Šta je novo?

4K HTPC

To je siguran znak da ti ne ide preko graficke vec samo preko procesora.
Koji drajveri su ti instalirani za graficku?
Znas li kada bi ovaj dual core procesor pustio 4K da nije graficke podrske?
Taj bi imao problem i sa 1080p.
Instalirani su Windows-ovi driveri, pre sam imao i zvanični AMD driver, međutim je i tada video seckao (čak je i procesor zakucao na 100%) . Kako da prebacim na grafičku to?

Ja sam na laptopu to dobio sa madVR, nvidia 315m nije isto htela...
Kada sam njega instalirao dobio i HW asceleraciju i u browserima, edge radi sad dobro.

Ja sam na laptopu to dobio sa madVR, nvidia 315m nije isto htela...
Kada sam njega instalirao dobio i HW asceleraciju i u browserima, edge radi sad dobro.

Otvoriću novu temu u Windows-Operativni sistemi, da vidim jel ima neko sa AMD procesorom da zna kako da "namestim output" da ide sa grafičke.

Cemu smaranje i grafe od 200-3k eura kad mali kinez pusta 4 k bez prob a kosta 30e?

Poslednja izmena:
Kul. Ajde pusti mi na pp gde to mogu da uzmem. Ako radi, dodjem ti pivo. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sa Potplayer moze svasta nesto, moze da pusta filmove, youtube, itd...u 60fps.
I to sve da radi na leru, ne greje se, da negovorim o mogcnosti podesavanja i koriscenja raznih drugih programa, player-a...

Sa Potplayer moze svasta nesto, moze da pusta filmove, youtube, itd...u 60fps.
I to sve da radi na leru, ne greje se, da negovorim o mogcnosti podesavanja i koriscenja raznih drugih programa, player-a...
Moze da pusti youtube 4k 60fps?Ovaj box ne pusta 4k sa youtube zbog vp9 kodeka koji je potreban za to max ide 1080 p,sto se tice ostalog 4k sadrzaja sve ok ide ...a i playere mozes da biras.Koji je to uredjaj sa tim procesorom i koliko kosta?

Poslednja izmena:
Moze da pusti youtube 4k 60fps?Ovaj box ne pusta 4k sa youtube zbog vp9 kodeka koji je potreban za to max ide 1080 p,sto se tice ostalog 4k sadrzaja sve ok ide ...a i playere mozes da biras
Moze, imao sam ga pre ovog i5, bas mi bilo zao da ga prodam...ali sta da radim da ga drzim u fioci?
Ima po oglasima za 2000 din, stvarno dzabe za ono sta nudi.

Screenshot (187).png

Vidi sta radi sve sa 11% zauzeca, otvoreni tabovi, skida, pusta 4K bez i jednog dropped frames.

Poslednja izmena:
Moze, imao sam ga pre ovog i5, bas mi bilo zao da ga prodam...ali sta da radim da ga drzim u fioci?
Ima po oglasima za 2000 din, stvarno dzabe za ono sta nudi.
Sta bre zezas ,potrebno je da graficka ima hdmi izlaz 2.0 da bi islo u 4k 60fps na tv 4k(koji takodje mora da ima hdmi 2.0),ako grafa ima izlaz hdmi 1.4 ide max 4k 30fps ...a i youtube je totalno nebitan .@BoskoS"Uzeo sam novi lg, neka verzija sa hdr-om. Ne znam sta je pravi htpc
Moja ideja je da bude sto manji i sto tisi. Nikada necu igrati igrice na njemu. Samo muzika i filmovi."

Poslednja izmena:
Sta bre zezas ,potrebno je da graficka ima hdmi izlaz 2.0 da bi islo u 4k 60fps na tv 4k(koji takodje mora da ima hdmi 2.0),ako grafa ima izlaz hdmi 1.4 ide max 4k 30fps ...
E to ne moze bez neke graficke koja podrzava, onda bolje ta kutijica...sad videh da moze, to je stvarno dzabe.

Screenshot (292).png

Kako se ta kutija bori sa 4k pune veličine (ne ove YouTube klipove "male" veličine)? I kako ide sve to kada mora da vuče iz LAN-a preko kabla sa drugog kompjutera?
Jel može ona 4k @60hz?

Dajte link da vidimo šta je to :)

Vuk zaboravio da ima nakacen gtx960. :D

@Nemanja, preporucivao ti ja nekad ranije kad si uzeo TV. Ako se dobro secam, nije ti odgovaralo sto ne mozes da podesis lepo software kao na PC.
Baci pogled u Android box temi. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

sta ne moze da se podesi ?:)Android tv os nije bas za podesavanje ali je fora sto ovi uredjaji imaju klasican android mozes da im radis sta hoces,otprilike....

Nisam :) onaj predhodni je na integrisanoj intel, ali ne moze preko 30fps, ali to sto pusta lepo ide bez velikog zauzeca cpu/gpu.
Moze cak i HEVC ali to ga tera na limit.

Screenshot (189).png Screenshot (196).png

Poslednja izmena:

@Nemanja, preporucivao ti ja nekad ranije kad si uzeo TV. Ako se dobro secam, nije ti odgovaralo sto ne mozes da podesis lepo software kao na PC.
Baci pogled u Android box temi. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sećam se i znam da je nešto bilo, nego rekoh možda je ovo nešto novo, da se promenile stvari...

Ali sa Celeron G3900T su se promenile, 4K u 60hz opusteno.

Nema ploče sa HDMI 2.0 (osim 3 gaming modela od preko 150€) tako da ne mogu da daju 4k @60hz.
Maksimalno 4k @30hz.

Koji plejer koristiti, i koja stelovanja na plejeru?
Monitor je LG 27UD68 4K
graficka GTX 750 ti.
procesor I5 4460,
HDMI 2.0 veza, nema display port na grafickoj. Kad padnu cene novih 10xx, uzecu neku.
Za sada gledam samo na monitoru.
Gledao sam Warcraft 4 K, i po meni je ok.
Da ll i sta dodatno stelovati?
Kasnije planiram na tv da povezem komp, samo zbog graficke, da ne bih stalno menjao HDMI kabal.
Hvala drugari,
pa da Vas cujem.

Ajde i ja da pitam nesto.
Imam i5 6600k i gtx1060
Instalirao pot player i kodi ali nikako da nateram da kodi radi hw 4k fajlove. Tacnije x264 4k pusta ali ove semplove sa x265 hevc ni da cuje. Probao i madvr ali to tek nece nista da pusti. Podesim da ide preko nvidia cuda ali nece.

Ajde i ja da pitam nesto.
Imam i5 6600k i gtx1060
Instalirao pot player i kodi ali nikako da nateram da kodi radi hw 4k fajlove. Tacnije x264 4k pusta ali ove semplove sa x265 hevc ni da cuje. Probao i madvr ali to tek nece nista da pusti. Podesim da ide preko nvidia cuda ali nece.
Nemoj da zezas, ja planiram da kupim 1060...:d
Ukljuci DXVA.

Screenshot (126).png

Daj i tačan model kartice.
Ima naš još par koji pored Vuka merkamo baš nju.

Nazad
Vrh Dno