Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
M$ sa Win10 uništio kamere, stara nokia app je pravila mnogo bolje slike.

Niko nije stisno petlju da proba Nokia 6? Nije puno ako je 255e. Pre bih je svakako uzeo nego bilo kakvog Kineza.

Takođe...mislim da je izašla malko kasno(bar što se tiče našeg podneblja).

Previse para za taj procesor. Verovatno zato niko nije ni kupio.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

nema tastaturu, mene zato ne zanima....

Ovo su oni modeli sa kineskog trzista. Ceka se prava verzija, sa stock Androidom.

Aj pa valjda će i ovi naši operateri da ih nabave. :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Hoće. Biće zvanično dostupni Nokia 3, 5 i 7 na našem tržištu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja sam l930 koristio uglavnom u manual modu, ali na win10 su upropastili kameru

Sent from my MI MAX using Tapatalk

950 i 950xl kidaju. lumia 930 je smesna, od nje je su bolji cak i galaxy s7 i 8, sto je u sustini sramota za ms. inace 1020 sa win 10 isto pravi odlicne fotke, nista losije nego sa 8.1, tako da izjava da w10 upropascava kameru jednostavno ne stoji.

inace no2. ljudi koji vrte pricu oko post processing-a i raw-a da je to isto i da je raw isto upropascen obradom (wtf) ili zive u nekom paralelnom univerzumu ili imaju problem da razgranice stvari. post sa dva screen shota necu ni da komentarisem. da, softver pokaze na trenutak sta je (zapravo) slikao, a potom u galeriji vidis drugaciju sliku. to je zato sto je ono prvo raw, a posle snimi obradjeni jpg. ako ti zadas da slika raw i posle taj isti raw otvoris na kompu dobices ono sto je fon prvi put pokazao, a to se razlikuje od obradjenog jpg-a koji je fon snimio paralelno. da ovo testirate snimite sliku u manuelnom modu u uslovima jako loseg osvetljenja. namerno podexponirajte sliku manuelnim podesavanjima tako sto cete staviti nizak iso i brz shutter speed. u momentu slikanja ce telefon pokazati skoro crnu sliku (raw), ali ce jpg koji je snimljen na telefon biti znatno svetliji i sa gomilom suma. ukoliko taj raw otvorite na kompu u lightroom-u i doterate ga dobicete isto.

poenta je sto ovde ljudi koji apsolutno nikakve veze sa fotografijom nemaju pricaju kojesta, a onda ulaze u pricu i drugari koji se, pazi sad, BAVE FOTOGRAFIJOM, i tvrde da je raw fajl postprocessovan. ja mislim da sam sve na ovom forumu cuo. aj polako da se razilazimo...

inace da se vratim postu sa nogama i screen shotu, ne mogu a da ga ne komentarisem. svako ko ima makar 3 minuta svog zivota provedenog u razgovoru sa nekim ko je cuo za pojam fotografija, a nije sasvim razgranicio sa sobom sta je to, ce shvatiti da je telefon pokusao da ubije highlight od prozora i zato potamneo sliku, da se izvuku detalji tu, jer je ista slikana u jbenom auto modu. i ukoliko nadjes raw te slike i otvoris je na kompu izgledace bas tako kako je izgledala u momentu slikanja, jer to je jbeni raw.

ja imam full frame fotoaparat sa sirokim dijapazonom objektiva, ali me nokie 808, 1020 i 950 toliko ponekad iznenade da nemam reci. pogotovu sa ostrinom po samim uglovima. za to inace na normalnom aparatu treba objektov od 2 soma evra

Poslednja izmena:
20170602141426_90145.png

Nokia 9

8GB of RAM? Or 4GB? How much RAM does the Nokia 9 have? AnTuTu profile points to 4GB and along the way give us a glimpse at some other specs of what could be a $700/€750 flagship.

The Snapdragon 835 chipset is a certainty at this point, but the benchmark confirms the other rumored specs - a QHD screen for one. Allegedly, it will have a 5.3” diagonal, making is smaller (but sharper) than the Nokia 6 screen.

The camera setup is indicated as 13MP main (a dual camera) and a 13MP selfie. Video resolution info is missing, but we’d be very surprised if the Nokia 9 doesn’t do 4K 2160p. The Nokia 9 will be unveiled sometime between July and September.

Poslednja izmena:
Kao sto napisah u Telenor temi, od ovog meseca bi trebalo da pocnu Nokia 3 i 5 da se prodaju uz pakete.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Nema je u casopisu. Steta...

Ona mi odgovara zbog dijagonale ekrana.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Da, svakako bi bila bolja opcija.

200-270-350 [emoji4]

Huawejci imaju bolji hardver, mada mozda Nokiu izvadi cist android.

Huawejci imaju bolji hardver, mada mozda Nokiu izvadi cist android.

A sto mozda??? Inace i odlican build, zaista kvalitetno deluju, doduse ne znam kako se drze p9lite i 10lite u odnosu na N5 i N6 npr..

Sent from Dead OS ☹

^ zato što su gurnuli sd430 u ove telefone, da su stavili onaj 6xx što je štedljiv i dobar, to bi odlično bilo, ovako, pitanje kako će se ponašati sa ovim niskobudžetnim procesorom..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^ zato što su gurnuli sd430 u ove telefone, da su stavili onaj 6xx što je štedljiv i dobar, to bi odlično bilo, ovako, pitanje kako će se ponašati sa ovim niskobudžetnim procesorom..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A inace sd430 zdere bat :D

Sent from Dead OS ☹

Nemam edit , evo kako se ponasa snap 430 na 720p u odnosu na poznati snap 801 , ovo je za ovaj model - nokia 5 sasvim pristojno , plus veliki plus sto je software malte ne vanila.

https://m.youtube.com/watch?v=yEd3qFz8Djs

Sent from Dead OS ☹

Pisao sam za cene po radnjama, ne za cene na KP.

Dramite bez potrebe, evo je sestica na KP ispod 250...

SM-A9100

Lik u telenoru mi rekao uz paket od 1200din doplata za fon je 17k, nokia 5 u pitanju, plus imas garanciju dve god a na kp je to znak pitanja.

Ostaje da se vidi u mts-u kakav je deal, npr nokia 3ds ima i za dinar uz neke pakete ...

Iovako i onako koristim postpaid vec godinama, samo gledam da sto manja preplata bude [emoji6]

Sent from Dead OS ☹

Šta je bolje (sigurnije) kupiti, u smislu da se brže proda na oglasima; Nokia 3 ili Samsung J3 2016?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno