Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

I ta prica oko slivanja para u Beograd... Pa moja zgrada ima 36 stanova x 13000 infostan, toliko neko manje selo u Srbiji ne potrosi za mesec dana. Preko pola miliona fizickih lica na NBG + stotine kompanija... O cemu mi pricamo. Pohvalno je da rade optiku i to je to, ko moze platice. Jel treba Mercedes da prestane da pravi automobile jer su skupi? Svaka roba ima svog kupca.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

RV kosta 2800 dinara u Borci, krsni tv i krsni internet. Sta je 50-100% skuplje? Matematika je barem ista u celoj Srbiji.
Edit.
Ovo mi sve lici na ono "da komsiji crkne krava". Tako je bilo i kada je Targo radio optiku, pljuvacina, ako ne moze i komsija da je ima, onda ne valja.

Poslednja izmena:
I ta prica oko slivanja para u Beograd... Pa moja zgrada ima 36 stanova x 13000 infostan, toliko neko manje selo u Srbiji ne potrosi za mesec dana. Preko pola miliona fizickih lica na NBG + stotine kompanija... O cemu mi pricamo. Pohvalno je da rade optiku i to je to, ko moze platice. Jel treba Mercedes da prestane da pravi automobile jer su skupi? Svaka roba ima svog kupca.
Kojih pola miliona fizickih lica na NBG?:) NBG zvanicno ima ~212000:
http://media.popis2011.stat.rs/2011/prvi_rezultati.pdf
A to je jedva 50.000 domacinstava. Firme na NBG vec imaju izbora optike ponegde, i same su uvele svoje linkove. Tesko da su one uopste pozeljno trziste (jesu, ali ne u smislu da zele njima da spuste cene - jer ako to urade, NAMA ce podici).

Ne udaram ja nigde, nego pozdravljam optiku, razumem zasto krecu sa NBG i to je to. Pa sama infrastruktura NBG im omogucava razvoj opticke mreze uz minimalne troskove sa velikim brojem potencijalnih korisnika.

Trla baba lan, demantovan si i za cene i za neko elitiziranje pa sad nevesto menjas temu. Da bi bio dobar bot moras ili da pises unapred pripremljeno ili da si vispren i vest u spinovanju. Inace propade karijera pre nego sto je i pocela
RV kosta 2800 dinara u Borci, krsni tv i krsni internet. Sta je 50-100% skuplje? Matematika je barem ista u celoj Srbiji.
Edit.
Ovo mi sve lici na ono "da komsiji crkne krava". Tako je bilo i kada je Targo radio optiku, pljuvacina, ako ne moze i komsija da je ima, onda ne valja.

https://forum.benchmark.rs/showthre...ansformacije&p=5245388&viewfull=1#post5245388
Jeste ali 200/40. A i to uz 12 meseci sa 50% popusta. Dakle 200/40 za 2250. Dok za te pare mts daje 20/2!!!

Poslednja izmena:
Napisali ti to ili ja?
Kome NjIMA se TAMO sliva?

Sent from my Tapatalk

Telekomu... to drzavno ali vesto izbegavaju svaku kontrolu i radije placaju kazne ali necemo u off. Ti si ocigledno veliki fan Telekoma, tu je sve jasno.

Uglavnom sve je transparetno u MTS - Telekomu --- hvala braci Kinezima sto pogurase naseg mezimca... ko zna kad bi se domacin setio da je potrebno moderniziovati.

Poslednja izmena:
Ovo je 50% jeftinije jel da?

Ajoj crni ti pa ni matematiku ne znas...rekao sam da "nije Mercedes 50-100% skuplji". Ajde ovako cemo: imas 2 jabuke + 50% = 3 jabuke. Ali 3 jabuke - 50% =/= 2 jabuke vec 1.5 jabuka. Dakle u ovom slucaju + 50% = -33.3%.
Ali posto je 250/30 u mts 4200, 2250 je malo vise od 50%, tako da skoro da moze da prodje i tvoja verzija matematike. A po ovoj internacionalnoj, mts je tacno 86.7% skuplji od RV.

Poslednja izmena:
Pise 200/20 4800 zar ne. Mozda gledam pogresan cenovnik.

Sad nestade i slika, ali ok, pozdravljam, ali ne stoji ti matematika. Uz dužno poštovanje poljoprivrednicima, mani se jabuka, nije ti matematika na mestu. I jedno ne razumem, ja sam ovde jer me zanima optika i planiram da predjem sa sadasnje optike na MTS. Ne idem po drugim forumima da pljujem druge. Bato, ako imad super jeftin opticki internet, odlicno, sto gubiti vreme na ovom forumu? Dodjem da vidim kako ide, ima li priključenja, a ono zabrinuti gradjani pljuju...

Država bi morala da subvencioniše razvoj manjih mesta, tako da ovakav megalomanski projekat bi morao biti ravnomerno rasporedjen..

Bg je takav kakav jeste i zbog ostatka Srbije. Sve te firme na NBGD su tu zato što se i unutrašnjosti kupuje/koriste njihove usluge..a ne samo u BG.

Ako se unutrašnjost ne bude razvijala ravnomerno, neće na kraju para(optike) da bude ni u BG.

Tu se vraćamo na prekomerne/preuranjene reklame. Objasniše mi lepo da je PR najvažniji. E pa dzaba mu bilo ovakvog prekomernog PRa bez cenovnika, informacija, dostupnosti i radova negde drugde osim na NBGD.

Optici se najviše radujem da se konačno zaborave bandere, i brojanje istih kod sledeće prodaje kao da su zlata vredne.....

Poslednja izmena:
Da te razocaram radova ima u Zemunu(kacio fotke) u Mirijevu takodje.
Bandere neces zaboraviti jer optika ide sa iste. A bice ormani zakaceni na bandere(bar u Zemunu).

Sent from my Tapatalk

Sad nestade i slika, ali ok, pozdravljam, ali ne stoji ti matematika. Uz dužno poštovanje poljoprivrednicima, mani se jabuka, nije ti matematika na mestu. I jedno ne razumem, ja sam ovde jer me zanima optika i planiram da predjem sa sadasnje optike na MTS. Ne idem po drugim forumima da pljujem druge. Bato, ako imad super jeftin opticki internet, odlicno, sto gubiti vreme na ovom forumu? Dodjem da vidim kako ide, ima li priključenja, a ono zabrinuti gradjani pljuju...

Bato, to sto se ti pravis da ne vidis samo znaci da ispadas glup u drustvu, nista vise. I za matematiku isto...
A sto se tice foruma, raspitaj se malo sta znaci ta rec - ako hoces diskusiju (nikako pljuvanje, samo konstruktivnu raspravu i kritike),onda si je dobio i nemas na sta da se bunis; ako pak hoces samo obavestenja o radovima,onda nemas sta da trazis na forumu, cekaj zvanicna saopstenja mts-a na njihovom portalu/facebook-u/twitter-u i sl.

Izvinjavam se, vidim sada ono sto pise, a ti pogledaj opet to sto si okacio. Ali neka si mi rekao. Dakle sta je na slici i sta pise, koje cene i koje pogodnosti. Slika dakle.

Poslednja izmena:
Sta ti nije jasno?
ebdff51e94b8a843501095b9e4a9707d.jpg
Pise 200/40 za 2995. I covek koji je okacio kaze da na prvih 12 meseci ide 50% popusta. Pretpostavljam da to pise na nekoj drugoj strani brosure.

Poslednja izmena:
Sta pise na slici, koliko kosta 90/9? Kolika jr navodna cena MTS 100/20? Da li je razlika 50%?

Pozdravlja vas sve kompleksas iz malog mesta ispod 10.000 stanovnika. Tacnije nema niti 7000, odselili se...
Gradski park ima free WIFI drvo Mts-ovo. pusteno u rad ovog leta. Dometa samo oko njega na 50, do max. 70 metara.
U pocetku je radio sa nekom kilavom brzinom do 15mb/s a od pre 15 tak dana pusteno je punom parom.
Kopana je optika do njega jer je centrala na 100m od parka.
Sto neko rece, nece mali grad dobiti optiku do 2020te. A ona je tu.
1.jpg
2.jpg

Sta pise na slici, koliko kosta 90/9? Kolika jr navodna cena MTS 100/20? Da li je razlika 50%?

Ijaooo pa jesam ti rekao da se samo dublje zakopavas, batali mada je vec kasno. Kakvih 90/9, gde ti to vidis??? Ima 100/20 i kosta 1650 a u mts-u je 150/20 3600, skuplje samo 120%.

Poslednja izmena:
Pozdravlja vas sve kompleksas iz malog mesta ispod 10.000 stanovnika. Tacnije nema niti 7000, odselili se...
Gradski park ima free WIFI drvo Mts-ovo. pusteno u rad ovog leta. Dometa samo oko njega na 50, do max. 70 metara.
U pocetku je radio sa nekom kilavom brzinom do 15mb/s a od pre 15 tak dana pusteno je punom parom.
Pogledajte prilog 237207
Pogledajte prilog 237208

Pa optički kabl do centrale postoji gde god ima ADSL, tako da i moje "malo mesto" od oko 3000 stanovnika isto "ima optiku" koliko i tvoje. Tvoje je malo modernije pa ima taj WiFi u parku. A dok ne razvuku još na sve strane to "WiFi drvo" ti je sva vajda koju ćeš da imaš, pored eventualne optike koju su dovukli za 4G bazne stanice.

