Šta je novo?

Od 200e do 300e

joca89

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poena
535
Nije baš precizna cena, ali krenuo sam od 200 i završio na 300e... Želim da čujem vaš mišljenje u ovom cenovnom rangu šta je trenutno najpametnije kupiti za poklon... Ono što je bitno je da kamera bude pristojna i da telefon bude kompaktan. Znači ne bi trebalo da bude veći od 5.2 inča.

Gledao sam sledeće telefone:
P9 lite (favorit u cenovnom rangu bliži doljnoj cenovnoj granici od 200e),
Xiaomi mi 5/s (sviđaju mi se oba modela ali se plašim malo zbog crkavanja ploče/kamere)
Z5 compact (baš zanimljiv telefon ali teško ga je pronaći po ok ceni)

Gledao sam još honor 8 i iphone se, ali to već odlazi na +340e... Nexus 5x isto, ali se poklonoprimcu i ne sviđa nešto...

Da li ići na sigurniju i jeftiniju varijantu (p9 lite) ili rizikovati sa problematičnim (xiaomi mi 5/s)...
Pa da čujem vaš predloge i preporuke u najtežem cenovnom rangu... :)

Poslednja izmena:
5s je igracka.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Igracka? Telefon je odlican i verovatno najbolji iphone ikada, to sto je 4'' ekran danas vecini previse sitan, to je neka druga tema.

Pa dobro, odlican ili ne telefon je igrackica, ljudi danas koriste 5" pa navise mahom.

O specifikacijama necu da govorim uopste. Telefon je star 4 godine takodje. Ne znam zasto bi iko za njega dao vise od 120-130e, jedino po cemu moze da se poredi sa danasnjim telefonima iz cenovnog ranga 200-300e je kamera.

Edit:

Drug ga je uzeo skoro, platio 300.
U poredjenju sa mojim p9l telefon je igrackica u svakom smislu, smesan, a za 300e ima telefona boljih od p9l.

Poslednja izmena:
Pa dobro, odlican ili ne telefon je igrackica, ljudi danas koriste 5" pa navise mahom.

O specifikacijama necu da govorim uopste. Telefon je star 4 godine takodje. Ne znam zasto bi iko za njega dao vise od 120-130e, jedino po cemu moze da se poredi sa danasnjim telefonima iz cenovnog ranga 200-300e je kamera.

Edit:

U poredjenju sa mojim p9l telefon je igrackica u svakom smislu, smesan, a za 300e ima telefona boljih od p9l.

Pa realna cena bi mu bila 180e. Nov!!
Igracka ili ne :).. Ja bi voleo da je S7 upakovan u taj izgled 5S sa ios sistemom.. Bio bi to savrsen telefon..

Pre je bio IP4 najbolji izrađen iphone. A sad je vidim 5S.
Kako kome, mada treba uzeti u obzir i ograničenost memorijom, zatim baterijom koja je po difoltu "onako", pa ograničenost sistema. Mislim, najbolji izbor za 299.99€ :)

Sent from mTalk

Edit:

Jeste mator fon, ni ja ne bih dao preko 150e za 5s ali reci da je smesan u odnosu na P9L je malo neozbiljno :) Jedino ekran sto je dosta manji, tu se slazem i trajanje baterije ne moze da se poredi sa P9L.

a za 300e ima telefona boljih od p9l

Ima i za 200e, nije P9L nikakvo cudo :) Ali jeste best-buy trenutno, od novijih modela.

Poslednja izmena:
Sa ostvarivom dvogodisnjom garancijom, ovakvom otpimizacijom softvera i tim specifikacijama verovatno nema, osim Lenovo K6 note mozda, on jedino sto ima rama vise, ali nije nista brzi niti bolji za svakodnevnu upotrebu(osim sto moze vise app da drzi u memoriji, logicno).

Mozda je nekom neozbiljno, sa moje tacke gledista to je iskljucivo realno misljenje :D

Ali dobro, svako ima ukus i o ukusima ne treba raspravljati, meni je 5s igrackica jer sam ja jedva docekao da imam tel od bar 5 inca, odgovara mi, za drugog mozda nije.
Za 200e moze da prodje, ako je neko ljubitelj Iphone-a i odgovara mu ta velicina telefona i ne sneta sto je 4 godine star :D

Ma bre ni ja ne bih uzeo 5s za 200e, samo kazem da nije smesan u odnosu na P9L :)

Nije bas sve tako jednostavno. Slazem se da je P9L trenutno najbolja kupovina za vecinu korisnika (nov za 200e, sa domacom garancijom) a da je u pitanju ''ziv'' uredjaj kada je apdejtovanje u pitanju.
Ali ja bih pre uzeo neki stariji sony/htc flagship do 200e, makar i polovan sa domacom garancijom, nego nov P9L. Probao Z3/M8, imam Z2, probao P9L (ne vidim nijednu prednost u odnosu na Z2/Z3, samo ima bolju kameru od M8) i to je neko moje misljenje. Mnogo mi vise odgovara htc/sony UI a i kesiraju dosta bolje od P9L. Steta sto je Batak banovan, on bi ovo mnogo surovije objasnio :d

Ali dobro, za vecinu korisnika koji hoce prilicno kompletan a noviji android do 200e, sa domacom garancijom i svezim apdejtovima P9L i jeste najbolja kupovina :)

Posto je tema ''do 300e'' tu vec treba traziti polovan P9 ili neki slican, noviji android.

Poslednja izmena:
Da, slazem se.

Ako za nekog dolazi u obzir kupovina polovnog, to je druga prica, znalo se uvek za bilo kakvu tehniku(telefone,racunare i slicno) da se za iste pare mogu naci dosta bolja polovna roba nego nova.

Edit: P9l sam naveo kao primer, ima dosta takvih telefona u tom cenovnom rangu, novih, nego sam ovo napisao jer su mi ta dva bila u rukama u isto vreme :D

Poslednja izmena:
Ma ima i dosta dobrih ''kineza'' do 200e ali nijedan ne moze da se nadje tako lako kao P9L + Huawei najcesce ima validnu, domacu garanciju :)

Ja sam zadovoljan sta P9L nudi za te pare ali nisam sad nesto odusevljen, sto je i logicno, ipak se radi o uredjaju srednje klase a ni preskupi S7 me nesto nije odusevio (osim displeja koji je sjajan) :)

Ali dobro, Huawei ocigledno uz pomoc P9L stvara bazu fanova-korisnika koji ce na osnovu dobrog iskustva verovatno preci na P9, Honor 8 ili na P10.. tako to i treba da se radi.

S7 je u svojoj katerogiji bestbuy. Iphone 7 ne moze da opravda tu razliku u ceni
Za mene je recimo 150e za Iphone 5s prava cena

Uzeo sam bratu 5S preko foruma u novembru,neotvoren vakuum pakovanje, 2 godine garancije iz MTS za 230e. Hteo je manji telefon, tako da se izbor sam nametnuo. Jako je smesno i besmisleno reci da je telefon igracka. I meni je premali, ne bih ga nikad uzeo, ali telefon radi perfektno, kamera je odlicna, i taj ekran je prilično dobar, ne gledajuci veličinu. Dati 300e za njega naravno ne, ali ovo je bila odlicna kombinacija i apsolutno se isplatilo. Voleo bih jedan argument, po cemu je to igracka naspram P9L ako izuzmemo velicinu :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nisam video nesto na osnovu cega bih rekao da telefon bolje radi od P9L, a s obzirom da je 4 godine star, toliko manji i po specifikacijama dosta losiji, ne vidim apsolutno ni 1 razlog na osnovu koga bi ta dva telefona mogla da kostaju isto, kamo li da 5s kosta vise, osim jabuke na poledjini koja je danas, nazalost, fiktivna prednost.

Edit:

Igracka se odnosilo najvise na velicinu, naravno.

Poslednja izmena:
5s ima savršenu veličinu. Leži u ruci perfektno, ne znam sta treba da uradiš da ti ispadne. Sve ti je dostupno jednom rukom.

Ja hteo da uzmem meni SE, al me žena *****avala kako je mali.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Pa ne znam ni ja sta treba da uradis da ti ispadne telefon od 5.2, meni ni jednom nije ispao, ni on ni prethodna lumia koja je 4.7 bila, iz ruku dok sam ga koristio.

Velicina je subjektivna stvar, ovaj telefon od 5.2 inca drzim solidno udaljen od glave kad ga koristim, od 4" bih morao da nabijem u lice da bih koristio ili bi se kolicina sadrzaja na ekranu drasticno smanjila, a telefon koristim za sve osim gaming-a i serija/filmova, za to je pc. Mada, smetalo bi mi da je siri telefon, ovaj mi taman naleze u ruci lepo za pozive.

Poslednja izmena:
Pa ne znam ni ja sta treba da uradis da ti ispadne telefon od 5.2, meni ni jednom nije ispao, ni on ni prethodna lumia koja je 4.7 bila, iz ruku dok sam ga koristio.

Velicina je subjektivna stvar, ovaj telefon od 5.2 inca drzim solidno udaljen od glave kad ga koristim, od 4" bih morao da nabijem u lice da bih koristio ili bi se kolicina sadrzaja na ekranu drasticno smanjila, a telefon koristim za sve osim gaming-a i serija/filmova, za to je pc. Mada, smetalo bi mi da je siri telefon, ovaj mi taman naleze u ruci lepo za pozive.

Meni s4 ispao 100x. 101.put je crko ekran. I to nije puklo staklo, već displej ispod. Tako da, nije to toliko teško.

Posle s4 sam prešao na iPhone 5 i uopšte nije bilo loše. Ta veličina meni vise prija i baš lepo leži u ruci.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Zato i rekoh, velicina telefona je subjektivna stvar.

Jason Momoa :D

nexus-6p-9713.0.jpg

Jel ovo normalno drzanje mobilnog telefona.Dovedi mi coveka koji iz ovog polozaja palcem moze da dohvati svaki deo ekrana i placacu ti vecere ceo zivot svaki dan.

Nazad
Vrh Dno