Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Pa ne znam tek kad sam otvorio dinarski dobio sa ebanking pre toga sa visa internet karticom ga nisam imao.......
Mogao si da dobiješ pristup ebankingu na zahtev, ja sam imao ebanking sa Visa Internet karticom pre nego li sam otvorio bilo kakav dinarski račun kod njih.

Pa ovom PDF izmenama ne kontam kako oni mmogu da zapocnu naplacivanje dinarskog ako nema prometa i ako je u minusu ili gresim?
Ако немаш средстава,нема ни наплате.Тако је било и раније а и остало је у овим новим тарифама.Можеш имати ел.банкарство бесплатно,независно од динарског текућег.

Za osnovni račun piše:
Naknada za vođenje Osnovnog tekućeg računa se naplaćuje iz raspoloživih sredstava, bez obzira da li je po računu u toku meseca bilo finansijskih promena.
dok za Hit piše ukoliko je stanje veće:
- po tekućim računima koji su imali finansijsku promenu u toku meseca,
- po tekućim računima koji nisu imali finansijsku promenu u toku meseca, ukoliko je stanje na računu veće ili jednako iznosu mesečne naknade za vođenje računa.

Deluje mi kao da za osnovni možeš da uđeš u minus.

Pa nem bas smisla, ali bi pre rekao da sa osnovnog skidaju uvek ako ima srestava i ako se ne koristi a sa Hit samo ako ima sredstava i prometa, ali otom potom dok se praktivcno ne uverimo

Имаш тарифе које тренутно важе и оне од 15.9.,погледај,упореди и видјећеш да су исте(99,95%)у дијелу Основног рачуна.Можеш ући у минус само једном и то први пут,као што си вјероватно и ти ушао,ако си имао 100 дин. па си сад -25 дин.То је то,као што си и рекао у претходној поруци.Свакако ћемо сачекати праксу.:)

Pozdrav, planiram da uzmem jednu od kartica za online kupovinu, nisam siguran koju. Klijent sam erste banke koja ima u ponudi visa elektron kao i visa gift karticu, nemaju visa internet. Po komentarima vidim da je bolje uzeti visa elektron nego visa internet karticu,samo me zanima da li je bolje da je uzmem u intesi ili erste banci, da li postoji neka razlika?I šta mislite o visa gift kartici?

Dal je normalno da Inteza uzima 5% (i ne vraca) kod dolarskih transkacija preko njihove internet kartice?
Primetio sam da na svakoj transakciji u dolarima uzmu dodatnih 5% i ne vracaju (znaci nije rezervisano pa vrate), a namerno sam i ulagao dolare na tu karticu jer sam mislio da kad zelis da placas sto online je izrazeno u dolarima da je bolje da ulozis dolare na racun.
Logicno zar ne? Ali izgleda da lopovi pretvore te dolare u eure po njihovom kursu pa nazad u dolare i tako nastaje 5% razlike.
Zna li neko tacan odgovor?

Poslednja izmena:
Da si samo malo čitao teme, ovu, paypal, ili da si pozvao banku, video bi da nisi u pravu.

I da je trošak baš to što si naveo.

Ali i da to nije zbog Inteze, već NBS i zakona....

Znaju skoro svi u ovoj temi a verovatno bi znao i ti kad bi pročitao temu ili bar prvu stranu.

Na ovo pitanje je bar 20 puta odgovoreno u temi. Platni promet prema inostranstvu se obavlja isključivo u €.

Nije stvar do banke nego do države.

Uplatom $ doveo si banku do toga da mora da radi dve konverzije $ u € i € u $ i tu ide tih tvojih 5% i to ne krivicom banke već tvojom što se nisi raspitao i upoznao sa proizvodom koji koristiš [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

^
Hvala ljudi, i izvinjavam se, mrzelo me je da citam.
Onda je bedak sto me nisu upozorili u banci al sto bi sebi oduzimali profit jelte :whip:

Treba da dobijem uplatu u dolarima na moj devizni u Intesi koji je u dolarima. Pretpostavljam da ce se ova glupost dolar --> evro --> dolar primeniti u tom slucaju?

.

Ne. Ali naplacuju priliv nesto.

Uskoro i za ispod 100e.

"Štednja" na karticama, da li su banke počele na neki način da ograničavaju reizdavanje kartica?
Zetu nisu reizdali visa electron iako ima novca na računu, jer je nije koristio neko vreme, a koristi je isključivo u inostranstvu, tj na letovanju.
Meni Komercijalna nije automatski poslala novuMC installment, koristio sam je 1 za 3 godine.

Sent from my x600 using Tapatalk

Mojoj zeni su slali novu MC installment, iako je nije ni trazila, niti je na kraju otisla po nju (isto KB).

"Štednja" na karticama, da li su banke počele na neki način da ograničavaju reizdavanje kartica?
Zetu nisu reizdali visa electron iako ima novca na računu, jer je nije koristio neko vreme, a koristi je isključivo u inostranstvu, tj na letovanju.
Meni Komercijalna nije automatski poslala novuMC installment, koristio sam je 1 za 3 godine.
Mozda ne rade automatski reizdavanje ako se kartice ne koriste. Ja kada sam podigao Amex u Intesi, bio je stof od nekih 100ak kartica za koje radnik rece da ce se baciti do kraja nedelje jer ih nisu pokupili vlasnici. Znaju vec da previse kartica ljudi samo uzmu a ne koriste, to ih kosta.

Da ali ja bih ovu installment možda i koristio, ova MC standard za plaćanje na poček od 30 dana mi ne znači, osim ako zaboravim Visu

Takodje. Inteza visa electron u pitanju.

U pitanju je Intesa Internet Visa kartica:

Da li na nju mogu da se prenesu sredstva preko android aplikacije?

Da. Vidis oba racuna kao zasebne.

Niks problem ako imas samo nju i nijedan racun pride, znaces odakle i gde.

Meni je Intesa Mobi uzasno nezgodna za prenos, posto ne mogu da upamtim koji racun je koji :D

Da, to je velika mana, Intesa Mobi ne čita custom nazive računa

Imam osnovni sa Inspire (ima deviznu partiju), imam klasican devizni bez kartice i Visa Internet karticu.
Moracu dobro da pogledam sta je sta :)

Nisam do sada koristio internet kartice,pročitao sam u ovoj temi 30-tak stranica i razumeo izmedju ostalog da je treba uplacivati eure na devizni racun i da je najbolja kartica za online trgovinu visa electron.
E sad, nisam video post u kome se objasnjavaju razlike u ponudi banaka visa electron kartica, moje pitanje je da li gubim neku povoljnost ako se odlucim za electron karticu erste banke umesto da je uzmem u intesi koju velika vecina ovde koristi?

Ima, kod BIB nema provizije za placanje van zemlje, kod Erste ima.

Ako imamo karticu npr.intesinu visu electron vezanu za dev. Račun, da li je koristiti za plaćanja u zemljama gde nije evro, npr. Makedonija i Hrvatska, ili je bolje koristiti neku sa dinarima, da li birati banku sa boljim kursom za debitnu dinarsku karticu i namenski račun, pitanje je i da li neko to nudi bez tekućeg rač.
Slično i za kupovinu online kada je cena u $, da li koristiti dinare ili evre...

Kada je u pitanju Intesina VE, vezana za devizni račun na kome su eur:
Sve što se plati u ne-eur valuti, biće koncertovano u EUR po Visa kursu (jedva da se razlikuje od srednjeg). U momentu plaćanja, BI će rezervisati nešto više, knjiženje se radi po pomenutom kursu. Povoljnije nije moguće.
Tu karticu ne koristiti za plaćanja u dinarima - BI će verovatno koristiti svoj kurs

MC uvek ima malkice povoljniji kurs. To malkice je doduse toliko nebitno da treba po 2000e za razliku od 200din, ali bilo je slucajeva da je razlika veca, pa bi ispalo i po 500-600rsd/2000e.

Ali zar nije sve ovo bukvalno napisano u FAQ? :D

Nazad
Vrh Dno