Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ali zasto je onda visa electron besplatna? I kaze mi drug da sa elektron nije mogao da kupi ni na aliexpresu ni na steamu

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

I Visa Internet je do skoro bila besplatna, zasto su to menjali samo oni znaju.

Pazi, ja sam odogovorio na dve-tri zadnje stranice, na oba pitanja, i to bas tokom tvojih pitanja. Znaci nije nesto sto je trebalo da listas 283 stranice, vec samo da pratis posle tvog pitanja.

A za pola pitanja postoji odgovor u FAQ, koji je u prvom postu ove teme, sto i pise u naslovu teme.

Znaci ljudi ja da uzmem visu electron moci cu da uzmem steam igre, aliexpres i ostalo?? I to je to? Ne treba mi ni jedan drugi račun samo visa electron?

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Da. I procitaj prvi post!

Citaj bolje i ne pricaj neistine :)
U Intesi NEMA troskova za Visa Electron. Ti pricas o Visa Internet, sto je druga kartica, i nudi manje svega.

Placanje moze u bilo kojoj valuti i isplativije je ili je jednako isplativo kao u bilo kojoj nasoj ili bilo kojoj svetskoj banci. Jedino nije za placanje u dinarima (nije ni Visa Internet).

U vecini banaka kod nas se danas placa 1% za devizne transakcije (negde i vise, u RF cak 2% ako je ne-EUR deviza), dok za Visa kartice u Intesi toga nema,

Najveca mana Intezine Visa electron je sto je vezana za devizni racun tako da je sav iznos na njemu podlozan zloupotrebi. To je i bio razlog uvodjenja internet Visa kartice sa svojim posebnim deviznim racunom!!! pa vi online mozete prebacivati koliko zelite.

Ako nemate neku vecu kolicinu deviza na racunima onda electron mozete koristiti bez problema.

Ne koristim intezinu electron ali electron Visu koju ja imam je vezana i za dinarski i za devizni racun pa za dinarske transakcije koristi dinare a za sve valutne devizni - ako nema sredstava na jednom od njih skida sa drugog po internim kursevima banke

Ako sam ja dobro razumeo za intezinu moze kupovina u dinarina ali placanje je sa deviznog racuna po prodajnom kursu inteza banke ???

Za dinare ide EUR-HIT kurs.

Otvori se jedan jos devizni racun za nju i isto kao VI radi.

Za dinare ide EUR-HIT kurs.

Otvori se jedan jos devizni racun za nju i isto kao VI radi.
ja imam dva devizna u intezi ali posto mi internet kartica odlicno radi nemam razlog da uzimam electron koji vec imam u drugoj banci

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Pa trenutno nemas, ali kada bude vreme zamene, eto razloga :)
EDIT: Zamenu valjda ne, ali nova izdavanja, da :)

Mislim da su to uveli jer su ljudi imali problema sa karticama, pa ih otkazivali, i uzimali nove. Pa ovako pokusavaju da ih primoraju da vise paze. (ili da zeznu one koji koriste za gambling :))

Poslednja izmena:
to je tacno ako naplacuju I zamenu

Najveca mana Intezine Visa electron je sto je vezana za devizni racun tako da je sav iznos na njemu podlozan zloupotrebi. To je i bio razlog uvodjenja internet Visa kartice sa svojim posebnim deviznim racunom!!! pa vi online mozete prebacivati koliko zelite.

Ako nemate neku vecu kolicinu deviza na racunima onda electron mozete koristiti bez problema.

Ne koristim intezinu electron ali electron Visu koju ja imam je vezana i za dinarski i za devizni racun pa za dinarske transakcije koristi dinare a za sve valutne devizni - ako nema sredstava na jednom od njih skida sa drugog po internim kursevima banke

Ako sam ja dobro razumeo za intezinu moze kupovina u dinarina ali placanje je sa deviznog racuna po prodajnom kursu inteza banke ???
Ал се бојите злоупотреба.Па и интернет картица је везана само за један рачун а и та твоја једна картица је везана за 2 рачуна па је и ту могућа злоупотреба.Мислим да је поента издавања интернет картица повећање прихода банке.Имате већину банака с електрон картицама које не могу на нет,али се поред њих нуде и поклон картице као и оне које могу на нет(интернет картице)а све имају нека своја ограничења.Најгора опција за банку је једна картица која може све а њих је све мање.

Ne znam kako je za electron, ali Intesa po defaultu za internet karticu napravi dodatni devizni račun koji je odvojen od tvog primarnog deviznog računa. Dalje je na tebi da kontrolišeš sumu koju imaš na tom "internet" deviznom računu tako što ćeš preko e-bankinga, tik pre kupovine na nekom sajtu, da prebacuješ novac sa primarnog deviznog računa na "internet" račun.

Valjda je svima jasno da nakon kupovine na nekom sajtu, od tog trenutka pa do kraja važenja te kartice, taj sajt poseduje podatke sa kojima može teoretski da vam pokupi sve sa računa.

Ал се бојите злоупотреба.Па и интернет картица је везана само за један рачун а и та твоја једна картица је везана за 2 рачуна па је и ту могућа злоупотреба.Мислим да је поента издавања интернет картица повећање прихода банке.Имате већину банака с електрон картицама које не могу на нет,али се поред њих нуде и поклон картице као и оне које могу на нет(интернет картице)а све имају нека своја ограничења.Најгора опција за банку је једна картица која може све а њих је све мање.

Au al si ti zastranio. Internet karticom banka ne povecava prihode vec ih smanjuje (mozda su sad na nuli kad su poceli da naplacuju prvo izdavanje). Poenta internet kartice je poseban racun vezan za istu zbog sigurnosti klijenta tj kradja podataka-sto manja steta!!!

Da i moja electron (kao i revolving - kreditna) jeste vezana za 2 racuna (vezane su za iste racune) ali kakve to veze ima kada ih ne koristim po internetu???

Mislis smanjuje prihode naspram Electron/obicne kartice ili nesto drugo?

mislim izdaju dve kartice sa dva racuna (electron I internet) a mogu samo electron I da imate iste usluge. internet im je cist trosak ali razlog je drugi devizni racun sa kontrolom (uplate I isplate) sa istog

Au al si ti zastranio. Internet karticom banka ne povecava prihode vec ih smanjuje (mozda su sad na nuli kad su poceli da naplacuju prvo izdavanje). Poenta internet kartice je poseban racun vezan za istu zbog sigurnosti klijenta tj kradja podataka-sto manja steta!!!

Da i moja electron (kao i revolving - kreditna) jeste vezana za 2 racuna (vezane su za iste racune) ali kakve to veze ima kada ih ne koristim po internetu???
Застранио сам је давно:)Ако је нешто било бесплатно а сад се наплаћује онда банка повећава зараду,логика.Друго причамо о заради банака а не само Интезе јер се наплаћују на све могуће начине,поклон картице,картице на рате,одложено,револвинг,интернет картице, од накнаде за издавање до провизије за конверзију,до држања обавезног депозита на њима итд.Не мислиш ваљда да банка издаје нешто бесплатно да би помогла људима.Ко има електрон Интезин нема потребе за другим рачуном.Тако је у 99% банака,по један рачун у дин. и један девизни.Може се картица злоупотри****ти и ако се не користи на нету и оде ти све с рачуна који су повезани.

mislim izdaju dve kartice sa dva racuna (electron I internet) a mogu samo electron I da imate iste usluge. internet im je cist trosak ali razlog je drugi devizni racun sa kontrolom (uplate I isplate) sa istog

Ово је тек бесмислено,само је довољна електрон и два девизна,без интернет картице.Може се картица злоупотребити и без интернета па ти онда оде све с ње и с повезаних рачуна,још кредитна.

problem je sto se ti ne razumes mnogo. Ne mozes ti da odes u banku i da trazis da otvoris dva devizna racuna!!! to nije moguce. Moguce je samo u ovom slucaju kad oni jedan devizni racun vezu za internet karticu. Ne mozes dobiti elektron sa dva devizna racuna to nije moguce. Probaj pa javi kako si prosao :-devil-:

Da se malo razumes znao bi da banka za svaku vrstu kartice placa godisnje (visi, amercan, MC i sl) tkz licencu (pretplatu) i ako po izdatoj kartici nemaju prosecan broj transakcija koji im oni odrede (zavisi od banke kao i od mnogih drugih uslova) banka placa penale VISI tj izdavaocu kartice!!!

Pitanje za@alfaunits i ostale, imam vizu klasik u KomBank, dakle ona što se vezuje za devizni i još jedan dinarski, i troše se sam sredstva sa računa (nije kreditna). Plaćam je 500rsd kvartalno, imam i čuvenu Intezinu vizu internet (kad smo kod toga, skoro sam pitao, i definitvno se plaća otvaranje samo za nove korisnike, stari imaju obnovu besplatno). Razmišljam se da otvorim račun u Telenor banci, i tamo da prebacim pola plate, pitanje je:...Imaju li oni neku sličnu debitnu karticu kao što je ova Viza klasik, daju li nešto promo, možda i kreditnu, ali u okviru troškova novootvorenog računa, pošto u sumi ne bih da imam dodatne troškove (sada bih plaćao 2x održavanje računa)?

SM-A9000

Da se malo razumes znao bi da banka za svaku vrstu kartice placa godisnje (visi, amercan, MC i sl) tkz licencu (pretplatu) i ako po izdatoj kartici nemaju prosecan broj transakcija koji im oni odrede (zavisi od banke kao i od mnogih drugih uslova) banka placa penale VISI tj izdavaocu kartice!!!
Баш ми је жао банака,ево сад ћу да помогнем Интезу платити 1000 дин. за читач картица,само да помогнем запослене.:)

problem je sto se ti ne razumes mnogo. Ne mozes ti da odes u banku i da trazis da otvoris dva devizna racuna!!! to nije moguce. Moguce je samo u ovom slucaju kad oni jedan devizni racun vezu za internet karticu. Ne mozes dobiti elektron sa dva devizna racuna to nije moguce. Probaj pa javi kako si prosao
Ја имам један девизни и електрон и сасвим ми је доста,немам страхове од крађе с рачуна а с хит рачуном сам имао 2 девизне партије.Мислио сам на два одвојена девизна рачуна с тим да је само један повезан с електрон картицом а не оба,а ако не може може ли штедни рачун(књижица) па онда с њега пребацивати на девизни ел. банкарством?

ne moze jer je knjizica za orocena sredstva (poseban racun) a ne za devizni (tekuci) racun tj po vidjenju.
racunima orocene devizne stednje ne bi smeo da mozes da manipulises online tj ebankingom.

A zasta ce ti citac??? sema ako imas i Visa Inspire intezinu :-devil-:

Па да јер то и уваљују уз рачун,мада читач треба и за интезин Мастеркард на појединим сајтовима(3Д).
Значи или један рачун и картица или 2 рачуна и 2 картице.:)+800 дин.

Pitanje za@alfaunits i ostale, imam vizu klasik u KomBank, dakle ona što se vezuje za devizni i još jedan dinarski, i troše se sam sredstva sa računa (nije kreditna). Plaćam je 500rsd kvartalno, imam i čuvenu Intezinu vizu internet (kad smo kod toga, skoro sam pitao, i definitvno se plaća otvaranje samo za nove korisnike, stari imaju obnovu besplatno). Razmišljam se da otvorim račun u Telenor banci, i tamo da prebacim pola plate, pitanje je:...Imaju li oni neku sličnu debitnu karticu kao što je ova Viza klasik, daju li nešto promo, možda i kreditnu, ali u okviru troškova novootvorenog računa, pošto u sumi ne bih da imam dodatne troškove (sada bih plaćao 2x održavanje računa)?
U Telenoru se 500 din placa samo izdavanje (na 3 godine) MasterCard debitne, koja se vezuje za tekuci multi-valutni racun. (mozes i uzeti Progresiv paket prvi mesec, promeniti u Starter sledeceg i platices samo 300 za Progresiv tog meseca, nista vise za karticu :))
Starter paket je besplatan, a za uplate i online placanja je milina stvarno (nema redova, samo je bitno da imas Telenor bankomat da bi mogao da uplatis evre ili ako bas zelis - dinare)
Jedini minus u tom slucaju je sto nije Visa, pa se ne mogu recimo povlaciti sredstva sa PayPala i sl. Sve ostalo radi. Otvoris i a-vista stedni devizni racun, i tu drzis sredstva, a prebacis na tekuci samo kada ti treba.

Telenor je stvarno superiska za te stvari, kazem jedini minus u tome je sto nije Visa.

problem je sto se ti ne razumes mnogo. Ne mozes ti da odes u banku i da trazis da otvoris dva devizna racuna!!! to nije moguce.
Moze, ja sam imao 2 devizna racuna, a-vista, koju godinu.
Prave problem malo, kao da su zbunjeni, ali moze.

@araknoid :), ne treba citac, po defaultu, za Intesin MC, barem nije trebao za one iz prosle godine. Samo ako ukljucis ti.

Citaj bolje i ne pricaj neistine :)
U Intesi NEMA troskova za Visa Electron. Ti pricas o Visa Internet, sto je druga kartica, i nudi manje svega.

Placanje moze u bilo kojoj valuti i isplativije je ili je jednako isplativo kao u bilo kojoj nasoj ili bilo kojoj svetskoj banci. Jedino nije za placanje u dinarima (nije ni Visa Internet).

U vecini banaka kod nas se danas placa 1% za devizne transakcije (negde i vise, u RF cak 2% ako je ne-EUR deviza), dok za Visa kartice u Intesi toga nema,

moja greska, mislio sam da pricas za visa internet.
te kartice vezane za devizni ne treba imati na racunima sa dosta para.
ja npr koristim dinarski(sa visom), devizni(za koji nije vezana kartica) i dinarski za visa internet odvojen od ta 2,
preko online bankarstva mogu da prebacujem pare sa drugih racuna na taj dinarski za visa internet, ako se placa preko PP placa se u dinarima po njihovom kursu(malo vecem), za ostala online placanja je ok kurs, ionako ne kupujem cesto, i ne ne trosim ne znam koje iznose(do 50e).

ne treba citac, po defaultu, za Intesin MC, barem nije trebao za one iz prosle godine. Samo ako ukljucis ti.
Што не би користио додатне мјере заштите које су бесплатне у свим банкама.

Zato sto u Intesi nisu i jer su komplikovane :)
Kod AIKa to ide kroz password, kod TBa kroz SMS (po defaultu ima 3D Secure), i ta dva su vec OK (mada je i SMS problem ako nemas svoju karticu!)

Ма слажем се.:)у Комерцијалној фино креираш поздравну поруку и своју лозинку и без проблема ради,само Интеза нешто глуми и онда кажу да се тако не повећавају приходи...

U Telenoru se 500 din placa samo izdavanje (na 3 godine) MasterCard debitne, koja se vezuje za tekuci multi-valutni racun. (mozes i uzeti Progresiv paket prvi mesec, promeniti u Starter sledeceg i platices samo 300 za Progresiv tog meseca, nista vise za karticu :))
Starter paket je besplatan, a za uplate i online placanja je milina stvarno (nema redova, samo je bitno da imas Telenor bankomat da bi mogao da uplatis evre ili ako bas zelis - dinare)
Jedini minus u tom slucaju je sto nije Visa, pa se ne mogu recimo povlaciti sredstva sa PayPala i sl. Sve ostalo radi. Otvoris i a-vista stedni devizni racun, i tu drzis sredstva, a prebacis na tekuci samo kada ti treba.

Telenor je stvarno superiska za te stvari, kazem jedini minus u tome je sto nije Visa.

Paypal i dalje ne koristim previše, i tu mogu Intezinu internet da koristim, pošto se sredstva mogu slobodno povlačiti.
A debitna mi isključivo treba za plaćanja u inostranstvu, ni za šta drugo, te pretpostavljam da će mi taj master završiti posao...

Thx...
SM-A9000

Vrh Dno