Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nitro+ je vrv nesto naibolje sto mozes uzeti za mining, tu nema greske.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ako nije tajna, gde ima po toj ceni karte Nitro+ 580 8gb? :)

Sent from my S6 Edge

dobar je nitro ali im je procenat crkavanja najveci, a pogotovo kad pisnu pa sjebu extender :) mada bih opet pre nitro nego msi ako im je ista garancija. msi izbegavam zbog ranijih problema pisano je vec, lazu ventovi, lazu temperature, gore karte (vrm)... kazem to nije slucaj sa 580 8gb bar koliko sam ja na mojim zapazio ali losa iskustva sa proslim serijama (i amd 380, 470, 480 i nv 1070, 1080ti i gaming i armor) me odvracaju od tog brenda. Iako su 2xx stare serije odlicne... Sto naravno nista ne mora da znaci, neko mozda ima najbolja iskustva sa njima. Mada bih sada uzeo pre amd od msi nego od asusa :) ( don't ask why :) )

Poslednja izmena:
Ja imam taj 1200 , 4. Dupla (ti dupli su kratki tako da treba produzni)

Ako nije tajna, gde ima po toj ceni karte Nitro+ 580 8gb? :)

Sent from my S6 Edge

Francuska

Nitro+ je vrv nesto naibolje sto mozes uzeti za mining, tu nema greske.

Pa svi kazu da su to najbolje amd karte, ali me brine to oko procenta crkavanja..

dobar je nitro ali im je procenat crkavanja najveci, a pogotovo kad pisnu pa sjebu extender :) mada bih opet pre nitro nego msi ako im je ista garancija. msi izbegavam zbog ranijih problema pisano je vec, lazu ventovi, lazu temperature, gore karte (vrm)... kazem to nije slucaj sa 580 8gb bar koliko sam ja na mojim zapazio ali losa iskustva sa proslim serijama (i amd 380, 470, 480 i nv 1070, 1080ti i gaming i armor) me odvracaju od tog brenda. Iako su 2xx stare serije odlicne... Sto naravno nista ne mora da znaci, neko mozda ima najbolja iskustva sa njima. Mada bih sada uzeo pre amd od msi nego od asusa :) ( don't ask why :) )

Pa valjda je ista..
Ja imam gtx 1070 msi gaming x (i milina je sto nema podesavanja biosa.. samo prikljucis i radi) i zadovoljan sam. .Doduse ja ih drzim dosta hladne pa ne verujem da cu imati problem sa vrm.. A i zadovoljan sam kako rade.. bez naprezanja 31mhs za ethereum, 450 sola za zcash..
Ne bih isao na 470/480 to sigurno
Pretpostavljam da je i lakse naci uputstvo i bio za nitro, jer ih pretezno svi imaju

Poslednja izmena:
Pa dal je moguce da na 1000w napajanjima stavljau 4 singla 2 dupla, a na 1200w obratno...

Ja imam prime gold 1000w i isto su 4 dupla

Ako uzimas za kopanje ethash-a RX onda idi opusteno na 570 karte. Ne moras da bacas bespotrebno pare ako vec ne mozes naci po normalnijoj ceni 580.
580 je super karta, gotovo svaka moze da ide na 30mh a i u dualu su extra, ali iskreno i 570 vecina moze na 29+ mh/s da se namesti.

Sto se tice crkavanja nitro 570/580 kod mene je od 160 karti samo jedna imala problem sa ventilatorom koji nije mogao da se vrti pa sam je vratio ....

Ako uzimas za kopanje ethash-a RX onda idi opusteno na 570 karte. Ne moras da bacas bespotrebno pare ako vec ne mozes naci po normalnijoj ceni 580.
580 je super karta, gotovo svaka moze da ide na 30mh a i u dualu su extra, ali iskreno i 570 vecina moze na 29+ mh/s da se namesti.

iste su cene za 570 i 580

Sto se tice crkavanja nitro 570/580 kod mene je od 160 karti samo jedna imala problem sa ventilatorom koji nije mogao da se vrti pa sam je vratio ....

160 :D .. ti mora da si se penzionisao :)

^E na tim duplim ne smes kaciti po 2 karte, tako kaze Vojkan, pa ispada da je skoro svako komercijalno napajanje beskorisno za mining i osudjen si na brdo adaptera ako hoces vise od 4 karte
Zato sam ja i preso na serverska, nalemim brate svaki kabl posebno, nigde adaptera, za svaki konektor poseban kabl, kablovi presek 0.75mm2 ili 1mm2 i nemam problema i glavobolje kao ti. :d

Da li neko ima Asus karte rx570 expedition 4gb elpida? Koliko dobijate mh/s na ETH? Ja izvlacim 27mhs ali sam nasao na netu da idu i do 29 ali sumnjam???

@sly
videcemo, za sad i kod mene 580 sve rade. 470 najvise kiksnu, 480 manje.

@difermo
ne treba to da te plasi, ti ces uzeti 2 karte u hladnom. :)

@bojan
nijedna karta nije ista tako da ako nekome ide do 29 (mozda mu zapao samsung ili je dobar primerak karte) ne znaci da ce i tvoja da ide toliko. 29 za asus je premija :d

Poslednja izmena:
kod mene na 1200 dupla. mozda neke nove serije drugacije ko zna.

@frenki
kod mene su po 2 nakacene mada je naravno bolje napajanje koje ima po 1 singl. Rade i 2 karte bez problema za sada ali su karte blizu pa su potrebni adapteri. Inace ima mnooogo komercijalnih napajanja koje imaju bolji raspored kablova.

Poslednja izmena:
Asus Strix 570 karte ne idu preko 27.5. Nemaju hladjenu memoriju i tesko da mogu da idu na 29. Mozda neki primerci mogu, ali kod mene nijedna ne moze. Tako da nisu 570 i 580 iste sto se tice eth-a.
580 8gb Nitro lagano idu na 30mhs, ali tu vec ima razlike i u onome sto je @goldi pricao. Razlicite su karte od 4gb i 8gb, tj. memorija im je drugacija.

Kad su tako 4 dupla kabla najbolje je koristiti račvu 2x6 pin - > 1 8 pin pa se od ona 4 patrljka koja ostanu dobiju još 2 konektora. Tako imaš praktično "1.5 kartu" po kablu + ti adapteri budu i kao produžni pa sve može lepo da se razmakne

a imas i 2 cpu kabla od kojeg jedan mozes pomocu adaptera pretvoriti u pci-e

Da to je ok ako ti treba za 5 karata (ja tako držim na 1000w napajanjima)

Onda ako se odlucim bice to 2 sapphire nitro+ rx 580 8gb.. Ako budu na stanju. Druga opcija (rezerva) je msi gaming x 8gb

hvala na predlozima :)

Ja imam samo dve 470 na Gigabyte ploči, vidi ih obe i kopaju normalno. Dodao bih kasnije još 4 verovatno 570/580.
Gde je taj majning mod, ja to nisam video u biosu? Kod mene je F21. Jel moram da stavljam F22 ili F23?
Vidim za F22 da piše da su dodali neku opciju u vezi majninga

Da, od F22 imaš da staviš Mining mod, ali onda mora UEFI i disk u GPT inače uđeš u bios loop, ne vidi MBR disk uopšte aka. neće da se digne Win.

Edit: Mining special bios, F23A... http://cryptomining-blog.com/tag/ga-h110-d3a/

Poslednja izmena:
Rx 580 8GB imaju odrdjene prednosti u odnosu na RX 570 prva i osnovna memorijd a dolazi samsung i hynix sta god dodje odlicno, (micron dosta rijetko dolazi).
Druga stvar je karte imaju bolju naponsku sekciju pa u samom biosu imaju veci TDC, jednostavno kvalitetniji memorijski chipovi, kvalitetniji VRM povecani limiti u samom biosu kad se sve sabere moze se govoriti o nekom prosjeku 29-30mhs. (sve preko 30mhs super ispod 29mhs losi primjerci).

Kod 570 sve je drugacije dolazi drugi tip memorije zakinute u vrm sekciji, u vecini slucajeva losije hladjena i memorija i vrm (samo jedan primjer asus Rx 580 8GB i asus Rx 570 4Gb strix -razlika ko nebo i zemlja, dok recimo 580 8Gb nitro i 570 4Gb nitro imaju dosta stvari zajednicki od hladjenja i visokog limita u biosima) kad se sve to uzme u obzir dobije se da neka RX 570 nece ni na 28, a opet neka ide na 30mhs.

Ali dolazimo opet na to koliko para toliko muzike kod Rx 580 8GB manje vise svi su odradili dobar posao, kod kupovine Rx 570 treba dobro razmislit prije kupovine, svakako izbjegavao bi asus strix, expedition, pa i msi gaming zbog neki ranije propusta koje je msi imao, u uzi izbor ostavio bi nitro+ pulse i aorus tri Rx 570 koje valjaju / provjereno kroz praksu.

Dobio sam ponudu za 1070 Gaming Z i RX 580 XFX GTS XXX, od jedne domace prodavnice. Za cenu kolko kostaju 6x 1070-ke moze da se uzme 9x RX 580, sta je pametnije uzeti?

Uvek je,bar po meni,9 bolje

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Hteo sam samo da cujem ona 2 derana sto su se raspravljala 2 dana u vezi toga:)

sto se tice memorije, micron je bolja od hynix-a ?
to bi islo samsung>micron>hynix>elpida ?

Ako hoces da rasplamsavas flejm ratove, batali to. Ako pitas ozbiljno, ne razumes se i treba ti savet, slusaj goldijev i to je to.

zavisi kakav ti primerak padne, uglavnom je samsung, elpida, hynix, micron. Uglavnom na 580 8gb idu dobri biosi i memorije. 570 i lutriju treba izbegavati pogotovo za cene koje se ovde nude tj treba uvek traziti ponudu vise kartica pa videti sta je najisplativije. zbog par desetina evra koja ce se svakako nadoknaditi ne treba uzimati losije.

Poslednja izmena:
flejm ratove mogu da pocnu i vode clanovi koji imaju i iskustva i znaju o cemu pricaju bilo namerno ili slucajno. Pocetnici su tesko i povetarac ;) Inace naravno da je bolje 9 580 od 6 1070 iako je razlika "samo" 20% ili 0 :d :-devil-: jos ako je 580 od 8gb ekstra.

Nazad
Vrh Dno