Šta je novo?

Od 200e do 300e

joca89

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poena
535
Nije baš precizna cena, ali krenuo sam od 200 i završio na 300e... Želim da čujem vaš mišljenje u ovom cenovnom rangu šta je trenutno najpametnije kupiti za poklon... Ono što je bitno je da kamera bude pristojna i da telefon bude kompaktan. Znači ne bi trebalo da bude veći od 5.2 inča.

Gledao sam sledeće telefone:
P9 lite (favorit u cenovnom rangu bliži doljnoj cenovnoj granici od 200e),
Xiaomi mi 5/s (sviđaju mi se oba modela ali se plašim malo zbog crkavanja ploče/kamere)
Z5 compact (baš zanimljiv telefon ali teško ga je pronaći po ok ceni)

Gledao sam još honor 8 i iphone se, ali to već odlazi na +340e... Nexus 5x isto, ali se poklonoprimcu i ne sviđa nešto...

Da li ići na sigurniju i jeftiniju varijantu (p9 lite) ili rizikovati sa problematičnim (xiaomi mi 5/s)...
Pa da čujem vaš predloge i preporuke u najtežem cenovnom rangu... :)

Poslednja izmena:
Nisam koristio telefon pa ne mogu reci iz prve ruke, ali tvrdim da Lenovo nema optimizovan sistem koliko i Huawei

+ na p9l stize Nougat bas skoro koji jos bolje radi nego ovaj MM, koji savrseno radi.

Kao sto se vidi u speed testu, jedina prednost sto se rama tice za K6 note je to sto drzi vise igara u memoriji odjednom, a to je malo i do agresivnog memory management-a kod P9 lite-a.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

1.Na osnovu čega tvrdiš da Lenovo nema optimizovan sistem kao Huawei ako kažeszda ga nisi koristio?

2.Kako može na Nougatu raditi bolje ako na MM radi savršeno?

3.P9 Lite ima agresivan memory management upravo radi manje ram-a

Sent from my x600 using Tapatalk

Posto se u speedtestu ocigledno losije pokazao od p9l, mogu da tvrdim da ima losiji softver.
Lenovo kao marka telefona mi ne uliva poverenje i ne deluju kvalitetno telefoni.

Ne uzimaj sa bukvalno da radi savrseno, radi odlicno i bez greske ali uvek moze bolje.

Taj agresivan Memory management se oseca kad otvoris 5-6 zahtevnih aplikacija, u vidu da one prve otvorene ne ucita instant nego ih refreshuje, ali to zahteva 5-6 zahtevnih app.

Koristio sam Lenovo K6note, ako nadjes gold odlican za Damu.Telefon je moze se reci savrsen, odlicna izrada/kvalitet, hardver, ekran, baterija, dobra kamera, redovni update sistema.Neko je spomenuo da nije bas optimizovan softver, bas naprotiv Lenovo kod svih modela dosta radi na optimizaciji i cesto ima odlicno trajanje baterije i kod modela koji nemaju ovako mnogo mAh, cesto korisnici dobijaju update......Ja sam sa mojim bio prezadovoljan, e sad i P9lite je dobar telefon....treba procitati obe teme i videti sta korisniku vise znaci od onoga sto nude oba i izabrati.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Naručen p9 Lite black, VIP garancija na 2 godine za 200e. Nekako ima od svega po malo u tom telefonu, validna garancija po finoj ceni. Naručen odmah i spigen... Nisam hteo da se zezamo sa Xiaomi mi 5s, da je za mene pa i da rizikujem...

Ma najbolja opcija, baš ga hvala po netu. Uzeo rugged armor...

huawei-p9-lite-original-spigen-rugged-armor-series-protective-case-bdotcom-1608-03-BdotCom@1 (1).jpg

Neverovatno koliko ima prodavaca koji ne žele uopšte da odgovore na kp poruke,već samo poziv. Odmah odustanem od tih prodavaca... Bezobrazluk...

Stvarno je brutalna maska, dodje mi da je uzmem i batalim ovu futrolu na preklop :D
I mene zanima link i slike kada stigne! :D

Pa dobro svakako ako nešto zabaguje imaćeš više izvora odakle da pronađeš rešenje . Na 4pda ima samo 1000str o sw.

Ali pazi ako mi5s izdrži sa kamerom 2,3meseca verovatno je on bolje rešenje( ako zanemaris zamućenje slike na ćoškovima zbog lošeg stakla) iako je mi5 više ženski :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Gde bre izvlačiš ove informacije?! :trust:
Čitajući tvoje komentare, čovek bi pomislio da radiš kao tester svih marki telefona :)
95% stvari napisane za Mi5S su apsolutno netačne, telefon je odličan!

Ja pišem, kao vlasnik tog telefona! Telefon je savršen, može na crtu sa bilo kojim telefonom da stane.
Ovde se iznose svakojake gluposti, a većina telefon nije videla uživo, a kamoli ga koristila.
A na forumima ima i gomile gluposti, to valjda svi znamo!

Ja pišem, kao vlasnik tog telefona! Telefon je savršen, može na crtu sa bilo kojim telefonom da stane.
Ovde se iznose svakojake gluposti, a većina telefon nije videla uživo, a kamoli ga koristila.
A na forumima ima i gomile gluposti, to valjda svi znamo!
Nemoj tako, savršenstvo je nešto drugo.
Ajde reči kakve su slike telefona danju i noću i pri pokretima. Svi "kinezi" boluju od toga...

Pročitaj ponovo šta sam napisao gore, stvarno ne znam s kim se svadjas.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ne svadjam se, otkud ti to. :)
Samo sam malo nagonski čovek.
A komentar se odnosio više kao odgovor prethodnom postu. ;)
A kada napišem, ''savršen'', to se odnosi za novac od 300e, što i jeste.
Slike su random, kako kad, ima dosta čačkanja kod manual moda, gde mogu u 99% slučajeva da budu super.
Meni su lično, za nijansu bolje od iPhone 6s, koji sam koristio i za nijansu gore od S7, koji sam takodje koristio.
Noću nekada napravi fantastičnu sliku, a nekada lošiju, uglavnom, kamera je bolja od velike većine telefona, verujem da će svi manje više biti zadovojni, bez izuzetka.

Loznica je kupio Htc 10 sa krš ekranom. Ti problemi su još češći kod proizvođača koji stavljaju najjači soc uz najbolju kameru po mnogo nižoj ceni. Mora Xiaomi negde da škrtari da bi imao tako jeftine proizvode, što se onda odražava i na kontrolu kvaliteta. I totalno je ludo kupovati telefon da bi se uverio da li on ima problema ili nema za koje postoji toliko komentara na internetu. Nekome rizik ne smeta, a neko jednostavno ne želi da se uzda u sreću prilikom kupovine telefona... Naravno da ako kupuješ neki uređaj pročitaćeš iskustva korisnika na internetu. Ja nikada ne bih uzimao Lg g4 da sam znao kakvih će problema imati sa pločom...

^Ista situacija i sa mnom i Nexusom 5X.. Da 6P postoji s garancijom, sad bih njega koristio, ali nemam nameru vise da uzmem bilo koji telefon bez garancije, kakav god bio. Pogotovo sto sve cesce dolazi do tih "naknadnih" fabrickih gresaka.

Loznica je kupio Htc 10 sa krš ekranom. Ti problemi su još češći kod proizvođača koji stavljaju najjači soc uz najbolju kameru po mnogo nižoj ceni. Mora Xiaomi negde da škrtari da bi imao tako jeftine proizvode, što se onda odražava i na kontrolu kvaliteta. I totalno je ludo kupovati telefon da bi se uverio da li on ima problema ili nema za koje postoji toliko komentara na internetu. Nekome rizik ne smeta, a neko jednostavno ne želi da se uzda u sreću prilikom kupovine telefona... Naravno da ako kupuješ neki uređaj pročitaćeš iskustva korisnika na internetu. Ja nikada ne bih uzimao Lg g4 da sam znao kakvih će problema imati sa pločom...
Pre bih rekao da su ''veliki'' brendovi previše alavi i da je čoveku u prirodi da kupuje markirano i što skuplje, misleći da je to i ujedno najkvalitetnije!
Oni igraju na tu i samo tu kartu.
Evo jedan podatak, sveukupni troškovi koje Apple imao oko izrade iPhone 6S su bili 245 dolara. Pa vi sada vidite kolika je njihova zarada.
Ja sam iPhone koristio 5 godina i dalje tvrdim, najbolji i najpouzdaniji sistem!
Da Apple stavi cenu od 500 dolara, velika većina bi prešla na iOS i kupila 6s, sada već 7.
Na Androdiu bi ostali ljudi koji vole da se zezaju s romovima!
Ja sam baš mišljenja, da svi ti novi telefoni bi trebali biti u tom cenovnom rangu, rangu Xiaomija, LeEco-a, OnePlus-a...
To su realne cene telefona!

Poslednja izmena:
Pa ne znam šta si ti mislio, naravno da će troškovi proizvodnje biti tako niski, takvi su za većinu telefona.

To za apple je tvoje subjektivno mišljenje, objektivno je da iOS apsolutno nije bolji/brži/fluidniji od androida.

Oba su podjednako dobra, stvar izbora ko će šta koristiti.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Već su bile te priče o prednostima i manama jeftinijih kineskih proizvođača u odnosu na najveće brendove. Slažem se da su cene vodećih proizvođača nebulozne i napucane nenormalno, ali opet ne treba očekivati da Samsung, Apple i već sada Huawei imaju cene poput "manje poznatih Kineza"... Iz dosta razloga. Ne kažem da to što ti pričaš nije tačno, ali opet ne može se porediti u dosta aspekta npr Huawei i LeEco, Xiaomi...

Ja sam iPhone koristio 5 godina i dalje tvrdim, najbolji i najpouzdaniji sistem!
Da Apple stavi cenu od 500 dolara, velika većina bi prešla na iOS i kupila 6s, sada već 7.
To su realne cene telefona!

Eto vidis, ja sam kupio 6s i prodao ga posle manje od 2 meseca. Vratio sam se na Android, drzim ga na stocku, nemam potrebe da se igram sa romovima. iPhone preporucujem za 75% ljudi iz svog okruženja, a ja ga ne bih vise kupio ni da je 300$ najnoviji model, tako da je to apsolutno subjektivno.

@zokifcrs iPhone 6s i jeste 500 dolara, al ne kod nas. :)

@axel-junior najveća mana iOSa su notifikacije i nepostojanje Led notifikacija.

@joca89 xiaomi rula. Samo je problem njihova nabavka, tj. Nepostojanje uvoza.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

@zokifcrs iPhone 6s i jeste 500 dolara, al ne kod nas. :)

@axel-junior najveća mana iOSa su notifikacije i nepostojanje Led notifikacija.

@joca89 xiaomi rula. Samo je problem njihova nabavka, tj. Nepostojanje uvoza.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Naveo sam 6s, koji sam do skora koristio, ali sam dodao ,,sada vec 7'', mislim uvek na poslednji model. ;)

Galaxy A5 (2016) ili iPhone 5s :)

Iphone 5s
najlepsi izgled ikad napravljen
manji telefon (ukoliko ti to odgovara)
bolja izrada telefona
bolji sistem

Galaxy A5 (2016)
Bolja kamera
Bolja baterija
veci telefon (ukoliko ti je to bitno)
losija izrada telefona (staklo)
Bolji ekran i rezolucija

Sad sta ti je vazno? Ako ti je baterija i kamera onda A5.
Mislim da ti je A5 racionalan izbor

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno