije i sinoc jos kasnije, i jutros... ista stvar. Na drugom telefonu ta sinhronizacija radi odlicno, pa vas molim za pomoc, sta mogu da uradim da otklonim ovaj problem.
Verovatno da ti nije nesto dobro podešeno, ja sam to odradio preko Phone Clone app, sve prekopirao sa Mate 9 na 10 pro 🙂

Verovatno da ti nije nesto dobro podešeno, ja sam to odradio preko Phone Clone app, sve prekopirao sa Mate 9 na 10 pro 🙂

Bogi to i jeste problem, ja sam radio preko clone app i nije mi ni dao kontakte da kopiram. Na starom telefonu LG G5 su mi kontakti svi bili na gmailu. I kada sam kopirao nije mi ni dao da kopiram kontakte, a kada pokusam da sinhronizujem sa gmailom nece da mi dopusti to. Jednostavno izbaci problem sa sinhronizacijom i to je to.

Probaj onda ovako ručno, instaliraj Super Backup aplikaciju na starom telefonu. Udji u app sačuvaj Kontakte, uključi fon u PC i sačuvaj folder od Super Backup, onda Instal super Backup na novi telefon, prebaci sa PC taj folder, pokreni app i vratićes sve kontakte.
Oko Google podešavanja nisam upućen kako i sta, obično sam ili ovako ručno radio ili preko Phone Clone app.

Izgleda da se u Spaniji prodaje samo obican Mate, sve reklame, po gradu, na aerodromu su samo za obican Mate.

Kod nas u mtel rep srpska samo mate 10 pro.

Spanija sirotinjsko trziste dok je Srpska samo za Pro 🙂
Kako su tako glupo podelili trzista? Trebali su svuda da puste oba modela. Pa ko sta voli. Mate 9 i Mate 9 pro su uglavnom isli paralelno. Medjutim je obican prodavan 10x vise

U ovom slucaju, to ce biti presudno hahshs 🙂 🙂

Hvala ti 😉

Evo ispucao dosta slika, malo čak i snimao, bas sam ga maltretirao, uopšte se nije gasio niti bilo sta pokazao da stucne itd...
Inace trenutno je ovde - 2°C

Hvala drug.
Hmm. Onda ja sa P10 nisam imao srece. Mada evo je sad se vraca u normalu. I statistika i padanje procenata. Moracu otici da osjetim u ruci 10 pro, dugo sam imao 5" modele.

@ROCK - tako ispade *** hahahaah
Meni obican vise odg zbog 3.5 ifingerprint naprijed.

Poslednja izmena:
Hvala drug.
Hmm. Onda ja sa P10 nisam imao srece. Mada evo je sad se vraca u normalu. I statistika i padanje procenata. Moracu otici da osjetim u ruci 10 pro, dugo sam imao 5" modele.

@ROCK - tako ispade *** hahahaah
Meni obican vise odg zbog 3.5 ifingerprint naprijed.
Drug, 10 pro, nije ogroman fon, stvarno leži super u ruci, spakovano sve lepo u 6".
Videces i sam, osim ako ga nisi već video 🙂

Spanija sirotinjsko trziste dok je Srpska samo za Pro 🙂
Kako su tako glupo podelili trzista? Trebali su svuda da puste oba modela. Pa ko sta voli. Mate 9 i Mate 9 pro su uglavnom isli paralelno. Medjutim je obican prodavan 10x vise
Za sad u de 10 lite, 10 pro i Porsche Design.
Lepa cena za Porsche Design kod Telekom.de za keš 1399 e, na ugovor, minimalna doplata je čini mi se 560e.
🙂

Bogi to i jeste problem, ja sam radio preko clone app i nije mi ni dao kontakte da kopiram. Na starom telefonu LG G5 su mi kontakti svi bili na gmailu. I kada sam kopirao nije mi ni dao da kopiram kontakte, a kada pokusam da sinhronizujem sa gmailom nece da mi dopusti to. Jednostavno izbaci problem sa sinhronizacijom i to je to.
Jesi uspeo?

Poslednja izmena od urednika:
Huawei Mate 10

Jesi uspeo?

Resio sam problem instalacijom “my contacts “ aplikacije. Ali to mi je privremeno resenje. Imam dva telefona i preko gmaila su mi oba bila sinhronizovana i bez greske. Sada sam malo razocaran sto sam uzeo nov telefon koji je fantastican ali ima taj neki problem.

Problem je resen trenutno ali ne onako kako bih ja zeleo posto mi stvarno treba ta sinhronizacija sa GMailom. Covece pa na IPhone-u radi bez greske a ovde pravi problem

Poslednja izmena:
Poštovani,
Imam S7 edge i imao sam GAF pao i slomio staklo iako telefon funkcioniše znam da je popravka skupa pa razmišljam o kupovini novog. Izdvojio sam par Huawei p10 mate pro
Huawei honor 9
Samsung S8
Zanima me vase misljenje i iskreno da mi se nije desio GAF ostao bi pri S7 edge. Ali koliko citam Samsung najavljuje i S9 Radim posao gde mi je telefon neophodan zbog baterije a i isto tako u slobodno vreme volim da fotkam,igram igre,yuotube...
A i volim da kako funkicionaln tako i vizuelno lep telefon. Posle slomljenog stakla na starom tel.postao sam skeptik na zakrivljene ekrane.
Molim za pomoc
Hvala

Sada gledam ovaj mate10 obični je verovatno isto ip67 i ako ga tako Huawei nije reklamirao .. čitao sam negde da je isto zaštićen od vode kao mate10pro a evo i klipa.

[youtube]rh8PcMQd3DM[/youtube]

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da je danas manje-vise svaki mob vodootporan ili makar otporan na kvasenje. Masa klipova ima gde modeli koji uopste nemaju neki IP standard prezive potapanje u vodu i slicne stvari.

Da ali ti mobovi kad tad umru. Npr onaj op5t , posle 2dana mu kamera otišla a i displej počeo da baguje. Bitno je da ne uđe voda unutra 🙂
Ali slažem se da skoro svi mobovi mogu da izdrže kišu i da im ne bude ništa.

JA sam se sa S7 kupao po sat vremena u bazenu (ne slana voda) citavo ljeto i nikada nista nije bilo. Posle toga mi drug koji radi u mtel rece da im je stiglo 10tak S7-ca i S7 Edge koji su crkli od vode. Kad nisam premro 🙂 🙂 🙂 Od tad, moze vodotporan al u slucaja casa vode da se prospe i slicno.

Pa da , ja tako oduvek i racunam na taj ip67/68 , dobar je samo da se nekada opere mob pod mlazom vode i to je to. Ne bih nikada u more ili bazen sa njim ..

Mislim da je danas manje-vise svaki mob vodootporan ili makar otporan na kvasenje. Masa klipova ima gde modeli koji uopste nemaju neki IP standard prezive potapanje u vodu i slicne stvari.

Da ali racunaj da se dobar crkavanja desi nakon x/xx casova ili cak posle nekoliko dana od kvasenja/potapanja.
Mnogi noviji uredjaji mogu da prezive manje kvasenje ali rizik uvek postoji, potapanje mogu ''da prezive'' za potrebe YT ali je pitanje sta se desilo posle toga.
Mozda im nece crci ploca ili displej od par kapi kise ali moze da se desi da otkazu mikrofon, zvucnik npr.

JA sam se sa S7 kupao po sat vremena u bazenu (ne slana voda) citavo ljeto i nikada nista nije bilo. Posle toga mi drug koji radi u mtel rece da im je stiglo 10tak S7-ca i S7 Edge koji su crkli od vode. Kad nisam premro Od tad, moze vodotporan al u slucaja casa vode da se prospe i slicno.

To je lutrija, ako uredjaj ima propuste vezane za IP5/6x zastitu ''iznutra'' onda korisnik to nece ni znati i eto problema cak i pri koriscenju na pljusku. To je vec greska fabrike a ako neko ne zatvori lepo cepove (a njih je sve manje) onda je to greska korisnika.

Nekima su xperie/samsung galaxy crkavali od vode cak i pri pisanju recenzija (secam se za Z3c i S5/6 Active u pocketnow redakciji, valjda) ili ovako pri nekom mizernom kvasenju.

I ja sam potapao fon, okinuo 20, 30 fotografija i snimio nekoliko videa ali najcesce gazim reku dok mi je fon u dzepu i ne razmisljam o tome. Da je imao neki fabricki propust bio bi mrtav vec 7 dana nakon kupovine (kada je imao prvo kupanje), ovako sam imao srece.

Na kraju ima i onih koji se totalno bahate pa telefone ubacuju u krigle, ves masine, rone u moru na par metara dubine, bacaju ih sa u bazene pa traze po dnu itd.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da je S7 imao taj problem, jer me je par dana nakon sto sam prodao fon zvao tip i rekao kako postoji pukotina izmedju ledja i lajsne. Iako u trenutku kad sam prodao fon nije bila, vec se stvorila kasnije. Moguce i da su ti crkli iz istog razloga. Zato me i odbija ovaj mate 10 pro, i to ne samo on, vec 99% flagshipa danas, zbog staklenih ledja.

Na prste jedne ruke se mogu izbrojati alu telefoni, XZ1, OP5T, IP7 ... Šteta što se ne može naći android sa alu ledjima i dobrom kamerom.

Nazad
Vrh Dno