Da te razocaram radova ima u Zemunu(kacio fotke) u Mirijevu takodje.
Bandere neces zaboraviti jer optika ide sa iste. A bice ormani zakaceni na bandere(bar u Zemunu).

Sent from my Tapatalk
Meni lično je nevažno da li ću ja na Trošarini dobiti optiku sutra, ili u februaru. Niko neće na kablu da propadne par meseci gore dole.

Govorim o radovima van Beograda, pa čak i van Niša, i Novog Sada.

Umesto blještavih, preskupih, i prečestih reklama, mogli su da naprave i objave tačan plan implementacije.

Da započnu radove ravnomerno na sve četiri strane Srbije, i da se drže plana.

Ovo o čemu govorim nije altruisam, u pitanju je čist realizam. Svuda u Srbiji mora postojati jednako razvijemo preduzetništvo, freelenceri, proizvodnje. Mora selo biti jako. Bez infrastrukture toga neće biti, a kada se i poslednji sposoban preseli za Beograd, neće biti ni Beograda, ni plata, ni penzija.

A to što optiku razvlače po banderama, no comment.

Poslednja izmena:
Znaci svi smo svesni toga, da i Radijus Vektor i SBB i EXE Net i drugi, razvlace optiku pa banderama i nude razlicite cene i brzine i pakete.
Naravno MTS ce to dopustiti jer nema se para za kopanje zbog sacice korisnika.

Pogledajte prilog 237207
Pogledajte prilog 237208

El znas mozda na koju freq je podignut taj WiFi? 2.4 ili 5 GHz?
Eh da mi je takvo neko drvce u blizini da ga "upucam" sa grid antenom i uzivam u besplatnom ultra brzom netu :D

I šta bi radio sa time? 99% su zatvoreni svi bitni portovi

Malo kulture i obzira u komunikaciji ne bi škodilo

• Like
Reagovanja: M J
I šta bi radio sa time? 99% su zatvoreni svi bitni portovi

Druga recenica je bila vise zezanja radi, ali sta bi mi skodilo da imam takav bekap net? Pa makar pustio speedtest from time to time da mi ogreje srce :p
A da ne pricam kakva sam iskustva imao sa resavanjem kvara na VDSL-u, kidali mi zivce 7 meseci slali 3 ekipe (vise puta) koje nemaju pojma sa zivotom, a kad sam zahtevao da pricam sa nekim nadredjenim ko bi mogao da mi resi problem gledali su me tupo i ponavljali ko papagaji "zovi korisnicki servis"...

Znaci svi smo svesni toga, da i Radijus Vektor i SBB i EXE Net i drugi, razvlace optiku pa banderama i nude razlicite cene i brzine i pakete.
Naravno MTS ce to dopustiti jer nema se para za kopanje zbog sacice korisnika.
Razvlači i Telekom optiku po banderama :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Gde im se isplati.
Tj nije baš da razvlače po banderama, glavni optički kabal dođe do bandere, izvuku kabal do vrha i onda gađaju korisnike sa bandere. Za kuće se uglavnom koristi, ADSS kabl.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To da to sam i napisao al nije to razvlacenje optike po banderama, jer je ostatak(najveci deo) pod zemljom.

Sent from my Tapatalk

Da baš će da do svake bandere posebno da dovode podzemno optički kabl, pa samo asfalt da prebacuju preko bandere. Valjda i to rade kao nekad tradicionalno bakarnu varijantu: glavni "izvod" podzemno do jedne bandere sa "kutijom" na početku ulice / na raskrinici a odatkle po banderama nadzemni kabl duž ulice.

Elem, pitah na chat-u sa MTS sajta 2 stvari:

1) da li ne daj bože imaju u planu malo dizanje brzina na VDSL paketima (recimo u periodu kad krenu da puštaju optiku po gradovima gde trenutno uveliko uvode optiku)
2) ima li svhre nadati se da će optika NEKAD da stigne u ove krajeve

I naravno da sam dobio onaj šablonski odgovor "lider u regionu, uvek radimo na širenju mreže bla bla". Ne pita me čak ni za telefon, adresu, mail... Razvuče taj šablon u 2 dela i potom je pukao chat :D :D Samo nestao prozorčić.
A lud sam da ga ponovo startujem chat i sledećeg "operatera" pitam istu stvar i čekam isti copy/paste odgovor.

Za optiku nisam morao ni da pitam, al lepo bi bilo čuti bar neka nagađanja i prazna obećanja za VDSL pakete.

Poslednja izmena:
Vrh Dno