Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Samo je problem u tome što je i najjeftinija 570 u stvari preskupa, ako na to kreneš da dodaješ par desetina eur ugasio si ga [emoji28]

sto se tice memorije, micron je bolja od hynix-a ?
to bi islo samsung>micron>hynix>elpida ?

Kod 8 GB nemas elpidu ;)
samsung->hynix->micron ja kad bi mogao birat birao bi hynix mada u 90% slucajeva su sve dobre upravo zbog onog sto sam gore pisao biosi kod Rx 580 8GB su dobri visok tdp,tdc powerlimit kvalitetnije naponske sekcije, kvalitetnije hladjenje isti hladjenje memorije itd itd.
Uglavnom nema kod 8Gb elpide da ima vjerovatno bi pokidala

Uzeo sam ipak one porcnicarke XXX 580 kartice
Kakva su Sarma Armor napajanja? Danas prvi put cuo za njih... svi ih nesto hvale, dal im trunu na lagerima pa hoce da ih se rese, ali neverovatno da skoro sve ove nase prodavnice njih preporucuju kao best buy.

Svakako 9x Rx 580 kao sto se svi slazu bolje je od 6x GTX 1070.

U ovom momentu je cak i 8x RX 580 na ethu kao 6x GTX 1070 na zecu (uzimam eth za Rx 580 a zec za GTX 1070 kao najisplativije coine).

Da je ponuda i za 8x rx u odnosu na 6x GTX 1070 ja bi se licno odlucio za RX 580, a vec 9 komada nema tu razmisljanja.

Ethereum [ETH] (Ethash)

ima li ko da msi rx 580 gaming x 8gb ?
ako ima koliko daje za eth i kako je podesena (potrosnja, stepeni, ventovi...)

koja ti je memorija? ja vucem 30mh/s.
temp=57'
ventovi=52%
struja=100w
klokovi 1170/2120
voltaza -24
0 errora na memoriji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam od jedne 8pin CPU grane napravio 4x6PIN PCIe, i nju koristim za 4 risera. Za sada nema problema, da li menjati ili ostaviti ? :D

@k1z4 - ako imas neki stari hdd, plocu ili sta god mozes skinuti jumper pa sa njime startovati ako bas neces sfafcigerom :D Ako se ne snadjes imam ja tih power on buttona.

8 pin cpu konektor ima 4x 12v zice ako si uradio sebi kablove kako treba onda sigurno i imas znanje, nema problema zato sto si vjerovatno to kvalitetno odradio, i neces ni imati problema jer kao prvo na 8pin cpu kablu ima dovoljno struje da se napajaju 4 extendera i ako si odradio kablove (opet ponavljam) kako treba nece ni biti problema.

koja ti je memorija? ja vucem 30mh/s.
temp=57'
ventovi=52%
struja=100w
klokovi 1170/2120
voltaza -24
0 errora na memoriji

nemam amd vec nv.. ali bih stavio i dve rx 580. Pa me zanima kakve su te gaming x. Ali vidim da je sapphire nitro+ najvise hvaljen. Tako da ako budem uzimao uzecu sapphire, pa msi (ako ne bude sapphire dostupan u tom trenutku)

nemam amd vec nv.. ali bih stavio i dve rx 580. Pa me zanima kakve su te gaming x. Ali vidim da je sapphire nitro+ najvise hvaljen. Tako da ako budem uzimao uzecu sapphire, pa msi (ako ne bude sapphire dostupan u tom trenutku)

Ja koristim armor saphire i gaming. 8gb hynix. Prezadovoljan sam sa svim. svuda mi je 30mh/s 0 erora. Ono sto sam ja slusao od starih majnera je da je saphir najkvalitetniji. ako ti nije razlika u ceni rokaj njih [emoji123]
po meni idu saphire/gaming/armor

XFX black edition gtr rx 480 samsung memorija karte su posle Sapphire nitro bile najbolje takodje i ova nova generacija rx 580 je jako dobra karta.

XFX black edition gtr rx 480 samsung memorija karte su posle Sapphire nitro bile najbolje takodje i ova nova generacija rx 580 je jako dobra karta.

bas nisam imao nikakva iskustva sa xfx. s'obzirom da sam mogao da nadjem druge njih sam kupovao. jel ih imas ti?? kakva su tebi iskustva?

Ja sam imao Sapphire Nitro+ rx 480 Samsung memorija sjajne karte ako gledamo Amd samo,Xfx black edition gtr rx 480 su sa Samsung memorijom bas su ih neki ljudi sa foruma uzimali hladjenje im je dobro reseno,imas testove za tu kartu na youtube jako dobra karta sve u svemu....

Cekam sutra da mi stignu pa cu proveriti, lik kaze da XFX XXX model uglavnom ima Samsunga, uzeo sam 6 komada da sastavim vec jednom taj prokleti rig, pa kad vidim kakva je situacija videcu dal su fleksibilni da daju neki pristojan popust za kupovinu vece kolicine

Da se javim, da ne ostanem dužan info, možda nekome zatreba.
Gigabyte H110 D3A, 6 x XFX RX570... bios F23A, Mining ON, UEFI, na grafi 1500 strapovi na gore (nisu menjani, samo kopirani), 1100, 1950 da temperature budu oko 50C (u test sobi pakao, pa zato)... 27,2 MHs po kartici.
Problem... i dalje ne mogu da menjam napon iz Afterburnera iako na istoj kartici to mogu da radim u svom kompu (MSI Mortar) tako da to pripisujem nekoj sprdnji sa Windowsom. Spustio sam napon u mineru tako da ne pridajem mnogo značaja.

P.S. Zamolio bih nekoga da mi pošalje .bat fajl za pokretanje minera sa Windowsom, ali sa podešenim kašnjenjem od minut, dva. Unapred hvala.

2zrdxsy.jpg

timeout /t -90

Bitno je da stoji pre komandne linije za pozivanje minera. Za 90 sec se ucita sve kako treba

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Da se javim, da ne ostanem dužan info, možda nekome zatreba.
Gigabyte H110 D3A, 6 x XFX RX570... bios F23A, Mining ON, UEFI, na grafi 1500 strapovi na gore (nisu menjani, samo kopirani), 1100, 1950 da temperature budu oko 50C (u test sobi pakao, pa zato)... 27,2 MHs po kartici.
Problem... i dalje ne mogu da menjam napon iz Afterburnera iako na istoj kartici to mogu da radim u svom kompu (MSI Mortar) tako da to pripisujem nekoj sprdnji sa Windowsom. Spustio sam napon u mineru tako da ne pridajem mnogo značaja.

P.S. Zamolio bih nekoga da mi pošalje .bat fajl za pokretanje minera sa Windowsom, ali sa podešenim kašnjenjem od minut, dva. Unapred hvala.

2zrdxsy.jpg

Znaci ipak je do biosa ploce bilo kako sam i pretpostavio, i to sto ne mozes mjenjat napon i to je vjerujem do ploce, ako radi sve iz bat fajla nije onda ni bitno.
Da palo mi je na um jesi li probao ono third party u affterburneru za otkljucavanje napona?

Poslednja izmena:
timeout /t -90

Bitno je da stoji pre komandne linije za pozivanje minera. Za 90 sec se ucita sve kako treba

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala. Nisam našao kako tačno ide komanda u readme fajlu, a znam da može.

Znaci ipak je do biosa ploce bilo kako sam i pretpostavio, i to sto ne mozes mjenjat napon i to je vjerujem do ploce, ako radi sve iz bat fajla nije onda ni bitno.
Da palo mi je na um jesi li probao ono third party u affterburneru za otkljucavanje napona?

Probao, ista priča. Kod mene na Mortaru stoji Standard MSI i radi kako treba, na GB nijedna od četiri opcije ne pali.

Da da javio mi je jedan momak da 570 4GB nitro na istoj toj ploci ima isti problem nije otkljucan napon u afterburneru, mislim da je do ploce, cim radi na mortar ploci na ovoj nece nesto do ploce vjerovatno, ili je bas neka caka oko windowsa ne znam stvarno.

A ja upravo tu plocu pazario danas ... sutra cu onda da je menjam.

E sad, malo i o problemima sa najisplativijim karticama :d
Rx570, XFX, Hynix na njoj, sve na H110 D3A Gigabajtici, u mining modu. Ne mogu da otključam voltažu, da '3b3 rak raka. Onda, Robinhood drajveri, 5 komada baca 21, jedna 26 MHs (1050, 1900, tek da ne budu na stock vrednostima). Identične kartice, identični biosi, nepipani. Ispregledao sam i uporedio, ta od 26 ima isti bios kao i ostale.
Sledeći korak DDU i onda Win odjednom ne vidi svih šest kartica, nego samo dve, koje i dalje sevaju 21. Instaliram blockchain drajvere, polako se pojavljuju kartice, jedna po jedna i sad sve bacaju po 21 MHs.
Da s' utepam ili...? :D

:d jesi napravio nesto od ploce??Jel ok ili i dalje pravi problem posto sam istu takvu hteo da kupim za 6x 1070 :S:

ja kolko sam video dosad,pre bude da je problem do budjavog xfx nego do safira,muka naci AB koji radi sa xfx il nedajboze trix il tweek,ploce sam iskljucio jer sam probao na par totalno drugcijih,safiri i asusi rade,xfx brljavi
kapetane neces imati problema sa NVidiama ovo je amd problem

@dr1pac Nasao sam ovo, vidi da li moze da ti pomogne:

kapetane neces imati problema sa NVidiama ovo je amd problem

Hvala Macola :) vidim da smo iz komsiluka :)ako sta zaskripi za vikend kad stigne roba ako Boga da (ne da zaskripi vec da stigne konacno :)) moram tebe cimati,najblizi si :-D
hahaha

Da li je neko probao kartice Powercolor RX580 4gb hynix memorija? Nisam uspeo da nadjem na netu nista pametno?

Vrh Dno