Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Da da, vic da umreš od smeha. Mesec i po dana ih čekam da se pojave.

NEM-L21

Mozda te uopste nemaju u evidenciji. Pogotovu kao mog drugara sto ga zvali nekoliko puta i on se nije javljao, nije znao ko ga zove, i posle ga vise nisu ni zvali dok ih ponovo nije pozvao da reaktivira prijavu za uvodjenje. Ja bih savetovao da posaljes email da proveris status tvoje prijave i da budes malo dosadan.

Poslednja izmena:
Писао сам, мене су контактирали истог дана и дошла је промотерка, за пар дана смо скупили све потребно, после неколико дана су дошли да добаце оптику и кутију и онда дођу по позиву, углавном пар до недељу дана. Мени није проблем да давим ако нешто хоћу али овај пут није било потребно. Исплатило се.

Само да проверим, ти имаш оптику и хоћеш и дигиталну телевизију па то чекаш? Мислим да је негде запело, то је посао од пар минута.

Mozda te uopste nemaju u evidenciji. Pogotovu kao mog drugara sto ga zvali nekoliko puta i on se nije javljao, nije znao ko ga zove, i posle ga vise nisu ni zvali dok ih ponovo nije pozvao da reaktivira prijavu za uvodjenje. Ja bih savetovao da posaljes email da proveris status tvoje prijave i da budes malo dosadan.

Imaju me u evidenciji, zaveden pod tim i tim brojem. Niko me nije zvao, znao bih sigurno. Slao sam i mejlove, dobijao razne odgovore, kao doći će do kraja nedelje i slično. Da budem dosadan nije moj stil.

Само да проверим, ти имаш оптику и хоћеш и дигиталну телевизију па то чекаш? Мислим да је негде запело, то је посао од пар минута.

Ajde još jednom da napišem. Koristio sam njihov internet u periodu 2009-2014. Krajem 2014 sam se preselio na novu adresu, tačnije u susednu ulicu. Nova zgrada je od stare udaljena svega 50ak metara. Tada sam im podneo zahtev da mi prebace priključak na novu adresu, ali je to išlo tako kilavo da sam na kraju izgubio živce i otišao u SBB koji je bio rekordno brz (tu bi Exe mogao od njih da nauči kako se radi) . Sada mi ističe ugovor u SBB-u pa bih nazad u Exe, iz razloga što je Exe internet po meni dosta bolji od SBB- ovog, a televizija mi i nije toliko bitna. Slično iskustvo sa njima je imao moj brat kome su se TRI (3) puta najavljivali da će doći da montiraju priključak, pa nisu došli. Tek kada je otišao i nakršio im ga m***e su se smilovali i došli. Ja tako ne funkcionišem, meni to nije jasno, umesto da oni napinju korisnike da pređu kod njih, oni baš suprotno rade. Da su bar rekli izvini ali nema tehničkih mogućnosti pa da razumem. Znam da su spori pa sam dva meseca ranije podneo zahtev, bio sam spreman čak da plaćam ta dva meseca i Exe i SBB, ali džaba, ovima pare izgleda ne trebaju.

NEM-L21

Ајд још неки детаљ, на старој адреси си имао оптику или не? У ком си крају, чисто да их питам ако сретнем некога од њих, можда ону промотерку која је све брзо завршила код мене? Километар може да буде и Апеловац и старо гробље и тврђава и около ...

Rasadnik
Nisam imao optiku, počeo sam da koristim njihove usluge još davne 2009 kad niko nije ni čuo za njih, još dok su bili u onom žutom soliteru na 19om spratu., gde je bila i tv5. Sa optikom su oni krenuli tek tamo negde ako se ne varam u drugoj polovini 2014.

NEM-L21

Poslednja izmena:
Кроз Расадник пролази оптика, а колико сам могао да видим, са бандера иде на све стране, бар 4-5 каблова се шири на околне зграде. Можда би могао да позовеш да убрзаш? Где тачно у Расаднику?
Били су на 17. спрату. ;)

Da li ima korisnika u Nišu, Duvanište, okoina osnovne škole?

Јеси ли питао ехе, када сам потписивао нови уговор, тип је дошао да пријави (има могућности) у Бранка Бјеговића а мало касније је неко из улице где је млекара сазнао да ту нема оптике. Мислим да би око школе требало да може, ипак је то густо насељен крај.

Koliko je realno ocekivati od Wireless paketa gde je Flat 18M dostupan bez problema (navodno provereno od strane administratora), da ping bude stabilan tj <20ms ka njihovim serverima ? Ili je wireless kod nas i dalje toliko nepouzdan po pitanju provajdera ?

Moj brat ima njihov Wireless, ping se kreće od 1-5 ms. Uglavnom je uvek ispod 10

NEM-L21

Moj brat ima njihov Wireless, ping se kreće od 1-5 ms. Uglavnom je uvek ispod 10

NEM-L21

Pretpostavljam da je iz Nisa ili okoline ? Ne znam gde im je bazna stanica i da li je imaju ovde u Leskovcu ali trenutno sam van grada, mozda i najvisa kuca u naselju, mislim da ne bi trebalo da imam smetnji i problema sa tim..kazu da salju radnike na teren, rade instalaciju i onda testiranje, ukoliko nema dobrih rezultata moze da se predje na manji paket, ali mene interesuje uglavnom ping tako da ne znam kako ce reagovati na to ukoliko utvrdimo da ping nije <20ms sto je neka normala za sbb/mts u centru grada jel, a ne mogu bez ugovorne obaveze jer nisam u zgradi :trust: Lepo bi bilo kad bi imali mapu baznih stanica.

(Btw da neko ne pametuje, mts ne zeli da prebaci data path u fast nego su mi ostavili interleaved sto znaci da je ping 40ms+ a sbb-a nema jer ne zele da puste kabl od 1.5km duzine preko nadvoznjaka i puta gde su samo firme sa telekomom, dok kopernikus radi katastrofalno).

Poslednja izmena:
Da u Nišu živi. Ne bih znao za Le, ali ako su krenuli da šire mrežu tamo velika je šansa da to radi kako treba.

NEM-L21

Posle normalnog razgovora i odgovaranja na mail sto retko koji provajder radi, deluju mi da su ubedjeni da mora biti <20ms konstantno ka njihovom serveru sa 18/4 paketom. Podneo sam zahtev, navodno imaju baznu stanicu u svakom naselju u okolini Leskovca. Kad postavljaju antenu i slicno, da se odradi testiranje pa ako ne odgovara da se nista ne potpisuje. Tako da meni deluje sve korektno. Nadam se da ce biti ok.

Rasadnik
Nisam imao optiku, počeo sam da koristim njihove usluge još davne 2009 kad niko nije ni čuo za njih, još dok su bili u onom žutom soliteru na 19om spratu., gde je bila i tv5. Sa optikom su oni krenuli tek tamo negde ako se ne varam u drugoj polovini 2014.

NEM-L21

Pod kojim imenom si tamo zaveden, i koja ti je adresa tačna? (Može privatna poruka da ne vide svi) Ja sam njihov radnik, radim upravo optiku i mogu da probam da sredim nešto za nekog, ili da dam više informacija o tome šta vas zanima. Kroz ceo Rasadnik ima optika, mada ima poneka zgrada gde ne daju da se radi infrastruktura (psotavljanje kanalica i slično).

Evo konačno i mene od juče na exe-netu. Uzeo duo paket tv+net 50/5 optika. Internet vrhunski, TV zadovoljavajuć. Prvi utisci za sad dobri, videćemo vremenom. Evo i kako radi net, par screenshotova
576297e93722a66ae8d50ed8031e1d10.jpg
e84b9fe1624271fd165e9bd8ae7e3c38.jpg

I ping koji kod prethodnog provajdera nisam mogao ni da sanjam.

NEM-L21

Poslednja izmena:
Svaka im čast. Baš dobri rezultati.
Šteta što ih nema u NS.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

I ping koji kod prethodnog provajdera nisam mogao ni da sanjam.
Ово ти пинг на мобилном? Нисам нешто мерио, на компу ми је увек 1 па ми ово твоје делује превелико. ;)

Да частиш, може и код Мише преко пута. ;)

Na kompu sam merio samo jednom, i mislim da je ping bio 2. U suštini, kod svakog merenja mi je ping ili 2 ili 3, nisam nikad imao 1, niti prelazi 3. Što si bre neki, što mi odma pokvari sreću. Sad cu da ih zovem da se žalim kako @calexx ima 200% bolji ping
Kod Miše, može, što da ne

Poslednja izmena:
Ја то не бих могао да поднесем. ;) Али се чекање ипак исплатило.

Ping 1ms, to je super, kod drugih je uglavnom to veće. Npr kod mene (Kopernikus) ping je oko 12 ms. Ali - u čemu je razlika? Pa u tome što Kopernikus nema svoj speed test server, nego testira ka nekom drugom provajderu (Telekomu npr), a ovde sa EXE net se testira prema speed test serveru koji je hostovan kod EXE net-a. Naravno da mora biti izuzetan ping. Može li neko da napravi speed test prema Telekomu? Čisto da uporedimo?

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Pa malo je glupo da oni iz Nisa testiraju brzinu na serveru u Beogradu

Sad, da li je glupo ili ne, da zanemarimo. Ping u lokalnoj mreži će uvek biti najbolji a to i jeste u ovom slučaju. Mislim, to je samo dva klika više na speed testu...

Nije pravilno upoređivanje kvaliteta usluge po pitanju pinga, šta se dešava kada neko iz Niša na Telekomu testira speed test ka serveru Telekoma u Beogradu? Pa dobija lošije rezultate nego kod EXE net-a, ping veći od 1, bez obzira što je u pitanju Telekom korisnik - Telekom server speed test, server nije hostovan u Nišu...

Poslednja izmena:
Све је то тачно али мени пинг уопште не значи ништа па је све ово онако, колико да мало посолим. ;) Наравно да ће пинг према следећем или још даљем да буде све већи. То зависи и од самог сервера па и фирме која га је поставила. Мени је ипак битно да је пинг до провајдера мали а од њега на даље зависи и од његовог линка и од неког даљег. Ајде да сада корисници Телекома или СББ-а који су из Београда измере пинг према свом серверу па да видимо. ;)

Ево за пример, пинг према локалној универзитетској је ~10, према већини сервера у Београду 4-5 док је према Теленор серверу у Београду 44ms. Неки сервери имају осредњи пинг али не могу да измере моју брзину него стигну до 30-40 па не знам како њих да оценим.

Све у свему, не значи ми пинг а брзина је максимална ако извор то дозвољава. Мени доста.

Ајде да сада корисници Телекома или СББ-а који су из Београда измере пинг према свом серверу па да видимо. ;)

Nije neka brzina, ali je zato bar ping dobar! ;) :d

Prilozi

• 5879414065.png
    5879414065.png
    30.6 KB · Pregleda: 84
Jok, pogledaj post iznad tvog, adsl, bakar ;)

E da, sad sam se setio. Ne znam kakvo je sada stanje, ali pre kada sam uvodio net onda su mi momci koji su doneli modem pokazali kako na tri različita browser-a dobijam tri različita ping-a na speed test-u. Ako se dobro sećam, Firefox 16ms, Chrome 12ms,Internet Explorer 2ms ;) moram ponovo ovo probati.

Poslednja izmena:
Jok, pogledaj post iznad tvog, adsl, bakar ;)

E da, sad sam se setio. Ne znam kakvo je sada stanje, ali pre kada sam uvodio net onda su mi momci koji su doneli modem pokazali kako na tri različita browser-a dobijam tri različita ping-a na speed test-u. Ako se dobro sećam, Firefox 16ms, Chrome 12ms,Internet Explorer 2ms ;) moram ponovo ovo probati.

Evo Internet Explorer http://www.speedtest.net/my-result/5880704742

Nazad
Vrh Dno