Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

A to sto placam intesinom karticom koja je u evrima nema veze? Hvala na pomoci. Ja do sad sve placao u evrima... :O

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Ne znam kako je u Intesi, ali ja sam juče u Komercijalnoj bio na šalteru i podnio zahtjev za taj neki Masterkard za onlajn plaćanje, koji mi je dio paketa i koji je isto vezan za devizni račun u evrima. Na direktno pitanje kako ide plaćanje ako je račun u drugoj valuti, odgovor službenika je bio da se svaka druga valuta konvertuje u evro i da se taj iznos onda skida sa mog računa. Pitao sam da li konverzija ide linijom dolar-dinar-evro ili nekako drugačije, a odgovor je bio da "to radi Masterkard, a ne banka".

Kad dobijem karticu za nekoliko dana, testiraću je sa par sitnih narudžbina sa Alija, ali ako iskusni korisnici kažu da je bolje kupovati u dolarima, onda nema dileme.

Kako da naručim 3 iste stvari različite boje od istog prodavca (Ugreen micro USB kablovi su u pitanju) a da mi ne naplate 3 puta isporuku?

Kako da naručim 3 iste stvari različite boje od istog prodavca (Ugreen micro USB kablovi su u pitanju) a da mi ne naplate 3 puta isporuku?
Pretpostavljam da im moraš poslati prvo poruku pa onda ako pristanu kupiš.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Stavis u korpu jednu po jednu boju i onda kupis sve zajedno.
Bice naplacena samo jedna postarina.
Pazi stvarno može I tako. Ne ebay naravno idu 2 poštarine.

31d7992b209c7f1fe633e9fbd03d7713.jpg

nema to veze sa turskom postom nego sa nasom carinom
Naravno da ima veze i sa Turcima. Stvarno su najbrzi. Mada i nasa carina ovih dana je ubrzala maksimalno, sve jeftinije prolazi bez gledanja. Meni kinezi stavljali po 1$ na posiljke i na svakom stoji pecat "Ne podleze carinskom pregledu". Verovatno su zatrpani gomilom paketa pa obradjuju samo one skuplje, ostalo odmah prosledjuju posti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A nije ni skupa Turska pošta, meni ovaj prodavac za Bluetooth speaker uzeo 1.32$.

@Titus12, ima veze sa turcima, jer je paket za 5-8 dana od momenta statusa "shiped order" u Srbiji. Carina je drugi faktor u ovoj priči.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Stize stize i brze preko kineza tj HK poste za 3-5 dana na mojoj kucnoj adresi.
Mada su i Turci brzi ali ne ko HK posta i preko Turaka mi stizalo za 7-9 dana.

+1, moram da se slozim da preko HK ume da bude extra brzo. Ne uvek, ali ume. Baterije su mi stizale expresno (obicne, NiMh, AAA, dok nisam sa nKona porucivao).

Може ли и мени линк за пауер бенк?:)

Sent from mTalk

Ako se ne mene odnosi pitanje, nije PB, vec obicne AAA baterije.

Ne mogu sad da nadjem gde su postavili linkove odakle salju za Srbiju.

Poslednja izmena:
Jel bolja ponuda baterija nego na nkon-u?

Trenutno ne, ali tada je bila mnogo povoljnija (cene su iste u dolarima, ali u evrima nisu).

Ima li šta pametno od fleševa uzeti, kvalitet-cena, 32-64gb?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Da li je neko uzimao ove jeftinije slušne aparate?
Iskustva sa aparatima i carinom?

P.S. Uzeo bih dva, za babu i dedu. Znam da dobijaju besplatno sa receptom, ali više od godinu dana ne mogu da ih nateram da se pregledaju (slabo se kreću...) pa rekoh da probam ovo kao privremeno rešenje i podsticaj.

Preporuka za neku kvalitetnu IP kameru. 720p i da ima normalan softver (aplikaciju)

Da li je neko uzimao ove jeftinije slušne aparate?
Iskustva sa aparatima i carinom?

P.S. Uzeo bih dva, za babu i dedu. Znam da dobijaju besplatno sa receptom, ali više od godinu dana ne mogu da ih nateram da se pregledaju (slabo se kreću...) pa rekoh da probam ovo kao privremeno rešenje i podsticaj.

Ne znam koliko ti je pametno uzimati slušne aparate preko Alija, jer se slušni aparat bira prema vrsti, odnosno stepenu oštećenja sluha. Znači, mora se odraditi audiogram, pa da na osnovu toga doktori ORL-a i stručno osoblje u specijalizovanim prodavnicama slušnih aparata odrede koji bi aparat odgovorao tom tipu oštećenja sluha.

Preko recepta, odnosno preko socijalnoga se dobija[ako odobre] slušni aparat koji spada u niži, najjeftiniji cenovni rang. Zato postoji mogućnost da slušni aparat dobijen na takav način ne odogvara vrsti[stepenu] oštećenja sluha, pa se mora doplaćivati razlika iz svog džepa.

Ne znam koliko ti je pametno uzimati slušne aparate preko Alija, jer se slušni aparat bira prema vrsti, odnosno stepenu oštećenja sluha. Znači, mora se odraditi audiogram, pa da na osnovu toga doktori ORL-a i stručno osoblje u specijalizovanim prodavnicama slušnih aparata odrede koji bi aparat odgovorao tom tipu oštećenja sluha.

Preko recepta, odnosno preko socijalnoga se dobija[ako odobre] slušni aparat koji spada u niži, najjeftiniji cenovni rang. Zato postoji mogućnost da slušni aparat dobijen na takav način ne odogvara vrsti[stepenu] oštećenja sluha, pa se mora doplaćivati razlika iz svog džepa.
Znam tačno kako se radi, ali kad ne mogu da ih nateram... Nemam izbor :(

Bacaš pare za slušni aparat preko alija 99%.
Mora audiogram, znači mora zvučno izolovana soba i oprema za to, što znači da moraju da odu... ili može da im smeta, odnosno da im pogoršaš stanje.

Ako uspeš da ih nagovoriš, imaš npr. Audivox (koristim Oticon pa ne znam za druge firme) i daju besplatno na probu aparate. Ili bar vidi sa njima, možda imaju neko rešenje da ti pomognu oko babe i dede. Mislim da je sve bolje nego sa Alija.

Ja bi kupio 1 za probu .U principu to su slusalice sa mikrofonom i pojacalom .

Poslednja izmena:
Eneloop.

Mada ce mi uskoro trebati neke 18650, ako budem radio neki kucni projekat, ali otom potom.

Jel neko uzimao ova naočare za plivanje? Valja li čemu?
Imam neke arena, đubre, stalno magle.
Brand New Professional Swimming Goggles Anti-Fog UV Adjustable Plating men women Waterproof silicone glasses adult Eyewear
http://s.aliexpress.com/yQZzIvMv
(from AliExpress Android)

Eneloop.

Mada ce mi uskoro trebati neke 18650, ako budem radio neki kucni projekat, ali otom potom.
Sto nisi one Fujitsu sa nkon-a? Primetno su jeftinije. Znas da ih ista fabrika proizvodi kao Fujitsu a da je Panasonic preselio proizvodnju u Kinu cim je kupio Eneloop brend od Sanio-a?
Vidis, taman si me podsetio da narucim sebi nekoliko kompleta, toga uvek treba ;)

Sto nisi one Fujitsu sa nkon-a? Primetno su jeftinije. Znas da ih ista fabrika proizvodi kao Fujitsu a da je Panasonic preselio proizvodnju u Kinu cim je kupio Eneloop brend od Sanio-a?
Vidis, taman si me podsetio da narucim sebi nekoliko kompleta, toga uvek treba ;)

Na koje baterije mislis tacno? Ako moze link :D

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno