Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ce vec btc sa postane svetska valuta malo je nerealno da jedna jedinica vredi 1000 već postojoce, šta će da bude sa cenama, daj mi hleb, aham to ti je 0.0005 btc-a, malo je nerealno da na ovome ostane...

za manje iznose napravljen je LTC i to ce i biti samo strpljenja, jednostavno BTC za to nije ni osmisljen

Yacc ce da bude :p
daleko smo od btc i hleba, do tad ko zna sta c3 biti

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

BTC podrazumjeva ne postojanje papirnih novčanica tako da cijena 0,000001 nije nikakav problem.

Farad je jedinica za električni kapacitet i ogromna je spram reda veličina koje se koriste. Zbog toga nije uvedena nova mjerna jedinica nego se koriste prefiksi iz Si sistema: mikro, piko, nano, ...

Čista teorija jer u praksi vodeće države (tačnije najmoćnija među njima) prije će pustiti obogaćeni uranijum u slobodnu prodaju nego što će dozvoliti da BTC zamijeni zelenu novčanicu (čiji su samo oni ekskluzivni proizvođači, a čija je podloga samo njihovo "poštenje") .

Pa BTC može da se deli na mnogo decimala. Ne mora da se izražava cena u celom BTC-u.
Recimo mikro BTC bi bio 1000 deo BTC-a, a već postoji najmanja jedinica koja se zove Satoshi, a koja je 0.00000001 BTC-a. Moguće je i deljenje na manje jedinice, po potrebi.

Inače, veliko se ****** sprema sa velikim brojem fiat valuta tokom sledeće godine. Pitanje je da li će uspeti da ih spasu ili će ih prosto pojesti hiperinflacija po kratkom postupku.
Banke u Italiji su u velikim problemima, država im je već pomogla sa 20 i kusur milijardi evra, a i sama država je zadužena preko 115% BDP-a.
Dojče banka je isto na granici nelikvidnosti, ako im država ne pomogne.
U Indiji su objavili rat gotovom novcu, proglasili su preko 80% novca u opticaju nevažećim (najveće novčanice) i praktično blokirali celu ekonomiju na neko vreme.
U SAD se sprema pucanje više ekonomskih balona, koji su narasli još više nego 2008.
Venecuela ima užasnu hiperinflaciju već dugo, u prodavnicu se ide sa rancem punim novčanica, a nema ni šta da se kupi, jer je proizvodnja hrane propala. Pošto je tamo struja besplatna, ljudi su počeli da postavljaju rudnike za kriptovalute, da zarade nešto, mada im često policija konfiskuje opremu, pa oni sami postave rudnik da radi.

U svakom slučaju, ljudi će tražiti neki izlaz, poverenje u banke i papirni novac će pasti drastično, a malo ljudi će moći da kupi zlato, srebro ili nešto slično, tako da će se masovno okrenuti kriptovalutama, barem u državama gde postoji iole razvijena informaciona infrastruktura.

Poslednja izmena:
Bajke ali ajde dok god se mkze marisati a moci ce jos dugo sve FIAT valute ce opstajati.

Videćemo... ja i dalje očekujem BTC od 10.000$ tokom 2017. ;)

E sad si naebao :d

sent from P9 lite

Ltc a i nijedna druga nije zamisljena za mikro transakcije, vec za makro zaradu tvorcima. Sve te valute postoje samo da bi se uzeo BTC od ljudi, polako svi toga postaju svesni i zato te "valute" postaju sve bezvrednije i sve manje skacu, manje njih se "upeca" na pricu o ... (unesi proizvoljnu prednost)

Ima tu dosta istine... mada ima zapravo nekih kriptovaluta sa zanimljivim inovacijama, koje ih mogu učiniti jako korisnim u budućnosti i superiornijim od Bitcoin-a u nekim stvarima.
U svakom slučaju, mislim da nema mesta za mnogo kriptovaluta koje rade sličnu stvar. Jednostavno će svi gravitirati ka onoj najzastupljenijoj.

Kakvog keša? Pa zar nije cilj da se pobijedi isti taj mrski i nepravedni i od masona kontrolisani keš?
:)

@forum1nick opet najvise brka realnost od svojih pustih zelja, pa BTC je najvise pusten bas u toj USA, da nema iste upotrebna vrednost gde mozes iskorititi istu bila bi 5x manja, oni koji se najvise plase BTC su bas kapitaliste/kumunjare kinom i rusijom jer im biznismeni i politicka elita toliko para iznose vani da se tresu od posmisli na crypto valute :)

Govoreci da je BTC pretnja je smesno, moze biti samo pretnja nama, indiji, venecueli, kongu, itd... sve moj do moga (mada je i to prenaduvano jer isti ni ne znaju sta je BTC ni kako se koristi)

90% prometa BTC-a je trenutno u Kini, pogotovo od kada je yuan počeo da slabi.

@zeljko ta priča da BTC mijenja $ kao svjetsku valutu i da je to podržano (pušteno) baš od strane USA je realna baš kao i ona koju si pričao o gašenju ETH-a u maju, junu,... 2016.

Osnov današnjeg svjetskog poretka je $ kao svjetska valuta. Ako neko živi u realnosti u kojoj SAD podupire smjenu svoje valute sa trona,... ja ga neću buditi.

Nego, reci nam kada se gasi ETH :)

@zeljko ta priča da BTC mijenja $ kao svjetsku valutu i da je to podržano (pušteno) baš od strane USA je realna baš kao i ona koju si pričao o gašenju ETH-a u maju, junu,... 2016.

Osnov današnjeg svjetskog poretka je $ kao svjetska valuta. Ako neko živi u realnosti u kojoj SAD podupire smjenu svoje valute sa trona,... ja ga neću buditi.

Nego, reci nam kada se gasi ETH :)
Uuu bice zanimljivo cuti odgovor :d :d :d

Niko ne priča da će BTC da zameni $ kao svetsku valutu. To se neće desiti. Ono što realno očekujem je da drastično poraste količina ulaganja u BTC, jer realno gledano u današnjem stanju ekonomije, kada se pogleda kretanje vrednosti BTC-a u poslednje tri godine, on ispada jedno od najboljih ulaganja na svetu.
Ali je činjenica da je $ spreman za pad sa trona. SAD više nemaju ni finansijsku i političku moć da održe dolar kao ultimativnu valutu za međudržavnu razmenu.
Pitanje je samo vremena kada će izgubiti taj status, kao što je samo pitanje vremena kada će se vrednost dolara stmoglaviti naniže.
Ja se samo plašim da ne započnu novi svetski rat u pokušaju da to spreče.

Nikakav rat zbog btca se nece desiti i nemojte da sanjate. Ovo je pamp i bice opet damp kasnije i to je to...uzimaju ljudi pare vidi se na grafiku lepo i slatko.

Ljudi jel nekad neko ima problem sa isplatom novca sa cex.io? Verifikovana mi je kartica, sve je okej. ALi imam problem. upiseem iznos u eurima koji hocu, posle toga mi stize potvrda da su poslali moj upit finansiskom centru i nakon minut da je isplata odbijena. Isplata je smesna 195eur, poslao sam mail jutros u 04:00 i dobio sam odg. da su prosledili mail finansiskom centru i na tome je ostalo... Jel se susretao neko sa ovim problemom?

Nikakav rat zbog btca se nece desiti i nemojte da sanjate. Ovo je pamp i bice opet damp kasnije i to je to...uzimaju ljudi pare vidi se na grafiku lepo i slatko.

Lol. Naravno da neće biti zbog BTC-a.
Mnogo krupnije stvari od BTC-a se događaju. SAD ima ukupni dug od više stotina biliona dolara. To ne može nikako dobro da se završi.
Postoje samo dva moguća ishoda. Da proglase bankrot ili da počnu da štampaju novac da pokriju troškove.
U oba slučaja će vrednost dolara da se sjuri nizbrdo, a gomila ljudi će ostati gladna i bez posla...

Nece, u drugoj varijanti ce napraviti tri rata i opravdati stampanje dodatne kolicine novca sto i rade vec decenijama. Nista novo samo nece biti svetski rat nego njihov medijski umeren fokusiran na neke frakcije.

Ne nego ce da kupuju btc po 1k $ naprave toliki shit po svetu, bla bla bla dolar neodrziv blablabla i bitkoin kao token koji menja/pomaze dolaru da bi se izbeglo stampanje novca, i onda taj sto su kupovali po 1k $ naduvaju mu cenu na 10/100k $ jer drze vecinu i vrate dug (uvale ga kinezima), opravdanje za krypto je digitalna valuta, buducnost, evolucija, teznja ka "nekontrolisanom" toku novca a u stvari imaju vecinu koina koje cuvaju i time stvaraju potraznju, a prate sve transakcije sa druge strane
B-)

Mogo bi neku knjigu da napisem :)

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Drugovi rudari srecna vam nova godina. Da svi altovi koje cuvate odu to the moon

Nerealna je prica da ce dolar otici u off, zar stvarno mislite da ce tvorci demokratije to da dozvole?

Ako te zanima zašto je to neizbežno (zanemariti voditelja koji fura previše senzacionalistički stil, takođe iz nekog razloga ponavljaju u klipu neke delove više puta, ali nisam našao bolju verziju):

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno