Šta je novo?

HTC 10

Da, bez zastite moze tako :)

Dakle, kad se iskljuci HTC lock screen - dobije se default Android lock screen :) Steta sto on moze da se pokaze samo na power dugme, sa fp odmah ide na homescreen. Znaci, ko hoce fp i da sa njim na tap da moze da prikaze lockscreen, neka ostane na HTC lockscreen. U suprotnom moze kako je Zile podesio.

Poslednja izmena:
Zanimljivu vest je juce objavio bencmark. Naime, HTC je u 2015 godini prodao 18 miliona telefona, ove godine tesko da ce 12 milona telefona prodati. Znacajan pad prodaje kako navode je na trzistima Amerike, Kine i Evrope. Mene licno ne cudi tako nesto. Kompanija izgleda jedino sto dobro radi su proizvodi. Sve ostalo je lose. Marketing je katastrofa kao i prestavnistva po raznim zemljama. Ne cudi me da u Srbiji lose rade. Mi smo totalno beznacajni u svetskim okvirima, ali na glavnim trzistima kao sto su Amerika i Kina mora mnogo ozbiljnije da se pristupa. Konkurencija je paklena, Kinezi ubijaju sa hiper produkcijom, amerikanci imaju izgradjenu masineriju i za njih ne brinem. Ali sta cemo sa ostalima. Tajvanski proizvodjaci kako navode svi prave losije rezultate od ocekivanih Asus, Acer... Definitivno da nije do proizvoda. HTC je ove godine po mnogima izbacio mozda najbolji android uredjaj HTC 10 i eto ni to im ne pomaze da ostvare ocekivane rezultate a kamoli da zabeleze rast prodaje. Trziste se definitivno promenilo, nije bitan kvalitet, marketing je broj jedan. Marketing prodaje proizvode, to se u ovom primeru najbolje pokazuje.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Pa zavisi kako gledaš na to.. Htc 10 je realno rame uz rame sa s7 ( meni je lično s7 bolji mob ) a ako na to dodas Samsung brend i marketing očito da Htc nema tu šta da traži .
Njihova jedina šansa je da budu primetno bolji od npr s7 ili da budu osetno jeftiniji ( kao što lg radi ). A oni totalno drugačije rade ,em nisu dovoljno bolji od s7 em su kod operatera uz ugovor večito skuplji.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
***, HTC, LG i Sony propadaju bukvalno, samo Samsung i Kinezi profitiraju.

Biće zanimljivo sledećih par godina, mislim da je HTC u najvećem problemu, ovi ostali bar imaju krš proizvoda sa strane, pa i mogu da nadoknade to..
Najbolje bi bilo da ih kupi google

***, HTC, LG i Sony propadaju bukvalno, samo Samsung i Kinezi profitiraju.

Toj ''ekipi'' (lg, sony, htc itd) nije bitno koliko telefona prodaju vec koliko zarade. A profit moze da se ostvari samo prodajom preskupih flagship telefona, sto sony radi vec godinu dana i u plusu je uglavnom. Negde sam nasao podatak da je u kvartalu Note 7 fail-a profit sony mobile bio oko 35 miliona sa samo 3.5 miliona prodatih telefona a da je u istom Samsung ostvario profit od oko 75 miliona sa daleko vecim brojem prodatih uredjaja, naravno i oni prave pare uglavnom na flaghsip galaxy/note seriji, low-end androidi se stancuju bez neke vece zarade, tu samo kinezi mogu da uzmu neki kes, ocigledno :)

Inace svi oni vec godinama najcesce gube pare, mozda naleti neki kvartal da su na nuli ili u malom plusu, uglavnom pobice ih kinezi u narednim godinama a ocekujem da ce se LG i sony izvuci, zbog ostalih divizija a sony i zbog flagship klase i prodaje kamera senzora koja prosto ne moze da im propadne i bice sve znacajnija zbog dual cam setup-a i sve bitnijih prednjih kamera.

Spigen, Ringke... 100 nekih modela sam gledao na YT i na kraju najzanimljiviji case je od nikog drugog nego od HTC-a. Za razliku od ice view koji je [emoji90] - ovo je modularna verzija, mnogo kvalitetnije urađen. Vrlo zanimljiv koncept.

https://youtu.be/jpyi6iTGR3w

Nema šta, još jedan primer da HTC nije normalan. Dobra ideja koja nije urađena na vreme i koju uopšte ne promovišu - samo jedan video na YT [emoji102] [emoji122]

Može li neko od vlasnika da postavi par slika u različitim uslovima na filckr sa 10?

Evo ga, sad vija htc 10 :)
Znaci ode na doboš s7e, nije valjda? :)

Huawei Mediapad M2 10.1 LTE

Konačno :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koje god poređenje da pogledam kamera 10 slabija od samsung i apple, naravno i od g5, naravno i od 6p, osim u prednjoj kameri ako se snima video, htc ima OIS u prednjij kameri. Ispada S7E najkompletniji telefon. Ne znam šta da mislim više o htc, ali najviše cenim mišljenje vlasnika ovde iz prve ruke.

Imam HTC 10 nekih mesec i kusur dana. Iskreno, prezadovoljan sam. Baterija bez problema dva dana, ili jedan dan ali 5 i nešto sot plus 1.30h do 2h razgovora, i uveče je na 15-ak posto.

Za fotografije, ne znam. Imaš običan mod slikanja, hdr auto, hdr (force) i ima i pro mod. Večeras idem u Novi Sad, malo da se prošetamo, pa ću napraviti par noćnih snimaka. Dnevni su standardno dobri.

Neko je gore spomenuo case. Spigen Hybrid armour ili crystal shell su odlični. Imam oba dva, naručena preko ebay.

Sent from "Alcatel OT Easy db"

10 je kod mene bio jedno 10ak dana, i sto se kamere tice dnevne slike su strava, nocne su vrlo kvalitetne, sa malo suma (mada ne kao na 5X/6P), ali nesto tamnije nego sa Nexusa i S7. Nije velika razlika, ali su ipak konkurentske malo bolje (sem ako neki update nije to sredio).

Od svih telefona koje sam koristio prosle godine (no pun intended), 5X je imao najbolju kameru, pa G5, pa S7, pa 10, pa Moto Z.

Moto Z + TapaTalk

Koje god poređenje da pogledam kamera 10 slabija od samsung i apple, naravno i od g5, naravno i od 6p, osim u prednjoj kameri ako se snima video, htc ima OIS u prednjij kameri. Ispada S7E najkompletniji telefon. Ne znam šta da mislim više o htc, ali najviše cenim mišljenje vlasnika ovde iz prve ruke.

Mislim da je bolje da ostanes pri S7e. Po onome sto sam video u drugim temama od tvojih ocekivanja i zahteva prilikom koriscenja drugih telefona, S7e je kompletniji telefon za tvoje potrebe.

Ako mu je samo kamera najbitnija, mada govorimo o nijansama, slažem se. Mada koliko sam za sada upoznat, 10 često ima prirodnije slike ali nemam ga dovoljno dugo da potvrdim iz iskustva (ne slikam često). Ali ko zna da iskoristi, tu je pro mod. Meni zanimljivo je da ovaj telefon daje neki Nexus osećaj u korišćenju.

Ostani na S7e.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Prodao sam S7E, zato se raspitujem za 10, bio sam ueđen da uzimam 10. Sada sam se malo pokolebao. Nemam zamerke na S7E kao fon, odličan, jedino na folije koje se odlepljuju sa edge ekrana, da ga ebem, uvek ih nešto podiže i to me nervira, možda se vratim na S7E, niste mi nešto ubedljivi za HTC 10. Niko nikakve primere slika da okači, da li je moguće da ne slikate ***, kao da koristite Kineza sa brztalnom baterijom i krš kamerom.

Snimi i OnePlus 3T ...
Meni se na HTC10 baš sviđa izrada, nego *** cena presudila.

Poslednja izmena:
Htedoh i ja da mu pomenem OP3T ali mi se cini da je imao OP3?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa uzmi onda neki DSLR i slikaj [emoji23]
99% ljudi slika samo za insta, fb itd.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Neće on skupe telefone bez garancije, ima smisla to :)

Ivane udari search ove teme za "flickr", ima dobar album sa poređenjem sa G5 i P9

Sviđa se i meni izrada na 10. Uopšte gotivim HTC, jako sam bio zadovoljan sa One M8, uvek sam govorio da mu je jedina mana bilo što nema skener otiska (za mene je tada to bilo mana a ne kamera, drugi fon sam nosio nokia 808, brutalnu kameru imao, brutalan zvuk imao).
Sada su me razmazili od S6, pa 5x i 6p, evo i S7E razbija na automatici, kvalitet i brzina slikanja je za svaku pohvalu na S7E. Navikao da slikam na automatici i glavnim telefonom, odmah mi je slika u glavnom fonu i mogu da šerujem gde i kako goću. Ručna podešavanja prestaju da mi budu prednost, izvadi i okini, baš kao što apple fura od samo početka. Prioritet pri izboru ostaju displej, kamera i zvuk.

kao što kaže @Vojkan. Skup je OnePlus 3T po meni, te pare a telefon bez garancije i ovlašćenog servisa ovde ne mogu da keširam. Čak i za običan ne mogu da prevalim nikako tu lovu bez garancije (video sam za 435e), 6P mi je tu bolji i pre bih njega uzeo, i jeftiniji, na strani 6p je sjajna kamera, podrška google i sjajni zvučnici (nemoj samo neko da me ubeđuje da One ima bolju podršku, znam kad sam na 6p dobio 7 a kada 7.1.1, tu nema govora, podrška je na strani 6p).

@Imotep95, imam aparat, ali ne nosim ga stalno, zapravo nikad nije tu kad treba, više sam okino slika telefonom.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]mcTAXsFHu5I[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Hnn_huKDyEI[/YOUTUBE]

Snapdragon 821 + 6GB rama, 7.1.1 stigao ...
Izrada, kažu baš brzo punjenje.

Razmisli [emoji3]

Poslednja izmena:
Sviđa se i meni izrada na 10. Uopšte gotivim HTC, jako sam bio zadovoljan sa One M8, uvek sam govorio da mu je jedina mana bilo što nema skener otiska (za mene je tada to bilo mana a ne kamera, drugi fon sam nosio nokia 808, brutalnu kameru imao, brutalan zvuk imao).
Sada su me razmazili od S6, pa 5x i 6p, evo i S7E razbija na automatici, kvalitet i brzina slikanja je za svaku pohvalu na S7E. Navikao da slikam na automatici i glavnim telefonom, odmah mi je slika u glavnom fonu i mogu da šerujem gde i kako goću. Ručna podešavanja prestaju da mi budu prednost, izvadi i okini, baš kao što apple fura od samo početka. Prioritet pri izboru ostaju displej, kamera i zvuk.

kao što kaže @Vojkan. Skup je OnePlus 3T po meni, te pare a telefon bez garancije i ovlašćenog servisa ovde ne mogu da keširam. Čak i za običan ne mogu da prevalim nikako tu lovu bez garancije (video sam za 435e), 6P mi je tu bolji i pre bih njega uzeo, i jeftiniji, na strani 6p je sjajna kamera, podrška google i sjajni zvučnici (nemoj samo neko da me ubeđuje da One ima bolju podršku, znam kad sam na 6p dobio 7 a kada 7.1.1, tu nema govora, podrška je na strani 6p).

@Imotep95, imam aparat, ali ne nosim ga stalno, zapravo nikad nije tu kad treba, više sam okino slika telefonom.
Koliko ti para hoces da das za Sledeci fon, pa olaksaj svima...

Huawei Mate 9

Znam sigurno da nece da ti odgovara HTC 10,jer sam pratio druge teme i u roku od par dana ces da se bunis za:

Bateriju - jer ti je bila bolja na S7e (opravdano)
Za ekran - jer ti je bolji Amoled (Tianma/Sharp 2k i nije bas najbolji na trzistu a guta propisno)
Za kameru - jer znam da ti je (naj)bolji oversharpening i point & shoot od samsunga (sto je diskutabilno, ali i dalje je HTC 10 sa svojom kamerom je i dalje medju najboljim opcijama na trzistu)
Za zvucnike - jer nisu na nivou starih "Boomsound" a i po onome sto sam mogao da uporedim direktno jedno ~20% su slabiji od 6P (ali su "cistiji" sa vise detalja)

Uostalom sa HTC-om nemas taj "wow" faktor kada ga izvadis na sto u kaficu za razliku od samsunga i jabuke... :)

Prelaskom na sa edga na na 10ku ne dobijas vece prednosi osim u izradi... No opet sve je stvar licnih preferenci :)

Iskreno ni prelaz sa 6P na edge nije imao neke logike (kao sto sam rekao da su imali na lageru 6P kada sam kupovao telefon uzeo bih ga ispred 10ke - mada opet nisam se pokajao jer je bolji od S7-ice i HTC vise vidim kao smanjenu, refresh verziju N6P).

Neki "upgrade" posle edga bi ti realno bila samo nova jabuka...

Poslednja izmena:
Za novi iPhone treba da čeka još dobrih 10 meseci, a svakako iPhone 7 ne može da pridje 6p, a ni S7(edge) što se tiče kamere.

https://youtu.be/QvFHfVPI2nA

Sent from my iPhone using Tapatalk

A Iphone 7 plus u odnosu na s7 edge i 6p ?
Kamere na S7 i S7 edge su potpuno iste ?
Zanima me koliko su kamere (od s7, iphone7, 6p, htc 10) bolje od s6 edge? Posle par fotki na ovom fonu, poprilicno sam ne zadovoljan. Ocekivao sam vise. Na mobilnom deluje fensi, ali kad se prebace na komp, i samo malo zumira, nastaje haos..

[emoji23] [emoji106]

Naravno pozeljno je i da sat ima garanciju... :d

Vrh Dno