Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Da li jos neko sem mene ima problem sa slanjem mms-a. Zakacim sliku za poruku i posaljem i kasnije mi jave nije moguce poslati poruku. Telefon je uzet preko VIP-a

Nisam slao mms nikome do sada. Stvarno nisam probao, moj je isto iz vipa. Proveri podesavanja i limit mms da li je ukljucen.

Da li jos neko sem mene ima problem sa slanjem mms-a. Zakacim sliku za poruku i posaljem i kasnije mi jave nije moguce poslati poruku. Telefon je uzet preko VIP-a

Ako saljes MMS, moras da budes na 3g netu, ne moze preko WIFI..

Mislim da je to sa svakim telefonom potrebno. :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Sve sam zivo pregledao u vezi telefona, ali nekako nisam siguran da li cu pogoditi sa njim. U skorije vreme treba da idem da ga pogledam.

Ljudi sta vi mislite? Menjao bih ovaj fon za g3. G3 sam vec imao, verzija sa 2GB rama, bio sam veoma zadovoljan, ali zbog finansija je prodat, bio sam neko vreme bez telefona pa uzeo ovaj, sada me nesto vuce da opet uzmem g3, sta vi mislite koji je bolji?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ljudi sta vi mislite? Menjao bih ovaj fon za g3. G3 sam vec imao, verzija sa 2GB rama, bio sam veoma zadovoljan, ali zbog finansija je prodat, bio sam neko vreme bez telefona pa uzeo ovaj, sada me nesto vuce da opet uzmem g3, sta vi mislite koji je bolji?

Ako si zadovo5an sa P9 Lite, zašto bi ga menjao...?
Ako nisi, uzmi G3...prosto.

Iskreno, od ta dva, ja bih Huawei, nekako je bo5e zaokružen...ne mogu da izdvojim neku bitniju manu...

Imao sam G3 jacu verziju pre ovog ali sam ga ustupio sestri. Sta znam, tu su negde, vise mi odgovara ekran na p9. Ovako su tu negde. G3 je imao giga rama vise, ali realno nisam toliko koristio ni ovaj pa da mi treba vise. Ja se iskreno nebih vracao na g3 posle ovog, kada spadne na pristojnu cenu kupicu pravi P9.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam podneo zahtev za prenosenje broja u vip,a onda su me pozvali iz mts-a da mi ponude bolje uslove i da obustavim proceduru,tako da cu ipak uzeti ovaj telefon,ali iz mts-a,pa cu javiti,ako se neko ne javi u medjuvremenu :)

Da nisi mozda uzeo telefon?

Da li je moguce da se otkljuca drugi sim? Sad citam za P8 Lite da ljudi pricaju da je samo softverski zakljucan i da se flesovanjem sistema sa dual sim modela otkljucava drugi slot...

Pisao neko vec. Ubacio softver od dual sim ali nije se otkljucao drugi slot.

Pošto mi je ovaj telefon ušao u uži izbor imam jedno pitanje.
Naime, u par recenzija na youtubeu se vidi da su slike kamere ok, ali je video očajan, trza, ima problema i sa fokusom...
Da li vi imate tih problema?

Video mu je ocajan ,to je nasledio od p9 :)

LG

E ***, koji god mi zapne za oko od cca 200 dolara ima nešto što mi smeta :)

Ne postoji za 200$ telefon bez mane.. Moras da se pomiris sa nekim nedostatcima :)

LG

Nije bas toliko los video. Moze da se snima.

Ono što sam ja vidio na klipovima je očajno
Pa i ja sam gledao. Kad snimam neizgleda bas onako. Mada sam samo gledao na mobilnom video snimak i nema onoliko seckanja. I neprimecujem da secka. Nek snimi neko drugi pa da javi utiske.

Ja imam jedan video sa neke svadbe. Devojka snimala. Video je super ispao. I vatromet sam snimao u predvecerje isto super snimak.

Da li je moguće da samo određeni primjerci imaju te probleme i da nije možda različita verzija softvera u pitanju?

Sve je moguce. Najcudniji klip mi je kad SmartphoneHrvatska predstavlja P9 lite i na 3:34 od ukupno 4:13 vidi se da pise da mob ima emui 2.0 i procesor od 4 jezgra. Kako to ? Video se zove Huawei P9 Lite Unboxing.

Kacim video na youtube, pa kad zavrsi kacim link, malo mi je spor upload.

Sve je moguce. Najcudniji klip mi je kad SmartphoneHrvatska predstavlja P9 lite i na 3:34 od ukupno 4:13 vidi se da pise da mob ima emui 2.0 i procesor od 4 jezgra. Kako to ? Video se zove Huawei P9 Lite Unboxing.

Stvarno, ovo nisam primjetio :)

Pa samo mi nije jasno da li je ovaj lik sto je snimao primetio koji mob ima u rukama.

Ovo sam kaci sa telefona. Neznam kako da okacim full hd snimak, nisam nista do sada kacio pa tako da neznam. Ovde izgleda lose kad se gleda inace je snimak ovako na tel super. Do duse devojka je cimala tel tako da i nemoze lepo da se vidi, ali opet nema seckanja koje pominjete. I auto fokus je radio normalno, mozda malo sporije radi kad snima video. Nisam toliko testirao. :)
https://youtu.be/oo6Wrvk-Dv0
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Merodavnije bi bilo da zadenes negde snimak za dl...cim ide preko yt sigurno ima neka kompresija i sl.
Na telefonu ce uvek izgledati bolje zbog velicine ekrana.
Nisam gledao snimke, ali izgleda da spominjete focus breath od kojeg pati i G2.
Lik sto je napravio LG xcam je to donekle pokrpio, ali je i dalje primetno losije npr u odnosu na S3/S5.
Ako je "samo" u tome problem, onda je super, jer to mogu da pokrpe softverski, ali ako je los kvalitet zapisa tj hw-a, onda...

Nisam primetio nikakve probleme sa videom osim što zoom nije baš gladak. Problemi sa seckanjem videa pri snimanju mogu biti i do SD kartice. Ja imam Kingston 16GB class10, a dok sam ranije na Lumiji imao class4 često mi je video snimak seckao, pa čak i pravio fps drop.

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Moze biti, kod mene je kingstone clas 10.

Takodje sam snimao i ja jednu svadbu, ali ne bih kacio. Snimak me je odusevio i na telefonu i na kompu kasnije. Bojao sam se da nece biti tako dobar zbog nedostatka mogucnosti fps 60.
Ne razumem kakav je to tacno lag sa zoomom.

Nazad
Vrh Dno