Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitao sam prijatelja pre narucivanja da li mogu naruciti 20 kom od jednom rekao je da mogu jer je od narucio 100kom nekih elektronskih plocica po 1,13$ komad (113$ 1 paket to je bio min order ) sve od jednom i doslo mu je bez problema samo je platio carinu i pdv negde oko 35$ cini mi se da je rekao .To je onako dosta velik paket i tezak oko 3 kg ali mu nisu spominjali nikakav uvoz i slicno .I meni su danas rekli na carini da nije problem posljka nego nedostatak podataka tj nema prezimena pa nisu mogli da izdaju fakturu za carinu i pdv a ne kolicina ili sta je bilo u posliljci ,iskljucivo se vratilo zbog toga sto nije kinez napisao adresu .

Pitao sam prijatelja pre narucivanja da li mogu naruciti 20 kom od jednom rekao je da mogu jer je od narucio 100kom nekih elektronskih plocica po 1,13$ komad (113$ 1 paket to je bio min order ) sve od jednom i doslo mu je bez problema samo je platio carinu i pdv negde oko 35$ cini mi se da je rekao .To je onako dosta velik paket i tezak oko 3 kg ali mu nisu spominjali nikakav uvoz i slicno .I meni su danas rekli na carini da nije problem posljka nego nedostatak podataka tj nema prezimena pa nisu mogli da izdaju fakturu za carinu i pdv a ne kolicina ili sta je bilo u posliljci ,iskljucivo se vratilo zbog toga sto nije kinez napisao adresu .
Azuriraj ti jos jednom podatke na Aliju,malo mi je nelogicno da sva trojica kineza ispuste da napisu prezime. Moze da se desi da jedan pogresi ali sva trojica po meni nemoguce...

Послато са Redmi Note 4х

Koje je vreme carinjenja na Bg carini trenutno? Hvala.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Vidi se iz shipping adrese koju je okačio da nema prezime a ime stoji na kraju umesto na početku adrese.
Prodavac ne može menjati adresu koja se vidi u istoriji porudžbine.

Azuriraj ti jos jednom podatke na Aliju,malo mi je nelogicno da sva trojica kineza ispuste da napisu prezime. Moze da se desi da jedan pogresi ali sva trojica po meni nemoguce...

Послато са Redmi Note 4х

Ovo je za telefon Store name: LEAGOO Authorized Speciality Store
Contact Name :
Nenad
Address:
13 Vojvodjanske Brigade xxx

Zrenjanin, Vojvodina, Serbia
Zip Code:
23000
Mobile:
Tel:
381-69-xxxxxxx

ovo je za gsm antene Store: SHENZHEN LIANSHENGDA Electronic Co., Ltd Store Chat now! Email: click here

Contact Name :
Nenad_P
Address:

Zip Code:
23000
Mobile:
Tel:
381-69-xxxxxxx
Fax
ovo je za gps anteneStore: Magic Sunshine Offline Email: click here

Contact Name :
Nenad
Address:

Zip Code:
23000
Mobile:
Tel:
381-69-xxxxxxx
Fax
*** na svim porudzbinama stoji isto a na My Acounts ima sve i ime i prezime i sve ostalo a sto nisu upisali prezime neznam

Vidi se iz shipping adrese koju je okačio da nema prezime a ime stoji na kraju umesto na početku adrese.
Prodavac ne može menjati adresu koja se vidi u istoriji porudžbine.

Da na global trakingu stoji prvo ulica i broj pa grad pa drzava pa zip post cod pa na kraju samo ime i telefon ,mada mislim da apsolutno nije bitno sta je na kojem mestu znaju oni na carini ko je primalac jedino sto fali prezime ali i to nije problem imali su kontakt tel mogli su nazvati ali ih boli uvo a i glup razlog vracanja kao nisu mogli naplatiti carinu i pdv jel nema prezimena ,glupo al ajde da je stglo ja bi svakako platio i carinu i pdv pri preuzimanju nebi oni bili na gubitku a ovako jesu dzabe su otvarali pregledali i zatvorili pa vratili nazad samo su gubili vreme a drzava nista nije zaradila .E to je taj glupi sistem u Srbiji koji treba da se menja ali to nece jos 100 godina biti .

Skontao sam sta je problem ,namerno sam kupio jos nesto sitno sa alija i kad sam kupio pojavilo mi se ono sa podatcima o kupcu gde stoji samo moje ime ali ne i prezime i to je pod opcijom default adress ali neznam zasto je to tako kad odem na edit izbaci mi i ime i prezime kad kliknem save opet je samo ime i to je ustvari problem sa sva tri paketa i verovatno kinez samo prepise ili to sto dobije kao default adress nekako kopira i nalepi na onaj bar kod za slanje e sad to moram da resim .

Poslednja izmena:
pa to si samo ti mogao da menjas!

mozda slucajno ali oni su slali kako treba tj. na adresu koji si ti stavio da salju!!!

proveri da nemas neki specijalini znak ubacen ili nesto slicno.

ako sam te dobro razumeo kad pritisnes edit pojavi se puno ime i prezime???

nesto tu nije uredu

napravi drugu adresu i nju stavi kao glavnu!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
pa to si samo ti mogao da menjas!

mozda slucajno ali oni su slali kako treba tj. na adresu koji si ti stavio da salju!!!

proveri da nemas neki specijalini znak ubacen ili nesto slicno.

ako sam te dobro razumeo kad pritisnes edit pojavi se puno ime i prezime???

nesto tu nije uredu

napravi drugu adresu i nju stavi kao glavnu!!!

Resen problem ,neznam sta je bilo ali sada ima i prezimena .Kontaktirao sam njihov tim za podrsku i rekao kakav je problem i oni su mi vratili poruku da ce pogledati ali isto tako i da Aliekspres nije odgovoran za gresku i da ja kao kupac moram da vodim racuna dali su svi podatci tu ili ne i ako ne moram ponistiti kupovinu .Esad *** ja sam nov u svemu tome ovo mi je bila prva kupovina sa alija i sad sam naj..... neznam sta cu dalje i neznam da li ce mi prihvatiti open dispute ili da probam da se dogovorim sa prodavcem da mi posalje ponovo pa da mu platim postarinu za ovo sto se vratilo posto je za dve stvari free shiping a za jednu 2,69$ za ceo paket pa cu verovatno morati platiti toliko sto se vratilo i opet toliko za ponovo slanje .
Dali ima neko iskustva sa ovim vracanjem pa ponovnim slanje mislim dal kinezi hoce to da urade.

Mislim da ce sigurno hteti da posalje ponovo ali moras se dogovoriti sta ces za shipping.Probaj da se prvo dogovoris pa ako ti ne uspe onda probaj sa dispute a ako ne uspes da se dogovoris sa kinezima onda ce se umesati i ali adminstracija pa ce oni razresito dispute.Javi se u private pa ako hoces pomoci cu ti da mu napises pismo

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Za telefon sam resio ,dogovorio sam se sa prodavcem da mi posalje ponovo tel posto je paket free shiping nije trazio nikakvu nadoknadu za to sto se vratio nazad, ovaj je neki ok lik ,cekam da mi posalje novi kod za pracenje. Za gsm antene cu verovatno otvoriti open dispute posto ovaj prodavac nece da kontaktira samnom osim sto mi je poslao da je uradio sve po propisima i ne moze da mi pomogne vise (nije stvar u 12$ ako propadne propadne ali ga nekosta nista da ponovo posalje isto je free shiping with china small packet tezina je 0,053kg ali posto nece da komunicira otvoricu open dispute .) Za gsp antene jos nisam dobio odgovor od prodavacice osim pocetne komunikacije da ce proveriti zasto se vratilo i ja sam joj poslao predlog da mi posalje ponovo paket a da sam ja spreman da joj platim povracaj 2.69$ i ponovno slanje 2,69$ i sad stoji tako na cekanju odgovora verovatno vikendom ne radi pa ce u ponedeljak da odgovori .

ali ga nekosta nista da ponovo posalje isto je free shiping with china small packet tezina je 0,053kg ali posto nece da komunicira otvoricu open dispute.
Naravno da ga kosta, nista na ovom svetu niju besplatno. Free shipping znaci samo da je slanje uracunato u cenu proizvoda, ponovno slanje sigurno nije uracunato i to zavisi od dobre volje prodavca.
Nemoj da zaboravis da im napises u poruci novu adresu, jer oni vide samo staru adresu iz porudzbine i opet ce im se vratiti

Pa pazi adresa je ista uz dodatak prezimena i to je ispravljeno i na nalogu a i svima sam poslao formu aderse na koju da posalju (prvo ime i prezime , ulica i broj ,postanski broj ,grad ,drzava i contakt tel ono kao kad ovde saljes nesto sa limunda ...). Svakom prodavcu sam ponudio da platim postarinu za vracvanje paketa i troskove ponovnog slanja , ovaj za tel je pristao odmah ,ovaj drugi za gsm antene nece nista kaze da je poslao po propisu i nemoze da mi pomogne ,o ovaj treci tj ona nije jos nista odgovorila ali sam primetio da se vreme isporuke (awaiting delivery Your order will be closed in ) povecalo sa 16d i 12h... na 50d i 21h.. e sad dali je automatski ponovo poslato sa poste ili je ona poslala ponovo pre mog kontakta sa njom neznam ali mi nije odgovorila na zadnju poruku ,zasad neznam znacu kad se javi .Ako je automatski ponovo poslala bez promene adrese tj dodatka prezimena *** opet ce se vratiti i verovatno nece vise slati a ja mogu da se oprostim od para koje sam platio ako uracuna sve postarine .Jedino sto je dobro sad bar imam iskustvo sa alijem (svaka skola se placa nekad manje nekad vise ovog puta mozda 55$).

Ljudi,juce mi stigao neki paket na carinu oko 14h,sad me zanima jel oni bese nedeljom oni to ne razvrstavaju tj.status "otprema" ili ne daj Boze ;) "podnosenje na carinski pregled" se nece pokazati do sutra,jel?

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Koliko je realno da posiljka stoji kod nasih pajsera na carini? Trenutno vise stoji kod njih nego sto je putovala iz Kine!

Meni je na carini paket stojao od 28.03 - 06.04

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Meni je vec 8 dana tamo...***e kao da sam kupio kontejner robe, a ne jedan usb flash.

Meni je od 28.03. u NS.
Neznam sta rade ali do sad se najvise 5 dana zadrzavalo na carini...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Jel se to Bg carina ubrzala ili cistu srecu imam?
Vec zadnja 2 paketa kako mi stizu za 12 dana od porudzbine sa Ali-ja ;)
Evo danas bi trebao cika postar 2 usb flesa da mi donese,posto je jutros rano stiglo u moju postu,a porucio sam ga 31.marta ;)

Nije ni carinjeno onda, prebrzo je to sa carinom :)

Nije ni carinjeno onda, prebrzo je to sa carinom :)

Nije sigurno,to znam,nego mi cudno sto tako brzo,ova 2 usb su kostala oko 14 dolara ;)
I ranije mi nista nisu oporezivali (osim ono jednom nedavno),a posiljke su uvek najranije stizale za 17 i vise dana,a ovo sad zadnja 2 puta za 12 ;)

Koliko li ce tebi godina trebati da shvatis da nema pravila, iako citas ovu temu ti i dalje mislis da je Telenor citao tvoje hvalospeve pa ti sredjuje brze prolaze kroz carinu izgleda :D

Meni je od 28.03. u NS.
Neznam sta rade ali do sad se najvise 5 dana zadrzavalo na carini...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Meni je zadnji paket na NS carini bio 7 dana i sve su ga u cent oporezovali kao da su mi usli u orders na aliju i videli kolko sam platio.A prosle godine u maju mi je paket bio 2 nedelje na carini.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Koliko li ce tebi godina trebati da shvatis da nema pravila, iako citas ovu temu ti i dalje mislis da je Telenor citao tvoje hvalospeve pa ti sredjuje brze prolaze kroz carinu izgleda :D
Matori,nemoj da provaljujes,ispadas smesan,shvati da nisi duhovit,komentari su ti na nivou deteta od 15 god.

Nije sigurno,to znam,nego mi cudno sto tako brzo,ova 2 usb su kostala oko 14 dolara ;)
I ranije mi nista nisu oporezivali (osim ono jednom nedavno),a posiljke su uvek najranije stizale za 17 i vise dana,a ovo sad zadnja 2 puta za 12 ;)
Zsto sto usb-ovi i sd kartice prolaze kao pisma a ne pošiljke!!!

Beograd?

Ja trenutno imam 4 paketa na ns carini stoje od 4-og i ne mrdaju, neki je žešći zastoj. . .kontam da ne žele da se preforsiraju ljudi pred praznike ;)

Mada verovatno je da imaju veću navalu pošiljki sad pred uskrs od gastarbajtera koji šalju poklone kući itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno