Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti znaš da slike nisu bolje i ekran od Note 8?

Apropo ekrana, recimo, ja sam dugo vagao između 10 Pro i Note 8 koji su u Telenoru u TC Ušće stajali bukvalno jedan pored drugog i između ostalog odlučio se za Note 8 upravo zbog ekrana jer se meni učinio boljim i više mi se dopao ali to je neka lična preferencija.

Ne tvrdim da je jedan bolji od drugog ili des je neki loš već da su ukusi različiti...

Mada, čitajući poslednje diskusije na dva foruma počeo sam da se pitam jel pričamo o telefonima ili fotoaparatima?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Bogi, reci mi za taj Moleskin kako funkcionise ona svescica? Da li kad je popunis kupis novu i to je to, olovka ostaje? I moguce je samo po njoj pisati?

Poslednja izmena od urednika:
Bogdane, nisi mi odgovorio, odakle to da je kamera bolja od konkurencije?
Imao sam P9l, P9, sad P10l, sve tri kamere zajedno nisu dobre kao Nexus, pa me zanima je li Huawei napredovao, da cimam da mi kupe P10?

I oni su Kinezi. 😉
Zvanican naziv Tajvana je Republika Kina. 🙂 Iako je prica nesto dublja i odnosi nisu bas sjajni ali to je u sustini sve njihovo.
Da ne bude da idemo previse u off pa da se vratimo na temu.
Bogi, reci mi za taj Moleskin kako funkcionise ona svescica? Da li kad je popunis kupis novu i to je to, olovka ostaje? I moguce je samo po njoj pisati?
Da bas tako, kupujes novu svesku, kad se svi listovi ispisu 🙂
Olovka je tu, i ima rezerva, grafit koji se promeni.
Mnogo dobro funkcioniše, kako pišem u svesku tako istog momenta fon sve beleži.

Huawei Mediapad M2 10.1 LTE

Da, da, odgledao sam par klipova na brzinu. Bas je dobra fora ali i pored toga moze biti jako korisna stvar. Dodatni plus je i sto radi sa svim uredjajima, ne samo sa Huawei. 🙂

Bogdane, nisi mi odgovorio, odakle to da je kamera bolja od konkurencije?
Imao sam P9l, P9, sad P10l, sve tri kamere zajedno nisu dobre kao Nexus, pa me zanima je li Huawei napredovao, da cimam da mi kupe P10?
Iz uporednih testova sa drugog foruma. A i ovde sam okačio slike, poređenje. E sad, ne znam jel lozis za pitanje ili sta vec...

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Pojavio se PRO u Mts-u.
Premijum cena ,za premijum osećaj plastike.Baš sam se razočarao na dodir.Ne znam od čega je materijal ,ali ne deluje kao nešto što treba da opravda cenu koštanja.Za razliku od ptethodnih kućišta, ovo je nekoliko koraka unazad.Ko ima viška para i često menja telefone ,nemu je sve jedno.Probaća/kupiće sve što ga čini srećnim.
Takođe. Mozda je sjajan tel ali u ruci (stvarno dobar izraz) premium osecaj plastike ,za premium cenu. Ljudi stavili na silu cenusamo da bi se ,toboze izjednacili sa ajfonom i samsungom....i hoce da preskacu razrede. Prvo da stignu lg,pa da onda jure ajfon i samsung.ovako nabili cenu kao s8+ , a razlika i dalje prilicno velika ako se.uzme u obzir ista cena. Nerealno.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

S i P serija se porede, Mate i Note...
Ne moze se nikako porediti 10/Pro i 8+.
Da ne ispada ovde kako branim neki brend, ne, trenutno ne korisim Huawei i nemam nikakvih razloga da branim bilo koji brend ali postoje podaci, brojke i ostala cuda koja ukazuju na to koliki je Huawei igrac.
Trenutno su drugi ako se ne varam tako da ti poredjenje i nije bas na mestu, posebno sa LG cije mobilno odeljenje ne moze da se sastavi poslednjih par godina u svakom smislu pa i finansijskom. Cast izuzecima naravno (V serija i sada G6).

Cvoruga, pogledaj ovde ima negde link sa slikama, 10 pro vs note 8 vs Pixel 2xl.

Da ne ispada ovde kako branim neki brend, ne, trenutno ne korisim Huawei i nemam nikakvih razloga da branim bilo koji brend ali postoje podaci, brojke i ostala cuda koja ukazuju na to koliki je Huawei igrac.
Trenutno su drugi ako se ne varam tako da ti poredjenje i nije bas na mestu, posebno sa LG cije mobilno odeljenje ne moze da se sastavi poslednjih par godina u svakom smislu pa i finansijskom. Cast izuzecima naravno (V serija i sada G6).
V30 je strasan tel ,to htedoh reci.ali pusti lg, ovo je poenta moje price, ja sam huaweijevac ali preterase...imao sam i p6,pa p7, pa p8...a na p8 su vec poceli da se izivljavaju sa cenom i da sami sebe dizu u nebesa. Kad je doslo do toga da treba isto da platim p9 i s6 edge /s7edge naravno da uzimam ovo drugo jer je bolje a isto kosta. Dok.su bili po 200 ili 150 e jeftiniji a dobri nosio sam njih. Za pare k9je traze za mate 10 ili pro ,svejedno uzimam bolju stvar.za iste pare.to je poenta.a voliim huawei ali bre sami sebe hvale i preskacu razrede.ajmo po redu. Nemaju jos proizvod koji vredi platiti koliko traze za mate 10,jer za iste. Pare imas bolne. To je poenta.

Al ste se raspisali u mom odsustvu,4 stranice 🙂

Obzirom da imam i P10 i Honor mogu da da potvrdim da video snimanje nije jaca strana Huawei modela(isto je bilo i na P9l)Iako P10 ima OIS kadar podrhtava s vremena na vreme iako drzis mirno ruku,dok kod Honor sem toga ima spor fokus.
Nije da mi nije bitno video snimanje,ali za daylight snimke mogu da posluze i havajci.
Meni mnogo vise znaci fotografisanje.

Ja to neko sveto pismo pa ne može "nikako"?
Ja recimo poredim telefone u istom cenovnom rangu. Imam xxx eur na raspolaganju pa ko šta može da ponudi za tu cenu.
A taj plus Samsung ima i slične dimenzije mateu.

Huawei Mate 10

^ Moze da se poredi naravno ali nije fer. Mate se pojavio kasnije na trzistu i po mom misljenju je sveukupno bolji mob od S8+ i treba ga porediti sa Note 8.

V30 je strasan tel ,to htedoh reci.ali pusti lg, ovo je poenta moje price, ja sam huaweijevac ali preterase...imao sam i p6,pa p7, pa p8...a na p8 su vec poceli da se izivljavaju sa cenom i da sami sebe dizu u nebesa. Kad je doslo do toga da treba isto da platim p9 i s6 edge /s7edge naravno da uzimam ovo drugo jer je bolje a isto kosta. Dok.su bili po 200 ili 150 e jeftiniji a dobri nosio sam njih. Za pare k9je traze za mate 10 ili pro ,svejedno uzimam bolju stvar.za iste pare.to je poenta.a voliim huawei ali bre sami sebe hvale i preskacu razrede.ajmo po redu. Nemaju jos proizvod koji vredi platiti koliko traze za mate 10,jer za iste. Pare imas bolne. To je poenta.

Ali poenta price je da je tako bilo pre. Mate 10/Pro je poprilicno kompletan uredjaj i veliki napredak u odnosu na prethodnika u smislu da je sada ili rame uz rame ili je cak i bolji od modela iz istog cenovnog ranga tj flagshipovima drugih proizvodjaca.

Poslednja izmena:
^ Moze da se poredi naravno ali nije fer. Mate se pojavio kasnije na trzistu i po mom misljenju je sveukupno bolji mob od S8+ i treba ga porediti sa Note 8.

Ma prema kome nije fer, jadnom malom samsungu? Pošto pretpostavljam da ciljaš na to da je mate bolji telefon. Ako je tako neka spuste cene, ko ih šiša.
Mislim ovo malo pišem napamet jer niti znam kakav je mate niti koja mu je cena (nema nijedan na MS), al poenta je ista, kreneš od novca koji bi dao za neki telefon i gledaš šta može da se uzme za njega.

Edit
Sad pogledah kp, pro šiša preko 700e debelo, to je note 8 teritorija ipak, s8 plus je dosta ispod

Nego ajmo malo manje o samsungu u ovoj temi

Poslednja izmena:
Pa sad da uče to trebaju još svo ostali. Da su dobro odradili domaći sa 10 pro, jesu, i to odlično. Da li je fon savršen, ne, nije, kao ni ostali.
Da li se opravdava ovakva cena, ne, ne samo za Huawei, vec za bilo koji brend, su luda svaka cena za nov fon preko 400e. Ali šta da radimo, tržište je takvo kakvo je sa cenama.
Ovo je prvi Huawei da je stao rame uz rame sa konkurencijom, konačno. Sve su nijanse u pitanju.
Pozdrav prijatelju 🙂

Ma prema kome nije fer, jadnom malom samsungu? Pošto pretpostavljam da ciljaš na to da je mate bolji telefon. Ako je tako neka spuste cene, ko ih šiša.
Mislim ovo malo pišem napamet jer niti znam kakav je mate niti koja mu je cena (nema nijedan na MS), al poenta je ista, kreneš od novca koji bi dao za neki telefon i gledaš šta može da se uzme za njega.

Edit
Sad pogledah kp, pro šiša preko 700e debelo, to je note 8 teritorija ipak, s8 plus je dosta ispod

Nego ajmo malo manje o samsungu u ovoj temi

Da, na to ciljam i kazem da je Mate 10 Pro bolji mob od S8+. 🙂
Te cene na KP jok uvek nemaju veze s vezom, ni jedan Pro na KP nije od operatera i sa validnom garancijom. Kada ih bude vise na oglasima i cene ce biti nize, logicno.
Ne treba ga uporedjivati sa Note 8 samo zbog cene, nego zbog onoga sto nudi.
Neko je spomenuo da je Pro uz preplatu jeftiniji od Note 8 ako se ne varam cak za oko 30k, mozda sam i lupio ali ispod 20k razlika nije sigurno. U tom slucaju, ko uzima tel od operatera i kome je pri kupovini tolika razlika u ceni, ne vidim dilemu uopste. Ali opet kazem to je sve moje misljenje, svako kupuje ono sto mu najvise odgovara. 🙂

Mate10pro uz ugovor ima cenu blizu s8 uz ugovor. Znači 20,30k iza note8.
Kada smo kod poređenja i kod mene u očima je mate10pro ispred s8+ .. ( mada ja sam poznati hejter s8/s8+ tako da 🙂 )

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eto vidis. Ne bih zaista nikoga da uvredim ali ako je takva situacija onda ne vidim logicno objasnjenje kupovine kod operatera S8 ili N8 pre M10 Pro.
Samim tim i po oglasima ce, nadam se, ubrzo doci do stabilizovanja cena.
Mada lepo je Loznica rekao pre, veliko je pitanje da li ce se M10 u tolikoj meri naci po oglasima, primerci od operatera, jer su iP i Galaxy daleko popularniji za tu vrstu “biznisa”.

Neko je spomenuo da je Pro uz preplatu jeftiniji od Note 8 ako se ne varam cak za oko 30k, mozda sam i lupio ali ispod 20k razlika nije sigurno. U tom slucaju, ko uzima tel od operatera i kome je pri kupovini tolika razlika u ceni, ne vidim dilemu uopste. Ali opet kazem to je sve moje misljenje, svako kupuje ono sto mu najvise odgovara. 🙂
U mts je jeftiniji i od malog S8, ne mora uopšte do note da se ide 🙂 deluje kao bestbuy ako neko tamo uzima, valjda će se te cene preslikati i na oglase

Huawei Mate 10

Upravo o tome i pricam. Svi se nadamo da ce takva situacija biti i na oglasima i sto se mene tice tada nikakvih dilema ne bi bilo.
Ali veliko pitanje je kada i da li ce se to uopste dogoditi sa cenama po oglasima. [emoji4]

Gledam sad i vip ponudu, standardno su jeftiniji, tamo je Pro 500e uz neo 4 (2400 din). Kad se uračuna izgubljenih 200e popusta ispadne 700e (ili 650 u kešu), plaćanje na rate, garancija na tvoje ime... Ok ponuda

Huawei Mate 10

Sta znam, ja sam uvek za varijantu tel u kesu sa oglasa i popust na pretplatu. Posebno sada kada mts daje 100GB neta mesecno tokom cele ugovorne obaveze. [emoji4]

Pa ok ali koliko misliš da ćeš jeftinije proći tako? Ovde dobiješ za 1400 din 4 gb + 1 za online narudžbine valjda ima, znači 5 gb i neo minuti za 1400 din, i telefon za 450e i još 200e na 24 rate. Nešto mi ne deluje da će na oglasima biti bolja ponuda... Možda kada bi kupio za 500e keša al to sumnjam da će moći skorije

Nemaju jos proizvod koji vredi platiti koliko traze za mate 10,jer za iste. Pare imas bolne. To je poenta.

Kolega, ne znam sta si koristio od poslednjih premium Huawei modela, ali hardver i softver su sada na jako visokom nivou.

Nisam fan nijednog brenda, niti sam vezan za jedan operativni sistem, i koristio sam sve moguce modele gotovo svih brendova (jer mi i posao donekle ima veze sa tim).

Apple necu komentarisati, jer je on srednji vek, a sto se kamere tice, poslednji sam koristio 7 plus, kratko i jasno: kvalitet slike u lowlightu je katastrofalno losiji od drugih premium android modela.

Sto se tice vaseg hvaljenog samsunga, tvrdim da kamera na s8 plus/note 8 gotovo uopste nije napredovala u odnosu na model s7 edge, naravno pricam o lowlightu. Ponavljam, zakljucak je donet jer sam ih sve koristio makar na 3 nedelje. A generalno, amoled ekran, koji sljasti, kamera koja daje presaturisane boje, i koja ima velik pad kvaliteta u lowlightu... izrada kao i svaki premium, baterija prosek, launcher koji štuca, ja ne znam zaista sta je tu najbolje i sta opravdava cene koje idu u nebesa?! I nemojte postavljati Note 8 kao neki reper za najbolju kameru...

Trenutno sam na Huawei P10 Plus 6/128 + Xiaomi Mi Max 2 64/4.
Huawei P10 Plus, telefon savrsenog dizajna, brzina svetlosti, kamera koja ubija i s8 plus i note 8, predobar lowlight, odlicna baterija, ekran sa jako realnim i tacnim bojama, i softver ispeglan do najsitnijih detalja, prosto bag ne postoji.

I sada sam u dilemi, da li ici na mate 10, koji je svakako jos bolji, jedino bih voleo da je izrada od metala, kao i p10 serija...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Omiljena tema ovde

[video=youtube;Tdip1LXpaqQ]https://www.youtube.com/watch? v=Tdip1LXpaqQ[/video]

Zar nemate nesto pametnije pisati ovde? Ili ste vecina neka decurlija?

Sent from...

Nazad
Vrh Dno