Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada već slavni kupac sa Zlatibora.
Najbolja je poslednja rečenica :D

Kratko pitanje, da li su prodavci koji robu kupuju u Mađarskoj dužni da obezbede zamenski deo dok je original na reklamaciji?

Malo je nelogično da 4 nedelje budem bez kompa?

Naravno, u slučaju da nemaju deo dobijaš 7 dana u banji po izboru [emoji6]
To je druze buvljak a ne prodavnica

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pronadjem na KP telefon koji odgovara mojim potrebama, Gosn Voja ga prodaje. Covek iz Obrenovca. Pozitivne 4 kao prodavac. Ajde reko da okusam srecu. Nisu neke velike pare bile u pitanju - 60€. Dogovorim se sa njim, posaljem tacne podatke i naglasim "samo ne bex-om". Javi se on i kaze da je poslao. Pitam ja kojim kuririma, kaze on Bex-om :D
Cekam ja sutradan ceo dan, telefona nema. Cekam drugi dan, telefona nema. Zovem bex, kazu oni ima posiljka ali sa pogresom adresom. Javlja se na kraju kurir, donosi "paket". Na paketu totalno pogresno ime i prezime, umestu broja stoji BB, totalno ludilo. Kurir mi daje paket, kad ono kesica (ja mu opet naglasio da ga stavi u kutiju) u kesici telefon oblozen sa nekoliko sloja WC papira :d, srecom ne koriscen, i preko izlepljen na par mesta izlolir trakom.
Da li je moguce da neko upakuje telefon ili bilo sta lomljivo u dva tri sloja WC papira. Ne mogu da dodjem k'sebi i dalje :)

Poslednja izmena:
u kesici telefon oblozen sa nekoliko sloja WC papira :d, srecom ne koriscen
:laugh:

Inače, ova tema mi je baš zanimljiva i pročitao sam prethodnih 300 stranica :bottle: Nemam neko iskustvo da podelim, jer sam preko KP kupovao samo ono što na drugi način nisam mogao da nađem, a to su polovne knjige. Čak sam i za to bio (preterano?) obazriv, pa sam koristio isključivo lično uručenje. Stvar je ne toliko u novcu, koliko u razočarenju da knjigu recimo dugo tražim, poručim je iz drugog grada i dobijem raspadnutu, podvučenu ili tako nešto... To sam hteo da izbegnem.

Posle prve kupoprodaje, hteo sam da ostavim kupcu pozitivan komentar na KP, međutim, prilikom registarcije mi je tražen JMBG, pa sam odustao.

Prodavca uvek zovem, pitam detaljnije u kakvom je stanju knjiga (nikad nisam naišao na netačan opis, a realno, kod knjiga slike dosta govore, nema šta da ne radi) i dogovorimo susret. Najčešće su prodavci odmah posle razgovora skidali oglas. Zato mi je i bilo čudno što neki prodavci (jedan takav je i ovde na temi) naglase da konkakt ide isključivo preko poruka (ranije sam mislio da misle na SMS). Mislim, meni je to malo nelogično. Kapiram da to traže da bi posle mogle da se uruče ocene na KP, ali se tako ipak teraju i potencijalne mušterije koji nisu registrovani.

Ono što sam pročitao za razmenu ocena i brisanje negativnih ocena od strane KP nisam znao, baš me je razočaralo. Nisam znao da se takve stvari dešavaju.

I što se tiče cenjakanja... To nikad nisam radio, cenu koju ocenim da je previsoka jednostavno preskačem. A ako neko napiše da je to krajnja cena ili naglasi da ga ne zanimaju zamene, mislim da je krajnje nekulturno to ignorisati. Kao, npr, kad bih ja stavio stiker na ulazna vrata BEBA SPAVA, MOLIM NE ZVONITE, a onda navale prodavci da zvone i nude mi nešto što nit sam tražio, niti mi treba. Hoću da kažem, ako sam već stavio natpis, ispoštuj to, nema potrebe da me pola sata smaraš da kupim BOX paket. Tako i ovo. Napisano treba da se poštuje.

Ono što, posle pročitane teme, ne kapiram je insistiranje na garanciji. Slobodno me nazovite tupavim, ali ja ne razmem kako se za polovnu tehničku robu traži garancija!? Samo ako je proizvod još uvek u garantom roku - koji obezbeđuje sam proizvođač, a ne veletrgovina ili krajnji kupac. Tada se uz proizvod prodaje i garancija i to je jasno. Ali proizvod kome je garancija istekla, pa kako dovraga za njega dati garanciju?!? Poenta kod kupovine polovnih stvari je i u tome što ide i rizik dal će i kad će proizvod prestati da radi. Šta, ja sad prodam foto aparat star par godina i treba da garantujem koliko će još raditi... Kako? :test:

Gosn zlatiborac, apex twin, kraljina.
Sve vreme smo na skype sesiji...
Na kraju se ukljuci i kurir... i napravimo grupnjak.
Ima nas raznih.

