Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Komercijalna radi na dan knjizenja a mislim i RF - cini mi se da su time pravdali onaj depozit od 20€.
Тачно за Комерцијалну и већина банака ради на дан књижења међутим код Комерцијалне су неповољни курсеви за конверзију(курсеви банке за девизе)с тим што и код њих постоји разлика у курсевима за плаћање ел. банкарством(курс банке за ефективу) и само картицом(курс за девизе).У шта спада онлајн плаћање не знам.Иначе свако плаћање девизе-динари и обрнуто треба избјегавати ако је могуће.

Zdravo imam pitanje, zeleo bih da uzmem neku internet karticu, izanima me da li ima negde da se ne placa uzimanje kartice, zatim da li moram da imam racun povezan sa karticom? I koju bi ste mi banku preporucili?

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

U Intezi je izrada kartice 700-800 din a otvaranje i održavanje deviznog računa se nije naplaćivalo do sada

sent from SM-G900F

U Intezi je izrada kartice 700-800 din a otvaranje i održavanje deviznog računa se nije naplaćivalo do sada
Nije precizno, samo se za Visa Internet u Intesi sada jednokratno placa 800.
VIsa Electron, koja je po svemu bolja, je i dalje besplatna u Intesi.

Šta je potrebno za elektron i u čemu je bolja?
Imam visa internet 4-5 godina pa ako je lošija da je menjam

sent from SM-G900F

Isto ti treba za Electron, samo licna karta.
BOlja je jer svugde prolazi, znaci POS terminali, ATM, itd. A radi bukvalno sve sto moze i Visa Internet.

Jedino sto po defaultu ne otvaraju dva racuna za Visa Internet, pa moras traziti da se otvori jos jedan, ako zelis da drzis na zasebnom racunu devize, kada ne koristis karticu.

Ja hoću da uzmem elektron, ali mi drug kaze da sa electron ne moze da uplati novac na Steam i ostale stranice vezane za prodaju igrica...

Verovatno ima problem iz prvog posta ove teme, pa ce dobiti bambije ;)

Nisam te bas naj bolje razumeo
Jel to znači da i dalje uplaćujem € na ovaj devizni koji imam i elektron vuče sa njega ili?

sent from SM-G900F

Da. Imas uz Visa Internet dva devizna, jedan je njen, jedan je obican. Taj obican mozes da povezes sa Visa Electron (sto bi oni po defaultu i uradili).
I sa njega se skida kada placas sa VE. Zato i kazem, otvori odmah jos jedan devizni, na koji ces drzati samo novac, ali na koji nije vezana nijedna kartica.

Ja do sada nisam imao problema sa Visa Electron nigde, osim jednom na SVO aerodromu (Moskva), jednom proslo, jednom nije. Ali od Koreje do Kube, bukvalno je svugde radila, sem tu (bila je jedva 24h aktivna, moguce da je zbog toga)

Hvala za info, u komšiluku su mi pa cu svratiti da završim i to kad je već bolja varijanta

sent from SM-G900F

Otvorio sam račun u Intezi konačno ali sam zaboravio da ostavim mail. Da li mogu naknadno da zatražim da se ubaci mail adresa kako bih imao pristup online bankarstvu? Takođe sam rekao da ću novac primati preko PayPal servisa i da će iznos biti do 100 evra mesečno, da li mogu ja da aktiviram sada naloge na sajtovima tipa Skrill ili neki druhi? Šta se takođe dešava ukoliko se na mom računu nađe suma veća od 100 evra?

Hvala za info, u komšiluku su mi pa cu svratiti da završim i to kad je već bolja varijanta

sent from SM-G900F
Ако отвориш још један девизни мораћеш некако пребацивати с рачуна на рачун(ако немаш ел. банкарство)

Pa i za Visa Electron je potreban eBanking ili poslovnica :)

Nije potreban email za eBanking.

da, u poslovnici...
Боље с ел. банкарством,бесплатно је,зато сам и написао.Пребаци и купује без губљења времена.

Naravno, ako ima. Ja tako radim sve... Mozda nema

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па нек отвори,ионако море ићи у банку због девизног.:)

Otvorio sam račun u Intezi konačno ali sam zaboravio da ostavim mail. Da li mogu naknadno da zatražim da se ubaci mail adresa kako bih imao pristup online bankarstvu?
Битан ти је ЛИБ за креирање ел.банкарства,потражи га међу папирима.

Da li neko zna tacnu razliku izmedju visa electron i visa internet kartice? Npr otisao sa u societe generale i ponudili su mi neku visu electron za 400 din mesecno...

Koja pljacka:D U Intesi je frei. I nema bolje od nje.

Da li neko zna tacnu razliku izmedju visa electron i visa internet kartice? Npr otisao sa u societe generale i ponudili su mi neku visu electron za 400 din mesecno...

Sa SocGenovom Visom Elektron ranije nije moglo da se kupuje na internetu (nije na sebi ni imala broj koji bi mogao upisati prilikom kupovine). Ne znam kako je sada.

Па алфа је на такво питање одговорио ,нажалост на претходној страници:)

Ne razumem zasto je toliki problem da mi ponovo nApisete nesto sto vec ima, nov sam, i ne vidim raZlog da mi pise 5 bambija zato sto ne mogu da prelistam 420 stranica jos od 2008.

Takodje ne vidim alfin odgovor na takvo pitanje n prethodnoj stranici..

Takodje ne vidim alfin odgovor na takvo pitanje n prethodnoj stranici..

Kako nema?

BOlja je jer svugde prolazi, znaci POS terminali, ATM, itd. A radi bukvalno sve sto moze i Visa Internet.

Dakle, Visa Internet ti je samo za online placanje ne mozes sa njom na terminalima, dok Electron mozes u oba slucaja.

Druga stvar je ta sto sa Vise Electron mozes i da podizes novac.

Nazad
Vrh Dno