Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa ako je neuspesna isporuka, a posiljalac ne zeli da uzme nazad predmet(e),ta posiljka ostaje carini da ide na licitaciju ili se unistava, zavisi.
Zovem ja sutra carinu ako nije poslato da se to vrati u postu. :D Ako jeste uzecu od kineza ram + procesor da mi vrati. Pregovarac.

Sent from my A0001 using Tapatalk

sta radite ako je prodavac retardiran mislim ima sve dobro ocene ali mislim da nezna engleski uopste ili me namerno troluje. Na pola pitanja mi neodgovara a i kad odgovori ubi boze, tipa pitam ga nesto u vezi pakovanja , on mi odgovori da ga ja upakujem ?!wtf? , mozda su pijani od nove godine .... Neznam sacekacu ga jos dan dva zato sto mislim da samo on ima ovo na aliju sto ja hocu al bas je lud i ako ima 99% ocene

Odmah dispute, ako si vec porucio, pa neka nauci engleski.
Ako nisi porucio - bolje ne ulazi u posao sa njima.

Ovako je Kinez adresirao paket.

4d149494e28f7a563f2708dd862d3061.jpg

Zvao me čovek iz pošte i dostavili mi paket. [emoji122]

Ovako je Kinez adresirao paket.

4d149494e28f7a563f2708dd862d3061.jpg

Zvao me čovek iz pošte i dostavili mi paket. [emoji122]
Чек само поштански број града и земља и фон су били довољни?
Који је то краљ.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Zvao me neko iz pošte i rekao da misle da imaju paket za mene jer je na njemu samo br telefona. Ja kažem da očekujem paket i dam im adresu. A on me pita - Koji grad? Ja kažem da je Valjevo a on odgovori da sutradan dobijam paket. Izgleda da je samo proverio da l je dobar poštanski broj.
Možda bi dovoljno bilo i samo država i br telefona. [emoji3]
Ulepšao mi čovek dan, iako je vrednost paketa zanemarljiva.

Poslednja izmena:
Tako je, nikada ne ispustajte celu adresu! Ako se ne poklapa prezime sa sanducetom, barem ce ostaviti u broju sanduceta, ili negde preko, kako ko.
Mene postar zove ako nisam tu ;)
Ne!
Ako se ne poklapa vaše prezime sa prezimenom na stanu/sandučetu/interfonu uvek to i naznačite i garant neće biti problema.

Dakle:
Petar Petrović
Ul. Knez Mihajlova 3 (stan Đoković)

Nema šanse da omaši. Meni je poštar tako rekao, ja promenio i od tada nikakvih problema nije bilo.

Zvao me neko iz pošte i rekao da misle da imaju paket za mene jer je na njemu samo br telefona. Ja kažem da očekujem paket i dam im adresu. A on me pita - Koji grad? Ja kažem da je Valjevo a on odgovori da sutradan dobijam paket. Izgleda da je samo proverio da l je dobar poštanski broj.
Možda bi dovoljno bilo i samo država i br telefona. [emoji3]
Ulepšao mi čovek dan, iako je vrednost paketa zanemarljiva.
Што је најгоре мени у Ваљеву поштар доноси пошту само уторком јер се водим "изван" Ваљева а ближи сам центру него ново насеље и брђани нпр.. Тако да или идем сам у пошту(код друге школе) или чекам уторак..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Nije "ne", tako je u praksi :) Znam, jer imamo 5 sa istim prezimenom u zgradi, 2 nemaju na sanducicima prezime to - i stave nekad u druga sa istim, nekad izand sanducica.

Ako se ne poklapa vaše prezime sa prezimenom na stanu/sandučetu/interfonu uvek to i naznačite i garant neće biti problema.
Slazem se ;)

Naravno da je dobro označiti na sandučetu, ali onda moraš i na interfonu. Dobra je šansa da ako nema prezimena na interfonu da se neće ni zamarati da ulazi u zgradu.
Dok sa druge strane, ako jasno piše na pošiljci da je to stan sa tim-i-tim prezimenom, nema šanse da ne donese.

Naravno da je dobro označiti na sandučetu, ali onda moraš i na interfonu. Dobra je šansa da ako nema prezimena na interfonu da se neće ni zamarati da ulazi u zgradu.
Dok sa druge strane, ako jasno piše na pošiljci da je to stan sa tim-i-tim prezimenom, nema šanse da ne donese.

Iskreno, kao sto je rekao decko, generacijski postari su matori ljudi u sustini nemaju elana niti volje da poboljsaju svoju uslugu. Ako vec radis posao koji radis, potrudi se da ga radis na dobar nacin. Ako vidis da je paket iz kine, nemoj da pogledas interfon i da kazes nema prezimena, vraticu nazad za kinu? Koliko je to normalno? Navedan je broj telefona, jednostavan sms dok ides do druge zgrade: Postovani, nije vam ostavljen papiric bla bla. Mislim da bi se osecao bolje kao covek kad bih nekome spasio 20 dana, i 2h raspravljanja sa kinezom. Ne jedno pivo da bih castio, 5 komada bih mu zvao.

Nazad na topic. Kontaktirao sam carinu, rekli su mi da je paket vracen. Kontaktirao sam i kineza, objasnio situaciju, rekao mi je da za 2 nedelje ocekujem paket... Takodje sam mu rekao da doda broj stana ako moze, da ne bi gledali isti film iznova. :)

Dzek Ma vlasnik alibabe (aliexpresa) je po zanimanju profesor engleskog verovatno se zbog toga i obogatio jer je jedini Kinez koji zna dobro engleski :D

Od cega? Ne znam da li to kazakstanski ili mongolski jer mi na ruski ne zvuci:)
Dejane, bas:)

To i jeste ruski :d

Poznavaoci Dote to najbolje znaju :D

U DotI ne mozemo da citamo ruski niti ista osim engleskog :) U DotA 2 mozda :)

Nisam znao da jos neko igra keca. Naravno da sam mislio na dvojku... :)

No da ne idemo u off vise :)

Dve reci mi prevodi (i shvatam zasto iz Dote :D) GT, a jednu ne ;)

Sta mi je ciniti narucio sam paker 15 decembra poslat je 23...od tog dana vise nijedan status nemam...

Da li ima neko preporuku neku za nosac kartica ovih od banke, lk i ostalo, da nije preskupa...

Moze nesto i kombinovano novcanik, kartice ali da nije preglomazno ?

Nemora Ali moze bilo ko a da sipuje za nas.

Sta mi je ciniti narucio sam paker 15 decembra poslat je 23...od tog dana vise nijedan status nemam...
Odmroi, ako imas tracking, sacekaj zadnji dan za dispute, ali verovatno je prosto zastoj u kineskoj posti - bilo je 200+ prica na zadnjim stranicama.

znam da je problem sa slanjem cilindričnih lion baterija, ali kakva je situacija sa slanjem rezervnih baterija za mobilne telefone i foto aparate, da li se to šalje i dalje? da li je neko naručivao skoro?

Ne mogu da nađem u pretrazi, treba mi malo duži kabl za punjenje mobilnog (mikro usb ako se ne varam, onaj standardni usb na jednom i standardni usb za mobilni na drugom). Isključivo za to, ako ima od 2 metra (da je bar duplo duži od ovih standardnih).
Davno sam naručio neki i bacio u đubre, em je bio oko pola metra od deklarisanih XY metara, em je riknuo drugi dan.
Ako neko ima link za preporuku, unapred zahvalan :)

Poslednja izmena:
Gledaj Aukey, Anker, Ugreen, Orico, to su relativno kvalitetni kablovi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno