Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ima 4$ kupon na kupovine preko 5$ na aplikaciji (a preko 20$ na kompu) Prolaze iste kartice bez problema ali sad zezaju sa aplikacijom čita identitet telefona.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Trenutno je na aliju sale,da li je neko video nesto zanimljivo?

Poručio sam neku maskicu za telefon 09.08. i još par sitnica nakon par dana i na svim porudžbinama mi stoji received by line-haul. Obično šta god da sam poručivao stizao mi je za 10-15 dana a ovo mi stoji ovako i nema nikakvih promena. Može li mi neko reći u čemu je problem?

Само удахни дубоко и опусти се, стићи ће. Мени се дешавало да ми пакет стигне и више од два мјесеца након поручивања тако да...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Da li se nekome desilo da je u delu "shipping address" za polje "name" stavio samo ime, ne i prezime, i kako se završila dostava porudžbine? (ostala polja vezana za grad, adresu, poštanski broj, drzavu sam popunio kako treba)

Da dodam i ja za tursku poštu... Poručio Xiaomi Power Bank 10000 mAh 16.08, stigao 25.08.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Da li se nekome desilo da je u delu "shipping address" za polje "name" stavio samo ime, ne i prezime, i kako se završila dostava porudžbine? (ostala polja vezana za grad, adresu, poštanski broj, drzavu sam popunio kako treba)
Nasa posta neki put takve posiljke vrati jos sa aerodroma posiljaocu.

Hvala alfaunits za pomoc, na googl-u otvorena nova e-posta. Kad krenem da narucim proizvod ( popunjavam listu za " pregled porudjbine ") sa drugom ( novom ) e-postom, bez problema popunim obrazac. Kad pritisnem " sacuvajte i posaljite na ovu adresu " prijavljuje mi crvenom slovima " Створили сте налог са овом е-поштом, молимо вас да се пријавите да бисте наставили ". Tako se vec duze vreme vrtim u krug, da li je resenje da na drugom racunaru otvorim novu e-postu ili postoji mogucnost da izbrisem sve podatke sa allija ( kako se to radi ) pa nanovo..

Bogami lepo pao USD, plus popusti na neke proizvode, vreme je za shoping na Aliju :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Мени се тренд падања долара никако не свиђа. Плату примам у доларима... :-(

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Placam preko inteza internet kartice. U evrima je kartica. Da li je bolje da prebacim ali u dolare ili u evre zbog procenata inteze ? Verovatno jos neko koristi tu karticu pa cu dobiti adekvatan odgovor. Usteda je na aliju veca u dolarima, ali ne znam da li je isto tolika usteda zbog kartice.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Placam preko inteza internet kartice. U evrima je kartica. Da li je bolje da prebacim ali u dolare ili u evre zbog procenata inteze ? Verovatno jos neko koristi tu karticu pa cu dobiti adekvatan odgovor. Usteda je na aliju veca u dolarima, ali ne znam da li je isto tolika usteda zbog kartice.
Dolari. Trebalo bi da pise ovo u FAQu u prvom postu, nisam siguran. (pise sigurno u temi za kartice)

Sto se dolara tice, za globalnu ekonomiju je bolje da je dolar slabiji sto vise, jer SVE cene se barem delimicno, ako ne i kompletno kroz dolar cene (zbog nafte primarno, kao i drugih resursa koji se opet u dolarima cene)

A to sto placam intesinom karticom koja je u evrima nema veze? Hvala na pomoci. Ja do sad sve placao u evrima... :O

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Za srpsku ekonomiju jačanje dinara i evra, a smanjenje dolara nisu nikako dobri. Paradoksalno zvuči ali na globalnom tržištu to smanjuje naš izvoz jer naša roba postaje skuplja drugim zemljama. Takođe raste naš uvoz i tako nam se još više povećava kapitalni deficit. Za globalnu ekonomiju je jedino dobra stabilnost cena...

To je prica koja ima smisla xa Rusiju i Japan...
Nasa roba se ceni u evrima ili dolarima. Na gubitku su samo oni koji zaradjuju u nonRSD. Jer imaju manje dinara a cene kod nas dugo ne padaju iako se nabavna smanji.

Izvoznici nisu nista manje konkurentni.

U kalkulaciji cene koštanja nekog proizvoda najveći trošak je direktnog rada koji je u dinarima, zatim inputi najčešće u dinarima ili evrima i troškovi finansiranja koji su kod nas vezani za evro. Znači cena koštanja ostaje ista u dinarima/evrima, ali zbog pada vrednosti dolara naša cena u dolarima će biti veća. Izvoznici podižu cene u dolarima, a rast cene će smanjiti izvoz.

Nema tu podizanje cene u dolarima... ako se u dolarima dogovoraju cene ili uopste cene proizvodi (sto je slucaj za naftu, zlato, vecinu sirovog materijala...) onda cena ostaje ista u dolarima. Izvnoznik samo manje zaradjuje.
Mi izvozimo DVE stvari (sve ostalo je nebitno, FIAT nije pravi izvoznik ako neko pomisli na njih): IT usluge i poljoprivredna dobra. U oba slucaja se cena formira u jednoj valuti samo, tako da ako je ta valuta dolar, imace manje novca izvnoznici za svoju potrosnju.

Nikakve razlike nema za kupce, nemamo mi valutu kao Rusija ili Japan niti trziste kao Nemacka da mozemo na taj nacin da radimo.

Drug mi ide u kinu, da li se isplati kupovina laptopa tamo?

Sent from my B1-730HD using Tapatalk

Preporuka za microUSB kablove sa Alija? Vidim Ugreen vise nema free isporuku za Srbiju :(

Stigla danas jos 2 paketa sa Alija, oba prosla bez carine. Ne znam u cemu je fora ali ovi nasi su olabavili maksimalno.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Турска пошта ради као муња, продавац послао powerbank 23. августа, 31. ми стигао кући.

Nazad
Vrh Dno