Brate, ali sesija [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Meni se desilo pre neki dan, prodao sam jedan stap za pecanje (glanc nov) i masinicu, upakujem kao sto pakujem u novine, malo vise zastitim kriticne delove i posaljem. Stigla posiljka kupcu fali vrh stapa odlepljen i sledeci sprovodnik (da vam ne objasnjavam sta fali). To sto je otpalo nema nigde u novinama a zalepljen je ceo stap da ne moze da se vidi sta je unutra... Poslao sam preko 40 stapova i ovo mi se prvi put desilo. I po ovome ispalo da sam coveku "uvalio"... Ponudio sam da kupim deo i posaljem ili da mu posaljem pare ali nije nista hteo. Post Express je u pitanju, samo preko njih saljem.

Skype sesisja od kad krene da pakuje pa na dalje, obavezno na peket nakačiti kameru sa gsm modulom kako bi u realnom vremenu mogao da prati procesiranje pošiljke, dostavu... Ako ne prihvati takvo slanje prevarant je 100%.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazalost nije jedini koji misli da je ovo perfektno stanje uredjaja koji prodaje.

Meni se desilo pre neki dan, prodao sam jedan stap za pecanje (glanc nov) i masinicu, upakujem kao sto pakujem u novine, malo vise zastitim kriticne delove i posaljem. Stigla posiljka kupcu fali vrh stapa odlepljen i sledeci sprovodnik (da vam ne objasnjavam sta fali). To sto je otpalo nema nigde u novinama a zalepljen je ceo stap da ne moze da se vidi sta je unutra... Poslao sam preko 40 stapova i ovo mi se prvi put desilo. I po ovome ispalo da sam coveku "uvalio"... Ponudio sam da kupim deo i posaljem ili da mu posaljem pare ali nije nista hteo. Post Express je u pitanju, samo preko njih saljem.

Druže, kanalizaciona pvc cev. Samo tako karbonski štap iz pošte u kombi, iz kombija u....

Reciprociteta radi, treba omogućiti i onome koji preuzima robu da preda kuriru kovertu pa ako je unutra kamen, šta da se radi :).

Postoji li neki provereni prodavac naocara na KP? Tipa Ray Ban, Oakley i slicne marke

Pozdrav za posetioce teme, interesuje me ima li neko iskustva sa Smiljanom sa KP, planiram kupovinu malo skupljeg telefona, pa bi mi značilo neko iskustvo, naročito u vezi garancije. Takođe ukoliko znate još nekog pouzdanog za kupovinu telefona iz mađarske, pišite u pp.

Uzimao sam ja od Smiljane,ali pre skoro tri godine,meizu m1 note. Sve proteklo ok,cak mi je i boju nasla koju sam trazio. Garancija je tada bila godinu dana,ne znam kako je sad ali eno ga telefon vec kod treceg vlasnika i sljaka kao nov...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Uzimao sam ja od Smiljane,ali pre skoro tri godine,meizu m1 note. Sve proteklo ok,cak mi je i boju nasla koju sam trazio. Garancija je tada bila godinu dana,ne znam kako je sad ali eno ga telefon vec kod treceg vlasnika i sljaka kao nov...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Ako je tako onda super, vidim da ima dosta pozitivnih ocena, sigurno je pouzdana, a i bavi se time već nekoliko godina. Verovatno ću poručiti od nje

Druže, kanalizaciona pvc cev. Samo tako karbonski štap iz pošte u kombi, iz kombija u....

Kanalizaciona cev kosta 200-300 din, na moju zaradu od 300 din ne isplati se da tako saljem. I nisu karbonci bili u pitanju, ovaj sto je teleskop je bio u pitanju. A mozda je i sam covek skinuo mada nije mi insistirao na parama il zameni. Sta su uradili u transportu ne znam ali ja sam sigurno poslao nov i neostecen stap.

Poslednja izmena:
Kanalizaciona cev kosta 40-50din. Ti stedi na pakovanju pa kad ti neko vrati slomljen stap mozes da se zalis upravi vodovoda posto ga nisi propisno obezbedio!

Ispada ja koji sam vodoinstalater ne znam koliko kostaju kanalizacione cevi... http://www.itim.rs/komponente/?gr=04 za stap od 1.5 metra i masinica treba ti 2m cevi od 160mm, u prevodu 110mm od 2 m kosta 520 dinara. Ako znate gde ima da se kupi za 40 dinara ja bih molio da vise ne budem ****** i da mi kazete gde ima da se kupi za 50 dinara.

Edit: Slao sam ja i za CG pakete, nikad mi se nije desilo ali za sve postoji prvi put. Ja da skuplje zapakujem ne isplati mi se, jer kao sto rekoh idealna je kanalizaciona cev ali ona je skupa ko djavo,a za jeftinije stapove to se ne isplati...

Poslednja izmena:
Onda bi trebao da navedes u oglasima da opremu pakujes u novine, verujem da bi to odvratilo mnoge kupce. Meni je covek poslao gvozdenu kutiju, u kojoj je bio neki alat, upakovanu u stiropor kao da je slao staklo. To se ceni. A ne kao onaj slucaj da salje telefon upakovan u toalet papir. Sramota za tog sto prodaje.

Pa prodajem po 40% jeftinije od drugih, to je dovoljno da ne odvrati kupce. Masinice upakujem u novine pa u kutiju tako i da ispadne iz kamiona ne moze nista da im bude. Lako je pametovati, a niste mi rekli gde ima cev za 50 din, a bolje ako moze za 40, jer mi znaci 10 dinara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno