Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

mozda zato sto im je cilj da prodaju mob :)

a i kome da cuvaju te modele koji se izlozeni ,oni su ionako vec obracunat trosak reklamnog materijala

Pa dobro... svakako, hvala Huaweiu što mi je uštedeo para za foliju i truda oko lepljenja, jer sam bangav u 3pm! :d

Aj' evo i od mene jer nisam znao gde se to nalazi uopšte... :D
d3c3394f699fe2f5703edde65e431499.jpg

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Fkloznica, mislim da previse detaljises.
Ne bio u kozi nekom ko ti prodaje recimo kola ili stan ili jos nesto vece i skuplje

istina, kada dajem pare merim 20 puta pa secem.. ***.
mada u sustini zavisi za sta ih dajem ,ako je neki porok onda uglavnom merenja bez :)

lepo su ovi sa ms zacepili cenu ,necu da dam preko 200e za ovaj mob.. ionako mi je on samo prelazna faza 3 ,4 meseca dok flagshipovi ne pojeftine :D

Poslednja izmena:
Kako si uspeo ovo da odradis. Tj kako se podesava.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Settings > About phone > kucneš nekih 7-8x na Build number dok ti ne kaže da si aktivirao Developer options. Onda ti se u Settings pojavi još jedna stavka, Developer options. U njoj imaš razna podešavanja, za ovo odeš na Running services.

samo što treba gledati i ovo dugme na dnu "show cached processes"... jer ta slobodna memorija treba nekako i da se iskoristi :)

Settings > About phone > kucneš nekih 7-8x na Build number dok ti ne kaže da si aktivirao Developer options. Onda ti se u Settings pojavi još jedna stavka, Developer options. U njoj imaš razna podešavanja, za ovo odeš na Running services.
To sam uspeo. Nego sam mislio kako si uspeo sve da pogasis aplikacije i da oslobodis ovoliko ram. Stim da si i produzio bateriju gasenjem tih aplikacija. Gde se to podesava.

Nije Android Windows, pa da se gase aplikacije. Što više popunjeno RAM-a, to je bolje. Kontra efekat se dobija brisanjem iz RAM-a.

M2 Note

5d96c6d44dbbcf639ee975ce41e83411.jpg

Jel ima neko ideju sta mi pojede ovu bateriju od sinocnog punjenja. Nisam ga koristio ali je baterija sama iscurela.

5d96c6d44dbbcf639ee975ce41e83411.jpg

Jel ima neko ideju sta mi pojede ovu bateriju od sinocnog punjenja. Nisam ga koristio ali je baterija sama iscurela.

Pa nešto ti konstantno drži telefon budnim. Pogledaj tamo pod nivo potrošnje koja aplikacija je prva po potrošnji.

I u backup & reset isključi Google backup i restartuj telefon.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Pa nešto ti konstantno drži telefon budnim. Pogledaj tamo pod nivo potrošnje koja aplikacija je prva po potrošnji.

I u backup & reset isključi Google backup i restartuj telefon.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Vazi. Sad cu da probam.

Po vasim komentarima mi deluje korektno, potpisao sam ugovor sa vipom,tacnije preneo broj,ali jos se nisam odlucio koji telefon da izaberem u paketu nova 5. Realno za te pare mi ovaj deluje kao najbolja opcija. Znaci svi se slazete da radi korektno? Nema nekih vecih mana?

Mana mu je jedino sto se puni sporije nekih 3 i kusur sata za 100% napunjenosti. Ali zato zaboravis kada si ga punio posto drzi bateriju fenomenalno. Inace po meni nema mana best buy za oko 200e.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dvoumim se izmedju njega i J5 dual,a u razmatranju mi je i S5 neo,ali uz neku doplatu u paketu. Sigurno je bolji,samo ne znam da li je bas toliko znatna razlika u odnosu na ovaj huawei,da bi bio vredan doplate?

Iskreno s5neo ti je poprilicno star tel. A opet neznam da li ti je potreban dual sim tel. Meni je ovaj savrsen za sada. Nemam iskreno ni jednu manu. Lepo radi, brz telefon. Uz neku ultra tanku oblogu je super elegantan i tanak. Javice ti se verovatno jos neko od korisnika pa neka kaze utiske ili neku manu ako je nasao ili mu nesto smeta. Od mene imas samo preporuku.
Imaj na umu da ces na samsungu samo dobiti bolji ekran(mozda). Mada i ovaj je savrsen po meni. Dobices losiji malo slabiji procesor, slabiji GPU i najbitnije od svega po meni losiju bateriju. Tako da su ove tri zadnje stavke koje su i najbitnije po meni na strani P9 lite. Sa baterijom ce ubiti samsung za pola dana koriscenja minimum a možda i vise.

Poslednja izmena:
Hvala puno na preporuci druze. Ocekujem jos neko da iznese svoje misljenje :)

Jos jedan prezadovoljan korisnik za ovih 10-ak dana :)

Imao sam G2 pre ovog i prezadovoljan sam ovim. Inace J5 je veliki krs, imaju ga kolege kod mene na poslu, pre njega su imali S3, kazu bolji im bio stari...

Pa nije bas j5 krs. Ali blage veze nema kad izbacuju dva ista j5 samo jedan ima malo veci displej i isti hardver kod oba. Ipak je P9 lite korak ispred za ovu godinu u srednjoj klasi.

Zanima me neko iz mts-a ko je uzeo dali je zakljucan na mrezu?
Koliko vidim iz vip-a nije.

Ja sam podneo zahtev za prenosenje broja u vip,a onda su me pozvali iz mts-a da mi ponude bolje uslove i da obustavim proceduru,tako da cu ipak uzeti ovaj telefon,ali iz mts-a,pa cu javiti,ako se neko ne javi u medjuvremenu :)

P9 ima bolju kameru od J5

Telefon iz Vip-a single sim. Danas sam flesovao ovaj firmware sto je izasao za dual sim VNS-L21C432B120 i sve radi kako treba. Naravno i dalje je single sim. Utisak da bolje drzi bateriju, nema lagova, promenjeni detalji ikona...

E ja ne flešujem ništa! Posle Windows 10 mobile i po tri hard reseta nedeljno, hoću bar tri meseca da o'ladim i koristim telefon u kontinuitetu. :d

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

To ti kod androida nije problem. Obicno sve radi bolje.

Telefon iz Vip-a single sim. Danas sam flesovao ovaj firmware sto je izasao za dual sim VNS-L21C432B120 i sve radi kako treba. Naravno i dalje je single sim. Utisak da bolje drzi bateriju, nema lagova, promenjeni detalji ikona...
Sigurno ce i za singl sim da uzbace novi firmware. Mozda malo kasnije. Tek sto je izaso p9 lite. Mada i moj je sa vipa i odlicno radi.

Kako radi internet pretrazivanje na ovom telefonu? Mislim na zumiranje, koliko brzo radi jel ne poveca nesto malo a prsti vec dosli do leve i desne ivice (ovako nesto u maloj meri sam video kod p8 lite)? Hteo sam u pocetku z3 ili p8, ali vidim svi hvalite ovaj i deluje dobro nesto manje novca.

Poslednja izmena:
Zumiranje meni radi normalno, koristim operu dugi niz godina, navikao sam na nju, mozda je do pretrazivaca.
Mnogo bolja kamera nego na G2, imam G2 i sada tako da sam uporedjivao. Pogotovo u losijem osvetljenju, preko dana su mozda boje malo jace, ali u losijem osvetljenju su perfektne slike, mozda bolje od vecine boljih i skupljih telefona.

Da li je nekome kada postavi neku sliku za pozadinu ista tamnija? Kada otvorim sliku u galeriji lepo se vidi, svetla je, sve normalno... ali kad je postavljena za pozadinu onda je tamnija... Osvetljenost na max i opet isto, a lepo se vidi na zakljucanom ekranu... Mislio sam da je do launchera posto koristim Nova ali isto se desava i na stock... Za mene je iritantno...

@Dusan_93
Isto sam primetio. Verujem da je sa namerom tako odradjeno.
@Robikica
G2 sam koristio sa Cloudy 3.3 romom gde je kamera bila najbolja. Slike kao obicne slike su bolje na P9, snimci zbog mogucnosti 4K bolji su na G2. G2 imao i bolji OIS (tj. Imao ga je). G2 bolja slika u mraku sa blicom. Ali za obicne dnevne slike mislim da je P9 bolji.

Nazad
Vrh Dno