Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Mozda lupaju a mozda i znaju.
Mada ti u poslovnicama nista ne znaju.
A moguce da ce do tebe doci za 2 god a sad se o tome ni ne zna, nit je uradjen plan nit ista.

Sent from my Tapatalk

Ponude kreću od oktobra, ako naletite na ljubaznog operatera možete da proverite da li možete optiku da koristite. U mojoj ulici na kosi, samo četri zgrade imaju mogućnosti za optiku. Ostatak sledeća godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zvao call centar. Dobio info da se radi samo Novi Beograd. Trošarina/Banjica početkom sledeće godine je u planu.

Fiksni je neophodan za optiku što je strašno.

Cene, meh.
150/20 na ugovor 2 god 3400din + 200 bez ugovora

250/30 3800 din + 200 bez ugovora.

Box 2 optika 150/20 3600din, 250/30 4200din

Box 3 optika 4500 i 5800.

Zaključak, uzece samo onaj koji mora. Tj kome je neophodan upload 20 ili 30.

To je to od paketa za sada.

Pa?
Nece svi imati optiku, to su i rekli, sta je tu problem, ne kapiram.
Pa prikljucak imaju i ljudi u selima i mestima od po 10-50.000 stanovnika, pa nece oni imati ftth.
Pobogu boze...

Sent from my Tapatalk

Zvao call centar. Dobio info da se radi samo Novi Beograd. Trošarina/Banjica početkom sledeće godine je u planu.

Fiksni je neophodan za optiku što je strašno.

Cene, meh.
150/20 na ugovor 2 god 3400din + 200 bez ugovora

250/30 3800 din + 200 bez ugovora.

Box 2 optika 150/20 3600din, 250/30 4200din

Box 3 optika 4500 i 5800.

Zaključak, uzece samo onaj koji mora. Tj kome je neophodan upload 20 ili 30.

To je to od paketa za sada.
Blago receno nemaju pojma ti sto su ti to rekli.
Radi se Zemun i Mirijevo pored N. Beograda, recimo moja zgrada je u planu sl. godine a nisam na Trosarini/Banjici.

A i za te cenovnike, pa koliko puta reci da ce biti drugaciji kad pocne zvanicno, ja ne znam...

Sent from my Tapatalk

krastavac, ja sam ispitao detaljno. Zapisao sve.

Ako lazu, i ne daju prave informacije, onda zaista ne znam.

Šta očekuješ od mene, da ih zakačim na poligraf pre nego što objavim na forumu šta mi je rečeno?

Pritom sam pročitao poslednjih 5-7 strana (tt) da vidim da nije bilo takve informacije da ne pišem bzvz.

Pa?
Pa prikljucak imaju i ljudi u selima i mestima od po 10-50.000 stanovnika, pa nece oni imati ftth.
Pobogu boze...

Sent from my Tapatalk
Pa naravno da bi morali da imaju?
Sta ce ovako imati, ADSL 10? U 2020?!

A i od tih 3 miliona, oko (ako ne i preko) 2 miliona su BG, NS i NI koji moraju imati.
Ti si pomesao njihovu najavu da se nadaju da ce do 2020. imati milion pretplatnika (znaci potpisanih ugovora za optiku) sa mogucnoscu za optiku. A niti ce oni imati milion ugovora niti ce biti samo milion prikljucaka. Bar se nadam.

Ako ja pogresno tumacim a ti si u pravu, onda im se vise isplati da odma kako jedna ekipa postavlja optiku, druga ide, skida i prodaje na crno. Vise ce zaraditi tako nego sa milion prikljucaka i onim ludackim cenama...

Poslednja izmena:
krastavac, ja sam ispitao detaljno. Zapisao sve.

Ako lazu, i ne daju prave informacije, onda zaista ne znam.

Šta očekuješ od mene, da ih zakačim na poligraf pre nego što objavim na forumu šta mi je rečeno?

Pritom sam pročitao poslednjih 5-7 strana (tt) da vidim da nije bilo takve informacije da ne pišem bzvz.

Ma ne ocekujem ja od tebe nista, nego ti kazem da to sto su ti rekli nije istina.
Ko ti kaze da kacis na poligraf bilo koga. WTF?
Samo ti dajem tacnu info posto oni nisu u stanju.

Pa naravno da bi morali da imaju?
Sta ce ovako imati, ADSL 10? U 2020?!

Zasto bi morali da imaju ftth, je to u Ustavu pise???

Sent from my Tapatalk

Hoce li neko napisati po velikim gradovima koji pravajder pusta fiber pravi prokopan pod zemlju. I ko to vec koristi ? Ja znam samo za Sattract ili STCable net iz Subotice

TT Beograd, tacnije NBG. I Zemun.
Sada Mts provlaci.

Sent from my Tapatalk

Pa?
Pobogu boze...

Sent from my Tapatalk

Tako je, kvalitetan odogovor ko ima uslove da mu dodje optika njemu treba lupiti cenu da se raspameti, posto ostali su osudjeni na adsl :d oh wait cene za adsl nece ici dole , mozda cak i poskupe box paketi :whip:

A zasto zelite da neko skuplje placa, bas neki imaju probleme neke u zivotu pa ne mogu da se suzdrze da to ne pokazuju.
Nije mi jasno kako vam je to razmisljanje, ali se vraca sve kao bumerang.

Sent from my Tapatalk

Zato ce kablovkse brzine ici gore (verovatno ce najmanji paket biti 50 vec za godinu-dve), mobilni paketi ici sa 100GB na 200 i vise (mada i to vec ima, 200GB za ni 2000), doce i 5G, itd. A mts ce da se cudi otkud sad to, ko sto se sad cude sto im ljudi prelaze u Vip, Telenor i SBB.

Poslednja izmena:
Zato ce kablovkse brzine ici gore (verovatno ce najmanji paket biti 50 vec za godinu-dve), mobilni paketi ici sa 100GB na 200 i vise, doce i 5G, itd. A mts ce da se cudi otkud sad to, ko sto se sad cude sto im ljudi prelaze u Vip, Telenor i SBB.

+1

Ti me zasmejavas nacisto.
Pa kad provuku optiku moci ce da daju vise od bilo kog kablovskog koji nije na optici.
O cemu ti pricas?
Sto bi se cudili kad ce moci da ponude svima koji imaju ftth 10Gbp/10Gbps samo ako hoce, fakticki nema limita, na kablu ces to dobiti juce.

Sent from my Tapatalk

Super što veća ponuda to bolje, Kome odgovara kablovska uzeće, kome vip uzeće...

Realno preteraste ko zna koliko strana o cenama...

Biće takve cene kakve budu, i gotovo.

Pa mogu i sad da daju vece brzine/manje cene za ADSL/VDSL. I mogli su da izbace normalne pakete i cenovnik za optiku. I da ne naplacuju fiksni ili daju vise minuta. I da ne naplacuju 3G pretplatu. I da skrpe krsten 4G. I da preko call centra, poslovnice, chat-a i mail-a pricaju istu pricu a ne 5-6 razlicitih.

Ali netje, Djole, netje!

Poslednja izmena:
Ti me zasmejavas nacisto.
Pa kad provuku optiku moci ce da daju vise od bilo kog kablovskog koji nije na optici.
O cemu ti pricas?
Sto bi se cudili kad ce moci da ponude svima koji imaju ftth 10Gbp/10Gbps samo ako hoce, fakticki nema limita, na kablu ces to dobiti juce.

Sent from my Tapatalk

Ima limita , za sve postoji limit...

Cist lopovluk mts-a je 20/2 + fixni za 2200din

@MisaLion: Zašto ne bi imali?? (i generalno, a i zašto neka mesta ne bi bila pokrivena pre periferije BG?) Ako ne baš svi svuda FFTH, zašto ne eto barem FTTC (+ VDSL od 100 Mbps) i u selima od 2000 stanovnika?? Ili kao minimum minimuma da se delom tog novca do 2020. pokriju sva ta nisko naseljena mesta sa što većim kapacitetom 4G mreže
Ili hoćeš da kažeš da je logičnija i bolja upotreba novca da soliter u BG dobije i 7-og provajdera (i 3, 4. različitu tehnologiju na raspolaganju) na koji na kraju neće preći ni 5 korisnika u prvih 3-5 godine jer eto skupji ste 150 dinara / meni ne treba brži net / "****** vam je TV Go usluga, ostajem ja kod SBB-a" a da 80% teritorije države ostane u sadašnoj situaciji gde nemaju ni 2 provajdera, nema kablovske nego udri satelit za TV i raspali "za malo pa 3G" internet-i?

Tvrdiš da BG ima veći broj potencijalno novih korisnika (samim tim i nova zarada) gde praktično svako ko je hteo je već godinama korisnik "kablovske TV" i broadband interneta od ostatka Srbije gde stanovništo opslužuju "pilićar level WiFi provajderi" + Digi/Total TV?
I da je kad se taj potencijal novih korisnika + troškovi izvođenja radova u urbanom vs ruralnom okruženju uporede i dalje bitna samo gustina naseljenosti?

Drugim rečima: valjda ima više smisla i logike da se prvo na nivou cele države "doteramo" do brzina od 50-100 Mbps pre nego što BG dobije 1Gbps simetriju?

Pa mogu i sad da daju vece brzine/manje cene za ADSL/VDSL. I mogli su da izbace normalne pakete i cenovnik za optiku. I da ne naplacuju fiksni ili daju vise minuta. I da ne naplacuju 3G pretplatu. I da preko call centra, poslovnice, chat-a i mail-a pricaju istu pricu a ne 5-6 razlicitih.

Ali netje, Djole, netje!

Pa to je najveci problem sto nece, a to se sve sliva njima tamo... krastavac mora neko da placa sve to, mi , ko drugi.

Racunica je jednostavna, kada se uzme broj firmi i potencijalnih korisnika (sto firmi sto fizickih lica), sasvim je normalno da Novi Beograd bude primarni cilj. Ni jedan region u Srbiji nije toliko zanimljiv operateru koliko NBG.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Firme i tu i tamo neki pojedinac ce i biti jedini klijenti mts optike (po najavljenim cenama). Tako da s onog miliona mogu slobodno odmah da skinu jednu nulu, a ko zna, mozda i dve (zavisi od ostalih operatera).

Poslednja izmena:
Obzirom da ima dosta onih kojima treba dobar upload, bice korisnika. Cak ne vidim da su cene neko ludilo, pa RV je skoro 3K dinara.

Jeste ali 200/40. A i to uz 12 meseci sa 50% popusta. Dakle 200/40 za 2250. Dok za te pare mts daje 20/2!!!

Poslednja izmena:
Treba kad te ne košta ništa, tj kad je ista cena ili manja. Može više za isto, a više za više to nam se ne sviđa ;) Naročito kad to nije treba nego "voleo bih" / "znao bih da iskoristim" ... kad ne živiš bukvalno od interneta nego voleo bi ali ne moraš da možeš da streamuješ HD film/serijui od komšije/kuma/... sa svog NAS-a i tako to.

Pa to je najveci problem sto nece, a to se sve sliva njima tamo... krastavac mora neko da placa sve to, mi , ko drugi.
Opet kompleksi malog mesta i ona cuvena sve pare u BG, dokle vise, smara ta floskula.
Racunica je jednostavna, kada se uzme broj firmi i potencijalnih korisnika (sto firmi sto fizickih lica), sasvim je normalno da Novi Beograd bude primarni cilj. Ni jedan region u Srbiji nije toliko zanimljiv operateru koliko NBG.

+1000
Dzabe ja to milion puta pisao oni iz malih mesta ne kapiraju.
Jednog sam pitao sta bi radio kad bi imao mogucnost da njegova firma provlaci optiku po NBG ili po nekom malom mestu, sta bi izabrao? Nije odgovorio!!!

Sent from my Tapatalk

Odradio bih anketu, istraživanje tržista. Ali počevši od ruralnih područja (u Vojvodini naravno). Može firma da se otvori i van BG ;) Naročito te "firma iz spavanje sobe" varijante / "hoću biznis nivo interneta ali po ceni za fizička lica"...

Opet kompleksi malog mesta i ona cuvena sve pare u BG, dokle vise, smara ta floskula.

+1000
Dzabe ja to milion puta pisao oni iz malih mesta ne kapiraju.
Jednog sam pitao sta bi radio kad bi imao mogucnost da njegova firma provlaci optiku po NBG ili po nekom malom mestu, sta bi izabrao? Nije odgovorio!!!

Sent from my Tapatalk

Koji kompleksi , kakvo malo mesto o cemu ti, zaista ti ne kapiras kako to drzavno preduzece funkcionise ... to su cinjenice, samo nisi svestan toga.

Nazad
Vrh Dno