Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Za ovo znači nema rešenja što gasi aplikacije?
Pa kriv je Huawei i njegov agresivan LMK. Evo sad imam 450MB free rama umesto da u njega kesira app on zvrji prazan.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

A kako to da se nekima dešava taj problem a nekima ne? Ima li negde, možda na nekom drugom forumu ili drugom modelu da je diskutovano o ovom problemu?

Drug se danima lomi izmedju Mate 7 i Redmi Note 3 pro... Sta je vasa preporuka? Ja nisam imao prilike da koristim ovaj fon, dok note 3 pro posedujem i to je zver nad zverima...

I evo opet se vraćamo na staro

dbdf4871add22772f7b240f248a4cf46.jpg

Jel tebi google play store ,play music aliexpress slicno u zasticenim app?

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

I evo opet se vraćamo na staro

dbdf4871add22772f7b240f248a4cf46.jpg
Settings - Advanced Settings - Backup & reset - isključi Google backup. Restartuj telefon.

Jel tebi google play store ,play music aliexpress slicno u zasticenim app?

Meni je sve u protected apps zato što ne želim da mi Huawei task killer ubija ista. A baterija mi je odlična.

Poslednja izmena:
Isključio sam Google backup. Sad ću da stavim sve aplikacije u protected, pa da vidim šta će da se desi. U principu, ne curi meni baterija preterano brzo, ali kad vidim da mi Google Play usluge troše bateriju još malo pa kao ekran, a imam npr. 3h SOT, odmah mi nije dobro.

Nemoj da.stavljas u protect

A vidiš Pablo kaže da drži sve aplikacije u protected. Mada za Google aplikacije mislim da nema veze, na primer, ja ne držim u protected ni Gmail ni Play prodavnicu, ali mi svejedno stigne obaveštenje kad stigne mail ili kada su dostupna ažuriranja. Stavio sam sve u protected pa ću da ispratim šta će da se desi.

Protected - da im dozvolis da rade u pozadini. Odnosno da su zaštićene od Huawei task killera.

Jel zna neko kakva je ovo opcija:

aac2fff1717124ff256f856676763db7.jpg

Jel to MM feature ili je Huawei nešto cackao?

Poslednja izmena:
Postadoh i ja ponosni vlasnik Mate 7 telefona, pa pre nego što krenem da ga sređujem odradio bih upgrade na MM (4.4.2 je na njemu). Da li mogu da odradim direktno upgrade ili moram da instaliram prvo lolipop i koji fajl za upgrade da skinem ?

Postadoh i ja ponosni vlasnik Mate 7 telefona, pa pre nego što krenem da ga sređujem odradio bih upgrade na MM (4.4.2 je na njemu). Da li mogu da odradim direktno upgrade ili moram da instaliram prvo lolipop i koji fajl za upgrade da skinem ?
Mozes direktno na MM. Skini zadnji B560 ovaj okacen ovde. Pise kako se updatuje.

Ne vidim link :) Na njihovom sajtu je C432B522, al se skida do besvesti sporo ...

Nađoh link na prethodnoj strani :)

Poslednja izmena:
A jel mora da se skida pa ubacuje da bi se instalirao MM ili moze preko settings pa update i tako to?

Sa ovog linka se fajl skida za par minuta, flesovanje i optimizacija sistema petnaestak minuta, sve u svemu, prelazak sa KK na MM je potrajao nekih dvadeset minuta. Kod mene nije mogao OTA apdejt, nije mi nudio novu verziju softveta, pa sam odradio ovako.

Poslato sa Huawei Ascend Mate 7

Samo da kazem da posle dva-tri dana na B560 romu ubijanje aplikacija se smirilo. Nije kao sto je bilo na B522 romu ali i dalje se desi jednom-dva puta dnevno da mi sistem ubije FB ili FB MSG ali nije ni priblizno tako cesto kao na B522. I celokupni utisak je da je sistem malo fluidniji. Valjda ce Huawei da izbaci jos jedan rom baziran na MM 6.0 i tamo bi vec sve trebalo da radi kako treba :D

Čini mi se da je neko već pitao u ovoj temi, ali ne mogu da nađem, da li može da se ugasi pedometar ?

[quote name="chelios" post=4630079]Ne znam kako je kod vas ali ja nakon apdejta na 522 vise nemam onog "obicno" browsera nego moram surfovati samo i jedino sa chrome-om. Sa baterijom nisam primetio nikakvu razliku, onaj health sto broji korake, km i kalorije nije losa stvar ali pocinje lagano da me smara jer svaki put kad spustim meni moram dodatno prebaciti sa notifikacija na shortcut-e. Da primetio sam i da nema tema u istoimenoj aplikaciji osim onih koje sam prethodno spasio. Nisam se nesto puno zanimao ali sve ostalo mi se cini OK.[/QUOTE]<br />
0ef0912416ddbfe6f2b540e047b3de46.jpg
<br />
<br />
Uđeš u aplikaciju Zdravlje, pa u postavke, i namestiš kako ti odgovara <br />
[quote name="ajovetic" post=4630094]I ja se pitam kako da isključim pedometar, bojim se da samo troši resurse kad mi ne treba. A teme isto tako nisam imao odmah ali su se kasnije pojavile, verovatno su se dl neko duže vreme<br />
<br />
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk[/QUOTE]<br />
<br />
<br />
Poslato sa HUAWEI MT7-L09 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Jel se dešava nekome da mu se izgube svi kontakti iz vibera? To mi se desilo kad sam prešao na MM b522, sve sam pokušavao ali ništa, kad instaliram viber ima svih kontakata ali se posle nekog vremena jednostavno izgube, prazan viber :mad: Morao sam da vratim na lizalicu i tu je sve ok. Sad razmišljam da pređem na b560 ali se plašim da će opet da bude isto. Jel zna neko kako da rešim problem?

Ja lično nisam imao takav problem ni na 522 ni sada na 560. Probaj apgrejd na 560 nemaš šta da izgubiš, a ko zna možda ti i reši taj problem. Ako ne, uvek možeš da se vratiš na LP

Takodje nisam imao takav provlem

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Jel se dešava nekome da mu se izgube svi kontakti iz vibera? To mi se desilo kad sam prešao na MM b522, sve sam pokušavao ali ništa, kad instaliram viber ima svih kontakata ali se posle nekog vremena jednostavno izgube, prazan viber :mad: Morao sam da vratim na lizalicu i tu je sve ok. Sad razmišljam da pređem na b560 ali se plašim da će opet da bude isto. Jel zna neko kako da rešim problem?
Meni se ovo isto od juče dešava, izgube se kontakti pa se pojave sami od sebe.

Da li je neko primetio da se sa B560 telefon vise greje nego sa 5.0 romom? Cini mi se da i vise trosi bateriju.

Samo da kazem da posle dva-tri dana na B560 romu ubijanje aplikacija se smirilo. Nije kao sto je bilo na B522 romu ali i dalje se desi jednom-dva puta dnevno da mi sistem ubije FB ili FB MSG ali nije ni priblizno tako cesto kao na B522. I celokupni utisak je da je sistem malo fluidniji. Valjda ce Huawei da izbaci jos jedan rom baziran na MM 6.0 i tamo bi vec sve trebalo da radi kako treba :D

Meni nepromašivo ubija dolphine fb i msngr. Prilično konstantno.

Naprotiv,mnogo se manje greje ,baterija je tu negde
Jedino sto mi proradio viber,tj nema i dalje svetlece notifikacije ali poruke pocele da stizu bez predhodnog ulazenja u isti

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Meni počeo par dana da se greje, a nikad se ranije nije grejao. I to se greje iz čista mira, i kad stoji na stolu i ništa sa njim ne radim. I što mi najviše smeta, počeo je da se greje dok razgovaram. I ozbiljno sam planirao da ga vratim na neki prethodni ROM. Kad evo danas prestade da se greje, i sad je sve ok, pa ću malo da sačekam sa vraćanjem, ako ostane ovako onda ostajem na 560. Meni ne ubija aplikacije, doduše ne koristim FB i FB messenger. Sa viberom nemam problema, osim te led notifikacije koja ne radi. E sad, kod mene i dalje Google Play usluge troši od 10-12% baterije, i to me pomalo nervira, mada baterija mi izgura jedan dan sa uključenim svim i svačim, i punim je preko noći, a obično ostane oko 15-20% kad pođem na spavanje

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

Poslednja izmena:
Neka app ti je zaglavila pa se zbog toga grejao. Restart bi ti resio problem 99%.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno