Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ide ovo sutra ispod 900

Poslednja izmena:
To podseca na coveka sa malo iskustva, ali ako naucice ima vremena :)

Jel moze ovdeda se vrti BTC i USD. Da se btc coin salje sa BTC-e na Bitstamp, tamo zameni(proda za USD) a potom USD posalje nazad na BTC-e i onda kupi BTC Coin, i sve tako u krug? jer razlika je velika u ceni

Sve sami biseri ovih dana :D

Pa oce decko da zaradi :)

Gricko ne moze naravno

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Jel moze ovdeda se vrti BTC i USD. Da se btc coin salje sa BTC-e na Bitstamp, tamo zameni(proda za USD) a potom USD posalje nazad na BTC-e i onda kupi BTC Coin, i sve tako u krug? jer razlika je velika u ceni

To se zove arbitraza. I trenutno nije moguce izmedju BTC-e & bilo koje druge menjacnice.

Da moze ne bi bilo razlike u ceni odnosno gde moze nema razlike u ceni...uvrnuto :)

Da može ne bi niko ni rudario, a većina bi prestala ići i na posao.
To bi bilo nešto kao Jezda i Dafina u kompletu.
Sve i da takva mogućnost ukaže po zakonu tržišta ne bi trajala duže od par sati - nažalost.

Kakva su predviđanja za ovaj novi pad? Koliko ide dole?

Ne ide dole :p

To je ta logika.

Skoci $200 - niko da pisne, svi cute.

Padne za $20 - au ide ovo na $300/pump gotov/I sold/depresià activated/jel sam rekao da ce pasti, itd...

Polako ljudi, $100 i $1000 su po meni najteze i najznacajnije barijere (pogotovo kod kriptovaluta). Tesko ih je probiti, a jednom kada se probiju, to obicno bude katapult sa min. 10-15% skoka iznad te granice.

Kinezi su na sve 3 berze probili $1000, cekalo se na Finex i Stamp ali tamo je ponestalo goriva i eto, odlozen je dok ne dodjemo do prve pumpe i natocimo gorivo. :)

To je ta logika.

Skoci $200 - niko da pisne, svi cute.

Padne za $20 - au ide ovo na $300/pump gotov/I sold/depresià activated/jel sam rekao da ce pasti, itd...

Polako ljudi, $100 i $1000 su po meni najteze i najznacajnije barijere (pogotovo kod kriptovaluta). Tesko ih je probiti, a jednom kada se probiju, to obicno bude katapult sa min. 10-15% skoka iznad te granice.

Kinezi su na sve 3 berze probili $1000, cekalo se na Finex i Stamp ali tamo je ponestalo goriva i eto, odlozen je dok ne dodjemo do prve pumpe i natocimo gorivo. :)

Svedoci smo cinjenice da je uvek lakse dole nego gore, i prirodno je da se ljudi plase pada. Ko nema zivaca nek napravi stop lossove na menjacnicama gde je to moguce, makar da se malo obezbedi ako se vec plasi...

To je tacno ali isto tako ne moze doveka dole, mislim moze ako je projekat propao, ali BTC to definitivno nije..... bar za sad, ja jos cekam resenja za skaliranje bloka...

To sa blokovima definitivno moraju da reše, pošto će broj transakcija nastaviti da raste, a već su svi blokovi stalno puni.

To sa blokovima definitivno moraju da reše, pošto će broj transakcija nastaviti da raste, a već su svi blokovi stalno puni.

pa i ne moraju ako kazu za manje transakcije ce se koristiti LTC, itd i kraj price ako ne zele da rizikuju blockchain i vode rat sa minerima, sve ima resenje samo treba da se dogovore

Nek naprave novi coin miniBTC i da ga kopamo bar naredni 5 godina :d

Te varijante novac za male i velike transakcije nisu realne.
Mada, ja bi odmah glasao za ovaj miniBTC prijedlog :)

To je ogromna promjena u pravilima i neće rizikovati jer je nemoguće predvidjeli kako će se odraziti na cijenu.
Osim toga bi ostavilo otvorenu priliku za neki drugi novčić koji bi mogao da promoviše mogućnost SVIH transakcija naspram BTC koji bi to ukinuo.
Za rudare sigurno odlična prilika, ali male su šanse da se to dogodi.
Izgleda mi manji rizik rješavati problem sa blokom.

Pa da resenje postoji videli bi ga, jednostavno ne mogu imat sigurnost i velik broj transakcija, pretnje po BTC ne postoje jer i alt coini bi imali limit i jos manju sigurnost, kao danas sto postoje zlato/srebro/mesing ili slicne analogije.......
Takodje minere treba neko placat jer je dobit po bloku sve manja, itd

To što neko ne vidi rješenje ne znači da ga je nemoguće i napraviti.
Recimo, Edison nije vidio mogućnost za primjenu naizmjenične struje, a pogledaj gdje smo danas ;)

Pa da resenje postoji videli bi ga, jednostavno ne mogu imat sigurnost i velik broj transakcija, pretnje po BTC ne postoje jer i alt coini bi imali limit i jos manju sigurnost, kao danas sto postoje zlato/srebro/mesing ili slicne analogije.......
Takodje minere treba neko placat jer je dobit po bloku sve manja, itd

Dobit po bloku je sve manja ali mineri dele i fee od transakcija iz bloka, tako da je jedna od mogucnosti podizanje fee-ja...

Dobar predlog Student!
Podizanjem fee-a na cca. 0,004 bi tako uticalo da vise nebi niko slao ništa dvije nule iza zareza , a sad ih je ogroman broj.
Ali, šta kad BTC ode na 10k, kako onda placati te "sutne" transakcije? :D

Pa fee je već porastao, čak i dovoljno da je postalo diskutabilno koliko je isplativ recimo ljudima koji naplaćuju po kafićima/prodavnicama u BTC-u i imaju mnogo prenosa po transakcijama.
Istina je da je projektovano da fee od transakcija preuzme ulogu standardnog mining fee-a tokom vremena, ali bi to trebalo nekako skalirati kroz veći broj transakcija, ne kroz povećanje cena pojedinačnih transakcija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno