Šta je novo?

iPhone SE

A sta te konkretno zanima, ne razumem sta si hteo da pitas.

Poslednja izmena:
A sta te konkretno zanima, ne razumem sta si hteo da pitas.

Ne znam da li sam se negde loše izrazio pa pitanja nisu bila jasna ali evo da ponovim:

Da li postoji tema za iPhone aplikacije u ovoj sobi? Neka posebna tema u kojoj se opisuju aplikacije i piše samo o aplikacijama. Jasno mi je da nema zalepljenih tema. Nešto slično ovome:

Pogledajte prilog 223779

ili ovome:

Pogledajte prilog 223781

Da li je aplikacija Tapatalk sa oko 1000 ocena validna aplikacija? Ako sam dobro razumeo koncept App Store-a, to je zatvoren sistem gde Apple vrši nekakve provera i gde ne može svako da napravi pa objavi aplikaciju, za razliku od drugih platformi.

Da li app prodavnica za US nudi i sortira aplikacije za svaku US državu? Ja sam se prijavio kao "stanovnik" nekog grada u Montani. Kada potražim Tapatalk putem App Store-a dobijem gore pomenutu aplikaciju, a ne recimo ovu:
https://itunes.apple.com/us/app/tapatalk-100-000-forums-worldwide/id307880732?mt=8

Pogledajte prilog 223780

Da ne nabrajam sva pitanja, mislim da su dovoljno jasna.

Nije u pitanju da li igde postoji forum ili diskusija vezana za iPhone aplikacije, već da li ima ovde na ovom forumu. Na jednom mestu, a ne po sobama za svaki telefon ponaosob.

I onda na kraju, ako nema takve teme dajte neku preporuku za aplikacije koje sam pitao u prethodnom postu. :)

Poslednja izmena:
postoji samo jedna verzija tt aplikacije na appstore

Npr. hteo sam da instaliram TT ali on u "prodavnici" ima samo 1000+ ocena i to uglavnom loših ocena. To mi je bilo čudno pa sam odustao.
App Store praktikuje da ocene važe samo za poslednju verziju (update) aplikacije. Tapatalk je na glasu kao aplikacija u kojoj apdejti jednu stvar poprave, a dve druge pokvare, pa je i ocena u skladu sa tim...
Uglavnom nemoj previše da se orijentišeš prema ocenama...

- navigacija (navikao sam na HERE)
To je stvar tvog izbora. Nekom će možda i Google ili Apple mape raditi posao.
Od besplatnih rešenja, pored Here mapa tu su i Sygic, Maps.me, itd.
Od aplikacija koje se kupuju, zlatni standard na našim prostorima je iGo Navigation

- MAIL app (da li da koristim ovu koji imam ili da preuzmem neku drugu), ova mi izgleda OK http://www.easilydomail.com/ ali ima samo 1486 ocena (uglavnom pozitivnih)
3 najpopularnije aplikacije za Mail su Airmail, Outlook i Spark. Ovo je stariji video, ali može ti pomoći da se informišeš:

- tastature koje su mi OK jer ima ćitilica i latinica (takođe dilema, da li da koristim ovu koji imam ili da preuzmem neku drugu), itd.
Nisam previše proučavao third party tastature, ali ako ti nije neophodna ćirilica popularna je Swiftkey tastatura.
Na zapadu je popularna i Gboard tastatura, ali ima podršku samo za hrvatski...

Poslednja izmena:
@drgonzo: Hvala na detaljnim odgovorima. Ovo za email mi je baš bitno. :)

Poslednja izmena:
Kako god, imao sam prilike da drzim novi Samsung i fantastican je displej. A ovakva merenja nicemu preterano ne sluze. I da, ako je neko ja sam apple fanboj.

Može ali ti treba neka aplikacija, tipa Documents.

Sent from my iPhone using Tapatalk

... I ne možeš je pustiti preko music player-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Znaci da napravim app koji skida mp3 i ima ugradjeni music player za iste? :)

Ne bi mogao, mislim da bi ti je odmah Apple skinuo sa store-a, zbog iTunes. Niko ne bi plaćao onda njima pesme [emoji4]

Usput ako praviš, neka odmah povuče i album art [emoji1]

Hahaha, pa morao bi prvo da proverim ToS svakako - nisam radio nesto takvo vezano za muziku, a siguran sam da ima nesto za krsenje autorskih prava, ali opet i to se da zakonski obici. Pitanje je samo koliko bi ljudi bilo zainteresovano da koristi tako nesto i da li bi bili spremni za in-app ads ili da plate [emoji4]

Lol bre ljudi pa ona aplikacija koju sam okačio u IOS 10 temi Documents to već može :D Ima ugrađen pored downloadera i mp3 plejer, (ne znam da li pušta i flac :D) Nema album art downloader ali prepoznaje isti ako postoji u okviru mp3 taga :)

Ja sam više mislio import u stock music app, gde mi je i ostala muzika, a ne ovde ću jednu muziku da puštam, na drugoj app drugu itd [emoji23]

Lol pa ne može Đilke znaš :D

Ja koristim MePlayer, odlican je. Skida sa youtube u mp3 fajl.

Za nesto na brzaka dropbox radi posao. Na kompu skinem direkt u folder koji se sync-uje, i na telefonu obelezim available offline i to je to, cak radi i u background-u.

Razmisljam se da uzmem ovog malisu za sebe, samo me jedno buni. Moze li se odraditi jailbreak ali neki trajni, bez ove fore na nedelju dana i sl. ?

Trenutno ako kupiš telefon, postoji mogućnost da ti dodje sa poslednjim SW, onda ništa od JB. Pretraži na netu koja je poslednja verzija za JB yalu i kako sve funkcioniše.

10.2 je poslednja podrzana verzija, JB je u beta fazi, ali radi odlicno na svim uredjajima, jedino je problem sa iphone 7/7+, treba da se odradi dosta stvari posle jb da bi sve radilo kako treba, na njemu je 10.1.1 poslednji podrzani firmware.
Ja sam prodao prvu sedmicu zbog nemogucnosti jb i kupio drugu prije oko 2 mjeseca, gledao sam po imei broju da otprilike pogodim datum proizvodnje i pogodio sam bas 10.1.1, imas na ovom sajtu kad je koji firmware bio aktuelan https://ipsw.me/

Razmisljam se da uzmem ovog malisu za sebe, samo me jedno buni. Moze li se odraditi jailbreak ali neki trajni, bez ove fore na nedelju dana i sl. ?

Zašto se odmah "opterećivati" sa JB? Telefon radi savršeno - poslednji update instaliran.

Ja ne vidim potrebu za JB, pogotovo ne odmah nakon kupovine telefona (nije to Android :d).

Recimo - 6 Reasons Why You SHOULD Jailbreak Your iPhone: http://iphonejailbreakguide.com/reasons-jailbreak-iphone/

Meni od ovoga ništa nije interesantno, niti mi je potrebno. Jedino to oko notifikacija bi mi bilo zanimljivo ali kako mi ne stiže 10-20 poruka, mejlova, čega god, za redom od istog korisnika nemam ni s tim problem.

You can download your apps from anywhere, not just from the App Store. - Ne trebaju mi custom app, niti krekovane app.

Možda bih jedino pristao da uradim JB ako bi n1tr0 razvo custom app za Bench forum. :D

Ako uz jb mogu da se ubiji reklame u browseru i igrama, onda dalje ni ne treba tražiti razloge...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Reklame ne podnosim, a ni apps ne volim da placam. Mislim da sam jasan zasto me zanima JB. Samo jedno pitanje, jel moze da se radi OTA update sistema dok je aktivan JB ? Nisam do sad bio na jabuci pa mi je sve novo i interesantno. :)

Ako uz jb mogu da se ubiji reklame u browseru i igrama, onda dalje ni ne treba tražiti razloge...

Pa reklame se "ubijaju" i bez JB.

Što se tiče softvera, ima više nego dovoljno aplikacija koje se ne plaćaju. Ja sam do sada kupio samo Fantastical 2 kalendar i čisto radi probe, više me je zanimala sama mogućnost kupovine gift kartice nego samih app. Preostalo mi je 5$ koje već dva meseca ne znam na šta da potrošim (što naravno ne znači da nema na šta da se potroši).

Najmanji je problem kupiti aplikacije, čak šta više imam ja dosta toga kupljeno još iz vremena dok sam imao ip, samo treba da prebacim opet ako uspem sa nemačkog na usa app store (ne bi trebalo da se gube plaćene aplikacije).

Naravno. Moj komentar za kupovinu aplikacija se odnosio na to da mikiPSY "ne voli" da plaća za softver. Zbog toga sam rekao da ne mora da se plaća.

Što se tiče prebacivanja sa jednog na drugi app store mislim da je neko ranije pominjao da to ne može da se uradi (sinhronizacija). Uloguj se sa nemačkim nalogom, instaliraj šta ti treba, pa se prebaci na US. Jeste malo cimanje ali app koje si platio su svakako tvoje vlasništvo.

Nazad
Vrh Dno