Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj xiaomi deluje smesno, ne bi nikada kupio telefon sa takvim tj. nepostojecim okvirom. Deluje kul ovako , ali verujem da je koriscenje katastrofa.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Treba im cestitati jako su hrabri a dovesce ko kraja velike igrace do toga da ce oni kopirati XIAOMI :p

lol kolka razlika u brzini a ista cijena.
Nije mi jasno kako ne moze da sacuva aplikacije u multitaskingu a ima 4gb rama.
Arhitektura OS-a, ali najvise dve reci - garbage collection. Ako arhitektura Androida ostane ista trebace mu exponencijalno vise RAM-a(ne bukvalno ali mnogo vise) da ostane u rangu sa iOS. Kada ja pricam o iOS sa tehnicke strane, svi pljuju, ali uvek kazem - telefon je spoj hw i sw, i te dve stvari stvaraju jedno iskustvo koriscenja uredjaja. Ne bih opet da zalazim i pricam zasto je iOS meni bolji, jer zaista ne zelim da flameujem niti 50 strana da objasnjavam da mi nije bitno da gledam prazan wallpaper na ekranu kada koristim aplikacije na telefonu a ne zevam u prazno...

Nije da ne moze nego nece :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Ako nesto ne razumes, nemoj da odvalis glupost...

+1
Da, po svoj prilici je to, ako bi iko trebalo da zna da optimizuje i utegne android to su guglovi programeri.
Ili ipak ne? :)
Postoji nesto sto se zove ogranicenje tehnologije odnosno arhitekture... Mogli bi, ali to je Sizifov posao...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzabe im arhitekture, babe i zabe, kad ja na drugovom iph7 vidim lag i fps drop tokom multitaskinga. Oseti se jednostavno.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

A još više džabe kad mi kompletan dizajn iOS-a ne odgovara.

Mislim na način rada pre svega, a i izgled.

Za početak, mogli bi da se malo posvete proučavanju toga kako ljudski mozak reaguje na šta i da ove animacije pretvore u nešto što zaista pomaže, a ne stvara mučninu.

Google ima dobar guideline za animacije u okviru Material design-a, nek krenu odatle.

Sve lepo objašnjeno, gde, šta, kako i zašto baš tako.

"telefon je spoj hw i sw, i te dve stvari stvaraju jedno iskustvo koriscenja uredjaja"
Marketinški slogani su jedno a realnost drugo...
Važi za sve uredjaje, operativne sisteme i njihove proizvodjače.

Drugim rečima iOS ima dovoljno svojih problema, siguran sam da ne želiš da diskutuješ o operativnim sistemima koje ne koristiš/koji ti manje pašu od os-a za koji si se odlučio

To je to, razlike su zaista mizerne.
Doslo se definitivno do neke fizicke granice sto se tice kamera, odlicne su slike i sa S7 i sa pixela.

Car ga nabavio. Halo efekat pri slikanju je hw kvar ?

[youtube]ydlmOyFAbSE[/youtube]

Koliko ja vidim to je klasicni lens flare.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[youtube]8-h6c2HmrE0[/youtube]

Flosssy :)

Nikako da se nauce da treba ceo paket hardvera da odrade:

http://www.gsmarena.com/google_pixel_xl-review-1513p7.php

Plugging in a pair of headphones causes moderate damage to stereo quality and introduces a tiny bit of extra distortion. Neither is too big a deal, but when coupled with the loudness drop to just above average you are no longer looking at a class-leading performer.

za razliku od:

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_7_plus-review-1506p7.php

Rather impressively, there's no degradation when you plug in a pair of headphones. The scores between the two tests are so evenly matched that it’s impossible to tell the them apart if you don’t see them. So an excellent performance here, which would have been perfect if the volume was slightly higher.

Nikako da se nauce da treba ceo paket hardvera da odrade:
kako "nikako" da se nauce kad je ovo tek prvi zvanicni googlephone.

a ako sam i neka picajzla za zvuk imam bar jos 5-6 modela sa vrhunskim zvukom i raznim audio opcijama sa sve audio jackom na koji mogu da prikacim moje (ne bas jeftine) sluske, nego da dajem tim apple lopinama jos i 150 evrica za airpods ili da budzim onaj nakaradni lighting adapter da bih prikacio svoje.

To Googlephone, made by Google i ti fazoni... slicno je bilo za Google Nexus One iz 2010. godine. Mogu da lazu one koji su se rodili juce, mi ostali smo ovo vec videli. Klasicna marketinska papazjanija. Promenili ime, nalepili veliku cenu i sad je kao prvi Googlephone i tako to. Ista stvar kao Nexus, samo se drugacije zove.

kako "nikako" da se nauce kad je ovo tek prvi zvanicni googlephone.

a ako sam i neka picajzla za zvuk imam bar jos 5-6 modela sa vrhunskim zvukom i raznim audio opcijama sa sve audio jackom na koji mogu da prikacim moje (ne bas jeftine) sluske, nego da dajem tim apple lopinama jos i 150 evrica za airpods ili da budzim onaj nakaradni lighting adapter da bih prikacio svoje.

To ih i dalje ne opravdava, obzirom da traze premium cenu za uredjaj...onda je valjda red da ga upotpune sa svih strana... S7, Note 7, HTC 10 imaju odlican audio izlaz

To ih i dalje ne opravdava, obzirom da traze premium cenu za uredjaj...onda je valjda red da ga upotpune sa svih strana... S7, Note 7, HTC 10 imaju odlican audio izlaz

slazem se u potpunosti, nisam ja ni mislio da ih branim, vec mi bilo bezveze sto si kao referencu uzeo neki iphone za koji trebaju da se plate jos posebne sluske il koristi adapter, pored mnogih drugih modela koji nude vrhunski il mozda cak i bolji zvuk i od pixela i iphone-a, a za manje pare.

Pa iPhone konstantno dobija najbolje ocene za zvuk, pored HTC-a i Samsunga kad ne useru sa DAC-om...jeste ****** to sto su uradili sa izbacivanjem 3,5mm dzeka ali ***a

Njihove "testove" zvuka odavno ne citam uopste niti to sto pisu uzimam za ozbiljno jer sam se vise puta uverio da nemaju veze sa realnim stanjem.

Da ne navodim sad sve primere, pokrenuce flejm ali npr tacno je da ajfoni, htc zvuce odlicno u svakom smislu (za smartfon standarde naravno, cesto i samsunzi dok sony zvuce super, cesto sa najboljom separacijom/pozicioniranjem/soundstage-om u klasi ali bez htc-like amp-a mada moze da se otkljuca) ali po bugarskoj areni jedan S801 failship ima malo cistiji, bolji zvuk od V10, V20 i jos nekih uredjaja sa Sabre dac-om?! :d
A bas taj S801 failship zvuci sterilnije, muljavije od svih ostalih tel. sa tim cipsetom ili S800 sto navode i korisnici po audio forumima kao i odredjeni sajtovi.

Slusni test sa kvalitetnim slusalicama je najbolje merilo :)

Od komercijalnih sajtova mogu da se prate whathifi gde ukratko objasne sve najbitnije za zvuk tj utisak na osnovu slusanja muzike, raznih zanrova. Bukvalno se 100% slazem sa njima, od uredjaja koje sam probao.

A tu su naravno i testovi, utisci entuzijasta/korisnika sa audio(filskih) foruma.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
To Googlephone, made by Google i ti fazoni... slicno je bilo za Google Nexus One iz 2010. godine. Mogu da lazu one koji su se rodili juce, mi ostali smo ovo vec videli. Klasicna marketinska papazjanija. Promenili ime, nalepili veliku cenu i sad je kao prvi Googlephone i tako to. Ista stvar kao Nexus, samo se drugacije zove.
Nije šija nego vrat.

via tt

Pa od s821 napravljen s820 :) ne znam kako će to delovati na bateriju

Sad kad sam video te grafike ubeđen sam da vredi dati 950-1000€ - i to kupujem prodajem varijanta sa sve obućarskom garancijom [emoji3]

A terali smo sprdnju sa jabučarima [emoji1]

Poslednja izmena:
[youtube]ub1UL6GXddY[/youtube]

6 i 18 [emoji23]

Ona je zenska verzija MKBHD. Zapravo, to bas i nije fer poredjenje. Ipak se ona mnogo vise trudi da bude zanimljiva. Retko u tome uspeva ali svaka cast za trud.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno