Šta je novo?

iPhone SE

Ne znam, valjda, ali valjalo bi prvo da vidiš koliko je ciklusa prošlo i koliki je trenutni kapacitet baterije..da vidiš da li je u okviru tog eplovog 80% nakon 500 ciklusa

evo proverio sam

158 ciklusa, na 92% kapaciteta je, 1500/1620mah

a recimo iphone 4s koji nosi majka ima 758 ciklusa i kapacitet mu je 1200/1400, 79%

iphone 3gs koji imam kao drugi telefon ima 657 ciklusa i 1018/1200 kapacitet, 85%

kada budem video oca, uzecu od njega iphone 4 i iphone 3 da proverim i njihove kapacitete

jasno je da je moja baterija brzo propala

Poslednja izmena:
To je i dalje u okviru Apple specifikacija i garancije na osnovu onog što su napisali...ne možeš tu ništa da uradiš osim da platiš da ti zamene bateriju u ovlašćenom servisu ako to baš želiš

u kom smislu? pominje se samo da garantuju da ce na 500 punjenja zadrzati do 80%

iskreno da za samo 158 punjenja padne za 8% je sramotno

Za dugotrajnost li-ion bat preporučuju da se puni često od oko 50% do 80% a samo 1-2 puta mesečno pun ciklus.

Sent from my SGP521 using Tapatalk

u kom smislu? pominje se samo da garantuju da ce na 500 punjenja zadrzati do 80%

iskreno da za samo 158 punjenja padne za 8% je sramotno

Pa da...i dalje je jednačina u tvom slučaju baterija<500 ciklusa; baterija>80%....šta da radiš, to je što je..eventualno da uzmeš neku eksternu bateriju da dopunjavaš po potrebi

zar je mouce da neko obavi 500 ciklusa baterije u prvih godinu dana?
au kakva glupost... ja cu sve jedno probati da reklamiram, nije ovo normalno

Dobri tekstovi, a evo ono što tebe interesuje

https://appleusrbiji.blogspot.rs/2016/02/baterija.html

To piše @mikenziyu pa su informacije tačne.

Ono što je uvek pitanje kako puniti bateriju:

Punjenje baterije?

Baterija se ne mora formirati i nema više 3 x 12h punjenja kao na telefonima starijih generacija. Bateriju možete puniti kada god želite, a svaki put kada se zbirno dostigne 100%, sistem će obračunati jedan ciklus. Dakle, ako bateriju napunite od 0 do 100% bez prekida, to se računa kao jedan ciklus. Ako bateriju punite 50%, pa kasnije još 50%, to će iznositi jedan ciklus. Baterija je dizajnirana da može da izdrži 500 ciklusa i pri tom zadrži 80% kapaciteta.

Poslednja izmena:
Možeš da ga odneseš, ali po ovome što je napisano nema osnove za reklamaciju. Ali možeš da probaš.

Ako se dobro secam bateriju mozes reklamirati ako je neispravna, a za opadanje kapaciteta nisam siguran...

Sto se tice same garancije na bateriju, koliko sam ja upoznat iz iskustva sa inspekcijom malo je tu problem sa klasifikovanjem - ako je baterija potrosna roba ne bi trebala da ima elektroniku u sebi (ako se dobro secam imaju cak i par IC kada sam rastavio), a druga stvar je da se sigurno ne moze gledati po zakonu kao potrosna roba, ako nije user replaceable - kod starijih telefona jeste bila, kod iP i novijih Android flagship nije jer ti treba alat da bi je zamenio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

evo proverio sam

158 ciklusa, na 92% kapaciteta je, 1500/1620mah

a recimo iphone 4s koji nosi majka ima 758 ciklusa i kapacitet mu je 1200/1400, 79%

iphone 3gs koji imam kao drugi telefon ima 657 ciklusa i 1018/1200 kapacitet, 85%

kada budem video oca, uzecu od njega iphone 4 i iphone 3 da proverim i njihove kapacitete

jasno je da je moja baterija brzo propala

Čime si proverio, kojim programom?

iBackupBot za mac os za mAh i Battery Life app za iOS za procente

sad sam proverio i cetvorku koju nosi otac koja je za preko 550 ciklusa punjenja oslabila samo za 11%
trojku nisam mogao posto nije kompatibilna

svi ti telefoni koje sam danas probao su izgleda propadali postepeno i logicno, doduse neki manje od drugih

bas me nervira ovo sa baterijom

nisam planirao da uzmem novi telefon kada mi istekne ugovor u aprilu sledece godine, ali mozda uzmem se 2 ili kako se vec bude zvao ovaj sto izlazi, ako ne budem uspeo da resim bateriju

mozda je to na papiru 8% manje kapaciteta, ali je dosta primetno

Poslednja izmena:
Ne pratis na casu. :p

Ovo je jedini tool sa kojim mozes da vidis. Nista drugo ne postoji ovako precizno. Nista.

Pratima ja na času, ali to je za macOS, a ja sam mislio da je probotzor gledao preko nekog drugog programa na iOS-u ili Windowsu ;)

@probotzor

Ne opterećuj se..koristi telefon kao i do sada, pa ćeš videti da li i koliko ti je umanjena baterija na osnovu korišćenja..tih 20% manje što apple tvrdi nakon 500 ciklusa ti dođe oko 1h manje korišćenja u brojkama, ali kao što rekoh opusti se i ne razmišaljaj o tome :)

Poslednja izmena:
Kao što rekoh nema ništa. [emoji4] ne postoji SW za Windows ili na iOS-u koji ima "dopuštenje" za očitavanje baterije tj pinpoint accuracy [emoji4]

Sve što kažu da postoji nije 100% tačno, neki okvir može da bude, ali šta ti znači to? Ništa [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da, gledao sam po netu da su to ukinuli iz Apple-a, naravno nakon ios 9 :D

Možeš uporediti, nisam koristio ništa drugo. Nemam Mac, pa sam coconut samo jednom koristio.

Mada razmišljam se da pravim hackintosh tako da...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Uopšte me ne čudi, koristim SE 64GB već više od godinu dana i za mene je to najbolji iPhone koji sam do sada ima (a imao sam skoro sve modele počev od prvog).

Slazem se u potpunosti! ^ Ja ga prosto obozavam! [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad gledam vip.. Stigao im iphone SE 32 gb,
Uz paket nova 3 kosta 43 000, a model od 64 gb uz isti paket kosta isto 43 000. :D
Da se nisu malo presli?

Verovatno nisu, pošto je iPhone SE 32GB ovogodišnji model, dok je iPhone 64GB prošlogodišnji.

Sem u memoriji, koja je razlika ?
ako nema razlike (osim memorije), onda za iste pare valja uzeti vise gb

Pa nema razlike osim u memoriji..:)

Koliko sam ja čitao ranije na gsmareni kada je najavljivan, nema razlike.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naravno da nema, ali zbog razlike u godištu, verovatno ima razlike u ceni, tako da "matori" sa duplo više prostora košta isto kao i "mladac" duplo "lakši".
Koji uzeti od ova dva je jasno kao dan...:D

Vrh Dno