Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto bi bio 100e kada nema konkurenciju u 4/8 segmentu, nerealno za sad.

Zato sto ce biti ljudi koji nece imati za zamenu ploce i memorije, a njihova cena igra ulogu kad se govori od 100e doplati uz prodaju svog procesora.

Skoro je drug prodao athlon x4 zakljucan za 5 i nesto hiljada(mozda je i 5k tacno, ne znam)uzeo ga covek kojj vec ima plocu, iako g4560 nov kosta samo 20e vise a neuporedivo bolji cpu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zašto bi bio 100e kada nema konkurenciju u 4/8 segmentu, nerealno za sad.

Konkurenciju će da dobije za 3 dana, i to koja će da ga oduva u svakom pogledu. Kad Norvežani krenu da rasprodaju hasvele biće to jeftinije od tepsije ribe. ;)

Konkurenciju će da dobije za 3 dana, i to koja će da ga oduva u svakom pogledu. Kad Norvežani krenu da rasprodaju hasvele biće to jeftinije od tepsije ribe. ;)

Mozda u Norveskoj da, ali kod nas nema sanse. Kod nas se ceni polovna roba(pogotovo intel), sto stariji time i veca cena. Znas, ipak je to Intel, dobar je to procesor.......:eyebrows:

Zato i pitam. Citam i cudim se. Jedno je ocekivati nov I7 za nesto nizu cenu a drugo I5 za 20e.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

A nasi sto prodaju polovne 2500k (i5) i 2600k (i7) koje i dan danas cene i do 150e :)

Pa nemoj da kupis. Ne secam se da sam video 2500 za 150e, 2700 sam vidjao i skuplje.

Budimo i ozbiljni malo. Nekoliko godina nije bilo nikakvih poboljšanja na polju cpu, nije problem da se sačeka ni neki drugi petak. Napisano važi za kućno,neobavezno korišćenje, naravno. Kome računar donosi novac svakako računa na neki drugi način.

Javio se LC
Dear ...

We need to process your request
The serial number of the cooler or the invoice.
Full address

Ja sve račune fotografišem i čuvam :)

Moja pretpostavka je da ce cijena i7 pasti na otprilike danasnju cijenu i5, dok ce i5 zestoko da pojeftini.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ali SPECIAL PRICE 355€!!!!! Gospodo iz AMD-a, samo bez milosti molim!

@ PanonskiNS

Po ovome 7700K ostaje na tronu kao gaming procesor, samo da bude malo jeftiniji. Microcenter je dobro odmerio cenu, 299$.

Sacekaj testove, sacekaj testove :D

Za STzahtevne stvari i7 je nedostizan verovatnk, za MT koji koristi sve threadove nema diskusije :D

Opet ga je odrao. Ne znam šta je sa ovim testovima ali je sve zanimljivije.

Iskreno mi je tesko da poverujem u ove rezultate, ali ako jesu istiniti, AMD ce jednim potezom bukvalno obesmisliti kupovinu bilo kog Intelovog procesora izuzev KL Pentiuma. Bolje single thread performanse koje KL moze dobiti na osnovu OC na 5GHz tesko da ce biti opravdanje za ovakvu razliku u MT.

Po ovome 7700K ostaje na tronu kao gaming procesor, samo da bude malo jeftiniji. Microcenter je dobro odmerio cenu, 299$.

Pod uslovom da 1600X ne bude bolja kupovina ;)

Poslednja izmena:
@ PanonskiNS

Ako bude ispod 300e tesko da ce za gejming biti opravdano dati 150e vise za 1700x, 1700 je po meni ipak delimicno hendikepiran taktom i za igre ne nudi nista vise od 7700k. R5 treba docekati, na dugom je stapu.

Ako dobaci i 2000 na single thread cpu-z sa Ryzen 1700, i 7700k otpada ako ga ne budu davali za 200e, lol.

Razvalio ga u MT :d

@Dr Sidious pa i necu, samo kazem koliko ih cene, a tu je sada prilika da Zen pokida, slicne perfomanse po ceni polovnog Intela (doduse starije generacije) :D
Razumem, samo i to je dug stap. Imamo jos par meseci do linija koje ce cenovno i po performansama ugroziti polovne I5/7. Da bi oni pojeftinili potrebno je da ili ima nov sa istim performansama po pribliznoj ceni ili da na trzistu polovnjaka bude dosta procesora - da narod zameni svoje stare I7 sto osim za generaciju 2700 i nije bas mnogo realno, uz izuzetke.

Poslednja izmena:
Sacekaj testove, sacekaj testove :D

Za STzahtevne stvari i7 je nedostizan verovatnk, za MT koji koristi sve threadove nema diskusije :D

Ma zezam se,samo mi bese smesno special cena... kako se ranije nisu setili...

Zasto bi nesto prodavao jeftinije nego sto moras? Btw intel ima "grafu".

Za vlasnike LC CC120

http://www.lc-power.com/en/product/power-supplies/lc-cc-120/

Heatpipe CPU cooler for sockets:
Intel LGA 775/1150/1151/1155/1156/1366/2011/2011-3
AMD FM1/FM2/AM2/AM2+/AM3/AM3+/AM4

Note:
Mounting materials for AM4 sockets available now!
Please contact our service under [email protected].

isto stoji i za CC95, CC100...

Do jajca, onda cu i ja da gledam da nabavim mount za am4

.

Kako stoje stvari, Ryzen ce za one koji sastavljaju racunar od nule ili prave workstation racunar (koji ce donositi novac) biti dobro resenje,.

Taj sam!

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pa lepo, bitno je da je ponuda sarolika i da ce i gejmeri a i oni koji se bave 3d ili video editingom biti hepi. Jos samo budjavi adobe da pocne da konta vise od 8 jezgara i mirna Backa.

Zasto bi nesto prodavao jeftinije nego sto moras? Btw intel ima "grafu".

Inace me intel razocarao... da sam na njihovom mestu,pipno ne bi cene... i onda sledi pitanje i pljuvanje "zasto?!"
Zato jer vredimo vise... :D
Ako su do sada bili prepotentni smradici,neka budu do kraja...

Mada realno i ta grafa... uzmes zver cpu da bi sljakala integrusa... ma vazi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno