Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je ciniti ako posiljku ocarine nerealno?Jel se plati i preuzme paket pa se onda podnosi zalba ili se odbije paket i podnosi se zalba?
Da ne ureknem, ali cisto da znam. :)

Mislim da ima neki propis koliko može maximalno da bude dugačko sečivo noža sa drškom.Mislim da je 15cm ali ako grešim neka napiše neko tačno.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ustvari,nisam dobro napisao....onom Bowie nozu samo ostrica je oko 26-7 cm dugacka,a ceo noz sa drskom je skoro 40 cm duzine.....

Ako neko zna kakva je procedura za kupovinu ovakvih nozeva na ebay i prolaz nase carine,ili ima neke informacije o tome,molim da objavi.....

Hvala

UBhuaWp.jpg

Ovo mi se prvi put desava sa Singapore post, da im treba nedelju dana od Shipment info recieved do Despatched. Jel su najavljivali neke zastoje ili kasni update kao i obicno?

Imam jos jednu posailjku koju sam narucio 10.3. i jos uvek nije stigla, takodje Singapore post... Moracu da otvaram dispute sutra.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ustvari,nisam dobro napisao....onom Bowie nozu samo ostrica je oko 26-7 cm dugacka,a ceo noz sa drskom je skoro 40 cm duzine.....

Ako neko zna kakva je procedura za kupovinu ovakvih nozeva na ebay i prolaz nase carine,ili ima neke informacije o tome,molim da objavi.....

Hvala
Sa carinom se nikad ne zna

http://www.posta.rs/dokumenta/lat/posalji/drzave/Nauru_NR.pdf

dcae154da4af4b881eec0962935b2f0a.jpg

PS

Moja greška ovo je za Nauru. Na poštinom sajtu postoje liste zabranjene robe za sve zemlje a kako ja nabasah bas na Nauru? [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sta mislite sta bi nasi carevi na carini radili kada dodje do njih iz USA ovakav BOWIE noz (ekanja) (dugack skoro 30 cm) ?

http://www.ebay.co.uk/itm/271416845690?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Tj da li bi to normalno proslo carinu i stiglo kod mene,ili bi tretirali kao neko oruzje ili tako nesto i vratili nazad za USA?

Meni su slicni nozevi (i bodezi) prolazili nekoliko puta bez problema. Placa ce carina kao i na sve ostalo. Mozda bi jedino pravili problem oko bajoneta.

Poslednja izmena:
Hvala ZAP-u i Tihom na odgovoru....

Ocigledno da cu morati da zovem carinu i ljude koji rade to carinjenje,jer ne bih da kupim noz,cekam nedeljama da stigne,pa da se eventualno vraca u USA itd,itd....

Imam ovaj broj za uvoz na carini 011 3643059,ali vec celo jutro se niko ne javlja.....da li mozda neko zna da li je to OK broj za takva pitanja carini ili trebam zvati neki drugi broj?

Evo mene opet... otvorila sam dispute (jer posle skoro mesec dana nemam tracking info, a prodavac je produzio purchase protection na 65 dana, a preostalo je 35 pre toga) i evo sta je odgovorio...Ako nekog ne mrzi neka procita...
I am very sorry for seeing your disputes.
I can tell you from my heart that we really have send out the order,why you did not trust me .do you know,because your dispute ,it brings a very bad effect on my store now
the post office confirm me that the normal time for arriving your country is about 35 days,maybe your country customers strict clearance,result in a little delay.
In order to your country clearance ,the post office need exchange the
Tracking No to your country format for meeting your customs rule,so they need exchange the tracking information again,for doing so ,in order to
Parcels can pass through the customs clearance quickly ,successfully ,
mostly importantly, it let our customers never pay any tax.
There is too much jobs and parcels waiting for them to deal with ,they
Really need sometime to do the tracking information business.you know the
Post office work efficiency is really not very high,we always need push them to forward something.
Please be patient ,I much guarantee that you will get the order within
the normal days,if not,we will refund all money back to you immediately.
our company is the specialized seller online,we have been in this field for many many years,please kindly check the website of our company : http://www.elinkmall.com/
please ,please close the disputes and waiting for more time,we really
need you choose the nice way to solve that..
Many thanks for your understanding and cooperation.

Tek sam pocela da narucujem, a vec sam se smorila... A ja kakva sam...meni sad zao ovog Kineza, dodje mi da zatvorim dispute.:lupko::D

Hvala
Gotovo sam siguran da sam ovde u nekoj teki citao da je covek narucio katanu i da mu je prosla bez problema

Dispute je poslednja opcija ukoliko ne možeš da se dogovoriš sa prodavcem. Poslednja opcija!

AliExpress rešava dispute u roku od 3 dana i vraća pare ako vas je prodavac zeznuo ili čekate nerazumno mnogo (preko 60 dana) i tracking ne radi.

Dispute je poslednja opcija!

Pitam prodavca koju cenu je stavio na paket da znam otprilike sta me ceka, a on odgovori sledece: "Normally we mark it as RMA phone and declare the invoice price at normally USD$100 on the package, then it will avoid the custom tax.But we don't cover the custom tax in your country if any caused by chance."

Sta mu znaci ovo "RMA phone"?Jel to dobro ili lose po mene? :)

Nemoj zatvarati jer nije moguce da je poslao paket a da nemas nikakvu promenu u tracku. Za mesec i manje od meseca neki paketi vec stignu do Srbije i budu isporuceni.Ako ti ne odgovori za cini mi se 5 dana tj ako se dispute ne zavrsi tu se onda ukljucuje direktno ekipa iz alija u resavanje

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Posto je Kinez - kao da je okacio macku o rep to :)
RMA phone znaci da je fon koji je vracen sa popravke (ne da je refurbished, nego da si ti slao na popravku, i oni ti taj telefon vracaju). Kod nasih carinika to nikada ne prolazi ;) A iskreno sumnjam da iz Kine igde prolazi :D

Poslednja izmena:
Posto je Kinez - kao da je okacio macku o rep to :)
RMA phone znaci da je fon koji je vracen sa popravke (ne da je refurbished, nego da si ti slao na popravku, i oni ti taj telefon vracaju). Kod nasih carinika to nikada ne prolazi ;) A iskreno sumnjam da iz Kine igde prolazi :D
Mislim da je Singapurcanin. :D
Znaci ne mogu da verujem koji dileja.Da sam mu rekao da stavi nizu cenu ili tu oznaku RMA pa ajde neka bude ja sam kriv.Nego mu nisam nista rekao..mogao je da stavi pravu cenu ili racun ako ga uopste ima.
Od sad komunikacija pre nego sto kupim. :)

Ok, necu onda...ja sam mu poslala da ne mogu da zatvorim jer nemam nikakav dokaz osim njegove reci da je poslao...tako da, hvala na odgovoru, istrajacu. :)

I ja sam malopre otvorio dispute, pomenuo sam pre nekoliko postova da sam narucio dva paketa, prvi nije stigao, proslo je 60 dana od momenta kada je poslat.
Ovaj drugi jos ocekujem, ali ne znam dal' im kasni tracking, cudno mi da im je trebalo 7 dana da krene is Singapura.

pre nekoliko dana sam pitao zašto na USPS stoji da je paket primljen u San Francisku nakon što je stigao u Srbiju i prošao carinu, pa sam dobio nabusit odgovor da nemam pojma, da treba da čitam temu, da to uvek bude tako itd

pre pola sata mi je stiglo:

Hello xxxxxx,

Your order #xxxxxxx was returned to us the second time. Is there an alternate address we can try sending this order to?

Thank you for your patience!

Regards,

The Metallica Store
369 B Third Street
PMB #194
San Rafael, CA 94901 USA
FAX: (415) 458-1752

elem, ne kapiram u čemu je problem
naručivao sam sa Amazona, AE, Ebay, Discogs... nikada ni najmanji problem, ovo je prva pošiljka sa kojom imam *******ciju i nemam ni najblažu predstavu o tome šta se događa
niko nije ni pokušao dostavu

kako proveriti sa carinom, koga zvati?

Kakve veze ima carina sa tim? Da li ti je adresa dobra? To je pre posta vracala nego carina. Ako je nešto što ne može da se uvozi ili neki drugi problem carina bi te obavestila ili policija došla na adresu.

Proveri adresu sa posiljocem!

adresa ista kao i prilikom svake druge pošiljke, a paket je muzički album kakvih sam na desetine naručio iz inostranstva i svi su stigli bez problema

Pa pazi ako je to prolazilo mimo carine a poštara mrzelo da ostavlja izveštaj ti nisi podizao 5 dana i to je vraćano nazad. Proveri sa poštom! Ali problem je sto u pošti neće ništa videti pod brojem uspsa jer pošta stavlja svoj broj kad pošiljka udje u srbiju?. Traži u lokalnoj pošti da li su ti dolazile pošiljke iz Amerike a da su vraćene nazad? Nema carina ništa s tim

2lvi5og.png

Dal' da ga ispostujem ili da budem uporan?
S druge strane onaj drugi paket je juce stigao u Srbiju, ista posta, 11 dana je trebalo. Sto je mnogo mnogo je, dva meseca ga cekam.

Sent from mTalk

nRud4TH.png

Da li je ovo normalno ponasanje za pakete koji stizu preko turske poste (porucio sa ali-a)? Druga posiljka, u sredini. Na postinom sajtu mi pise TR-Trista 23.4.

Ova druga dva su na carini.

To je normalno ponasanje za sve pakete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno