Šta je novo?

Dual sim do 250e

vulex8

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2014
Poena
180
Jel može neko da predloži dual sim telefon do 250e polovan, samo što pre?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ne, samo pisem koje su razlike u detaljima a da si procitao sta sam pisao video bi da od starta mislim da je A5 2016 najbolja opcija :) Ili P9L, manje-vise je svejedno ako moze da koristi fon sa 16Gb memorije, bez prosirenja u ovom slucaju.

Dakle, vise citanja, manje prosipanja frustracija ;)

Poslednja izmena:
Sigurno krace traje baterije na Z3+, to je jedina veca mana u odnosu na A5/P9L, jbni S810 ali sa druge strane radi brze i fluidnije, UI je prilicno cist.

E sad, samo 16Gb interne na A5/P9L mozda i nije veci problem ako se ne instalira brdo aplikacija, igrica i uz koriscenje nekog cloud servisa.. mada to je u praksi verovatno oko 10Gb memorije dostupne korisniku, dok se instaliraju i vremenom apdejtuju osnovne aplikacije.. pitanje je koliko ostaje za multimediju i da li je to dovoljno.
Ogromne količine slika su u pitanju

E onda ***a, odustajem :)

Dakle, potreban je noviji dual sim android solidnih karakteristika, sa bar 32Gb interne (ili 16Gb + slobodan micro sd slot), da je softverski pouzdan i da kosta do 250e.. ne pada mi vise nista na pamet, jedino neki kineski 'droid iz oglasa.

Poslednja izmena:
:d

E to je tek dilema, za 95% nas sa foruma 5X je (mnogo) bolji izbor ali opet za devojku.. velike su sanse da bi joj A5 vise odgovarao, ili P9L :)

Pa da, meni je A5 2016 bolji od S5 a verujem i da je u ovom slucaju najbolji izbor :)

Po oglasima P9L su uglavnom 16Gb verzije sa 2Gb rama.

S obzirom na kriterijume zena kada biraju telefon (dizajn, ''íme-brend'', amoled, sto bolje kamere).. blagu prednost dajem za A5 2016 u odnosu na P9L, ima i kameru sa OIS-om ali mislim da su dizajn/brend i amoled presudni u ovom slucaju.

PS

Kad smo vec kod 250e tu je i 280e :d a za te pare moze da se nadje polovan S6 koji bi joj bio idealan, sve osim trajanja baterije koje je losije i od Z3+..

Poslednja izmena:
:d

E to je tek dilema, za 95% nas sa foruma 5X je (mnogo) bolji izbor ali opet za devojku.. velike su sanse da bi joj A5 vise odgovarao, ili P9L :)
To sam i napisao nego nije objavljen ceo moj odgovor. Rekao sam da ako odustane od dual sim uzima se verovatno (5x, a5 ili p9l). Druga opcija je Z3+ koji jedini ima sve. Treca najmanje verovatna opcija je da se zarad dual sim odrekne memorije i da se uzme a5 dual, p9l dual

Z3+ nema bas sve, jeste solidan za te pare ali je autonomija samo prosecna (malo bolja od S6 a verovatno primetno losija od A5/P9L) ali kamera moze da bude pravi horor za koriscenje, za prosecnog korisnika :) Konfuzan kamera UI, superior auto mod koji je cesto ocajan u low light uslovima..

Mislim da je, u tom slucaju prekoracenja budzeta na 280e, za nju polovan S6 najbolji izbor pa neka koristi brzo punjenje u toku dana :) A za 200-250e P9L ili A5 2016.

Poslednja izmena:
Z3+ nema bas sve, jeste solidan za te pare ali je autonomija samo prosecna (malo bolja od S6 a verovatno primetno losija od A5/P9L) ali kamera moze da bude pravi horor za koriscenje, za prosecnog korisnika :) Konfuzan kamera UI, superior auto mod koji je cesto ocajan u low light uslovima..

Mislim da je, u tom slucaju prekoracenja budzeta na 280e, za nju polovan S6 najbolji izbor pa neka koristi brzo punjenje u toku dana :) A za 200-250e P9L ili A5 2016.
S6 ds?

To sam i napisao nego nije objavljen ceo moj odgovor. Rekao sam da ako odustane od dual sim uzima se verovatno (5x, a5 ili p9l). Druga opcija je Z3+ koji jedini ima sve. Treca najmanje verovatna opcija je da se zarad dual sim odrekne memorije i da se uzme a5 dual, p9l dual
Ja ti pričam da sa P9 Lite imaš dual sim uz malo čačkanja (a možeš i microSD)...

Screenshot_2017-01-06-01-25-29.png

Još dobiješ za 200€ nov telefon koji niko prethodno nije drndao [emoji6]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

S6 ds?

Pa ti rece da odustaje od DS? :D Mislio sam na single sim, takvih ima za 280e po oglasima.. S6 DS nema mnogo po oglasima a i skuplji su.

S6 je sjajan fon za zene, do 300e mozda i idealan :) Uz ajfone ih najvise odusevljavaju noviji Galaxy i Samsung A 'droidi.

Poslednja izmena:
Svi P9 Lite kod naših operatera su sposobni za dual sim samo što je zaključana druga kartica ...

Otključa se uz pomoć toolkit-a sa XDA foruma i to je to ...

A ima i na oglasima verzija sa 3GB RAM-a koja je šverc komerc - mislim da je tu od starta sve otključano.

Poslednja izmena:
Sve to sto ti predlazu tipa a5,j5, j7 ne valja. Razlog: druga kartica je 2g. Dalje ne treba objasnjavati. Meizu mx5 je za te telefone babaroga

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Pa ti rece da odustaje od DS? :D Mislio sam na single sim, takvih ima za 280e po oglasima.. S6 DS nema mnogo po oglasima a i skuplji su.

S6 je sjajan fon za zene, do 300e mozda i idealan :) Uz ajfone ih najvise odusevljavaju noviji Galaxy i Samsung A 'droidi.
Nije još 100% :D
Slažem se da je trenutno idealni telefon za žene, ali što se mene tiče nema šta da traži pored 5x :D

Svi P9 Lite kod naših operatera su sposobni za dual sim samo što je zaključana druga kartica ...

Otključa se uz pomoć toolkit-a sa XDA foruma i to je to ...

A ima i na oglasima verzija sa 3GB RAM-a koja je šverc komerc - mislim da je tu od starta sve otključano.

Ne znam ko bi mogao da joj odradi to. Ne živim blizu nje.

Sto se kaze, ne moze i jare i pare :D Slazem se za nexus 5x to je odlicna mašina. A za DS, bože moj nek se pomiri sa tim.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Nubia z7 max. Pogledaj taj mobitel kamere i ostalo sve pravo dobro. A jeftin skroz. Ja imam na prodaju Asus Zenfone 2. Praktično nov manje od mjesec korišten.
Imam z7. Nije uopste nesto

Sent from my NX505J using Tapatalk

Slazem se, i ja sam za tu varijantu. Kartica mi stoji mnogo dugo i nisam je koristio ni kad sam imao gde.
Uzimaj ti taj 5x i teraj. Ili njoj daj taj a ti uzmi Pixel. :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nexus 5x ima samo polovnih i bez garancije i to za preko 200e.

Za 170-180 ima P9 lite/honor 7 lite novi sa garancijom kod operatera, u koje ide memorijska, ako se vec oprostila od Dual sima, moze da stavi u jedan od ova dva karticu i ima memorije koliko hoce.

Ne kazem da su bolji telefoni od nexusa, ali s obzirom da se ljudi zale da je slaba baterija, i polovan kosta 50e vise bez garancije od telefona koji provereno dobro radi, a jedini boljitak koji mogu da vidim je kamera i mozda multitasking, a uzima se polovan telefon bez ikakve garancije za veci novac i slabijom baterijom, meni nelogican potez..

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno