Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Vec sam podneo zahtev za visu electron u intesi... A internet se plaća 800 dinara.. Zadto je bih uzeo za dz u erste u roku od 10 min .

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

nemas potrebu za tom u erste visa electron prolazi gde i visa internet (bar moje kartice)

Uredu sacekacu onda da mi izrade tu visu electron hvala na odgovorima, jesam vas smorio

jedino ako primaš platu na taj račun za koji je vezana ta visa electron pa da uzmeš dodatnu(zbog sigurnosti)... ovako ne moraš... ta u erste je prepaid dopuniš jednom za recimo 5000 din i kad istrošiš to je to moraš ponovo da je uzimaš.

Ne primam platu, imam 18. :)

Ja cu ponoviti - tvoj ortak je verovatno imao problem iz prvog posta ove teme :)

Izrada ne traje toliko dugo, ali ako nisi iz BG ili NS, onda dostava do filijale ume da potraje. Ja sam zadnji Amex dobio za manje od 10 dana (mislim da je bilo manje od 7 cak od dana predaje zahteva do dana kada sam dobio SMS da je stigla u filijalu), a Amex se ne radi kod nas (ostale kartice mogu sada), pa on duze traje uvek da se izradi. S' tim sto sam u sred leta podneo zahtev, mozda je tada mnogo manja guzva :)

Ako ti je hitno da kupujes na Steamu, OK, uzmes tu Erste. To je vec tvoj izbor. Ali ne znam da li mozes platiti njome na netu, da li ima ime uopste na koje se koristi? Da li ima CVV kod?

Poslednja izmena:
Pa tako mi je rekla sluzbenica, bio sam u onoj velikoj ekspozituri pored hajata u bg, i rekla mi je da izrada traje 10 radnih dana. Dobio sam samo plastificirani devizni račun i 5-6 papira kao nekih ugovora. Nije mi toliko hitno, ukoliko je sigurno da cu moci da kupim sa intesinom karticom, a posto vidim da si ti uspeo, onda nema frke. Hvala :)

A, da, uvek kazu 10ak dana, ali retko traje toliko.

Uredu sacekacu onda da mi izrade tu visu electron hvala na odgovorima, jesam vas smorio
Боља ти је Интезина,какав Ерсте ,као и Рајфајзен,одерао би те на провизији.

sedi 1, nisi prato na casu.
I jeste rec o intezinoj electron i erste internet :smash:

Само да потврдим оно што сте му савјетовали:)поготово што нико није рекао за провизије i konverzije(a možda i jeste) јер је картица(поклон у динарима).

Tesko sad mi je rekla bas onako izricito deset radnih sto je dve nedelje :-( 4

Млад си,можеш да чекаш и тих 10 дана:)

Hahahaha

Otkazao sam narudžbinu na aliexpressu, zanima me koliko treba da prođe dok novac bude ponovo raspoloživ, u pitanju je intessa internet kartica?

Kako mogu videti da li imam ograničenja na računu/kartici?

Ogranicenja, u smislu limita potrosnje? Samo pozivom banci ili odlaskom u filijalu.
Ali generalno je limit ono sto je na kartici, retko kada ima dodatnih limita preko toga (za kreditne je limit bas kreditni limit).

Mozda ima nekih ogranicenja u smislu limita dnevne potrosnje, ali kod nas su sve to preko 1000e.

Ne znam gde tacno da postavim ovo pitanje, posto ima veze sa online transakcijom ali nije placanje, vec uplata.

Jel mogu ja odavde da uplatim neku sumu novca drugarici u USA na njen racun bez provizije, kao kad nekome uplacujem ovde? Ona verovatno ima tamo racun u banci pa me zbog toga zanima, jer nije nasa banka. I ako ima provizije, koliki je % na odredjenu uplatu?

Nesto sumnjam da moze bez provizije. Ja sam ranije prebacivao sa jednog Neteller racuna na drugi bez provizije, ali mislim da to sad naplacuju. Mozda bi najbezbolnija opcija bila preko Paypala ako moze? Jos ako je u USA moguce povuci novac automatski,bez one fiksne provizije od 5$, 1-og u mesecu...

Imam i ja jednu dilemu. Nisam do sad kupovao preko kartica, samo preko PP. Ako sam dobro razumeo, Intezina Visa Electron nije bas bezbedna za online placanja? Otprilike svako ko zna podatke sa prednje i onaj 3-cifreni broj sa zadnje strane moje kartice, moze da mi isprazni devizni racun bez po muke? Ako otvorim jos jedan devizni kod njih i uzmem njihovu Internet karticu, postoji li provizija kod prebacivanja novca (oba racuna u €) sa jednog na drugi racun? Moze li to prebacivanje da se obavi onlajn, da ne idem svaki put u banku? Nemojte bambije, molim vas, imam vec toga pun kofer. :D

Nesto sumnjam da moze bez provizije. Ja sam ranije prebacivao sa jednog Neteller racuna na drugi bez provizije, ali mislim da to sad naplacuju. Mozda bi najbezbolnija opcija bila preko Paypala ako moze? Jos ako je u USA moguce povuci novac automatski,bez one fiksne provizije od 5$, 1-og u mesecu...

Ja nemam pare na svom racunu vec planiram da uplatim pa me zanima koja je najbezbolnija opcija. Mozda telenor banka, skrill, pay pal? Ajde ako neko zna iz iskustva neka napise, bas bi mi znacilo

PayPal je najprostija i najbrza, ako su manje sume u pitanju, gde 4.5% nije puno.
Ako je veca suma u pitanju, samo wire transfer, sto dodje oko 20e do 1000e.

Za mene je ovo veca suma i ovih 4,5% koje uzima pay pal ispadne vise od ovih 20e preko wire transfera.

Znaci ja sad moram da uplatim pare na svoj racun u banci, pa onda da povezem visa electron karticu sa wire transfer i preko toga da uplatim tamo na racun?
Moze li nesto preko Skrill-a? Tamo vec imam nalog i sve je povezano jer sam ranije uplacivao na poker stars

Moze, to je i nesto jeftinije ali i ona mora imati povezan Skrill nalog.

Wire moze samo u banci, nista online i nema veze sa Visa ili Masterom. Moras imati invoice od nje ako nije clan porodice jer je zabranjeno da se drugacije salje.

Imam i ja jednu dilemu. Nisam do sad kupovao preko kartica, samo preko PP. Ako sam dobro razumeo, Intezina Visa Electron nije bas bezbedna za online placanja? Otprilike svako ko zna podatke sa prednje i onaj 3-cifreni broj sa zadnje strane moje kartice, moze da mi isprazni devizni racun bez po muke? Ako otvorim jos jedan devizni kod njih i uzmem njihovu Internet karticu, postoji li provizija kod prebacivanja novca (oba racuna u €) sa jednog na drugi racun? Moze li to prebacivanje da se obavi onlajn, da ne idem svaki put u banku? Nemojte bambije, molim vas, imam vec toga pun kofer. :D

Može online, nema provizije i dešava se trenutno. Ja mogu da prebacim samo sa glavnog računa na internet račun.

Može online, nema provizije i dešava se trenutno. Ja mogu da prebacim samo sa glavnog računa na internet račun.

Odlicno, a ja taman otvorio devizni i podneo zahtev za electron karticu.
Mislio sam da vezem taj devizni na pp. Moze neki savet?

Ne znam kakav savet? Ja sam od ranije imao devizni račun. Kada sam tržio internet karticu, otvorili su mi novi, internet devizni račun.

Ako sam dobro razumeo, Intezina Visa Electron nije bas bezbedna za online placanja? Otprilike svako ko zna podatke sa prednje i onaj 3-cifreni broj sa zadnje strane moje kartice, moze da mi isprazni devizni racun bez po muke? Ako otvorim jos jedan devizni kod njih i uzmem njihovu Internet karticu,
Испразниће ти и новац с интернет картице ако тако размишљаш.:)

Neće ako ima ograničena sredstva na računu za tu karticu (reda par hiljada din), a ostalo mu je na drugim računima.

Vrh Dno