Šta je novo?

HTC 10

Ma može on da stavi i 1000. Nek ostane na toj ceni i to je to. Ljudi lepo kupe Samsung i iPhone i svi zadovoljni, jedino što će HTC propasti.

M2 Note

Zato što Samsung ima ime, i gomilu para daje na marketing, takođe dostupnost odlična, u Palestini bi mogao da ga nađeš.
HTC nema ništa od toga, ali ima cenu. Zato i propadaju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To je najveci problem. Sto ljudi kupuju ime misleci da ce dobiti najbolje. U praksi to nije tako. Juce u jednoj radnji koja prodaje mobilne telefone u novom merkatoru na Novom Beogradu udjem i pitam da li imaju Htc10. Prodavac me je pitao "Kako?" "Koji model?!" Ponovim mu i on kazem nemamo tako nesto!? Jedna vrlo zalosna situacija.

Pa to treba da ti bude jasan pokazatelj interesovanja za taj model!

Sent from my SM-G930F

@BataHTC

i bas zbog toga bi trebali u startu makar 100e nize da startuju i budu konkuretniji sa cenom.

Bas zbog toga sto samsung i jabuka imaju agresivan marketing i novce da to izguraju za njih zna svaka dzudza od palestine do average joe-a u americi.

Uredjaj kao uredjaj ima svoje prednosti i mane, ali je svakako spadao i spada u "top x" uredjaja na trzistu. Ali po to ceni od 550-560e svakako nije "best buy", posebno zbog Nexusa 6P recimo koji moze da se nabavi za ~400e u Srbiji.

"Best buy" je bio za ~400e koliko sam ja platio nov HTC 10 a imao sam izbor izmedju njega, S7 i 6P (koji mi je bio prvi izbor ali mi se nije cekalo par nedelja da im stigne na lageru). I ne zalim zbog kupovine, jer sam znao sta dobijam a sta ne.

Kao celina (izrada, update podrska, UI, audio reprodukcija...) HTC10 jeste bolja kupovina od S7 (ali ima inferiorniji ekran i kameru u point & shoot modu), no opet svako ima svoje preference i sigurno se ne bi slozio sa mnom.

Shvatam da si fan, ali budi malo realan. I ne, ne smatram da vredi 600e, isto kao sto ni jabuka ni samsungovi modele (pa i modeli drugih) ne vrede taj koji traze za iste... Ali pored Nexus serije, realno sto je uvek vredelo uzeti u razmatranje su Sony i HTC modeli (sem ako nisu one "limun" serije od prosle godine unakazene zbog SD procesora).

Poslednja izmena:
Tuzno, ali marketing utice 90% na zombi kupce, a to da samsungov sistem ne moze da drzi 10 aplikacija u pozadini je jos tuznije.

Sent from my m8 using Tapatalk

Ja mislim da ce desetka da bude moj naredni telefon. Ako kojim slucajem Pixel XL bude imao dobar DAC, jednako dobar kao 10 ili bolji, onda ce Pixel imati prioritet.

Mene nervira sto nema soft. dugmice i ova glupost oko thermal podesavanja i GPU-a.

Izbacuju razne thermal update-ove za PokemonGo :D

Unlocked verzija je dobila pre nekoliko dana Septembarski update, 401 zakucana na 1.95

Meni je baš prednost što nema softverske dugmiće, to mi je glupost od samog početka, ne vidim nijedan plus toga. :)

Kada se naviknes na iste vise nikada ne mozes da koristis druge. Ja se pogubim kada uzmem telefon sa "hardverskim" dugmicima

Mene nervira sto nema soft. dugmice i ova glupost oko thermal podesavanja i GPU-a.

Izbacuju razne thermal update-ove za PokemonGo :D

Unlocked verzija je dobila pre nekoliko dana Septembarski update, 401 zakucana na 1.95

Poboljsan je standby i potrosnja prilikom lakseg koriscenja je dosta manja, meni makar. U pocetku sam max mogao da izvucem 36h sa laksim koriscenjem (WA, pozivi, malo surfa, sync, malo YT-a), sada moze i do 60h bez problema- sto je na nivou Z2.

Pre update-a znao je da proguta i 4%-6% preko noci, odnosno oko 25% za 24h samo u "hibernaciji", sada je to prepolovljeno u najmanju ruku, standby je odlican (1-2% max preko noci i ~10% na 24h)... Takodje i baterija i cpu su na konstantno nizim temperaturama pre update (32-34C pre i retko su padale ispod 30, 24-25C, max 28 posle update-a- govorim samo o standby rezimu, sa upaljenim WIFI-jem ili pak 4G i sync uvek na on), tako da nije bilo samo optimizacije za Pokemone... I generalno se ne oseca da je topao prilikom snimanja, surfa ili MT-a kao pre...

Inace kada se "nagazi" uz samo 4G, lokacije, net, yt i muzika izlazim na 12-14h koriscenja i oko 4-4:30h SOT-a - odnosno zavrsi uvece na punjacu sa 20-30% preostalo na bateriji. Nazalost ekran je najveci potrosac. U prilicno koriscenju sa WIFI surfom i YT, lako moze da prebaci i 6h SOT-a. U oba slucaja je brightness na 70% - 80%...

Moguce je da i nije do update-a, vec da je baterija "proradila" posle vise ciklusa punjenja. Mada imam utisak da su dosta sredili ispod haube i smanjili potrosnju (verovatno agresivnijim u-clockom 820-ice). Ali nekih "stucanja" ili usporavanja u radu nisam primetio do sada...

Poslednja izmena:
@Yojinbo To je pozitivna informacija, znači da rade na poboljšanju kad već nisu ispunili 15-day Google upgrade.

Uopste nisam pristalica toga da korigujes cenu da bi bio privlacniji kupcima. Kao sto kazes budite jeftiniji 100€ i da vidis kako ce se prodavati. A zasto? Zasto kada sa punim pravom mozez da budes i skuplji jer si isti kao i oni ako ne i bolji. Zasto ljudi misle da ono sto je najprodavanije je po automatizmu i najbolje? Pa i Rolex je najprodavaniji sat na svetu a daleeekooo da je i najbolji. Zapanjuce sto ovde ljudi koji prodaju te telefone ne znaju nista osim samsunga i iphone.

Mislim da nisi razumeo šta su hteli da ti kažu. Niko ne spori da je 10 odličan telefon, pa i ja sam prvi hteo baš 10 umesto ovog S7 edge, ali je problem taj marketing i to što su toliko dosadni da su ljudima prosto usadili u glave da su sinonim za telefon pre svega (redosled nebitan) iPhone i Samsung, pa tek onda sve ostalo. E bas zbog toga, a ne zbog manjka kvaliteta, kako bi podigao reputaciju i postao rame uz rame sa gore pomenuta dva brenda, htc je morao da spusti cenu i proda 10 u daleko većim količinama.
Drugi problem je dostupnost. Prvo se nije svuda pojavio, kad se pojavio nije ga bilo u dovoljnim količinama i ljudi pohrlili da kupe za opet gore pomenute brendove. To je to. Ništa drugo.
Mene lično 10 i dalje svrbi i s vremena na vreme me spopadnu bubice da menjam ovaj za 10...

Sent from my SM-G935F

Stvar je jednostavna, HTC ne može da se takmiči cjenovno sa Samsungom jer Samsung je napravio barem 30 puta više S7/Edge telefona. Na količinu ide i niža cijena, htc ne može priuštiti sebi tako nešto. Da bi napravili uštedu stavljaju stariji Gorilla Glass, stariji storage i sl...

Poslednja izmena:
poz svima :)

posto mi je lg g4 crkavela u poznatom maniru, ramisljam o sledecem mobu

nexus 6p mi je preveliki, samsung ne mirisem, apple da ne spominjem vec

sta mogu ocekivati od 10 u odnosu na g4, koji mi je bio fenomenalan dok nije otisao u vecna lovista

Očekuj sve bolje - olakšan software, nešto jači hardware, mnogo dobar zvuk, alu izrada, fp senzor... Možda je samo ekran slabiji (uglovi, osvetljenje), ips na G4 je vrlo dobar, po meni vrlo blizak amoled ekranima.

Zna li neko koja brzina micro sd kartice je potrebna za snimanje Full HD i 4K video snimaka sa HTC 10?

Hoce biti u Vipu desetka i da li je uopste bio u ponudi ? Istice mi ugovor u decembru pa razmisljam da ga uzmem + ako budu neke akcije pred novu godinu :)

Evo izašao i Pixel, +- u odnosu na htc 10. Pixel ima neznatno bolji i noviji CPU, Amoled ekran, možda je i kamera bolja... dok htc 10 ima bolji zvuk, meni se više sviđa i dizajn, veću rezoluciju ekrana...

... i microSD, OIS na obe kamere, odlican audio output i gotovo duplo jeftiniji. Chipset jeste noviji, manje trosi ali je underclock-ovan cpu. Nece biti razlike u performansama osim u potrosnji i optimizaciji softvera. Ne znam za pixele kakav audio izlaze imaju.

Pala cena desetke u telenoru. Sada je 1 dinar uz premimum + paket. To je definitivno najbolja opcija za uzeti. S obzirom da ce ljudi nagrnuti na iphone i verovatno pixel kad bude dosao narednog meseca.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Pasce u zaborav. U stvari, nesto za sta se ne zna, ne moze ni da se zaboravi

Evo u CH je vec 500fr (450€) silber. Bio do skoro 700fr. Sad je vec neka prihvatljiva cena i dobra kupovina

To je sjajna stvar mocicemo da kupimo najbolji androdid telefon za najmanje para. :)

Gde ste videli da je 10 450 evra kod nas, koliko vidim i dalje je u rangu 580-620e

Pa sigurno da može kao i svuda. Iskreno ne znam koliko. Ali i da je 8% pa dolaziš na cenu od 400€. E sad ovo je akcija silber modela. Ne znam koliko ce da potraje u toj radnji

Uzeo sam desetku. Telefon je odlican, preostaje mi samo da sednem da ga podesim kako mi odgovara

samo sad treba da nadjem normalni case, i da dokupim usb-c kablove za punjace :D

Nazad
Vrh Dno