Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cim je crveno slovo u kalendaru carina uspori. e sad, da li je u budistickom, katolickom ili pravoslavnom kalendaru...
carine $15. drzava dotakla dno.

09.04.2017 11:12:33 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
09.04.2017 13:10:25 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
10.04.2017 11:28:56 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
11.04.2017 07:33:13 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
12.04.2017 09:08:38 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

ovo znaci da ce da me ozezu ?

Oooooo, da.

Meni je posiljka na carini od 03.04. Kakvi su to kraljevi. Sad malo praznika i dobicu paket tamo oko prvog maja.

Pa i 1.maj je praznik, dobices za moj rodjendan:)

DHL free shipping

Nisam iskusan sa kupovinom sa Ali express-a i ako je bila neka narudzbina bila je preko tudjeg naloga a na moju adresu.
Naime, u ozbiljnom sam razmisljanju da kupim gimbal Zhiyun Crane-M. Nasao sam dve najpovoljnije cene, koje iznose po 381,29 evra na Ali-ju ali me zanima sledece.
Kod jednog je istaknuto da usluga slanja ide preko DHL-a i UPS-a 7-15 dana i da je besplatna a preko drugog da se placa standardna Ali express posiljka i da slanje kosta 2,27 evra i naravno 20-40 dana ili preko DHL-a ali kosta 75 evra.

Zamolio bi iskusne kupce sta je bolja i sigurnija opcija a da me ne oderu prilikom carinjenja i posle PDV-a na sve to? Vreme isporuke mi opste nije bitno da li je 15 ili 40 dana ako nasi na carini zavrse svoj posao u nekom razumnom roku (7-10 dana)?
U Nemackoj isti gimbal kosta od 460-550 evra preko Nemackog ebay-a i Amazona.de. Imam coveka koji bi mi to i doneo na leto e sad je pitanje da li ce da ocarine nasi ili njihovi posto kutija odnosno koferce sa gimbalom nije bas malo da se sakrije.
Ako narucim preko Ali-ja spreman sam da platim 20 % PDV samo ne znam kolko se ovo carini. Valja nije vise od 10 % od cene na posiljci.

Prilozi

• DHL free shipping.jpg
    DHL free shipping.jpg
    523.5 KB · Pregleda: 173
A pitanje je?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

A pitanje je?

Koju vrstu shippenta da izaberem? Besplatni DHL ili standardnu Aliexpress posiljku od 2.27 evra? Da li ima neka kvaka sto je DHL besplatan i kako ce sve to da se odrazi na carinu i porez kod nasih, misleci naravno na ovu posliljku konkretno?

Prvi prodavac ima samo 28 prodaja i 93% pozitivnih a to je jako lose. Nemoj da kupujes od njega pogotovo ne tako skupu stvar, drugi prodavac deluje ok.
Carina je 10% a PDV 20%

Pa vodi racuna da za DHL moras platiti i usluge spedicije. Preko DHLa placas carinu u skladu sa carinskim stopama. Mislim da je isto i za UPS ali od njih nisam odavno dobijao pošiljke. Ako ide običnom postom carina je jedinstvena i 10% je. Naravno na sve to i PDV.

PS
Ja vidim samo jedan link i to ovaj sa 28 prodaja. Verovatno su zato i cene tako niske tj postoji neki rizik ali možda čovek pokušava da se probije :)

Zdravo ljudi, da li je neko narucivao naocari sa aliexpress-a? Nasao sam neke sa kutijom i svom pratecom opremom, pa me zanima da li ce ici na carinski pregled s obzirom na to da je relativno veci paket (veci od maske za telefon npr).
Hvala.

P.S. Beogradska carina

Zdravo ljudi, da li je neko narucivao naocari sa aliexpress-a? Nasao sam neke sa kutijom i svom pratecom opremom, pa me zanima da li ce ici na carinski pregled s obzirom na to da je relativno veci paket (veci od maske za telefon npr).
Hvala.

P.S. Beogradska carina
Ja sam porucivao jedno 6,7 puta. Samo jednom carinili, nesto oko 500 dinara.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Zdravo sima, pitao sam pre mesec dana ima li neko iskustva sa CG carinom? Tamo je moguće bez carine do 150€, što mi savršeno odgovara, jer bih naručio mob. Međutim, zanima me ima li neki catch22? Recimo, nađem fon na rasprodaji, platim malo ispod 150€, a oni gugluju i vide da se prodaje skuplje i carine po toj ceni? Može li da se dostavi dokaz o plaćanju (izvod sa računa koliko sam platio, kao i screen shot narudžbine)?

Ovo bih poslao na adresu svojih prijatelja u CG gde ću biti za koji mesec, ali ne želim da se oni cimaju oko bilo čega, posebno ne da nešto plaćaju.

Zaista bih bio zahvalan ako neko ima info, može ovde, može na PP. :smoke:

Ma ne proveraju oni uopste cenu, naplate samo 1 evro za pregled i to je to

Nije bas da ne proveravaju...kako onda da znaju da li kosta do 150e?

Pa ne znaju, drugaru prosao oneplus 3t bez dodatnih davanja a kosta daleko vise od 150 evra

Ostadoše mi bubice (hybrid) kao pakla cigareta pakovanje na BG carini da čekaju carinjenje.

Nema više šale. [emoji1]

Ne razumem ako stoji u pravilniku Carine (ako sam dobro procitao da do 50$ vrednosti robe se nenaplacuje carina ) zasto onda naplacajuju za stvari od 10-20$ .Drugo sto ne razumem ako je roba placenja 52$ (citao sam neke postove ) a oni je procene na 100$ pa na to naplate carinu i pdv ,kako mogu odokativno da procenjuju ako mozemo da dostavimo fakturu ili potvrdu placanja ,zar nije logicno da traze dokaz nego da lupe odokativno .
Jedno pitanje za iskusnije kad ti refundiraju novac ,da li sami uplate na karticu kojom sam platio (visa internet) ili moram da dostavim broj deviznog tr ( trenutno mi je open dispute otvoren i dogovorio sam se sa Alijem da mi prodavac vrati novac umanjen za postarinu koju je platio za povrat) ,stoji vec par dana na your refund is progres pa da znam dal treba da saljem devizni tr .

Da li neko mozda zna koliko je cekanje na BG carini trenutno? Hvala.

Ne razumem ako stoji u pravilniku Carine (ako sam dobro procitao da do 50$ vrednosti robe se nenaplacuje carina ) zasto onda naplacajuju za stvari od 10-20$ .

A zasto su neki bezobrazni i ne procitaju FAQ u prvom postu, nego mi moramo na svakoj, BUKVALNO, stranici na isto ovo pitanje da odgovaramo?:)

Ostadoše mi bubice (hybrid) kao pakla cigareta pakovanje na BG carini da čekaju carinjenje.

Nema više šale. [emoji1]
Meni prošle nedelje prošle hybrid plus hd bez ičega. BG.

A zasto su neki bezobrazni i ne procitaju FAQ u prvom postu, nego mi moramo na svakoj, BUKVALNO, stranici na isto ovo pitanje da odgovaramo?:)
Problem je sto neki ljudi misle da su platili carinu kada plate pdv, a ne znaju sta placaju i ne pogledaju carinsku deklaraciju.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa sto ne citaju prvi post? Mogao sam ja biti trol i lupati glupe i beskorisne informacije, a cik da se nadje da sam trol ako su pola tacne na kraju :)

Nego sam odvojio vremena, sacinio FAQ, i vremenom ga i menjam (jt. saljem modovima da menjaju).

Kome je tesko da procita FAQ - neka ide u postu i trosi tudje vreme ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno