Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno glupo pitanje sada. Da li je 4 core Ryzen sečen od 8-core procesora ili ne?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Tragicno gde ste otisli u off...
E sad, svaka generalizacija je pogresna, ne mrze Srbi kapitalizam jer ga u sustini nikada nisu ni imali, ali da je kapitalizam od svojih izvornih principa od pre 300 god metastazirao u korporativni fashizam, to su fakti, osim ako verujes svemu sto procitas i vidis u medijima, onda nemamo o cemu da govorimo. Ako si stariji od 10 godina, a rekao bih da si skoro stekao pravnu i poslovnu sposobnost, onda si do sada trebao da naucis da novac jako kvari ljude, svuda na planeti, bottom-up, all rotten!
Sorry za off...
Ne zasluzen i ne zaradjen novac kvari ljude a ne novac kao sam takav.

Sigurno je tačno, ne sumnjaj u to. Intel se oduvek tako ponašao u doba kad je AMD bio konkurentan.

U stvari, nije. Nisu uticali na review-ere, vec su davali nedozvoljene rabate OEM-ovima i retailerima da nude njihove procesore pre konkurentskih.

Dajte bre ljudi, elementarne stvari, ono basics!
Nezasluzen i nezaradjen!!!
Muka mi je kad vidim elementarnu nepismenost ali zato umete da filozofirate da postidite Sokrata ili Spinozu...

Ne mora covek da zna gramatiku da bi razumeo Sokrata, zasto bi gramatika bila uslov za bilo sta ? Pametan covek se rodi pametan a ne gramaticki pismen

Covek se ne radja pametan vec postaje, odnosno moze da postane, sa godinama ucenja, rada i preispitivanja. Sve drugo sto si napisao je van svake logicke i intelektualne konzistentnsti, barem u stvarnom, a ne imaginarnom zivotu.

Mozda obore... U svakom slucaju bice dobro za sve nas potrosace ako se to desi :)

Covek se ne radja pametan vec postaje, odnosno moze da postane, sa godinama ucenja, rada i preispitivanja. Sve drugo sto si napisao je van svake logicke i intelektualne konzistentnsti, barem u stvarnom, a ne imaginarnom zivotu.

1+ :D

George Bush ce te ubediti u suprotno

Covek se ne radja pametan vec postaje, odnosno moze da postane, sa godinama ucenja, rada i preispitivanja.

Hoces da kazes da je za visi IQ dovoljno samo vise uciti ? Ili mislis da su svi rodjeni sa istim IQ i onda neko vise uci i vise zna a ostali manje ?

intelektualne konzistentnsti,

Ovo je tek nonsens ..

Poslednja izmena:
Dajte bre ljudi, moze li jedna tema da prodje bez sh*tpostovanja sa off topicom?! Da l' stvarno ne moze da prodje bez medjusobnog pljuvanja od par stranica u bilo kojoj temi?! WTF?!

Nismo imali 10 godina nikakvih znacajnijih pomeranja tezista na trzistu cpu-a i konacno imamo jednu od interesantnijih tema na forumu koju vredi pratiti (makar jos neki period do pojave rezultata), ali ne, moraju par clanova sa alt nalozima da **eru i to malo sto je ostalo...

Zaista treba moderacija takvim gove**ma od ljudi zabraniti bilo kakav dalji pristup forumu, pa makar pravili milion alt naloga...aupickumaterinu

Dva jednostavna pitanja ...

1. Da li je AMD po vama uspeo konacno da uradi dobro posao sa Zenom?

2. I kako sada gledate na AMD posle duze pauze, hoce li nastaviti ovu pricu ili je ovo Boom pa ko zna kada sledeci put?

* Ako ste dovoljno zreli, malo razmislite pre nego sto napisete uvredu, prozivku itd , nema potrebe za tim.

Marti , postovanje zaista , dugo si na forumu i verujem da znas kompletnu ekipu ali jako je ruzno to sto na avataru stavljas ko je banovan... kao da se hvalis, kao da si mafija, vlast itd ...

Poslednja izmena:
Tradicionalno u avataru mi je neki banovani sociopata, tako vec skoro 15 godina, sticajem okolnosti to ti je drugar po W10, ***, tako mu pao pasulj. Niti se hvalim, niti sam vlast, ali kad mi zavrsis u avataru, a to zna stara garda, znaci da se preterao na sve moguce nacine. Nije ti smetao prethodni avatar!?? Mislio sam da Ogija ili Zonija niko nece nadmasiti, ali eto, vreme chuda! :d

On topic

1. AMD je mozda uradio dobar posao, videcemo kad dodju kredibilni testovi. Leakovi su cesto stvar marketinga, nadam se da je AMD nesto naucio iz prethodnih promasaja.
2. Ako budu pametni nece se zaustaviti na ovome, medjutim to trazi mnogo kesha, verujem da racunaju na uspeh Ryzena za finasiranje nastavka price, odnosno na dobijanje povoljnijih kredita za buduci R&D. Ako nemaju isplanirana barem dva naredna koraka, bice lose.
3. Intel je toliko monstruozno veliki da svako potcenjivanje njegove snage je ravno *****izmu. Sa druge strane, istorija nas uci, da, treba uciti, da sto si veci, to si podlozniji padu, kao i svaka druga imperija/korporacija.

Poslednja izmena:
^@dejan87dex

1. Da - konacno imaju "krsten" procesor koji moze da parira plavom taboru, posebno po cenama koje ih nude (+koje ce se normalizovati do kraja godine). U svakom slucaju mi kupci cemo biti na dobitku jer ce cene ici dole za oba tabora.
Ja planiram da se posle Athlona 2400+ (i Radeon 9000 serije) potpuno vratim crvenom taboru sa Ryzenom (1600x/1700/1700x) i Vegom u desk masini (nakon 10 godina pauze i 3 laptopa sa plavim+zelenim kombom).

2. Tesko je predvideti i jos uvek se ceka odgovor Intela. Verujem da nisu toliko "potreseni" celom situacijom ali definitivno pomno prate desavanja i izbacice njihov kec u rukavu. Imaju vece kapacitete i bolji R&D. Nadam se da ce ovo biti dovoljan "boom" za AMD da im posteno pomrse racune i prekinu forsirano placanje haraca kako plavima tako i zelenima... I naravno da se ne zaglibe ponovo posle 2/3 godine kada treba da izbace "nesto" sto bi trebalo da parira Intelu.

Na kraju krajeva opet se nadam da cemo izvuci bolji kraj i da cemo imati "i7" i gtx1080 "performance" za sire narodne mase (ili makar dosta pristupacnije od trenutnih cena).

Poslednja izmena:
Tradicionalno u avataru mi je neki banovani sociopata, tako vec skoro 15 godina, sticajem okolnosti to ti je drugar po W10, ***, tako mu pao pasulj. Niti se hvalim, niti sam vlast, ali kad mi zavrsis u avataru, a to zna stara garda, znaci da se preterao na sve moguce nacine. Nije ti smetao prethodni avatar!?? Mislio sam da Ogija ili Zonija niko nece nadmasiti, ali eto, vreme chuda! :d

On topic

1. AMD je mozda uradio dobar posao, videcemo kad dodju kredibilni testovi. Leakovi su cesto stvar marketinga, nadam se da je AMD nesto naucio iz prethodnih promasaja.
2. Ako budu pametni nece se zaustaviti na ovome, medjutim to trazi mnogo kesha, verujem da racunaju na uspeh Ryzena za finasiranje nastavka price, odnosno na dobijanje povoljnijih kredita za buduci R&D.

Moze da dodsa i ovaj...Marti, Marti tebe je tako lako napecati.
Samo pripazi na pritisak, nije uredu da fasujes šlog zbog gramatike.

Gde su modovi u ovoj temi... Zadnjih 8 strana treba da se obriše...

Vuce sine, u toj svojoj bolesti, jasno manifestovanoj ovde, toliko si jadan da te evo sada cak i sazaljevam.
Unormali se, ukoliko je to moguce, skapiraj cemu sluzi forum i kako se ljudi na njemu ponasaju, ili ces stalno biti banovan.
***, to je tako, nece biti po tvome.

Gde su modovi u ovoj temi... Zadnjih 8 strana treba da se obriše...
+1

Poslednja izmena:
Aha ok moja greška, mislio sam da nema pošto ima SE AM4 verzija

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Super sto se vecina proizovdjaca setila da obraduje korisnike njihovih kulera besplatnim (ili jako jeftinim snalama, samo da naplate izradu) za AM4, ali steta sto sve mora da se zavrsava postom i negde se placa i slanje. Sto za Srbiju i nije bas zanemarljivo. Bas me interesuje da li ce neko imati punkt za support kod nas, tipa odes sa njihovim kulerom pod miskom i oni ti daju snalu za taj kuler na licu mesta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno