Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad sam se setio da EU sledece godine ukida novcanice od 500e, pa da ih ne bih menjao u menjacnicama, jer ne verujem da ce hteti da ih sitne bez menjanja, jel probao neko da ubaci novcanicu od recimo 200/500e u bankomat i odmah zatrazi 2/5 puta novcanice po 100e?
Valjda ukidaju samo štampanje. Primaće ih i dalje...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vezano za rent a car, moze debitna ali banka mora da odobrava rezervaciju sredstava, potpuno je nebitno da li je debitna ili kreditna dok omogucava rezervaciju sredstava... Dakle, pozovite telenor banku i zatrazite da omoguce rezervaciju sredstava ako nije omogucena po defaultu...

Inace, uzimao rent a car sa telenor banka debitnom karticom u USA vise puta, Francuskoj, Nemackoj, Singapuru, Bankoku svuda bez problema...

I ja sam čuo da ih i sada mnogo radnji ne prihvata, bar što se Nemačke tiče. Video sam koji im je razlog mada je glupo zašto su ih onda uopšte pravili i štampali.

Vezano za rent a car, moze debitna ali banka mora da odobrava rezervaciju sredstava, potpuno je nebitno da li je debitna ili kreditna dok omogucava rezervaciju sredstava... Dakle, pozovite telenor banku i zatrazite da omoguce rezervaciju sredstava ako nije omogucena po defaultu...

Inace, uzimao rent a car sa telenor banka debitnom karticom u USA vise puta, Francuskoj, Nemackoj, Singapuru, Bankoku svuda bez problema...
Jesi i ti to morao da tražiš, ili je na tvojoj kartici bilo moguće?
Hvala za info!

Zvao sam ih i trazio, rekli su mi da je vec ukljuceno, tako da ne znam da li je odmah ukljcuno ili oni to moraju da urade ili zavisi od kolicine sredstava... prijatelj moj je imao tvoj problem pa sam znao za caku :)

inace, savet iz dugogodisnjeg iskustva sa rc, uvek placajte debitnom, cim razduze rezervisana sredstva, odmah blokirajte dalje koriscenje jer cesto se desi da naplate naknadno neke sulude stvari, pa se posle ganjas sa njima da vrate ili te mrzi ako je manja suma pa onda oprostis... :)

I onda da blokiras karticu nakon svakog rentala? Bas i nema smisla, a i mogu da te stave na crnu listu, pa sljedeci put neces moci da iznajmis

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisi skapirao, kada urade deblokadu rezervisanih sredstava to znaci da su izvršena sva plaćanja i da je ostatak oslobodjen, posto po pravilu uvek rezervisu znacajno veću svotu, onda blokiraš karticu kako ne bi mogli da izvrše dodatna skidanja bez realnih razloga jer se to dešava veoma često po paroli ako prodje prodje...
nr mogu da te stave na crnu listu ne ide to bas po tom principu, možda u tom trenutku nemaš sredstava pa svejedno ne prodje, a ako je neki realan trošak svakako ce te kontaktirati i traziti da platiš :d

Naravno blokiraš na kratko, ne do sledeceg rentala svakako jer tu karticu koristiš :d

Poslednja izmena:
Danas su mi poslali poruku rata za kredit dospeva 17.09 i da obezbedim sredstva na racunu. Pocetkom meseca sam uplatio novac ( iznos od 3 rate ) i on je uknjizen kao avansna uplata do kraja meseca. Da li da ignorisem ovu poruku ili stvarno moram da imam predvidjena sredstva na racunu ?

I mene isto zanima, posto sam danas dobio poruku, a uplatio sam skoro 2/3 iznosa odmah. Takodje, neko je napisao u nekoj temi, ali ja ne mogu trenutno da nadjem, kako se placa tacno ta rata? Aplikacija mi je skroz konfuzna.

Danas su mi poslali poruku rata za kredit dospeva 17.09 i da obezbedim sredstva na racunu. Pocetkom meseca sam uplatio novac ( iznos od 3 rate ) i on je uknjizen kao avansna uplata do kraja meseca. Da li da ignorisem ovu poruku ili stvarno moram da imam predvidjena sredstva na racunu ?

Kad bude došlo vreme za naplatu, rasknjižiće tu avansnu uplatu kao ratu.

Konfuzni su totalno.

Колико ја знам, битно је да се 17 -ог у месецу има за рату, без обзира да ли платиш унапред 2 или 3 или 5 рата.Ако унапред платиш неколико рата онда се остатак дели на преостали број месеци, тако да се месечна рата онда смањује. У суштини не могу унапред да се уплате неколико рата па да смо мирни наредних неколико месеци.

Poslato sa AGS-L09 uz pomoć Tapatoka

Može da se uplati unapred i otplati nekoliko rata, to se zove “prevremena otplata” i mora minimum 3 rate da se uplate da bi se računalo kao prevremena otplata.

Ovako, sve pre obračunskog datuma se računa kao avansna uplata i rasknjiži se kao rata (u iznosu rate za taj mesec) na dan kad je obračun (17. u ovom slučaju).

Kupovao na Tehnomanja sajtu, placanje preko Banke Intesa, otvori se TB prozor za unos OTP SMS, ne unesem ga, stigne poruka da je transakcija odobrena. Na sajtu Tehnomanje stoji da nije placeno. Šta sad?

Prosle godine su mesecima resavali isti tip reklamacije u iznosu od 21€, jednu mi stornirali, drugu ne, a bile na istom sajtu. :wall:

Kontaktiraj ih putem maila, mislim tehnomaniju... Pošalji im uplatnicu, ažurni su po pitanju mailova.

^ Nemam uplatnicu, imam screen shot iz app-a, al to nije bas dokaz. ;) TB je zeznula.

Posalji TB da storniraju tu transakciju. Moraces preko maila da dobijes saglasnost od tehnomanije (ako oni ne mogu da iniciraju storno).

^ Hvala! Sad se cimam zbog TB propusta, i nije prvi put. A TB "bas brzo" odgovara na mejlove.

Pocetkom meseca uplatio sam iznos od 3 rate koji je evidentiran kao avansna uplata. Danas na aplikaciji vidim da je knjizena samo jedna rata, dok ostatak u visini iznosa od preostale 2 rate i dalje evidentiran kao avansna uplata.

Da li ce i taj preostali iznos biti knjizen ili ce to i dalje stajati kao avansna uplata odakle ce npr. skinuti ratu za sledeci mesec ?

Pocetkom meseca uplatio sam iznos od 3 rate koji je evidentiran kao avansna uplata. Danas na aplikaciji vidim da je knjizena samo jedna rata, dok ostatak u visini iznosa od preostale 2 rate i dalje evidentiran kao avansna uplata.

Da li ce i taj preostali iznos biti knjizen ili ce to i dalje stajati kao avansna uplata odakle ce npr. skinuti ratu za sledeci mesec ?

Telenor Banka

Pa ako si hteo prevremenu otplatu, onda je taj iznos od 3 rate (što je ujedno minimum za prevremenu otplatu) trebalo da uplatiš preko opcije “prevremena otplata”. Ovako, rasknjižena je dospela rata, a ono što je i dalje ostalo kao “avansna” uplata će biti rasknjiženo u naredne dve iteracije naplate rate.

Eventualno možeš preko aplikacije da ih iscimaš i pitaš da taj iznos što si uplatio rasknjiže kao 3 rate (prevremena otplata). Sve je moguće, samo da li su raspoloženi za cimanje, al’ cenim da nije to neki problem.

Hvala za pojasnjenje. Ako mozes reci mi samo gde se nalazi ta opcija prevremena uplata ? Trazim je al nesto ne mogu da je nadjem.

Ono sto mene buni je to sto su prethodnog meseca celu avansnu uplatu ( u iznosu od 2 rate ) rasknjizili, a ovog meseca kada sam uplatio 3 rate oni su rasknjizili samo jednu ratu...

Poslednja izmena:
Pazi, ako je tako bilo prošli put kako si rekao onda nema razloga da ne bude opet tako. Nedelja je, pa “automatika” skida samo “osnovnu” ratu, a verovatno od ponedeljka/utorka bude i to dodatno rasknjižavanje.

Što se tiče opcije “prevremena otplata” nalazi se u iOS aplikaciji (a cenim na istom mestu i u android verziji):

Moji računi -> Krediti -> (klik na) [naziv kredita) -> Prevremena otplata [pri dnu stranice]

Ala su je zavukli... Mislim da mi nikada ne bi palo napamet da kliknem na sam kredit.

Ma da, konfuzni su nekad do iznemoglosti.

Realno, TB app je verovatno najkomplikovaniji (u smislu mogucnosti) e-Banking app kod nas, a i sire.
Tako da neke stvari moraju biti nelogicne :(

I sta tu nije jasno? To mi dodje kao logicna pozicija za tu opciju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno