Šta je novo?

4K HTPC

Ja pustam preko HDMI na TV u 4K...sa DRS promenim rezolucij u 4K.
Graficka tada radi u punom pogonu...ali gura 60fps i 60hz.

@BoskoS probaj da prebacis na EVR video render, da ti ne ukljucuje smooth 60fps.

Mmmmm da....
Ajde idi na http://www.testufo.com/#test=frameskipping i snimaj tv dok je na 4k 60hz jedno 30s. Nebitno dal ti kamera snima u 30 ili 60 fps.
Posle okači snimak na dropbox ili gde već možeš

Sent from mTalk

Btw ako neko ima nekog u Americi nek kupuje
http://www.bestbuy.com/site/offer/1...D=1&siteID=TnL5HPStwNw-SeWcIeBWW_kdiP7cqYmANw

Poslednja izmena:
Evo....auuu koliko nepoverenja.

Screenshot (172).jpg

Uradi kako sam ti rekao. SS i podešavanja u drajveru ne znače ništa.

Sent from mTalk

Ne mogu da pridjem HDMI-portu, nova ploca je malo vise stoji nego stara.
Kilavo kuciste, ne da se iskriviti...moram seci.

IMG_20160907_145042.jpg IMG_20160907_145101.jpg

Cek, ti guras 4k preko vga kabla?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cek, ti guras 4k preko vga kabla?

Da na monitor ima samo VGA ulaz, krs svetski, na TV HDMI...evo uploadujem snimak sa monitora.
Okacicu i sa TV samo da isecem kuciste.

Snimi tv kad je u 4k 60hz priključen u komp i kad radi ovaj test. Snimak, ne slika.
Tvoj monitor je za ovu konverzaciju beznačajan i ne znam što si ga uopšte snimao.

Sent from mTalk

Snimi tv kad je u 4k 60hz priključen u komp i kad radi ovaj test. Snimak, ne slika.
Tvoj monitor je za ovu konverzaciju beznačajan i ne znam što si ga uopšte snimao.

Sent from mTalk
Hocu, samo da sredim kuciste...moracu da vadim sve napolje.
Ja znam da ovako gledam filmove koji su u 4K...sad sta ti hoces da dokazes to ne znam?

Čekaj, je l' tebi uopšte tv 4K?

Ako nije, čemu sve ovo :)

Moj komentar se odnosi na to da poprilicno sumnjam da ti ta gtx 950 ili koja vec tera TV u 4k 60hz.
Ajde snimi kao sto ti rekoh, ne vidim u cemu je problem.
To sto tebi pise u drajveru da ti TV radi u 4k 60hx to upste ne mora da bude tacno.
Jedini relavantan test je onaj sajt do kog sam ti dao link.
Ja sam stelovao mog Shimiana da radi u 120 Hz a i igrali smo se duze vreme ja i jos jedan lik i Zajecara tacno koja karta za 4k 60hZ (koji ce valjda i on da se ubaci u temu).
Stoga znam da to sto ti nesto pise u drajveru uopste nije merodavno.
Btw koji model TV je u pitanju?

Poslednja izmena:
1080p/60hz Haier...krs isto, e sad nisam merio koliko na TV ide cega, film ide...

1891ffde136fcc362f644d74b6304207.jpg
ovome nema kraja. Sta mi sada ne radi?!

Pusti u chrome...

5c4a7b4ab92e459b5ce8aad0af9d8a2c.jpg

Ili ovo ili poor performance. I onda ubode 40 frejmova i 40 herca i kaze valid. Na par sekundi.

Hajde zatvori druge tabove i taj torrent, samo taj test neka ti je otvoren...

Nema razlike.

Miskonius, ima li svrhe da snimam i kacim kada mi ovo izbacuje?

Bas i nema, kad tu ne prolazi...kupi 950/960 i uzivaj.

Ima bas dobrih testova...

Screenshot (179).jpg Screenshot (178).png

Nema razlike.

Miskonius, ima li svrhe da snimam i kacim kada mi ovo izbacuje?

Nema.
Šta je to monitor ili tv?

Vuče oćeš da nas udostojiš onog testa na tvom TV-u? :d

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Nema.
Šta je to monitor ili tv?

Vuče oćeš da nas udostojiš onog testa na tvom TV-u? :d

Sent from mTalk
Naravno, ali ne pratis temu...moram da resim prilaz HDMI izlazu.
Ne brini necu te uskratiti tog zadovoljsatva, a i mene interesuje da li ima tih 60hz.

Lg uh7707

Kod tebe nije nešto u redu.
Isto imam Intel integrušu i monitor mi prolazi na 2560x1440@60hz i TV na 4k @30hz.
Moj TV može da radi na 60hz ali grafička to ne podržava.
Da bi nešto radilo u 4k @60hz mora da se ima karta novije generacije rx 480 ili gtx 1080, da se tv poveže hdmi kablom na aktivni dp to hdmi adapter i onda se ubode u grafičku i radi.
Tv neće da radi na 60hz ako se ubode u hdmi izlaz na karti već samo na 30 čak i na gtx 1070. Testirali smo, nemam razloga da vas lažem.
Pre toga smo probali sa 270x, 280x i 290x i preko hdmi i preko Dp konvertera i tv je uvek radio u 30hz iako je u drajveru stojalo da radi na 60hz.
Btw jel taj tvoj tv podržava 4k 60hz?

Sent from mTalk

1080p @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes
1080p @ 120Hz : No
4k @ 30Hz @ 4:4:4 : Yes
4k @ 60Hz : Yes
4k @ 60Hz @ 4:4:4 : Yes

"Most resolutions worked, except for 1080p @ 120Hz. To get 1080p @ 60Hz @ 4:4:4, set the input icon to 'PC' (you'll get the same input lag as you do in game mode). For 4k @ 60Hz @ 4:4:4, 'HDMI Ultra HD Deep Color' must be enabled. Since the LG UH7700 has a wide viewing angle, it would work well as a PC monitor viewed from up close"

Ceo test...http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

Ne znam. http://www.lg.com/us/support/products/documents/UH7700 Series Spec Sheet.pdf

Dakle svakako mi treba aktivni dp na hdmi?

Koja ti je integrisana? 4600? I pusta filmove bez problema na 4k@30hz?

Tvoj TV nije 3D što mi govori da ne podržava 4k @60hz. Mislim da sam čuo da postoje neki modeli bez 3d i sa 60hz ali to su noviji modeli i nema ih mnogo.
Tebi dp to hdmi adapter ne treba jer tvoj tv ne podržava 4k 60hz. True motion 240hz zaboravi, to su gluposti (interpolacija) Čak i ako ga podržava jedino zašta bi ti vredelo da ga uzimaš jesu igre a za to ti treba jaka karta (gtx 1070 pa nagore) jer su filmovi snimljeni u uglavnom 24fps i tebi za gledanje filmova ne treba ništa više od toga (30hz).
Filmovi na hd4600 ne rade kako valja jer slika zacrni posle 10 min i vrati se posle 2-3 sekunde. Moram još da isprobam neke varijante ali hd4600 ne bih preporučio za gledanje filmova.
Dakle, smanji refresh rate na 30hz i onda udari onaj test u Chromu.

Sent from mTalk

Stoji u testu i specifikacijama da podrzava, ima i HDMI 2.0 ulaz jedan od uslova.
Samo ti treba HW koji to isto isporucuje.

Ne sporim da TV možda i može da radi u 4k 60hz, poenta ovog mog pisanija je da to neće dobiti sa gtx 950/960 :)

Sent from mTalk

Evo ga lik iz Zajecara da se prikljuci, posto sam procitao sve :)
Imam LG 60UF852 ( valjda) , povezanu na masinu iz potpisa , sa jednom promenom, graficka je 1070 Gigabyte.
Povezana je preko aktivnog Club 3d DP adaptera ( DP to HDMI) obicnim HDMI kablom i to 10 m :)
Esada:
Kad povezem direktno hdmi hdmi, graf isporucuje 4K ali u 30 hz, ( pritisnem INFO na daljincu i on pokaze u cosku sta mu serviram)
Kad povezem preko DP to HDMI, radi lapo sa 60 hz....
Driveri uredno prijavljuju 60hz, ali tv kaze 30 hz....
Adapter imate kod madjara, za par dana nabavljau i donose, 38 evra ja platio....

Za koji dan stize AMD 470, pa cu probati i nju sta kaze, da li moze 60 hz da isporuci....

Vrh Dno