Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Dobro aj sad ste već počeli bez veze postove da pišete, generalno je danas sve ispisano što je moglo biti, ne znam koliko ima smisla nastavljati raspravu

E sad, malo i o problemima sa najisplativijim karticama :d
Rx570, XFX, Hynix na njoj, sve na H110 D3A Gigabajtici, u mining modu. Ne mogu da otključam voltažu, da '3b3 rak raka. Onda, Robinhood drajveri, 5 komada baca 21, jedna 26 MHs (1050, 1900, tek da ne budu na stock vrednostima). Identične kartice, identični biosi, nepipani. Ispregledao sam i uporedio, ta od 26 ima isti bios kao i ostale.
Sledeći korak DDU i onda Win odjednom ne vidi svih šest kartica, nego samo dve, koje i dalje sevaju 21. Instaliram blockchain drajvere, polako se pojavljuju kartice, jedna po jedna i sad sve bacaju po 21 MHs.
Da s' utepam ili...? :D

Naravno. Da nisam, ne bi hteo da kopa, ako se ne varam, već bi me obradovao Code43. E da, kad ploča nije u mining modu, onda na dve od šest grafika imam Code12 (not enough free resources), al' to i nema mnogo veze sa ovim 21-26 problemom. Na poslu sam, moraću posle da probam jednu po jednu da bockam, da vidim kako se ponašaju kad su solo u kompu, osim ako me neko ne obraduje rešenjem, klikni ovde i ovde i gotovo.

P.S. Probao sam i sa switchem za bios u oba položaja, čisto da ne bude da nisam i ista je priča. Voltaža siva, u "nemrdajućem" stanju, kopanje patetika.

ima li ko da msi rx 580 gaming x 8gb ?
ako ima koliko daje za eth i kako je podesena (potrosnja, stepeni, ventovi...)

Neko je ovde pisao da za tu plocu treba zadnji bios, pa ako nisi probaj to, cini mi se da je ta bas ploca u pitanju.

Gde nabavljate USB Risere i imate li nekog proverenog da preporucite ovde kod nas?
Vidim da uglavnom postoje 2 vrste Molexa 4-pin i 6-pinskim izlazom, koji su vam se pokazali kao bolji?

Poslednja izmena:
Oni koji ti više odgovaraju za povezivanje

isto ko i ostale, samsung memorija 0.89v 29,3 ne silim mnogo 1140/2100 mada mem moze vise bila je i na 2150 a bice mozda i opet kad krene zima :d

Koliko se moze koristiti SATA konektora po grani za napajanje Risere, a da se ne sprzi nesto?

Neko je ovde pisao da za tu plocu treba zadnji bios, pa ako nisi probaj to, cini mi se da je ta bas ploca u pitanju.

Na F22 je, sad vidim da ima i F23A, probaću, pa javljam. Generalno, ako je namestim, javljam, a ako ne, opet ću da kukam.

Koliko se moze koristiti SATA konektora po grani za napajanje Risere, a da se ne sprzi nesto?
Obzirom da nemaš ništa nego tek kupuješ opremu kupi napajanje koje ima dovoljno kablova da sve povežeš preko pcie i molex konektora, makar i uz adaptere (kvalitetne)

isto ko i ostale, samsung memorija 0.89v 29,3 ne silim mnogo 1140/2100 mada mem moze vise bila je i na 2150 a bice mozda i opet kad krene zima :d
Jel hladjena memorija na toj karti?

Sent from my S6 Edge

ako mozes da ne koristis adaptere sata-molex koji dolaze uz ekstender najbolje je jedna grana molex direktno u ekstender posto su ti adapteri slabasni . Ali ako ne ja ne bih stavljao vise od dva , po dva imam na nekoliko mesta i nemam problema vec mesecima

Vidim da su se ljudi zalili zbog tih dodatnih adaptera (topljenje, pregrevanje), ma koliko kvalitetne uzimali, zato me i plasi da bilo sta povezujem preko njih. Pa me zanima koliko po grani SATA konektora mogu da kacim na Risere?
Napajanje koje mislim da kupim je Seasonic Prime 1200W, ima dovoljno pcie i molex konektora.

Ali ovi sa KP sto prodaju Risere su nevidjeno bezobrazni:
Komad je 8 EUR, a narucuju sa:
https://goo.gl/4BDsqK
A i ja sam magarac pa se nisam ranije setio da porucim, vec sada kada mi treba duplo skuplje cu da platim

Poslednja izmena:
Ima dovoljno ako ćeš da budžiš, aj baš napiši kako si zamislio povezivanje :D sem ako ne pričamo o 4 karte

Uzmem po 3 Risera sa naponskim SATA konektorima i 3 sa 4-pinskim i ima sve da fercera kako treba :)

Posto ne mogu da nadjem nigde power/reset switcheve jel fora za paljenje sa'srafciger i dalje radi posao? :p

Poslednja izmena:
Ja nisam sam sklapao. Kupio gotove/nove rigove prije mjesec. U medjuvremenu naucio od vas kako je najbolje da se sklopi.
Uglavnom, ovako sada rade> Napajanje je Evga G2 1300G. Napajanje grafickih svaka grana posebno iz napajanja na 8pin pcie.
Sto se tice risera. Na njima je PCIe konektor od kojeg ide sata adapter.
Ovako su riseri povezani sata kablom iz napajanja (riser je 6 pinski, tako da ide adapter) >
1. Jedna grana =1 riser + ssd
2. Druga grana =1 riser
3. Treca grana= dva risera
4. Cetvrta grana = dva risera

Tako sam rasporedio, jer su riseri sa 6 pinskim konektorom pa dalje na sata adapter.
Svi molex kablovi su slobodni, ali nemam adaptere ni risere na koje moze.

Greskom mi je bilo spojeno i 20 dana su bez problema radila TRI risera na jednoj SATA grani. kablovi koji idu od SATA adaptera do risera su bili hladni, ali cijela SATA GRANA koja ide do napajanja je bila vruca.

Sada je ok.

Posto istu amperazu daju i sata i molex grane, sta je ustvari usko grlo tu ? Sam SATA konektor ako sam dobro razumio ?
Koliko 1070 vuce preko risera i koliko max SATA/MOLEX grane mogu da povuku ? Ukupna potrosnja grafickih je 145-155w (ZEC)

Uzmem po 3 Risera sa naponskim SATA konektorima i 3 sa 4-pinskim i ima sve da fercera kako treba :)

Posto ne mogu da nadjem nigde power/reset switcheve jel fora za paljenje sa'srafciger i dalje radi posao? :p

NAmjesti u BIOSU da ti se pali komp cim dobije struju ploca (power ON opcija), pa ti ne treba nikakav prekidac :D

29.3 je lepa cifra.. mislim da sam video ne koga da je uzeo pomenutu ali sa hynix memoriju. pitanje da li sada moze da se nadje sa samsung memorijom. Imam 2 gtx 1070 ali se razmisljam uzeti i 2 msi rx 580 gaming x 8gb.. vidim na testovima da im je odlicno odradjeno hladjenje i da nema problema sa vrm temperaturom
kolike su temperature na tvojoj rx 580 i koliko procenata su ventovi ?

Mogu da ga namestim u biosu nakon sto pokrenem masinu :)

A kako karte povežeš? :)

moze i oko 30mhs ako se kopa u hladnom. moje temperature nisu merodavne jer je rig u prostoriji gde su mnogo rigova, a fan curve je custom. msi uglavnom izbegavam ali ovo je uzeto u nedostatku. Za divno cudo ne lazu temperature kao sto je to slucaj sa 4xx serijama, i hladjenje je dobro odradjeno, karta je bas masivna. Moje temp su oko 60c i 55%, mada kada je malo toplije ode i do 70.

ja bih bio zadovoljan i sa 28-29.. pa se razmisljam za te dve jer su po 340e. Taman te dve da kopaju eth, a druge dve neki drugi alt.. zec ili vertcoin

Zasto izbegavas msi? vidim da je rx 580 jedna od hladnijih.

Ili je bojle uzeti sapphire nitro+ rx 580 8gb za 330e ?

Zar nema 4 dupla kabla? Tako piše na sajtu, tako ima i 1000w model

Ja imam samo dve 470 na Gigabyte ploči, vidi ih obe i kopaju normalno. Dodao bih kasnije još 4 verovatno 570/580.
Gde je taj majning mod, ja to nisam video u biosu? Kod mene je F21. Jel moram da stavljam F22 ili F23?
Vidim za F22 da piše da su dodali neku opciju u vezi majninga

Vrh Dno