Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Nije dovoljno proizvedeno, masu su majneri pokupili i gejmeri izvukli deblji kraj.

Sad su ljudi koji gledaju novu kartu od 200e~ osudjeni na 1060 3GB ili nista.

Poslednja izmena:
To je najbolja ideja :D

Nisu računali da će da ih u stvari prodaju. ( :

Problem nastaje kada neko ima vezu sa uvoznikom i uzme za kopanje 1000 komada. Onda nema nigde ni jedne mesecima. AMD prodaje karte sem tako, samo sto ne idu bas gde je marketing planirao :D

A onda ovde u temi kazu da je rudarska populacija zanemarljiva :)

sta se desava sa rx karticama zasto su skoro sve nestale iz prodaje...nema ih ni u madjarsjok ni u slovackoj..

RX kartica ima u Evropi u dovoljnim količinama. Ne znam za istok, možda još uvek nisu osvežene prodavnice ali RX580 modeli se prodaju za nešto malo više para nego RX480 na zalasku karijere, odnosno za manje para nego kada se RX400 serija pojavila. Ista situacija je i sa RX470. Sačekaj par dana.

RX kartica ima u Evropi u dovoljnim količinama. Ne znam za istok, možda još uvek nisu osvežene prodavnice ali RX580 modeli se prodaju za nešto malo više para nego RX480 na zalasku karijere, odnosno za manje para nego kada se RX400 serija pojavila. Ista situacija je i sa RX470. Sačekaj par dana.

Gdje ih ima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi nema nigde kartica, kod nas u radnju bukvalno samo nvidia, amd samo one krs, a od RX ima 580, ali kako prodas dopune te sa jednom i to je to, sto se kaze taman toliko da se gejmeri snabdeju, a ide ka nama odredjena kolicina 470-ki, ali su vec sve rezervisane od strane rudara jer su za njih i porucene, generalno na stanju samo Asus Strix 580 8GB al nju ionako niko ne kupuje zbog cene, a ovo ostalo od 570/580 se ceka minimum dve nedelje do mesec dana... Ludilo neko, sta da vam kazem kada je dosao jedan dosao da uzme 350 komada a ti nemas da mu prodas [emoji23]

sta se desava sa rx karticama zasto su skoro sve nestale iz prodaje...nema ih ni u madjarsjok ni u slovackoj..

Ne znam za HU, al' ih u SK ima da biras i uglavnom su RX 480 modeli nesto jeftiniji od RX 580.

Asus Strix ROG RX 480 8GB je 244e najniza cena koju sam video, dok je primera radi ista ta izvedba (3 venta) RX 580 8GB, 277e.

Odlicna cena za Strix 480 8GB.

Pojavljuju se i brzo nestaju sa lagera. To je istina. Nova isporuka sutra.

Ja obično uzimam sa overcklockers.co.uk pogotovo sada kada je odličan odnos funte i evra. Na sniženjima se odlično uštedi.
Dostavljaju u hrvatsku al na naplati kaze da to slanje nije moguce. U cemi je kvaka? [emoji15]

Poslano sa mog HUAWEI NXT-L09 koristeći Tapatalk

Ima li neko da koristi ovo jos za gaming? :D

Meni se i dalje ne slaze dobro sa Afterburnerom, na nekoliko sekundi izmedju User Login ekrana za Win10 i samog Windowsa ventilatori zavrte na 100%..

Sa Trixxom nema problema, Afterburner sam skidao kad sam bio wannabe majner, nisam bio siguran u Trixx :D

Ja se ne bavim kopanjem, doduše, i ovo što uglavnom igram joj jedva zavrti ventove. ( :

Nisam skoro probao AB, ali sam imao sličan problem ranije. Izgubi se kontrola ventova, nekad kad dođe do 60C samo pali tako ventove na 100%, nekad skroz ubaguje i ne pali ventove uopšte. U oba slučaja samo restart pomaže.

Pozdrav svima! Imam RX 470 stix, staru oko 3-4 meseca. Pojavio mi se problem, ne znam tacno od kada, ali znam da je vec neko vreme... Na grafiku mi je spojen TV (dvi-hdmi) i monitor(hdmi-vga)... Problem je taj sto mi komp totalno random izbacuje black screen na monitoru, a na tv-u se vidi kao zeleni ekran... To traje sekundu i onda se slika i zvuk vrate, i tako nekad po 10-15 puta za redom, a nekad radi par sati i nista, sve normalno... Prevrteo sam sve zive forume, svi kukaju na rx 400 i 500 seriju da im izbacuje black screen ali niko ne moze da provali u cemu je problem... Probao sam i najnovije drivere, i starije, i da iskljucim tv, pa onda monitor, i isto... Grafika je prosla sve zive testove, juce sam je opet testirao sa 3d markom, i prosla je bez probelma... a onda dok sav vrteo forume, opet black screen...!!!??? Molim vas ako neko ima resenje za ovo da mi pomogne!!!! HVALA UNAPRED!!!

Pošto si već radio reinstalaciju drajvera i testirao, ja bi odradio reinstalaciju sistema, pa ako se problem nastavi na reklamaciju. Može biti da je falična karta.

Nisam video da se neko zali ovde niti da je masivan problem.

Taktove nisi cackao, memoriju i sam gpu?

Sistem sam odradio prekjuce, windows 10 64bit, graficku nisam cackao... Milim da ce grafika da leti pa pa... ;)

Prvo sam mislio da mi je do kompa, posto mi je ploca umirala, pa sam zamenio pola kompa, uzeo ryzen 5 1600, asus prime b350 plus, 8 gb hyperx predator 3200 mhz i Thermaltake
Smart SE 630W SPS-630M ... to sve sklopio prekjuce i uradio sistem, i opet isto... Pre toga sam imao i5 2500k, neku gigabyte plocu i 8 gb hyperx 1600 mhz... Isto mi se desavalo i na prosloj i sada na ovoj konfiguraciji...

Poslednja izmena:
Probaj uzeti od nekog prijatelja neku drugu karticu pa je probaj kod sebe a nemoj da te mrzi pa probaj kod toga od koga uzemes njegovu graficku tvoju da li ce da radi kod njega. Cisto da odklonis sumnju da li je graficka ispravna ili neispravna ako je neispravna vracaj je tamo odakle si je kupio.

Jel malo je glupo da na dva popduno razlicita sistema kartica se isto ponasa.

Na sajtu imaš bios update za strix ali ako imas O4G. Za 4G još nema.

I meni se desilo par puta da izbaci zeleni ekran,ali samo u slučaju kada se monitor isključi (standby),pa kada se ponovo uključi pojavi zeleni ekran...Samo izvadim i vratim hdmi kabal iz grafičke,tada vrati sliku.Pronašao sam slučajno neki disk,sa drajverima koji sam dobio uz monitor Samsung S24A350H,instalirao drajver sa diska(za monitor) i od tada je ok!U device manager-u ga prepoznaje ovako "SyncMaster S24A350H (Digital)"

Poslednja izmena:
Ja malopre udjoh na tapatalk da vidim sta ima, kad ono vidim da su cene skocile, i sad ne znam dal da je ostavim il da prodam za 400 *******, i da uzmem neku slabiju posto samo igramo dotu, a to mogu i na cpu, posto za ostalo me nista i ne vuce sem maddena koji igram na xboxu

Ja malopre udjoh na tapatalk da vidim sta ima, kad ono vidim da su cene skocile, i sad ne znam dal da je ostavim il da prodam za 400 *******, i da uzmem neku slabiju posto samo igramo dotu, a to mogu i na cpu, posto za ostalo me nista i ne vuce sem maddena koji igram na xboxu

Ako ti neko ponudi teraj :)
Drugar je prodao RX 480 za 400e, uzeo Inno GTX 1070.:d

haha vidim da si već stavio oglas, reci nam ako imaš ikakvog uspeha, imam istu grafičku ali 8gb verziju.

Imam neke ponude već malo manje od koliko sam stavio ali da pustim dan da prodje

Nazad
Vrh Dno