Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li iko kad će ove Nokije u maloprodajne lance? Za sad samo 3310 imaju u ponudi.

Jes da su blentavi Rusi ali fon deluje odlicno :)

Uzeo sam Nokiu 3 prošle nedelje u Telenoru. E sada ja zadnjih 4 godina koristim windows telefone, još uvek imam Lumiu 550 koja ima win10, tako da ne znam koliko sam kompetentan da pričam o pomenutom telefonu.
Nokia 3 ima 2 giga rama i sa njim radi odlično, barem ja do sada nisam imao problema. Aplikacije mi rade sasvim ok, pogotovu FB i Messenger ako uporedim sa aplikacijama na win10

Uzeo sam Nokiu 3 prošle nedelje u Telenoru. E sada ja zadnjih 4 godina koristim windows telefone, još uvek imam Lumiu 550 koja ima win10, tako da ne znam koliko sam kompetentan da pričam o pomenutom telefonu.
Nokia 3 ima 2 giga rama i sa njim radi odlično, barem ja do sada nisam imao problema. Aplikacije mi rade sasvim ok, pogotovu FB i Messenger ako uporedim sa aplikacijama na win10

Dobro po pitanju app zna se da je Android tata mata, reci kako kesira, kako drzi baterija, kako deluje fon, slobodno kad mozes ostavi ovde utiske? Da li je dobio security patch za jun?

Zadnje ažuriranje sistema je 05.04.2017. ako si na to mislio. Baterija izgura dan, i po meni mogli su jaču bateriju da stave. Fon je iz Telenora, ali nije zaključan, probao sa karticom iz Vipa.

Послато са TA-1020 уз помоћ Тапатока

Zadnje ažuriranje sistema je 05.04.2017. ako si na to mislio. Baterija izgura dan, i po meni mogli su jaču bateriju da stave. Fon je iz Telenora, ali nije zaključan, probao sa karticom iz Vipa.

Pa iskreno ne znam da li taj datum i pokriva i security azuriranja ili su ona negde zavedena kao nesto nevezano za feature tj minor i major nadogradnje sistema... Nema veze, nebitno.

Reci mi koliko traje punjenje, koliki je output naznacen na punjacu , koliko mah?

Jedan dan izgura, hmm taj soc treba da je stedljiv a i ekran je 720p ne znam to mi deluje kao neoptimizovano ili taj soc ipak nije stedljiv?!

Tako sam i mislio, dobro je sto ga nisu zakljucali ;)

Sent from Dead OS ☹

Nisam obraćao pažnju koliko traje punjenje, ali po meni ne puni se sporo. Output naznačen na punjaču je "DC 5V - 1A" ako si na to mislio. Nisam baš neko ko se previše razume u mobilne, ali ako mogu da ti pomognem još nešto pitaj. Baterija izgura jedan dan uz pozive, korišćenje neta ( uglavnom wifi ), i na kraju dana opet imam nekih 15%. Možda je to i ok, svako od nas na svoj način koristi mobilni. Uz telefon dobijaš i slušalice, koje mogu da idu i na lumiu ( probao ), ovo pišem iz razloga što kada sam uzeo lumiu jedva sam našao odgovarajuće slušalice za nju.

Ma ok je to, nemoj da mislis da nešto ne radi kako treba, taj SOC je 28mm i nije toliko stedljiv, ali sasvim odgovarajući toj klasi telefona.
Imaš lagan skin, i najnoviji OS, sta ces bolje od toga :)

SM-A9100

Ma ok je to, nemoj da mislis da nešto ne radi kako treba, taj SOC je 28mm i nije toliko stedljiv, ali sasvim odgovarajući toj klasi telefona.
Imaš lagan skin, i najnoviji OS, sta ces bolje od toga :)

SM-A9100

Pa ni Z2 sa snap 801 koji je isto 28nm nije jeo bateriju a u pitanju je bio ekran full hd , 3Gb rama, stereo speakers...

Ovaj moze samo manje da trosi s obzirom da je 3000mah baterija, stock droid, manji ekran... to mora opusteno da izgura jedan dan a ne max jedan dan.

Sent from Dead OS ☹

Poredis Z2 sa 3200mAh i 0.2' većim ekranom i ovu Nokiju sa 2650mAh!?

SM-A9100

Poredis Z2 sa 3200mAh i 0.2' većim ekranom i ovu Nokiju sa 2650mAh!?

SM-A9100

Jes zaboravio sam da ima 2600 mah al opet, z2 je imao full hd rez a ne samo fizicki vecu diagonalu...
Kako god okrenes ne moze imati manji stanby od z2.

Videcemo test na gsm areni.

Jedino alfa zna pravu istinu o Inteza wp aplikaciji

Da, ali ovde ne znas kakav je displej i da li je neki low end krs. To moze da trosi opasno ako je mator neki LCD. Drugo ko zna kako su optimizovali SW, kakve su antene itd itd.

Da, ali ovde ne znas kakav je displej i da li je neki low end krs. To moze da trosi opasno ako je mator neki LCD. Drugo ko zna kako su optimizovali SW, kakve su antene itd itd.

Gospode dragi, pa nije sigurno krs od pre 2010 god... Ips je u pitanju , 450 niti sto nije sigurno ocaj, niti gore od Xiomi modela u tom rangu... Drugo je to sto gledas na te Nokie sa visine...

Bice da nije najsjasnije potrosnja optimizovana.

Da sacekamo testove bolje ;)

Evo osvanuli How to klipovi sa NPU :d

Jedino alfa zna pravu istinu o Inteza wp aplikaciji :)

Poslednja izmena:
Ja sam sve više zagrejan za ove Nokie. Taman do kraja marta kad budem mogao da obnovim ugovor će se pokazati vrede li čemu. Ako valja, biće teška odluka između Huawei i Nokia telefona. :D

@Maxa357, aj baci jedan Geekbench rezultat. ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izasle su cene Nokia u CH.
Nokia 3 - 159fr (~150€)
Nokia 5 - 210fr (~200€)
Nokia 6 - 249fr (~230€)
Nisu lose cena s obzirom da prodaja tek krece.
Nazalost nokia 6 je verzija 3/32gb rama.
Kad se podvuce paralela sa konkurencijom cene su tu negde P9l kosta isto oko 250fr u radnjama, P10l je 50 fr skuplji, honor 6x je isto oko 250fr

Evo Geekbench rezultata, tj slika rezultata, trenutno sam na poslu, kada dođem kući večeras kačim komplet slika celokupnih rezultata.
974f84b42edbfff08cb96161f8f34161.jpg

@maxa357 daj i antutu pls :)

@dejan87dex šta je to? Ne zameri ne razumem se baš nešto dobro u mobilne, ovde sam da naučim nešto.

Evo Geekbench rezultata tj. slika kao što sam obećao. Ako može neko ko se razume da mi objasni rezultate.
@dejan87dex sada sam stigao sa posla, da skinem instaliram AnTuTu Benchmark i kačim rezultate.
Screenshot_20170622-212053.pngScreenshot_20170622-212104.png Screenshot_20170622-212119.png Screenshot_20170622-212130.png Screenshot_20170622-212142.png

Poslednja izmena:
Pošto ne mogu više od 5 slika da okačim nastavak sledi :
Screenshot_20170622-212159.png Screenshot_20170622-212223.png Screenshot_20170622-212241.png Screenshot_20170622-212253.png Screenshot_20170622-212257.png

Poslednja izmena:
Molim te edituj i stavi slike u "spoiler" jer je za nas koji gledamo sa telefona katastrofa..

Nakon slika [/spoiler]
A pre slika stavis

Poslednja izmena:
Nikada me Androidi nisu privlacili sve do sada. Nikad nisam ni imao Android...
Mislite da vredi uzimati Nokia 6? Je l sve evropska verzija? Znam da je bila chinese version. Meni se bas svidja Nokia 6, sta znam... Jedan video na YT me je odusevio gde Nokia 6 otvara brze aplikacije nego iPhone 7 plus. Jedino je u igrama jabuka pobedila.

Sent from mTalk

Nikada me Androidi nisu privlacili sve do sada. Nikad nisam ni imao Android...
Mislite da vredi uzimati Nokia 6? Je l sve evropska verzija? Znam da je bila chinese version. Meni se bas svidja Nokia 6, sta znam... Jedan video na YT me je odusevio gde Nokia 6 otvara brze aplikacije nego iPhone 7 plus. Jedino je u igrama jabuka pobedila.

Sent from mTalk
Nemoguće sa ovom socijalom od CPU-a.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jeste jeste, ja merio. Pored mene Nokia 6, a moj ip7. Jedna je Nokia, vraća se na tron <3

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

I objasnite mi, molim vas, izraz "stock Android"? Znam da to znaci cist Android i da se upotrebljava kod Nexusa i Pixela. Ali sta to znaci? Koja je prednost toga?
Stvarno su mi Androidi sve do sada bili odvratni. :D Uzeo bih odmah sesticu ali namenjenu za evropsko trziste. Mene je onaj video sa iPhone 7 odusevio. :D

Sent from mTalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno