Ima, na tu intezinu placanje samo u evrima, plus su uveli taksu od 800din za nju..Koja pljackaU Intesi je frei. I nema bolje od nje.
ja imam dva devizna u intezi ali posto mi internet kartica odlicno radi nemam razlog da uzimam electron koji vec imam u drugoj banciZa dinare ide EUR-HIT kurs.
Otvori se jedan jos devizni racun za nju i isto kao VI radi.
Ал се бојите злоупотреба.Па и интернет картица је везана само за један рачун а и та твоја једна картица је везана за 2 рачуна па је и ту могућа злоупотреба.Мислим да је поента издавања интернет картица повећање прихода банке.Имате већину банака с електрон картицама које не могу на нет,али се поред њих нуде и поклон картице као и оне које могу на нет(интернет картице)а све имају нека своја ограничења.Најгора опција за банку је једна картица која може све а њих је све мање.Najveca mana Intezine Visa electron je sto je vezana za devizni racun tako da je sav iznos na njemu podlozan zloupotrebi. To je i bio razlog uvodjenja internet Visa kartice sa svojim posebnim deviznim racunom!!! pa vi online mozete prebacivati koliko zelite.
Ako nemate neku vecu kolicinu deviza na racunima onda electron mozete koristiti bez problema.
Ne koristim intezinu electron ali electron Visu koju ja imam je vezana i za dinarski i za devizni racun pa za dinarske transakcije koristi dinare a za sve valutne devizni - ako nema sredstava na jednom od njih skida sa drugog po internim kursevima banke
Ako sam ja dobro razumeo za intezinu moze kupovina u dinarina ali placanje je sa deviznog racuna po prodajnom kursu inteza banke ???
Ал се бојите злоупотреба.Па и интернет картица је везана само за један рачун а и та твоја једна картица је везана за 2 рачуна па је и ту могућа злоупотреба.Мислим да је поента издавања интернет картица повећање прихода банке.Имате већину банака с електрон картицама које не могу на нет,али се поред њих нуде и поклон картице као и оне које могу на нет(интернет картице)а све имају нека своја ограничења.Најгора опција за банку је једна картица која може све а њих је све мање.
Застранио сам је давноAu al si ti zastranio. Internet karticom banka ne povecava prihode vec ih smanjuje (mozda su sad na nuli kad su poceli da naplacuju prvo izdavanje). Poenta internet kartice je poseban racun vezan za istu zbog sigurnosti klijenta tj kradja podataka-sto manja steta!!!
Da i moja electron (kao i revolving - kreditna) jeste vezana za 2 racuna (vezane su za iste racune) ali kakve to veze ima kada ih ne koristim po internetu???
Ово је тек бесмислено,само је довољна електрон и два девизна,без интернет картице.Може се картица злоупотребити и без интернета па ти онда оде све с ње и с повезаних рачуна,још кредитна.mislim izdaju dve kartice sa dva racuna (electron I internet) a mogu samo electron I da imate iste usluge. internet im je cist trosak ali razlog je drugi devizni racun sa kontrolom (uplate I isplate) sa istog
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Баш ми је жао банака,ево сад ћу да помогнем Интезу платити 1000 дин. за читач картица,само да помогнем запослене.Da se malo razumes znao bi da banka za svaku vrstu kartice placa godisnje (visi, amercan, MC i sl) tkz licencu (pretplatu) i ako po izdatoj kartici nemaju prosecan broj transakcija koji im oni odrede (zavisi od banke kao i od mnogih drugih uslova) banka placa penale VISI tj izdavaocu kartice!!!
Ја имам један девизни и електрон и сасвим ми је доста,немам страхове од крађе с рачуна а с хит рачуном сам имао 2 девизне партије.Мислио сам на два одвојена девизна рачуна с тим да је само један повезан с електрон картицом а не оба,а ако не може може ли штедни рачун(књижица) па онда с њега пребацивати на девизни ел. банкарством?problem je sto se ti ne razumes mnogo. Ne mozes ti da odes u banku i da trazis da otvoris dva devizna racuna!!! to nije moguce. Moguce je samo u ovom slucaju kad oni jedan devizni racun vezu za internet karticu. Ne mozes dobiti elektron sa dva devizna racuna to nije moguce. Probaj pa javi kako si prosao
U Telenoru se 500 din placa samo izdavanje (na 3 godine) MasterCard debitne, koja se vezuje za tekuci multi-valutni racun. (mozes i uzeti Progresiv paket prvi mesec, promeniti u Starter sledeceg i platices samo 300 za Progresiv tog meseca, nista vise za karticuPitanje za@alfaunits i ostale, imam vizu klasik u KomBank, dakle ona što se vezuje za devizni i još jedan dinarski, i troše se sam sredstva sa računa (nije kreditna). Plaćam je 500rsd kvartalno, imam i čuvenu Intezinu vizu internet (kad smo kod toga, skoro sam pitao, i definitvno se plaća otvaranje samo za nove korisnike, stari imaju obnovu besplatno). Razmišljam se da otvorim račun u Telenor banci, i tamo da prebacim pola plate, pitanje je:...Imaju li oni neku sličnu debitnu karticu kao što je ova Viza klasik, daju li nešto promo, možda i kreditnu, ali u okviru troškova novootvorenog računa, pošto u sumi ne bih da imam dodatne troškove (sada bih plaćao 2x održavanje računa)?
Moze, ja sam imao 2 devizna racuna, a-vista, koju godinu.problem je sto se ti ne razumes mnogo. Ne mozes ti da odes u banku i da trazis da otvoris dva devizna racuna!!! to nije moguce.
Citaj bolje i ne pricaj neistine
U Intesi NEMA troskova za Visa Electron. Ti pricas o Visa Internet, sto je druga kartica, i nudi manje svega.
Placanje moze u bilo kojoj valuti i isplativije je ili je jednako isplativo kao u bilo kojoj nasoj ili bilo kojoj svetskoj banci. Jedino nije za placanje u dinarima (nije ni Visa Internet).
U vecini banaka kod nas se danas placa 1% za devizne transakcije (negde i vise, u RF cak 2% ako je ne-EUR deviza), dok za Visa kartice u Intesi toga nema,
Што не би користио додатне мјере заштите које су бесплатне у свим банкама.ne treba citac, po defaultu, za Intesin MC, barem nije trebao za one iz prosle godine. Samo ako ukljucis ti.
U Telenoru se 500 din placa samo izdavanje (na 3 godine) MasterCard debitne, koja se vezuje za tekuci multi-valutni racun. (mozes i uzeti Progresiv paket prvi mesec, promeniti u Starter sledeceg i platices samo 300 za Progresiv tog meseca, nista vise za karticu)
Starter paket je besplatan, a za uplate i online placanja je milina stvarno (nema redova, samo je bitno da imas Telenor bankomat da bi mogao da uplatis evre ili ako bas zelis - dinare)
Jedini minus u tom slucaju je sto nije Visa, pa se ne mogu recimo povlaciti sredstva sa PayPala i sl. Sve ostalo radi. Otvoris i a-vista stedni devizni racun, i tu drzis sredstva, a prebacis na tekuci samo kada ti treba.
Telenor je stvarno superiska za te stvari, kazem jedini minus u tome je sto nije Visa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari