Ima na xda tema vezana za throttling ->
http://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/htc-10-throttling-bit-t3368371 (mada ima i nekih "Yt testova" sa vise modela, pa moze da uporedi).
To za ekrane nisam ni ja znao dok nisam ovde malo prelistao i video foru sa serijiskim brojevima i zabrinutost varijantama "Perfume" i "Lifestyle". Mada ova Lifestyle varijanta i nije za EU podrucje.
Sa lutrijom za ekrane je bila frka oko pocetnih serija, verovatno su upeglali do sada (mozda i gresim). Vredi baciti pogled i ispratiti strane forume pre kupovine. Sindrom prvih serija imaju svi proizvodjaci.
U svakom slucaju Tianma vs Sharp trenutno i nema neke razlike, ako su oba modela bez problema kao sa tim prvim serijama sto nije bio slucaj. Generalno Tianma trosi manje od Sharpa dok ovaj drugi ima jace osvetljenje za nekih ~nitsa.
U principu ja sam uzeo na "dza-bu" tj odmah i za znacajno manje novca (recimo jedan N5x) nego sto je trzisna cena ovde u EU. Tako ispalo jer mi se nije cekalo jos koju nedelju da isporuce 6P (koji sam imao prvobitno u planu), jer je zastupljenost iz nekog "razloga" smanjena. Bukvalno je bilo daj mi sta imas kod sebe na lageru do te cene...
Moje neko misljenje je da ima boljih opcija ali da je 10ka zaokruzen proizvod, sa dosta pozitivnih stvari i skoro bez nekih vecih negativnih. Moze se gledati da je smanjena verzija 6P sa par "modifikacija". Voleo bih doduse da su ostali pri nekom 1080p panelu zbog baterije i da su zadrzali dual "boomsound" zvucnike umesto citaca otiska - koji je praktican ali je vise u fazonu zbog trenda tu i ne bas nesto potreban. Eventualno neka bolja IP zastita umesto tog fp-skenera bi znacila ali vise u fazonu od prosipanja vece kolicine tecnosti ili kise, jer nisam lud da potapam uredjaj u bilo sta.
Jedino sto je cena paprena i sto realno nema "wow" faktor, odnosno nesto po cemu odskace od konkurencije. Vredi uzeti kada se cene unormale i sigurno je bolja opcija od konkurencije na trzistu.
Mada kakve su cene, iskreno za manji novac 6P je bolji buy po meni, naravno ako vam velicina odgovara.