Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

Mišljenje dotičnog je krajnje smešno, uvek bilo i ostalo na onom forumu, jer mu se većina smeje, odavno već...
Na kraju svako odluci sam sta ce da kupi.. Kao i ti i ja i bilo ko drugi...

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

99.9% sam se odlucio za mate10 pro. tako da nema sikiracije :)
Vise bi voleo obican mate 10, ali sta da se radi kad nema kod operatera.
U tvom slučaju, izbor se svodi, ako želiš top telefon onda je to ili note 8 ili mate 10 pro...
Pa tebi od volje sta ćeš :)
To je bar moje mišljenje...

bruka kakav telefon :O :) juce u sapcu svratim u mts vidim u izlogu pomslih prvo da je mate10 lite ali sam odmah shvatio da je 10pro po ledjima.. jos bolje taman da ga procackam.. i utisak fenomenalan.. sta reci savrseno lezi u ruci s obzirom na veili ekran ne primecujem da je u pitanju6inca, valjda sto je uzan, dizajn top top.. rekao sam necu fon sa ekranom vecim od 5.7 ali nikad ne reci nikad.. bio sam resen uzeti u11 ali juce posle susreta sa 10kom msm da izbor pada na mate.. u mts bi uz box na Rate kostao 3350din(80400 puna cena) a sve ukupno 7343din mesecno na dve god ( u tu cenu ukljuceni su pretplata na fiksni, miks L tarifa, i net 20 ) jeli to mnogo :)

Kaska Huawei jos zbog wireless charginga i zbog toga sto nemaju neki Always on displej ili barem double tap to wake, meni te dve stvari fale za savrsen telefon, inace ubedljivo najomiljeniji brend trenutno..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Meni double tap znači više nego kamera na telefonu.

Tamo ćeš čuti od 5 ljudi realno i konkretne izbore, a od većine i od nafuranih moderatora, Samsung pa Samsung...
Znas i sam ms, Samsung forum...
Pogotovo onaj nafurani Znemanja, koji sve zna...

Nemoj tako Bogi, bio si tamo dosta godina, ne znam što si banovan i šta je bilo, gotovo. Preporučim Samsung iako ga ne koristim trenutno, ali preporučim i Xiaomi, skoro sam preporučio i LG G6 i čovek je uzeo... Samsung jeste kompletniji brend, zato se ostali takmiče sa njim. Ti ne možeš da uporediš Huawei sa njima jer nisi koristio ne Sasmung, nisi ni Apple, ni LG, ni Xiaomi, ni HTC, ni Sony... ti forsiraš samo Huawei, Huawei porediš sa Huawei. Šta reći ovde? Huawei pa Huawei. Ima zašto je Samsung Samsung, Apple Apple, a Huawei tu gde jeste, pokušava da ih stigne, činjenica. Nije samo olovka što izdavaja Note seriiju, ali da je samo ona, da je jednostavno ubaciti olovku i implementirati propratni softver uz nju, to bi uradil i ostali, ali nije, zato je Note serija klasa za sebe, nije dovoljno samo da se poveća dijagonala za poređenje sa Note serijom. Meni je nebitno, trenutno vozim Xiaomi, ima bolji zvuk i od Samsung i Huawei. Pišem ovo, iako me iz VIP čekaju za ovaj Mate 10 Pro, ako i uzmem taj fon, ja sam svestan da on nije klasa Note 8, ali nije ni cena propratna kao Note 8.

Meni double tap znači više nego kamera na telefonu.

Ne znam jel sarkazam, meni je bas dobar fazon, retko lepo secanje na Lumiu 520, tako neke sitnice poput toga, always on displeja, bas olaksavaju svakodnevno koriscenje. Kao sto sad vise ne bi mogao da koristim telefon bez ovog cetvrtog Huawei dugmeta, za spustanje notification bara, nenormalno mi olaksava rad, mogu da ga tapnem iz bilo koje aplikacije, nisam povukao prst od vrha ekrana mesecima.. Cak nije to to kad u Nova launcheru recimo namestis gesture da to isto radi, jer gesture radi samo sa home screena..

Šta konkretno nije klasa Note 8?
Pisao sam već, meni je Note klasa za sebe, jeste, olovka je ono što ga izdvaja, kada drugi implementiraju olovku i softver koji Samsung sada ima uz olovku, onda su za poređenje. Ako poredimo samo zbog veličine dijagonale, izvinite, ali onda i Xiaomi Mi Max možemo staviti pored 10 Mate Pro... Mi Max 2 veći ekran, još veća baterija ko akumulator, ima IC port koji samo što peglu ne kontroliše... i 230e!
Što se tiče displeja, Samsung tu jeste prešao igricu, na Note jeste brutalan, ali da ne ulazim u to, postoje uređaju koji lepo mere sve i vidi se suma sumarum. Inače nije uopšte loš displej na Mate 10 Pro, ali ako kreneš da porediš... Inače sam ja lično zadovoljan ekranom na Mate 10 Pro.

Ne može jedna karakteristika da čini telefon "klasom za sebe" makar bila to i olovka koju btw kontam da ne koristi 50% korisnika. Dakle, to nije hardware, software, opcija, nešto što se stalno koristi da se uzme kao neka posebna prednost (kao što je npr jasna razlika izmeđ 4 i 6 rama ili brži procesor ili bolji grafički čip i sl) pri tom, gomilu ljudi kao što sam npr ja baš briga za olovku.

Što se tiče ekrana, imao sam nexus 6p i pre mate 9 mi je jako bila frka da pređem na IPS. Kao i pre prelaska na mate 7 - par dana panike, a sada veruj mi, što ga duže koristim kontam koliko je ekran na mate 9 FENOMENALAN. Oštar, sa sasvim dovoljno boja i meni barem velikom lepotom prikaza koječega, od videa pa n adalje. I da dodam, isto kao i za olovku: stvar je individualna i gomila ljudi ne podnosi amoled i njegove prezasićene boje.

Sve u svemu, izvini, ali note 8 nije klasa za sebe, već ima konkurenciju i to više nego ravnopravnu i to za 200e manje (lol).

Jako nezahvalno je generalizovati neki brend ko brend. Na S6 mi crkao OIS, na P8 crklo power dugme, na S7 se odljepila ledja sama od sebe, na P10 baterija crkla...... Konkretno ta dva brenda... Ja sam neko ko voli huawei, najvise zbog softvera na kome je moguce podesiti sta god padne na pamet, ali sam imao i ... Note4 , S6, S7. Cinjenica je da samsung diktira tempo, jos uvijek, a huawei je brend koji se opasno priblizava. P10 je odlican fon (brzina, fluidnost, izrada, ekran, baterija 4-5sot, kamera daylight, softver) izuzev kamere u lowlight koja je u rangu Z3-ke. Tako da vjerujem da je Mate 10 pro konacan produkt onoga sto su zamislili, ako zanemarim 3.5 dzek, i da je ispravio sve nedostatke prijasnjih modela. Nisam ga drndao ali ovako gledajuci sa youtube, djeluje mi da je prilicno stasao i da se huawei sa mate 10 (pro) najozbiljnije primakao samsung-u.

Poslednja izmena:
I da dodam, isto kao i za olovku: stvar je individualna i gomila ljudi ne podnosi amoled i njegove prezasićene boje.

Amoled na novim Samsung modelima nema prezasicene boje , staviš Basic profil i imaš najtačnije boje na svetu . Lično meni je taj profil previše mrtav pa držim Photo koji je između njega i extra prezasicenog adaptive moda

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Još jedna stvar pa da batalimo patkometriju :)

Kada kupujem bilo šta, gledam da dobijem najviše za ponuđeni novac tj "odnos cena kvalitet". Ova dva uređaja NE koštaju isto i kao takvi ne mogu baš tako jednostavno da se porede. Pravo pitanje je da li za višak para koje se daju za note 8 dobijate toliku razliku u kvalitetu? Evo sad gledam.. MTS, mate 10pro košta 64.000 uz ugovor od 3 godine i 2000 pretplate. Note 8 košta u istim uslovima 96000 :D Pa ***... Strašno. To je ono što mene nervira kod samsunga, dranje. Nikad nisam sporio kvalitet njihovih uređaja, uvek su to bili dobri igrači na svim poljima ali mi je isto tako jako drago što ne moram da dam baš tolike pare da bih imao premium ugođaj u korišćenju.

Poslednja izmena:
Apsolutno se slažem sa tobom da razlika u ceni nije opravdana i pošto sam se lomio oko Mate 10 Pro i Note 8, sigurno bih po tim cenama odabrao Huawei da u trenutku kupovine nisam dobio uz telefon par stvarčica (wireless charger, auto punjač, cover i DexyCo vaučer na 12k dinara) koji su mi svi dobro došli a koji su mi gotovo iznivelisali cene ta dva telefona jer je vrednost navedenog kada bih plaćao posebno negde oko 30k dinara.
Inače, čini mi se da boje na note nisu tako zasićene kao na prethodnim modelima a sa svojih 1000+ nita osvetljenja ekran jeste fantastičan naročito na jakom dnevnom svetlu i tu svakako nema prave konkurencije...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

niko da mi odg na pitanjce :D

Zato što je teško i lično pitanjce - nekom je mnogo, nekom ne, svako ima svoju računicu i ti najbolje znaš koliko možeš da se ispružiš.

Uzeo sam Mate 10 pro. Na 24 rate u Telenoru. Nisam imao nekog izbora ( Samsung Galaxy s8 ili s8 plus ili Note8 nisam bas razmisljao o njima ( ne znam zasto mi se ne svidjaju )). Jos pored Mate 10pro sam mislio da uzmem iP 8 plus. Ali jos od 6 furam iPhone, pa sam hteo promenu. iPhone nagodinu. :)
Mate 10pro je cvrste izrade, ima ga. Ne znam, ali usporedjujuci sa Mate10 , Mate10pro nema taj plasticni osecaj. Mozda se meni cini.
Jos ga cackam, zanimljiv mi je.

Uzeo sam Mate 10 pro. Na 24 rate u Telenoru. Nisam imao nekog izbora ( Samsung Galaxy s8 ili s8 plus ili Note8 nisam bas razmisljao o njima ( ne znam zasto mi se ne svidjaju )). Jos pored Mate 10pro sam mislio da uzmem iP 8 plus. Ali jos od 6 furam iPhone, pa sam hteo promenu. iPhone nagodinu. :)
Mate 10pro je cvrste izrade, ima ga. Ne znam, ali usporedjujuci sa Mate10 , Mate10pro nema taj plasticni osecaj. Mozda se meni cini.
Jos ga cackam, zanimljiv mi je.
Pa nije valjda?
Ehhh razočarao si me...
Mate 10 pro, slaba Kamera, ekran taman.. Plastican... :)

Nisam ja to rekao :) Samo sam rekao da mate 10 ima osecaj plastike u ruci a ne stakla, ali posle kad sam ga ponovo video, nije bio vise taj osecaj. To je bilo jos u Madridu. Jos od onda mi se svideo Mate 10. Mate 10 pro jos bolje lezi u ruci jer je malo uzi od Mate 10, tako jos bolje. Jedino bih ja voleo da ima senzor otiska prsta napred a ne pozadi, ali ok.

Nisam ja to rekao :) Samo sam rekao da mate 10 ima osecaj plastike u ruci a ne stakla, ali posle kad sam ga ponovo video, nije bio vise taj osecaj. To je bilo jos u Madridu. Jos od onda mi se svideo Mate 10. Mate 10 pro jos bolje lezi u ruci jer je malo uzi od Mate 10, tako jos bolje. Jedino bih ja voleo da ima senzor otiska prsta napred a ne pozadi, ali ok.
Ma zezam se ja, znam da ti nisi to pisao, vec ostali :)

E hvala vam. :)

Malo mi prednja kamera daje blede rezultate. Ima neka podesavanja ili?

Najbolje je da se slikas posle rucka prednjom kamerom, ako se slikas ujutru kada se vratis iz kafane, naravno da ces ispasti bled na slici ;)
Sala mala :)

Prednju nisam ni probao, hahahaha, to jest slabo ja to koristim :)

Ja sam probao i prednju i zadnju, tj samo sam sebe slikao prednjom, nisam neki pejzaz.

Sad sam otkrio da kad je selektovan portret mod, dole desno ima beauty mod, i bio je podesen na 5 , smanjio sam na nulu, i sad je ok.

Poslednja izmena:
Koji si uzeo, Grey ili Blue?

Imali su samo Titanium Grey, tako da sam taj uzeo.

Ja hteo plavi za ženu, ali se dugo čeka, to jest ni telekom.de nije znao kad ce biti isporuka za plavi model, tako da, stigao isto Grey :)

Igrao se danas u prolazu u Telenoru, odličan telefon, biće extra kupovina za 2-3 meseca kad ih se nakoti po oglasima i obore cenu. Takođe sam primetio da prednja kamera nekako blede rezultate daje (bio sam pod onim njihovim svetlima pa je možda zato radio overexpose, pojma nemam). I dalje imam najveću zamerku na one njihove fabričke ikone; cirkus kao i kod Lg-a. Sve u svemu, dolazimo u eru kada su svi telefoni rame uz rame i sve teži izbor imamo.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sto se tice ikona i tema, pa to bar problem nije, nikako.
Sve se to da promenuti, skine se tema i podesi se sve kako želiš.
Da, njihove fabričke ikone su, užas :)

Nazad
Vrh Dno