Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste jeste, ja merio. Pored mene Nokia 6, a moj ip7. Jedna je Nokia, vraća se na tron <3

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ovaj IP freak nebi sigurno namestio nesto :) ali opet ko poredi flag koji kosta 3 ili 4x vise :D a opet Kineska Nokia brza u nekim app sa mrtvim SOC-om :D

@Diablo 2 jednostavno cist sistem kao suza, nema bloat-a , nema skinova, nema sta da opterecuje dodatno cpu-gpu-ram ... to ti je kao kada su na malom motoru dvoje teskih pa onda se zapitas ... slab je motor... mozda je bolje da se vozim sam na njemu :D

Poslednja izmena:
Moj savet je da se čeka nova midrange Nokia koja će sigurno izaći uz nokiu 9( ili par nedelja posle). Verujem da će u sebi imati s625 i da će se zvati npr Nokia 6s i to se onda može nazvati Best buy .

Prosto su soc u ovim nokiama veoma loši , brzo throttluju i nisu uopšte štedljivi .

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moj savet je da se čeka nova midrange Nokia koja će sigurno izaći uz nokiu 9( ili par nedelja posle). Verujem da će u sebi imati s625 i da će se zvati npr Nokia 6s i to se onda može nazvati Best buy .

Prosto su soc u ovim nokiama veoma loši , brzo throttluju i nisu uopšte štedljivi .

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Odakle ti info da su veoma losi i da brzo trotluju?

Snap 450 je u najavi , bice tu negde sa snap 625, tesko da ce Nokia pored 3, 5 i 6 pistiti nove midrange modele, i sa ovima kasne a kamoli jos nova tura , tek od sledece godine, sad je red do septembra da dodje neka high end nokia, 8 ili 9 ...

Sent from Kin :(

@Diablo 2 jednostavno cist sistem kao suza, nema bloat-a , nema skinova, nema sta da opterecuje dodatno cpu-gpu-ram ... to ti je kao kada su na malom motoru dvoje teskih pa onda se zapitas ... slab je motor... mozda je bolje da se vozim sam na njemu :D
Hahahahahah. :D Hvala na slikovitom objasnjenju.
Definitivno cu moju 640XL, nakon 2 god koriscenja, zameniti Nokiom 6.

Sent from mTalk

U igrama, i bilo cemu zahtevnom(ako postoji jos nesto zahtevno), mora da bude bolji Ip7 zbog SOCijale u Nokia telefonu.

Hahahahahah. :D Hvala na slikovitom objasnjenju.
Definitivno cu moju 640XL, nakon 2 god koriscenja, zameniti Nokiom 6.

Sent from mTalk

Mislim da je neko vec pisao, da ce najvise WP korisnika preci na Nokie sa droidom, u pravi cas Nokia izbacila telefone a MS zaustavio razvoj cak i na insajder buildovima, dogovor?! Da, mozda ne.

Meni pase Nokia 5 , nebih isao preko 5.2 inca, to je nekako za moju saku savrseno.
Znam da su spec low end ali opet ima ali, build kvalitet obecava a i taj cist droid, ipak je to druga prica, a ja nnisam zahtevan korisnik kao nekada ;)

I ja mislim da ce dosta nas preci sa Win phone na ove Nokie. :) Ma briga me kakve ima spec... Najnormalniji sam korisnik. Trazim samo pristojnu kameru i da lepo rade osnovne aplilacije, tipa WA, Viber, Instagram, YT, messenger, tapatalk, sportske aplikacije oko rezultata, rss readere za novosti i to je to bukvalno. Mislim da Nokia 6 pruza i vise od toga sto trazim..
A sto se tice velicine potpuno mi je normalna velicina 640 xl. Navika je cudo... Shvatim koliki je tek kad mi tata trazi fon zbog minuta da obavi neki poziv i kad kaze "idi u k***c koliki je ovaj telefon"

Sent from mTalk

I ja mislim da ce dosta nas preci sa Win phone na ove Nokie. :) Ma briga me kakve ima spec... Najnormalniji sam korisnik. Trazim samo pristojnu kameru i da lepo rade osnovne aplilacije, tipa WA, Viber, Instagram, YT, messenger, tapatalk, sportske aplikacije oko rezultata, rss readere za novosti i to je to bukvalno. Mislim da Nokia 6 pruza i vise od toga sto trazim..
A sto se tice velicine potpuno mi je normalna velicina 640 xl. Navika je cudo... Shvatim koliki je tek kad mi tata trazi fon zbog minuta da obavi neki poziv i kad kaze "idi u k***c koliki je ovaj telefon"

Sent from mTalk

i jabi preso rado ali nedostajacemi ,double tap,glance screen,here maps,notifications , verovatno ima lampica pa pamti boje , prvo da vidim uzivo

Iskreno, cisto sumnjam da ce nam nedostajati Windows iz prostog razloga jer kazu da je Android neuporedivo, neuporedivo zanimljiviji. Meni super radi 640 XL ali mi je sistem dosadio nekako, da budem najiskreniji. Postao mi je monoton... A Microsoft mi je unistio Camera app. Slike memorise u nekom thumb formatu pa slikam sa Lumia Selfie. :D Postalo mi je dosta odbojno nakon tog ogromnog buga i ukidanja Lumia Camera koja je majka svih kamera. Brzo cemo se odvici od plocica, nadam se. :)

Poslednja izmena:
Iskreno, cisto sumnjam da ce nam nedostajati Windows iz prostog razloga jer kazu da je Android neuporedivo, neuporedivo zanimljiviji. Meni super radi 640 XL ali mi je sistem dosadio nekako, da budem najiskreniji. Postao mi je monoton... Brzo cemo se odvici od plocica, nadam se. :)

Ja necu tako se brzo odvici od plocica, zato sto se ne vracam prvi x na droid nego ko zna koji x.

Glance, DT itd legendarne funkcije cemo videti verujem na Nokia 8 ili 9 , jasno je da spremaju nesto zanimljivo.

Ja nikad nisam imao Android. Prvi smart phone mi je bila Lumia 720. :D

i jabi preso rado ali nedostajacemi ,double tap,glance screen,here maps,notifications , verovatno ima lampica pa pamti boje , prvo da vidim uzivo

Here maps i postoji samo na androidu i iOS-u, windows vise nema here mape. Double tap to wake stavljaju odredjeni android proizvodjaci ali danas kada skoro svi telefoni poseduju fp senzor dttw je manje vise bespotreban.

Here maps i postoji samo na androidu i iOS-u, windows vise nema here mape. Double tap to wake stavljaju odredjeni android proizvodjaci ali danas kada skoro svi telefoni poseduju fp senzor dttw je manje vise bespotreban.

Da samo sto je FP 5 x 5 mm a ekran je mnogo veci prostor za tu opciju da otkljucas tel...

Druga stvar je Glance ... ko jos ima to sem Samsunga na top modelima? Neki Moto,, LG?

http://nokiamob.net/2017/06/23/hmd-working-with-mediatek-to-bring-android-7-1-1-to-nokia-3/

Is this true for each model though? Would this apply to the cheapest Nokia 3 handset?

“Yes, and this is the nuance of it… MTK (MediaTek) doesn’t support 7.1.1. Qualcomm supports that… We said to MTK, if you are our chipset provider, you have to commit to get the latest and greatest.”

@spaxon znam za to, presmesno je XD

Poslednja izmena:
Double tap to wake ima skoro svaki novi android telefon (ne znam za ovu novu nokiju), evo ja imam i dtw i fp... Za glance imas gomilu aplikacija na play storu...Screenshot_2017-06-23-21-16-10-646_com.android.vending.pngScreenshot_2017-06-23-21-16-26-636_com.android.vending.png
Edit, vidim da si odgovorio, nije presmesno uopste jer i ja sam nekada imao wp telefon....videces i sam kad budes instalirao najnoviju Launcher 8 aplikaciju, prekopirali su gotovo sve (plocice, status bar, lock screen, cak ima i posebna aplikacija za sms poruke) sa wp i odlicno sve radi, ali batalices sve to kada vidis da sve to nema smisla pored recimo Nova launcher-a ili stock android lancera.... ;)
Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
U to vreme odlican fon, imao sam ga, uzeo ga u telenoru, prvi fon na ugovor preko mreze :D Zato te i privlace ove nokie, slican dizajn XD

Jeste prelep fon. Dan danas mnogi misle da je to najlepsa Lumia ikada.
Ja vise volim da iskresiram za mob (ne bih dao preko 300 e za mob) jer ne menjam cesto fon, mada sam na post paidu i bas sam zadovoljan. Pre neki dan sam produzio ugovor na jos 2 god. Obzirom da sam dugo godina imao SE K800i, pa Nokia Lumia 720 i sada 640 XL. :) Mozda me i zato vuce Nokia 6.

Poslednja izmena:
Da samo sto je FP 5 x 5 mm a ekran je mnogo veci prostor za tu opciju da otkljucas tel...

Druga stvar je Glance ... ko jos ima to sem Samsunga na top modelima? Neki Moto,, LG?

Ali ako drzis neki vid zastite tipa otisak prsta, pin, ili pattern (ili sta god vec) onda dttw gubi poentu. Glance (ako je to to) takodje gubi poentu ako imas neku zastitu (a danas je svi imaju, bar otisak prsta). Sta znam meni licno (a znam i za neke druge) bilo sta sto ima veze sa lockscreenom ne zanima jer ga nikada ni ne vidim , 5 puta je brze otkljucati fon otiskom i onda gledati sta me zanima. Mada mi na androidu mozemo i boje za notifikacije staviti pa onda znam sta je stiglo i da li me zanima, dok vi na windowsu morate gledati sta je plus nemate otisak prsta pa su te opcije mozda bitne.

Viber ljubicasto, wa zeleno, pozivi crveno, poruka zuto, mail plavo plus fp i sta ce mi glance, dttw i slicno, sve znam a jos nisam ni otkljucao telefon

Poslednja izmena:
Ali ako drzis neki vid zastite tipa otisak prsta, pin, ili pattern (ili sta god vec) onda dttw gubi poentu. Glance (ako je to to) takodje gubi poentu ako imas neku zastitu (a danas je svi imaju, bar otisak prsta). Sta znam meni licno (a znam i za neke druge) bilo sta sto ima veze sa lockscreenom ne zanima jer ga nikada ni ne vidim , 5 puta je brze otkljucati fon otiskom i onda gledati sta me zanima. Mada mi na androidu mozemo i boje za notifikacije staviti pa onda znam sta je stiglo i da li me zanima, dok vi na windowsu morate gledati sta je plus nemate otisak prsta pa su te opcije mozda bitne.

Viber ljubicasto, wa zeleno, pozivi crveno, poruka zuto, mail plavo plus fp i sta ce mi glance, dttw i slicno, sve znam a jos nisam ni otkljucao telefon

gresis za glance , ima ifo ekran moze interval a moze stalno , znaci ne pipam telefon samo pogledam i vidise staje stiglo
za here maps te ne razumem ,

Double tap to wake ima skoro svaki novi android telefon (ne znam za ovu novu nokiju), evo ja imam i dtw i fp... Za glance imas gomilu aplikacija na play storu...
Edit, vidim da si odgovorio, nije presmesno uopste jer i ja sam nekada imao wp telefon....videces i sam kad budes instalirao najnoviju Launcher 8 aplikaciju, prekopirali su gotovo sve (plocice, status bar, lock screen, cak ima i posebna aplikacija za sms poruke) sa wp i odlicno sve radi, ali batalices sve to kada vidis da sve to nema smisla pored recimo Nova launcher-a ili stock android lancera.... ;)

mora da probam na neki android ,dali ima sve to na samsung a5 sa 7.0

Poslednja izmena od urednika:
gresis za glance , ima ifo ekran moze interval a moze stalno , znaci ne pipam telefon samo pogledam i vidise staje stiglo
za here maps te ne razumem ,

Pa nemate here maps aplikaciju, to je prodato drugima koji prave samo android i iOS aplikaciju,vi imate ms aplikaciju koja samo koristi here mape. Opet ne vidim poentu glance-a i neku prednost u odnosu na led notofikacije. Mozda je nekome glance bitan, ali ja to stvarno ne vidim tako

Poslednja izmena:
Double tap to wake ima skoro svaki novi android telefon (ne znam za ovu novu nokiju), evo ja imam i dtw i fp... Za glance imas gomilu aplikacija na play storu...Pogledajte prilog 231786Pogledajte prilog 231787

Daj de bre ovo moze biti kao fabricka opcija, znaci stock, ova mrtvila sa store-a su smesne alternative posto nema drugacije.
Koristio sam ja droid , nisam ja od juce [emoji24]

Nisi ni probao, a pricas tako. Ne kazem da je kao fabricki, ali je veoma profesionalno odradjeno, mislim na Launcher 8. Za glance, nemam sta da kazem jer to ne koristim, ali znam da postoji slicna "fora" za android i zove se Ambient display. Hocu da kazem da je na androidu sve moguce, za razliku od ostalih os-ova....

Da li su kod nas dostupni Nokia 5 i Nokia 5 telefoni sa punim garancijama, ne kod operatera.

^operateri podrazumevaju potpisivanje ugovora.
Moje pitanje se odnosilo:
1. Kupovina telefona sa oglasa ili kp
2. Kupovina telefona u radnji koja daje garanciju, 3,6 ili 12 meseci.
3. Kupovina telefona u radnji sa garancijom 24 meseca (npr. Comtrade).
4. Kupovina telefona kod operatera.

Dakle moje pitanje je bilo postoje li nokije u varijanti br.3.
Ok?

Ja ih za sada nisam video u radnjama koje prodaju telefone sa garancijom ovlascenog servisa 24 meseca.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Evo u vezi pregrevanja snap 430 [emoji24] u odnosu snap 617

Snap 430 se dobro pokazao u K6 - Lenovo, i molim pojedine da ne iznose lazi na racun slabasnog snap 430 ;)
To sto je 8 core 28nm ne znaci da gori i da trotluje.

http://laptopmedia.com/highlights/s...-405-performance-benchmarks-and-temperatures/

Inace taj K6 mnogo podseca po spec sa Nokiom 5 ili 6 hmmm razlika moze biti na strani Nokije ako lepo podrze svoje modele.

Mogu reci da sam poprilicno zaintetesovan za Nokiu 5. A sto se procesora tice, sudeci po testovima, u rangu je sa sada vec legendarnim SD801. Meni i vise nego dovoljno... :)

Mogu reci da sam poprilicno zaintetesovan za Nokiu 5. A sto se procesora tice, sudeci po testovima, u rangu je sa sada vec legendarnim SD801. Meni i vise nego dovoljno... :)

Naravno , jos na 720p ekranu , to moze samo da radi super :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno