Šta je novo?

Od 200e do 300e

joca89

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poena
535
Nije baš precizna cena, ali krenuo sam od 200 i završio na 300e... Želim da čujem vaš mišljenje u ovom cenovnom rangu šta je trenutno najpametnije kupiti za poklon... Ono što je bitno je da kamera bude pristojna i da telefon bude kompaktan. Znači ne bi trebalo da bude veći od 5.2 inča.

Gledao sam sledeće telefone:
P9 lite (favorit u cenovnom rangu bliži doljnoj cenovnoj granici od 200e),
Xiaomi mi 5/s (sviđaju mi se oba modela ali se plašim malo zbog crkavanja ploče/kamere)
Z5 compact (baš zanimljiv telefon ali teško ga je pronaći po ok ceni)

Gledao sam još honor 8 i iphone se, ali to već odlazi na +340e... Nexus 5x isto, ali se poklonoprimcu i ne sviđa nešto...

Da li ići na sigurniju i jeftiniju varijantu (p9 lite) ili rizikovati sa problematičnim (xiaomi mi 5/s)...
Pa da čujem vaš predloge i preporuke u najtežem cenovnom rangu... :)

Poslednja izmena:
A od ovih "da ne boli glava" varijanti bukvalno nema niceg izmedju P9L/H7L i P9/H8. Rupa od 170-180e na trzistu.

Ima ali se tesko nalaze sa domacim garancijama - Nexus 5X i Z3+, bolji su od P9L i samo malo ''losiji'' od H8/P9. A to ''losiji'' je veoma diskutabilno, kada se uzmu u obzir sve prednosti i mane.

5x sam vijao sa domacom garancijom kad mi je crkao moj, tako da je to prilicno nemoguća misija, ako su ih prodali i 200 komada u telenoru... Z3+ mi se nikako ne svidja, a 5X nije samo malo losiji od p9 i h8, losiji je poprilično (ako izuzmemo kameru naravno). Sonija nisam probao, odustao sam od kupovine kad je bilo price o onom prevrevanju jos kad je izasao, pretpostavljam da su resili to.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

^Drug je kupio pre par meseci crni iz telenora i to prilicno povoljno, ali ga je usr*lo zestoko. Dobar je izbor 5x naravno, ali s obzirom da se bas desilo da moj crkne, vise bez garancije ne uzimam pa makar bio S7e za 250eura. Dva druga jos uvek koriste Nexuse(ne racunajuci ovog s garancijom), i sve ok, dvojica su ih prodali, takodje bez problema, tako da je mala sansa, ali ***, moze se desiti.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ako je za zensko onda je izgled najbitniji a ne sta je ispod haube. Ja bih ti preporucio galaxy a5 2016. Koristim ga vec pola godine kao poslovni i mogu ti reci da lepsi telefon nisam imao. Kamera je dobra i telefon je brz poprilicno.. Verujem da za zensku osobu nema potrebe za boljim telefonom a ni lepsim...

Ja bih isao pre na Sony Z3+ ili Htc one a9...Z3+ je imak bio vodeci model,prejako izgleda(pogotovo bronzani),kvalitetna izrada,jak hardver,kamere dobre,vodootporan,stereo zvucnici...jedina mana mu je bila pregrevanje ali je to reseno. A9 je brutalno izradjen,prelep,jedino sto lici na iphone ali to mu nije mana,kamere jako dobre,nije nesto hardcerski jak ali je jako dobro optimizovan i treba da dobije 7.0,jedina mana mu je baterija ali podrzava brzo punjenje 3.0 pa je i to resivo....

Послато са HTC One уз помоћ Тапатока

Xiaomi mi 5. Mi5 ima bolju kameru od mi5s. mi5 ima opticku stabilizaciju slike i bolje slike po danu, mi5s nesto bolje slike u uslovima losijeg osvetljenja. My phone store daje garanciju 2 godine za Saomi. Mislim da nigde nema crni, ima samo beli mi5.

Pogledaj još Xaomi Redmi 4 prime.
Dobar telefon za 175 evra sa 625 SoC,plus je samo 5 inča,ja ga takođe merkam pored mi5

Послато са Huawei Honor 5x

Pogledaj i mi4c koji kosta smesno 120-150e. Ima bolju kameru i mikrofon od redmi 4 prime i slicne je brzine, al nema slot za karticu. Ima moja sestra u pink boji, pravi zenski telefon. Nexus 5x za duplo manje para.

Uzmi lepo iPhone SE i bog da te vidi. Odličan telefon, odlična veličina za žene. Ja hteo da uzmem za mene, al me žena *****avala kako bi ona imala veći telefon od mene.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Uzmi lepo iPhone SE i bog da te vidi. Odličan telefon, odlična veličina za žene. Ja hteo da uzmem za mene, al me žena *****avala kako bi ona imala veći telefon od mene.

Igracka.. ekran je stvarno mali za 2017-u godinu, uzmem ga pored mog P9L i smesno je zaista, i boje su mu nekako previse prigusene i tamne, jedan pored drugog bukvalno isto rade (SE ima malo glacje skrolovanje kroz FB i slicne aplikacije, ali da li je to realno bitno), pokretanje aplikacija i multitasking jako jako slicni, i gledas ga onako malog i pitas se zasto je skoro duplo skuplji..

Evo čovek pisao u mi 5s temi da mu je telefon stigao neispravan... Glupi xiaomi, ne mogu svoj flagship telefon da naprave normalno, dok jeftiniji rade sasvim ok... Definitivno odustajem od njih...

P9l odlican telefon za odlicnu cenu sa domacom garancijom kod operatera, dosta iskustva iz prve ruke i 99% njih je pozitivno ovde na forumu :)

Jedino negativno ima covek koji se zali da nece da mu drzi 5-6 aplikacija sve vreme u ram-u, nego poneku zatvori a njemu "treba" da svih 5-6 drzi u ramu i instant otvara kad klikne na njih :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Igracka.. ekran je stvarno mali za 2017-u godinu, uzmem ga pored mog P9L i smesno je zaista, i boje su mu nekako previse prigusene i tamne, jedan pored drugog bukvalno isto rade (SE ima malo glacje skrolovanje kroz FB i slicne aplikacije, ali da li je to realno bitno), pokretanje aplikacija i multitasking jako jako slicni, i gledas ga onako malog i pitas se zasto je skoro duplo skuplji..
Apsolutno se ne slažem. Telefon savršeno leži u ruci. Nemaju svi ruku kao Kosta Perović, pa da im je 5.5" normalno.

S druge strane, ja nisam video Apple uređaj sa lošim ekranom.

Jedina mana SE-a je skromna prednja kamera.

Sve u svemu, ako je telefon za devojku, sve preporuke idu za iPhone SE.

Neko voli manje ekrane, neko vece. Manji telefoni su zhodniji za baratanje jednom rukom i kuckanje. Dok veci su idelani za multimediju i surf. Iskreno ja nikad ne bi uzeo tel manji od 5'. 5,5-6' idealno.

+1 za se ako nadjes za 300e nov sa garancijom,u sta sumnjam. Za oko 200e p9 lite sa garancijom

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moj predlog ide za SE ako je telefon za damu (naravno ako joj odgovara). Isti sam uzeo pre pola godine za oko 270e u perfektnom stanju, tako da je i cena ok osim ako ne juris samo i iskljucivo novo/neotpakovano.
Takodje Huawei H8 ili P9 su odlican izbor ali prelaze malo preko tih 300e ako trazis bas nove, ali ima nesto malo koriscenih koji bi se dali uklopiti u budzet.
Budzet varijanta definitivno Huawei P9L ili H7L za 200e, odnosno manje.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Evo čovek pisao u mi 5s temi da mu je telefon stigao neispravan... Glupi xiaomi, ne mogu svoj flagship telefon da naprave normalno, dok jeftiniji rade sasvim ok... Definitivno odustajem od njih...

Nije znao da ga uključi. Tako je i mojoj sestri stigao neispravan Xiaomi, samo ulazio u fastboot mod kad se nakači na punjač, pa me sutradan pitala da li treba da skine one nalepnice sa kontakata na bateriji...

Da, ne bih polovan, ipak je malo bzv za poklon. Ispade teže kupiti telefon za nekoga drugog nego za sebe. Oglasi si su baš loši trenutno, 50% ljudi uopšte nema telefon na stanju, oni koji imaju nešto ili su preskupi, ili imaju jako malo ocena, pa ne smem da poručim pouzećem...
Jedino što sam uspeo da nađem je P9 lite white sa telenor garancijom 200e, mi 5s 290e i nexus 5x 32gb 235e bez garancije naravno...

Za oko 200e mogu da ti preporucim i lenovo k6 note,koliko vidim na kp mogu da se nadju za te pare,odlican za taj novac,osim ako nije 5,5 inca preveliko

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

Prednosti k6 note-a su ram, baterija i storage. Ako koristi samo jednu karticu, na p9l nema problema sa storage jer ide microsd kartica.

Baterija ne znam kako je optimizovana, neka kaze neko iz prve ruke koliko traje.

Nisam koristio telefon pa ne mogu reci iz prve ruke, ali tvrdim da Lenovo nema optimizovan sistem koliko i Huawei, + na p9l stize Nougat bas skoro koji jos bolje radi nego ovaj MM, koji savrseno radi.

Zbog ovog iznad mislim da razlika u ramu nece toliko doci do izrazaja, pogotovo za neku normalnu upotrebu.

Oba telefona su dobra, ne bih otpisao P9l zbog tih hardverskih prednosti k6 note-a.

Edit:
https://youtu.be/TLLhlijMWDQ

Kao sto se vidi u speed testu, jedina prednost sto se rama tice za K6 note je to sto drzi vise igara u memoriji odjednom, a to je malo i do agresivnog memory management-a kod P9 lite-a.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma idem na p9 lite... Ima od svega po malo tako da je najbolje rešenje... Lenovo mi se ne sviđa zbog navigation bar, baš su upropastili izgled telefona sa njim...

Vrh Dno