Šta je novo?

HTC 10

I pored toga što sam fan htc-a pitanje je isplati li se dati isti novac za htc 10 pored s7 edge koji ima bolji ekran, bateriju, kameru...

Ima na xda tema vezana za throttling -> http://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/htc-10-throttling-bit-t3368371 (mada ima i nekih "Yt testova" sa vise modela, pa moze da uporedi).

To za ekrane nisam ni ja znao dok nisam ovde malo prelistao i video foru sa serijiskim brojevima i zabrinutost varijantama "Perfume" i "Lifestyle". Mada ova Lifestyle varijanta i nije za EU podrucje.

Sa lutrijom za ekrane je bila frka oko pocetnih serija, verovatno su upeglali do sada (mozda i gresim). Vredi baciti pogled i ispratiti strane forume pre kupovine. Sindrom prvih serija imaju svi proizvodjaci.
U svakom slucaju Tianma vs Sharp trenutno i nema neke razlike, ako su oba modela bez problema kao sa tim prvim serijama sto nije bio slucaj. Generalno Tianma trosi manje od Sharpa dok ovaj drugi ima jace osvetljenje za nekih ~nitsa.

U principu ja sam uzeo na "dza-bu" tj odmah i za znacajno manje novca (recimo jedan N5x) nego sto je trzisna cena ovde u EU. Tako ispalo jer mi se nije cekalo jos koju nedelju da isporuce 6P (koji sam imao prvobitno u planu), jer je zastupljenost iz nekog "razloga" smanjena. Bukvalno je bilo daj mi sta imas kod sebe na lageru do te cene...

Moje neko misljenje je da ima boljih opcija ali da je 10ka zaokruzen proizvod, sa dosta pozitivnih stvari i skoro bez nekih vecih negativnih. Moze se gledati da je smanjena verzija 6P sa par "modifikacija". Voleo bih doduse da su ostali pri nekom 1080p panelu zbog baterije i da su zadrzali dual "boomsound" zvucnike umesto citaca otiska - koji je praktican ali je vise u fazonu zbog trenda tu i ne bas nesto potreban. Eventualno neka bolja IP zastita umesto tog fp-skenera bi znacila ali vise u fazonu od prosipanja vece kolicine tecnosti ili kise, jer nisam lud da potapam uredjaj u bilo sta.

Jedino sto je cena paprena i sto realno nema "wow" faktor, odnosno nesto po cemu odskace od konkurencije. Vredi uzeti kada se cene unormale i sigurno je bolja opcija od konkurencije na trzistu.

Mada kakve su cene, iskreno za manji novac 6P je bolji buy po meni, naravno ako vam velicina odgovara.

Poslednja izmena:
@vladix
Isplati se. Baterija je jedina jasna prednost za edge.
@mushmular
Još ga nisam video uživo, ali mislim da je izrada taj wow, bar meni.

Poslednja izmena:
^ izrada i brzina je sto ostavlja najvise utiska na prvu, ali tek kada se nakace full over-ear sluske onda tek vilica pada...

Ali dzabe kada je neupadljiv u prodavnicama pored agresivno forsiranih standova samsunga i jabuke ovde u EU. Bukvalno apple i samsung imaju svoje standove u svakoj vecoj radnji dok ostatak ponude smartfonova stane u nekoliko reda na jednom rafu.

Velika vecina ce pre da posegne za ponudom samsung ili jabuke nekog HTC-a koji je na marginama i rezervisan za malu grupu fanova lojalnih brendu ili pak hw entuzijasta. Posebno sto je markentiski potencijal gledajuci na vodece smesan i sto je nazalost HTC sveden na neku vrstu "podrumske firmice entuzijasta". Prava je steta sto finansijki nemaju nacina da plasiraju vrhunski hardver na trziste.

Mada i jesu vukli upitne poteze za koji su sami krivi i koji su ih doveli u situaciju gde jesu (da se ne ponavljam kao papagaj- boomsound). Mada su konacno doneli zaokruzen proizvod koji moze i vise nego da parira konkurenciji, ali su zato zacepili cenu...

EDIT: Iskreno pre 2 godine sam se lomio izmedju Z2 i M8 i tada je veca baterija i bolja kamera presudila u korist Sonija, iako mi se mnogo svidjao M8. I to jos kao kupcu koji gleda da izvuce najvise za kes i ne bih se libio da isprobam nesto i drugo van "mainstreama". Dok ce vecina opet jos vise prosecnik kupaca sa kesom da posegne za ono sto se najvise gura kroz reklame i razne online testove...

Tako da nazalost HTC ipak nedostaje taj neki veci "wow" faktor za prosecnog kupca i cena koja je konkuretnija u odnosu na vodece igrace.

Poslednja izmena:
Da, pisali smo o verzijama, model id-u, ekranima. Super, sve si pronasao :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

^ ne znam da li se na mene odnosi, ali da.. :)

nadjoh na netu kako samo na osnovu serijskog broja svakog modela moze da se vidi u kojoj fabrici i kog datuma je tacno sisao sa trake... okacio sam par stranica unazad. ista fora vazi i za m7/8/9 modele

^^ lol, skoro pola godine im stoji na standby za review....

Inace stigao je novi update 1.95.773 (499mb). Poboljsanja vezana za performanse, bateriju, thermal za pokemon go (lolwhut?!)... +poslednji security patch od Gugla

Stavio sam da se skida pa cu videti.

Inace da li je pametno raditi factory reset za ovakve vece apdejtove ili samo na "major upgrade" - prilikom prelaska na novu verziju Androida?!

Naravno ako ne dodje do divljanja aplikacija.

Poslednja izmena:
Pa ako ti ne divlja potrošnja ili bagovi onda nemaš ni razloga da radiš factory reset. Ja radim eto čisto da bih uradio samo na tim većim apdejtovima tj kad je novija verzija sistema, a ovo u međuvremenu isključivo ako se pojavi neki problem. To generalno važi za sve brendove i sisteme...

Sent from my SM-G935F

Pa da, slazem se.

Obicno ne radim FR kod manjih apdejtova, uglavnom kada prelazim na novu iteraciju Androida. Ali mi je ovo poprilicno cudno sto se velicine samog apdejta tice. Ne pamtim da sam dobio ikada ovako veliki apdejt sem ako nije nova verzija.

Cak i Nexus 7 (2013) skoro prebacio na 6-icu, pa nije bio preko 400mb-a ako se ne varam...

Jedino ako nisu radili veci "overhaul" Sensa?

Vec neko vreme citam razne forume i testove o svim novijim telefonima (6p, htc 10, s7, z5, lg g5,itd...)
Nijedan nije savrsen. Svaki ima neku manu.
Kad bi HTC 10 imao bateriju 3500mah + exynos procesor, sadasnju izradu (kvalitet samog telefona) i kameru sa nexus 6p.. PA bio bi to savrsen telefon. Mogu jos da dodaju super amoled ekran i da uniste konkurenciju
Pa se prosto pitam dal je to takticki... Jedne godine poprave bateriju al stave nesto drugo lose. Pa onda poprave i to pa stave nesto trece lose. I tako u krug. DA bi kupovali iznova i iznova.
Kad bi HTC 10 bio (kakav sam opisao gore),, pa nebi imalo potrebe menjati ga 6 godina.. A mozda i vise....

Poslednja izmena:
Bi oni to uradili da mogu, pogotovo u njihovoj situaciji.

Pa sta je tesko uraditi tako nesto? Pitanje dal ce samsung dati exynos, al ne vidim sto je tesko staviti amoled, bateriju od 3500 i kameru od 6p.
Pretpostavljam da ce nadolazeci htc nexus (jaci model) biti zver.. Izrada jednog htc-a uz kameru i bateriju nexus 6p, a na sve to cist android

Kamera je i bolja od 6P, hardverski. Isti senzor uz OIS + nešto širu blendu. Ono zbog čega Nexus pravi bolje fotke je HDR+ što je Googleov algoritam i to htc nikako ne može imati.

Sent from my Nexus 6P

PA vidis to mi nije bilo jasno jer na papiru se vidi da je bolja.. Ali nisam znao za taj algoritam. To znaci da ce HTC nexus biti najblize savrsenstvu. Dobra kamera i (nadam se) kvalitet izrade, uz veliku bateriju i cist android.. Jos kad bi kupili exynos :)

Imam problem... Mikro SD kartica mi se unmountuje sama od sebe... Restartujem telefon, sve ok, i posle malo vremena opet isto. Kartica je SanDisk od 128gb. Guglao sam, ima puno ljudi ovaj problem, nevezano za HTC 10, ali nema rešenja... Zna li neko?

Probaj da ocistis pinove kartice.

Ово је послао 6п!

Ljudi, da li imate neku primedbu na osvetljenje displeja? Kako se ponaša na suncu? Da li je baš tolika razlika u odnosu na s7? Znamo da je Amoled inferioran, ali ipak da li su uporedivi.

Poslednja izmena:
Šta ti si želeo da kažeš sa ovim - "amoled je inferioran"!?

Sent from my SM-G930F

Ljudi, da li imate neku primedbu na osvetljenje displeja? Kako se ponaša na suncu? Da li je baš tolika razlika u odnosu na s7? Znamo da je Amoled inferioran, ali ipak da li su uporedivi.

Jeste nesto slabije, ali nemam nikakvih zamerki. Drzim u Vivid modu i vidljiv je napolju. sRGB mi deluje isprano, ali ekran kao ekran uopste nije los. (inace u mom je Tianma panel).

Mogu jedino da uporedim sa Nexus 6 ekranom (koji je tuki) i amoledom sa S6-ice...

Desetka po oglasima sada moze da se nadje za 550-560€ to je super cena. Do nove godine verujem da moze da se spusti do 500€ i to ce onda biti pun pogodak.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Druže, daleko da je ta cena "super". S7 i G5 su uveliko ispod 500e.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Kakva je kamera kad se uporedi sa s7?

Ako je neko imao priliku da uporedi.

Izvini a zasto samsung, iphone, lg mogu da stave cene od +600€ a htc ne moze? Pogotovo sad, ni u cemu navedeni proizvodjaci ne beze htc-u.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

S7 ima za 450 po oglasima
G5 ispod 400

Sent from Nexus 6P

Nazad
Vrh Dno